Има ли втори шанс след изневяра? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли втори шанс след изневяра?
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 4800 пъти
Не вярвах, че и аз ще пиша един ден в такъв форум. Не знам какво да правя. Женен съм от 15 години от тях 9 години живеем в чужбина. Може да се каже щастливо, до преди 3 месеца, жена ми си тръгна за България спешно. Майка й беше болна от рак. След 38 дни тя почина, аз разбрах тогава, че съм загубил много близък човек.

Три дни след това се обадих по телефона на жена ми и отворих цялото си сърце и душа пред нея, не бях го правил до сега никога и почнах да се държа много по мило. Не знам, сигурно, като загубиш близък, става така. Да, имахме проблеми, но като всяко семейство. От тогава минаха 50 дни до вчера.

Тогава ми каза, че след 7 дни от загубата на майка й ми е изневерила с някакъв неин познат и сигурно е бременна. Попита ме, как ще я приема изневерила и бременна след 15 годишен брак. Не знам какво да правя, обичам я много.

Допълнение: Аз съм на 38г., а тя е на 32г. и нямаме деца. Проблемът е при мен, но отдавна имахме час за инвитро, но тя ми казваше, че постоянно и назначават нови лечения. Не съм изневерявал до сега и не ме тества, истина е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: f16d3f0bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прости след като ти го казва това означава че те обича и че осъзнава грешката си че се чувства виновна итърси прошка.

Моя съвет е да и простиш мало жени бха си признали за такова нещо.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 91222be06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прости... наистина щом ти го е признала това значи, че наистина иска да е с теб... до бебето вие ще си прецените дали ще го задържи.. УСПЕХ ;)

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 8755344a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мисля че не е проблем да и простиш и да отгледате задно детето след като наистина я обичаш.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: d90e81392c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен, това е дар божи и тази изневяра не е случайна. Това е шанса да си съхраните семейството. Щом ти имаш проблем, по-добре да запазите детенцето и да си го гледате с обич. Жена ти, ти е изневерила, но не и емоционално, тя просто е искала да изпита най-красивото и незаменимо чувство на света - да бъде майка. Сигурна съм, че щом е била искрена пред теб, тя с радост би искала да се грижиш за тях и да им подадеш мъжко рамо. След време, когато и дватама се поуспокоите, че вече имате дененце, ще видиш, че ще се появи и друга радост. При моя приятелка така стана, неуспешни опити повече от 10 години,2 години след като си осиновиха детенце, тя забременя. Очевидно е, че проблема е бил на психологична основа. Радвам се за тяхното щастие и за голямато им семейство:))) Искрено Ви го пожелавам и на вас!!!!

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 83282ea124
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Признала си е защото не може да има дете от теб и ако го роди ще се досетиш, не знам ако и простиш и приемеш с детето как би живял още години с нея след като 15 години опити за бебе и сега бебе от друг в твоето семеиство...

 
  ...


...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 797b2d87bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви искрено за коментарите и за съчувствието.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: ecc5d0831a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вие луди ли сте? Да отгледа чуждо дете, от нейн познат. Този нейна постъпка е долна и гадна. Защо не е поискала да си осиновят или да пробват само с чужда сперма. Извинете, но наложило ли се е да се чука с друг, за да забременее!? Направила си е кефа и си е изпълнила целта, а нашият автор да я приеме, че и детето й. А какво ще стане след време, истината винаги излиза на яве, как ще се чувства детето.... Не е било нужно да спи с някои, за да забременее. Има и изкуствено оплождане, което не е като изневярата. Имам два въпроса към жените. 1. Сигурнили сте, че е спала с познатия само един път? 2. Щом са го правили без предпазни, трябва ли нашият автор да хване венерическа болест?
Очудвам се как жените смятат, че мъжете са тъпаци.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 2beb5d9bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нямате право да съдите, жената. Знаете ли какво е да изкате дете да знаете, че вие може да имате а половинката ви не. Забравих да ви кажа,че аз см омъжена от 12.г. и нямаме деца проблема и при нас е в съпруга ми. Много години се борех със себе си, много е трудно да се вземе решение за осиновяване повярвай те ми.

НЕ МОЖЕ ДА СЪДИТЕ ЧОВЕК ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ СТЕ ПРЕЖИВЕЛИ, И Е ДАЛЕЧ ОТ ГЛАВАТА ВИ.Моят съвет е да и простиш, знаеш добре че шансът за успешно инвитро не сигурен това дете пак ште е ваше. Аз също до преди месец не бях изневерявала но го направих с,човек от моето минало който никога не ми е бил безразличен и намеренията ми са същите.При първи изневери съпругат ми преди 3.г простих му и не съжалявам.Така че прости.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 797b2d87bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да на 38 години съм поне не мисля че ще намеря друга да я замести след 15г. брак Но аз не мога да продалжа рода си и това е проблем голям за мен и ми е много гадно но тя сигурно и идея си няма и аз изпаднах в силна депресиял и никога не съм очаквал това Дори маи стигнах до краиност за мен сигурно е наи глупавото нещто На 29.03 и е полета и ще говориме . За ин витро съм напълно съгласен дори и тя беше съгласна и ходеше на прегледи редовно поне така ми казваше ( аз бях зает със работата си както ви споменах по горе в чужбина сме и е по трудно тук ) Много повече съм притеснен сега от всякога за това постъпката и не я разбирам

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 797b2d87bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Относно 8мо мнение аз също я попитах но както споменах на 29.03 и е полета за насам мен също ме е много страх ако скрие истаната сега Предполагам че след време ще е фатално за мен истината

 
  ...

...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 648b091d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Жената се е омъжела на 17г. Донякъде я разбирам, че в един момент е пожелала друг. Ако това е една грешка на фона на 15г. брак, е постижение.
Мисля, че трябва да поговориш със съпругата си относно детето. Това е по-сложно. Никой не може да ви реши проблема, освен вие двамата. Заедно.
Още, запитай се обичаш ли тази жена?

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 319f53370c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Повечето коментари са от жени и си личи женската солидарност пред греха.Аз лично в този сложен въпрос подкрепям до някъде 8,но си оставям вратичка за връщане думите назад,защото един ден не се знае....знае ли се.
Аз лично,до колкото се познавам,няма да мога да забравя тези факти цял живот,ако авторът може,значи проблема е малък,но аз само ще се измъчвам.

За мен главният въпрос след постъпката на жената е,защо е изневерила,за удоволствие и утеха след загубата или заради бебе,второто малко ме съмнява.Ако е било заради бебе,тези неща трябва да се съгласуват семейно.Другото е да го е направила импулсивно,все едно на пияна глава,но това си е най-обикновена изневяра.
Мнението ми може и да не струва,но след такава постъпка отношенията се променят и ще трябва да се пребориш със себе си........

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 797b2d87bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Автор: Относно 12то мнение не знам може би съм старомоден но мисля че една двоика са заедно че се обичат и трябва да си споделят много неща а не да крият. И единственият проблем е че аз не мога да имам деца на практика е задоволена от всичко всичко каквото пожелае го има. Аз не одобрявам изневярата сигурно е много тъпо виж 10 11 това съм пак аз

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: ecc5d0831a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм номер 8!
Да така е, в този форум са почти само жени и има женска солидарност.Разбирам това, че е трудно да осиновиш след като може да имаш дете. Но аз изрично подчертах - може друг да е бащата, но да стане по медицинския начин, не е нужно да има сексуален контакт, за това говоря. Защо е трябвало да прави секс, да изневери, не можеше ли взаимно да се реши за инвитро, както са планирали.

Изводът е, че е изневерила заради секса и плюс шанса да забременее. Как така хем обича съпруга, хем предпочита да забременее не по медицински път, а чрез изневяра. Та нали би било по - лесно дори от гледна точка на таткото, по е добре донорът да е анонимен. Така,че стига с тази женска солидарност, помислете малко уважаеми дами. Една от коментаторките твърди, че за 15 години да пожелаеш друг не е страшно. Разбира се, че на човек му се случва, въпросът е дали ще се изкушиш. Не се успокоявай, че преди месец си сгрешила, защото мъжът ти е изневерил преди или защото било "нормално".

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: aec9469777
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Моето мнение.
Говори с нея, но бъди максимално спокоен, повече от колкото някога си бил и се опитай да мислиш за нещата все едно ги гледаш отстрани, за да успееш да избягаш от болката от изневярата. Не е възможно изцяло да го направиш, но поне опитай. Важното е да не стане така, че само да се скарате и в крайна сметка от нервите или виковете да не разберете нищо нито за цялата ситуация, нито за това кой какво мисли въщност и защо и как се е случило. Опитай се да не реагираш емоционално когато обсъждате изневярата и всичко останало, а по скоро да застанеш на нейно място, да разбереш. След това можеш да го обмислиш и да реагираш, но нека не е емоционално, защото рискуваш да нараниш първо себе си и след това нея самата. Аз самата съм ужастно ревнива, но когато науча за изневяра внимавам страшно много какво говоря, защото ми се е случвало да казвам неща, които всъщност не мисля, а те след това остават дългов главата на човека отсреща, който така или иначе се чувства гузен. Самият факт, че си признава грешката, навежда на тази мисъл, а също и че иска да бъде с теб все още, въпреки изневярата.

Аз лично имам период на възприемане на изневяра и различни емоционални етапи на реакция, но след като спокойно говоря с човека, разбера мазохистично информацията, обработя я няколко дни в главата си, мина през какви ли не лични етапи, мога да заема позиция, само внимавам, ако обичам този човек да не го нараня през този период, особено ако искам да бъда с него и в бъдеще. Но никога не се карам емоционално. Първо оставям мозъка, сърцето ми и всичко останало да възприеме и свикне с идеята, че вече се е случило и въпреки всичко трябва да продължа, няма как да го изтрия от главата си. В по-спокойните моменти говоря открито с човека си и решавам дали мога да простя. Всеки сам си определя критериите, по които да реши дали може да прости. Но няма смисъл тази изневяра да се превръща в един постоянен тормоз за всички... просто няма
Сам трябва да решиш дали е възможно да продължите да сте заедно, но я остави да ти разкаже абсолютно всичко, без да я натискаш за информация, защото ако го направи, тя най-вероятно "ще се скрие в черупката си" и няма да е искрена или ще се страхува от теб. Когато тормозиш един човек за дадена изневяра той се отдалечава и в крайна сметка нищо не разбираш, а щом продължаваш да се интересуваш от тази жена, брак, семейство, бъди максимално спокоен, колкото може. Запази топли отношения и просто преживей момента с нея, а след това реши дали искаш да продължиш напред, дали можеш да го направиш без да тормозиш на първо място себе си заради случката и условията отколко нея и след нея, след това дали ще тормозиш нея и не е без значение какви всъщост ще бъдат чувствата ти към това дете.

Тези въпроси обаче са си за решаване между вас двамата. Предлагам да спреш да се уповаваш на другите за едно толкова лично решение, защото само ти можеш да решиш, да усетиш и живееш този живот, той е твой, ти си бил до нея 15 години и с нея и ако има истинско значение какво ще се случи, то не е за някой от нас тук пишещите, а за теб самия и хората около теб.

Още нещо, колкото пъти оставите другите да ви се месят във ВАШИТЕ отношения, толкова пъти няма да знаете всъщност какво искате ВИЕ, това е важно.
И псоледно, недей да си доизмисляш сам какво се е случило, дали е направила така или иначе, защото когато тръгнеш по тази пътека, детайлите нямат край, просто я остави на спокойствие да ти разкаже, но не си развивай ти сам историята в главата... че боли много и обикновено половината, или част от историята измислена в главата ни не е истина, но тя ни озлобява. А злобата не ни прави нито по-щастливи, нито ни помага да живеем по-добре и по-лесно, а напротив усложнява всичко много.
Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 797b2d87bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много ти благодаря номер 16 ще се радвам много да се оправят нещата. Също ще го опитам това поведение което ме съветваш да го спазя както го описваш. Аз го имам същия проблем за ревноста и това ме прави прибързан Може би затова съм на този хаос и основното разбира се. Ако мога да науча повече за твоите съвети и опит това е моят имеил baret77@abv.bg

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 7e5274da49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Съгласна съм с номер 8=15

Но нека не забравяме, че човешката природа е безкрайно несъвършена, гледните точки са много, факторите, които влияят са много, тълкуванията на нещата са много, причините те да се случват са много.
Единствено ти познаваш жена си и знаеш поне донякъде какво е в главата й... и единствено ти знаеш какво искаш.

и N 16 е прав...макар че подобен контрол над емоциите ми е напълно непознат. Не знам да са ми изневерявали (което не значи на 100% че не са), но доколкото се познавам едва ли бих реагирала разумно. Все пак съм на 24 и нямам брак - това е фактор... мога да си позволя някоя друга истерия. Предполагам, че кокато говорим за семейство всичко се променя и кантара тежи в полза на разума.

Успех!

Шайн:)

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 6dbd2fbb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Наскоро и аз споделих моята история, която е по-различна в това, че аз разбрах, че не е от мене доста дълго след като се роди. Имам си едно прекрасно детенце и понеже повечето време от пеленаче аз го гледах, както и родителите ми, мога да ти кажа, че до такава степен прилича на мене, добил е абсолютно същите тикове, начин на държане, че почти никой не се е съмнявал, че е от мен.

Но болката е голяма и в момента ми е... не знам... Майката иска да е с мене, но не виждам как ще стане - тя въобще не се грижеше за детето и не може да се грижи, щото е бивш наркоман, но такива май няма. И всеки път като я видя в някакво опиянено състояние ми идва не знам...

Другия ми проблем е пък, че всеки път като погледна детето, виждам приликата с другия, с ония идиот, дето й го е направил, мака ч е не ми казва от кого е, но то си прилича и аз се досещам - едно ужасно нагло копеле, което навремето щях да пребия и съжалявам, че не го направих. Майка й иска да вземе родителските права над детето, а жена ми иска аз да го взема и една дълга история и съм в тотална депресия, незнаейки как да постъпя.

Същевременно знам, че я обичам много, някак си се чувствам добре с нея в моментите, когато е нормална и когато се опитваш да се излекува и знам, че й тя много ме обича. Кажи ми как мога да обичам такава курва и аз се чудя на себе си, но е така и даже бях готов да се съберем след всичко това и още се чудя, но няма да го направя. Но на теб ще ти кажа - 15 години брак не са малко и ако се обичате истински, задължително и тя трябва да те обича, и не познаваш въпросния, събирайте се и си гледайте детето. Трудно ще ти е, но ще ти мине, не си първия повярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 7e5274da49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До N 19:

Човек,
ти направо ми разби детската психика с твоята история!
очевидно най-важно е детенцето. предполагам, че трябва да направите така, че то да е добре.
останалите неща са на втори план!
а онзи.. не е късно да го пребиеш... но има някой, който е по-виновен от него.. и ти знаеш кой.

Шайн:)

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 6c0fd2aef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Никаква прошка . това не е решението на проблема да отиде да легне с друг за да роди детенце.Да детето не е виновно за нищо но все пак има сиропиталища, пълни с дечица , умиращи от глад,жадни за игра и най-вече липсата на майчина обич. Как ще живее този мъж с мисълта че това дете не е от него??? за такива хора прошка няма, защото може това да не е нито първия нито последния път в който тя ще поиска да легне другаде.

 
  ...

...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 797b2d87bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да де, но автора пише че има проблеми и може да е доживотно. И съм съгласен и съчувствам на него и N 19

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f4a0095bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Според мен ако веднаж го направи ще го повтори, но може да греша може това дете да я накара да се спре ... но какво ще стане ако бащата на детето си го иска след време или ако решат че искат да живеят заедно тогава ти оставаш много наранен послушай сърцето си то знае най добре

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: b88b246453
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз само не разбирам за какво трябва да прощаваш??
Затова, че е искрена ли? Спокойно можело да те врътне, че е ходила на гинеколог и ся я осеменили, докато майка й е била жива, нещо като изпълнение на последна воля на умиращата си майка. Но тя не те е излъгала, а напротив... споделила е, нещо като тест за егоизъм. Да, егоизъм е- имам добър познат, който когато е бил студент през 90-те, са го използвали за донор- да заплоди една българка женена за швейцарец, който не може да има деца.

Въпросния швейцарец е искал да се запознае с него и да провери здравословното му състояние, преди да го допусне до жената и накрая му е платил 10хил долара. Защото това е много по-разумно, отколкото да не знаеш кой е бащата, както при изкуствено осеменяване или при осиновяване, и един ден детето да се чифтоса с някой братовчед/ка/ както има случаи...

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 9a1fee822e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ако се обичате, останете заедно. Едно дете не само ще ви обогати, но и ще укрепи връзката ви. Другият вариант е всеки по пътя си. Ти ще срещнеш друга и ще си кукувате сами, ако междувременно не се разделите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker