Ще се промени ли някога? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще се промени ли някога?
преди: 12 години, 1 ден, прочетена 3313 пъти
Става въпрос за приятелката ми. Заедно сме от 4 години, но живеем от едва 4 месеца заедно. Има едно нейно качество, което редовно ни води до спорове още от самото начало, но вече напрежението ескалира.
Тя обича да планува всичко. Не в най-малките подробности, но все пак винаги прави планове. Знае какво ще й е разписанието на следващия ден и то трябва да се спазва, иначе откача. Не винаги, но много често промените я влудяват.

Например, ако си е мислела, че като се прибере вкъщи, ще се изкъпе, а завари гости, се ядосва. Ако си мисли, че в хладилника има яйца и ще ядем омлет, а няма, се ядосва. Ако е направила план, че ще стане в девет часа, а някой я събуди в 8, полудява. Ако мисли, че ще ходим на дискотека, а аз не съм в настроение, се разстройва. И така, всякакви изключения от плановете й, за които съм виновен аз, довеждат до спорове.

За мен по принцип не е чак такъв проблем, но тя се ядосва. Ето тази вечер какво се случи: тя е сготвила картофена яхния. Супер! Но аз не я бях питал дали ще готви, така че на връщане от работа купих пица. Е, тя издребня и пак се ядоса, скарахме се и спорихме за тази абсолютна глупост!

Защо такива дребни неща я разстройват? Толкова важно ли е дали ще ядем яхния, или пица? И двете могат да изчакат до утре, нали така? И, честно казано, питам се дали ще се промени тя самата? Не съм сигурен, че мога цял живот да вървя по нейните планове. Не съм сигурен дали искам да правим съвместни планове, аз не обичам да правя неща по разписание.

Дали можем да преодолеем това? И как? Тя казва, че така е свикнала и не обича спонтанността, нямало шанс да се промени. Дали е така?
А иначе не прави генерални планове - за семейство, къща, кариера и други големи неща. Прави дребни планове - за днес, утре, може би и идната седмица, за почивката, но не и за много напред в бъдещето. А аз пък обичам да обсъждам точно тях, да гледам по-напред, но не и точно настоящето. Тези различия дали ще ни разделят след като се обичаме? Имат ли шанс или някак ще ги изгладим, премахнем...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0907ebb2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не искам да съм пророк, но тя не виждам как ще се промени. Има си принципи и те водят до спорове. Аз не я разбирам, но всеки си има своите дребни особености, тъй че.. Не знам обаче до колко ще изтърпиш всичко това

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3a2f410dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също полудявам от прецакването на планове и частично я разбирам. Не разбирам чак толкова да се сърди, но все пак разбирам защо и е гадно. А за теб толкова ли е трудно да се научиш да и звъниш преди да каниш гости/да купуваш храна и т.н.? Просто се допитвай до нея за повече неща, всички вече имаме телефони.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e62889011f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторе, това с гостите и мен би ме вбесило. Приятелката ти се връща капнала от работа, и едва ли й е до гости...И с яденето също...защото няма в последния момент да мисли какво ще готви, не е ли така? Хубаво е човек да си прави планове в рамките на нормалното. Кажи, не е ли хубаво като се прибереш да знаеш, че ти има сготвено това-онова...? Хубаво е нали? Проблема не е в приятелката ти, а в теб. Не че си лош, просто ГОВОРИ С НЕЯ. Питай я, мило така и така..ако ти трябва нещо от магазина - казвай...какво ще готвиш? Интересувай се! Ти все едно спиш на едно легло с нея, а делите храната и други работи. За да нямате такива разминавания, трябва да вземете да се интересувате и двамата от другия! Да се съобразявате! Говори с нея незабавно но тази тема. Кажи и, че вече ще я питаш за всичко, и ако трябва - тя да те известява постоянно какво е решила да готви, какво е решила да купи, и т.н...ти трябва да знаеш, и да кажеш става ли или не става...защото все пак живеете заедно, и ако сте решили още от сега да не се съобразявате с другия, толкова бързо ще се изпокарате, че единия ще си тръгне и край. Така че, авторе...говори с нея! СЪОБРАЗЯВАЙТЕ СЕ ЕДИН С ДРУГ! Като прави планове, да известява и теб! А ти вземи се интересувай малко повече...не живее само тя в този дом.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: db0ee5374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пич, понеже работата очевидно е сериозна мога да дам няколко съвета:
1.Тя като прави планове, да те информира за тях.
2.На момента, в който прави плановете да го обсъждате и да решавате така или по друг начин.
3.Ако така не я задоволява - нека тя прави плановете за утре, ти си прави своите планове за бъдещето и всичко ще е наред.
ПП: Най-важното е споделянето.Трябва да се информирате взаимно за това, какво мислите да правите, кога, как и защо.Общуването му е майката. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c86aaa5f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз пък мисля, че е много сладка

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 487c00a5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хъх, хора, накарахте ме да се чувствам като глупак, че не съм се сетил за тези не особено сложни решения. Логично, Уотсън! Благодаря ви най-сърдечно за отделеното време. Съветите ви би трябвало да свършат работа. Довечера ще си поговорим с нея и съм сигурен, че ще изгладим нещата. Не мога да повярвам, че за четири години не съм се сетил за тези прости нещица...
Авторът

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ba4df45976
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тя има мания за контрол. това често е вид депресия или невроза.
Това по принцип е страхотно за професионалното и развитие, защото ще е много отговорна, точна и дисциплинирана, но за една връзка е доста натоварващо. Всеки човек трябва да има импулсивност, с която да изживее живота си. Пак добре че не ти е направила график за скес вечери, или да ти е казала за колко минути можеш да я, , , . :)
Тя няма да се промени, това е характер, така че или свиквай, или се спасявай, а тя да си намери някой друг часовникар, да си синхронизират графиците :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e62889011f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пак съм аз(номер 3). Номер 7, пълни глупости говориш, в никаква депресия не е мацката. Просто момичето си върши домакинската работа и се ядосва, защото приятеля й изобщо не се интересува и не й помага. Все едно не са заедно, а той си гледа неговия живот, а тя нейния, а уж са под един покрив. Авторе, поговорете, ще се изгладят нещата! Само мъничко се иска от теб - да се интересуваш, да питаш...! Нали живеете заедно все пак? Много е хубаво това, че тя прави планове, но и ти се включвай в тях! Живеете заедно, ехоо! :P И не си глупак, просто не си се сетил, но е крайно време да вземеш да се сещаш за тия работи... щото един ден като се ожениш и имаш деца - искаш не искаш... ще помагащ и ще се включваш и в домакинската работа, и в гледането на децата:P. И успех с мацката, дано изгладите недоразуменията!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9e1d77a291
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За някои от нещата приятелката ти е права, но спроед мен в повечето ситуации изброени от теб ми се стори, че ви липсва комуникация по между ви. В смисъл такъв преди да се планира нещо много зависи дали ти си се съгласил или не си, ако си се съгласил сам си си виновен. Ако прави плановете си без да те уведоми може просто да поговориш с нея да ти казва кога какво смята да прави и дали на теб ще ти е удобно. В една от изброените от теб ситуации с гостите, там ти си си направил плановете без ти да я предупредиш. Според мен ви липсва повече комуникация и разбиране от 2-те страни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker