Ще бъда ли някога и аз щастлив... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще бъда ли някога и аз щастлив...
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2918 пъти
Не смея да споделя с приятели поради особеностите на своя характер-пазя личните си терзания за себе си и не искам приятелите ми да се товарят с тях. И ето историята, както винаги с две жени в нея. В момента съм на 28 г., а въпросните жени са на по 24. Бях дълго време влюбен в първата. Много дълго, 4 години. Всъщност и сега имам чувства към нея, не знам какви, май ме е страх да се попитам честно и откровено. Не смеех да направя първата стъпка, дотогава не бях имал гадже и много се притеснявах. Тя ме харесваше също, беше очевидно, но това туткане от моя страна провали нещата между нас. През тези 4 г. тя имаше една връзка, която почна като, че ли на инат и на пук на мен. С мой приятел, скъсаха за 2 месеца, но беше тъкмо в момент в който бях събрал смелост да направя крачката. Много тъпо стана и аз реших, че тя е минало. Въпреки, че можех да си говоря часове с нея, дни, дори само да я слушам, реших, че тя е затворена страница. Спрях да си пиша с нея, отдалечих се. Изневиделица в живота ми се появи друго момиче. Наглед точно за мен и се влюбихме.

Да, общо чувство. Живеех заради нея, просто беше прекрасно. Но тя с течение на времето започна да показва ужасни качества. Такива, които могат да изтормозят душата на човек и да те отдалечат лека-полека. Тя непрекъснато поставя приятелите си над мене, като сменяше плочата веднага в моментите в които решавах да кажа СТОП и дефакто да скъсаме. Тогава тя се стрелваше в обратна посока и ме връщаше с обещания и сълзи. И всичко пак за по 1-2 месеца, после пак ме хвърля на заден план. Тука трябва да спомена, че тя е жена с комплекси. Изглежда страхотно, а смята, че е грозна. Има качества, но от страх, че ще се провали не иска дори да ги изпробва. Следваше и все още следва, на два пъти прекъсва за невзет изпит. Един в първи курс, един във втори, изпити, които всеки човек би взел на инат и с упорство. Тя като я скъсат започва да се депресира, да реве и колкото и да я успокоявам и утешавам не успявам да я вдигна дотам, че да се пребори. И не е само следването. Скара се с някой приятелка - депресия и сълзи, самосажъление. И от прекрасен повярвайте ми, живота ни се превърна в Ад. Най-вече моя. Ходя на работа, упорствам, влагам знания от университета, инат, печеля добре. Прибирам се - и бърша сълзи, гушкам и бърша сълзи, почти всеки Божи ден. Започва да се сравнява с мене, защото аз съм печелел много повече от нея - рев, депресии. Обяснявам й човешки-завърши образованието, ще те бутна нагоре с позиции и връзки, ще печелиш и ти, но без образование и с такъв мекушав характер няма да стане. Казвам й го честно и тя пак реве. Постоянно ми се натяква, че ще я зарежа, че ще си замина, сълзи и сополи съчетавани със секс след това. Като успокоение, че все още съм до нея. Натяква ми, че имам любовни връзки.

Обвинява ме в изневяра 2 пъти, като и 2-та пъти получава зверските доказателства, че не е така и то не от мен, а от странични хора. Нормално аз се обиждам от това, а тя реве, аз преглътвам обидата и пак бърша сълзи и я успокоявам. 3 години вече така. Впрочем и постоянно си налага мнението, някак си е много властна, за страшно много неща хал-хабер си няма, но иска да е на нейното и ако аз я отрежа почва пак със сълзи и аз се налага да отстъпя. Презирам изневярата, но просто изпитах желание да се разведря, разбирате ме, нали? Не със секс, просто да си говоря и за беда-започнах да си говоря с първото момиче, онова в което бях влюбен. Чатовете с нея започнаха да са моя необходимост. Подчертавам-без срещи, да не говорим за секс, няма изневяра. За беда и съдбата си прави майтап. Излизам да се разходя-срещам нея, сядаме на пейка, говорим.... усмихваме се. Видно е и го приемам, имам чувства към нея.

Моята приятелка винаги е нащрек за "изневери" и сега пак съм обвинен в такава, в инициирането на срещи. Факт е, че няколко пъти ме засича да си пиша с нея по скайп, но това е така, защото аз не съм искал да го крия, не смятам, че е нередно и, че сме си писали нередни неща. Все пак познавам това момиче и сме приятели с нея много преди да се запозная с настоящата си половинка. Не знам как така идва, че тя може да има приятели, да ги поставя над мен(макар и назад в миналото да са тези моменти, факт е, че сега не е така), а аз имам една приятелка и не мога дори да си пиша с нея. Вярно е, че вътрешно в себе си залитам, но никога не бих допуснал да прекрача определени морални граници. В живота ми е имало и има една жена, но тази жена ме изпуска. Бях кротушко почти 3 години, но този непрестанен нейн самосъжалителен сценарий ме вади от релси. Напоследък започнах да й отговарям напреки без да се усещам, но не знам, кой човек би изтърпял да го среща една вечно нацупена физиономия и то нацупена без причина. Каня се да говоря с нея, но събера ли си словото ме грабва или работата, или тя е пак разстроена и гледам да я успокоя и все ми убягва момента. Какво ще ме посъветвате

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: e5e888bc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Голяма глезла си си хванал, момче! Чак ми напомня на мен в първата ми връзка и понеже съм била от нейна страна, ще ти кажа, че най-доброто, което можеш да направиш е да скъсаш с нея. Но не просто ей така да й кажеш, че е дошъл края и да излезеш. Трябва да изтърпиш сълзите й без да се поддаваш, да изтърпиш викове и крясъци, истеричност. Междувременно й обясни защо искаш да се разделите, покажи й грешките, по-късно тя ще помисли над тях и евентуално ще се поправи, но дефакто ти просто ще й помогнеш да оправи бъдещия си живот. От своя страна не я приемай обратно при теб! Няма да се осъзнае, ако пак сте заедно, няма да се промени за дълго.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2ac0ed2ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ако все още си влюбен в нея и го кажи възможно най-рязко за да се опомни, иначе ще си виновен за изневяра, но пък пич и ми хареса написаното.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 23bc0a800a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Ненормална е! Зарязвай я по-скоро. Няма да се оправи. Най-малкото пък ти ще я оправиш. С поведението си само я насърчаваш да си остане такава и още по-зле да става.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 656a07143a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доколкото разбирам от разказа ти, вече си стигнал до правилния извод и сега търсиш мнение-съвпадащо с твоето. Мнение, което ще ти даде кураж да кажеш СТИГА!
Аз не искам да подкрепям нечия раздяла, защото всяка монета си има две страни. Смятам, че сам трябва да вземеш това решение!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2609b749c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Пазя личните си терзания за себе си и не искам приятелите ми да се товарят с тях"

Ако не товариш тях, тогава кой? За какво са иначе приятелите?

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 815c9b253a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен проблема не е само в нея, проблема е и в теб. Ти се опитваш да направиш нещо, но виждаш, че начина не е правилен. Имате нужда от професионална помощ семеен терапевт или психиатър. За се решат проблемите трябва упоритост и според мен най-добрия начин е да идете някъде само ти и тя на усамотено място и да си поговорите напълно откровено, че имате проблем.

Аз самата напоследък доста често се депресирам, за малко неща, които се потискат в ежедневието и все няма време. Вземи си отпуска налага се и я заведи някъде, за да потушиш депресията и да я върнеш в живота. Знам, няма да е лесно, но само с думи не става. Помъчи се да нея караш да плаче повече, ако трябва остави тази твоя приятелка настрани за известно време. ПИШИ КАКВО Е СТАНАЛО.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 26c2bd46c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Държиш се тъпо с момичето... какви са тези игрички зад гърба.. точно когато има нужда от теб ти бягаш и отиваш при друга.. подло е от твоя страна...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 88fbdd8c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма да се погодиш с нея, по-добре я разкарай!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0bd30018c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Очевидно е, че със сегашната си приятелка не си щастлив и рано или късно ще се разделите. всъщност и за двамата колкото по-рано го направиш (защото тя явно се е вкопчила в теб), толкова по-добре. не позволявай да ти вменява чувство за вина, животът си е твой и никой на никого не е длъжен цял живот да бърше сълзите. всеки може да изпадне в криза, да премине през труден период, но за нея явно е ежедневие.
дали ще се получат нещата с другото момиче обаче не е ясно, това само времето може да покаже. но щом така или иначе не си щастлив в сегашната си връзка, нищо не пречи да опиташ

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4e6bbd682c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами да, зарежи я, мисля че не си заслужава да продължаваш така, ти се опитваш да и помогнеш, тя те спира и се мисли едва ли не за''принцеса'', това момиче е една лигла, извини ме но тя не е наясно изобщо коя е и какво иска нито от теб, нито от живота.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: adbb8e8c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Приятелство между мъже и жени няма. Тя много добре осъзнава, че ти харесваш момичето с което пишеш, а нещата не вървят между вас. И някак тя се чувства пренебрегната, нежелана, не обичана и прави сцени

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fb66d78101
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, ще бъдеш щастлив, но само когато спреш да я съжаляваш и да се трогваш от крокодилските й сълзи. Ще бъдеш щастлив когато сам потърсиш щастието си и помислиш малко и за себе си. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6c62e87750
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Милото то :) Мамин златен :)
Едната си хванала гадже на пук на теб, пък ти си я обичал, пък сега не знаел дали има чувства и какво ли още не.

Другата била темерутка, идиотка, не знам още каква.
На всичко отгоре си на 28 и вече трябва да имаш някакви принципи и да знаеш кога как да реагираш.

От друга страна е много недостойно да описваш негативно човека до себе си, нямаш право. Ако не ти изнася я зарежи, но не да се оплакваш от някой, все едно на сила те е вързала за нея. За това казано най-просто, за момента не си никакъв мъж, за това се държи така, за това ти се държиш така и продължението ще бъде толкова дълго, колкото ти го направиш.

Един мъж може да обича, може да е хлътнал, но ако някой го прави на задник или не се чувства добре, би следвало да си тръгне, а не да се оплаква като ученичка. ГРОЗНО Е.

Иначе за другото което си споменал : Красивите жени имат много повече комплекси от средностатистическите или грозноватите, това е самият факт. И за да не се държи една красива жена като хипохондрик, трябва да има мъж до нея, който като усети тези мисли да я вкарва в правия път.

Разделяй се и с двете, остани сам и мисли върху това, иначе ще си останеш с глупаво мислене винаги и ще те водят за носа винаги.

 
  ...
преди: 8 години, 6 часа
hash: 3d86d0f167
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Видимо ти не я обичаш вече, писнало ти е. Ако имаш съвест отнеси се с нея като приятел, мотивирай я да направи нещо положително за своя живот. Иначе не се обиждай- но чак преучил с връзки и позиции не ми изглеждаш... Дръж се по-скромно и по-естествено и чисто човешки. Тя с времето също ще порасне и осъзнае. След теб ще има и други мъже, може да попадне на още един, двама неподходящи, но в крайна сметка ще се научи на основното- да обича себе си. Когато се научи, ще обикне и друг. По- качествените и чувствителни хора порастват по-бавно и преминават през страдания. Неизбежно е. Но някой ден се научават да са истински щастливи...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker