Ето ви малко отговори. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ето ви малко отговори.
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 4069 пъти
Прочетох в няколко теми, как жени се жалват от мъжете, после в няколко други, как мъже се жалват от половинките си и реших да ви напиша една история, която крие голяма част от отговорите на въпросите и проблемите ви.


Беше една далечната година. Запознах се с едно красиво създание. Не излъгах, тя не беше красива, тя беше невероятно красива. За своите 28 години изглеждаше невероятно добре. Рядко се виждаше дори едно 20 годишно момиче да я засенчи по тяло, лице или друг външен признак.

Влюбих се толкова скоростно, че не съм сигурен че по-бързо мога да отида до тоалетна при нужда :)

Получи се така, че беше взаимно. Умирах от кеф, че излизайки с нея всички я зяпаха, а тя виждаше само мен. Това беше нещо неописуемо, макар че звучи глупаво, по скоро от суета, но е факт че ми придаваше усещане, почти равно на това, което изпитвах при секс.

Всичко вървеше повече от страхотно между нас или поне така мислех. Един ден се прибрах по рано от работа, реших да вляза тихо да я изненадам с рози в ръка. Чух я да говори по телефона със своя приятелка , хванах целия разговор. Обясняваше и че съм много красив мъж, страхотно отговорен, със страхона работа ( тъй като не е запозната с подробности какво работя, предполагам е имала в предвид, че докарвам доста пари ). Обаче нещо и липсвало на момичето. Обясняваше и , че съм се бил грижил много за колата ми, всеки ден съм я карал на автомивки, че едва ли не съм отделял повече време и пари за колата, от колкото за нея. Също така с разочарование и сподели, че редовно съм седял на компютъра по нощите, била знаела че не правя нищо нередно, но по този начин съм я бил засягал някак си. Като последна сериозна пречка изтъкна, че като се прибера, редовно искам да си оставаме в къщи, че искам да сме само двамата угаждайки ни и че много и се излизало сред хора.

Стана ми много болно, но излязох и влязох отново, за да чуе че се прибирам. Няколко дена след това не ми даваше мира какво съм направил толкова страшно, че заслужавам това отношение. От друга страна ми стана обидно, че ме описва като красив (предмет ) или с достойна и хубава работа ( човек касичка, който да и дава спокойствие ) и накрая за ордьовър вметна едно " Ми добър е ". Все пак имам чувства, изразявам емоции и някак това "Добър е " някак не ми се услади.
Сякаш ме вижда за първи път, така ме описа.
От друга страна, знае че всеки ден се срещам с куп клиенти и първото нещо което виждат е, моята кола. За да върви всичко, тя трябва да е лъскава, красива и луксозна, обикновенно това печели голяма част от клиентите. Компютъра също е част от работата ми, вечер преглеждам евентуални нови клиенти на спокойствие, защото през деня е голяма лудница.
Излизането вечер не е невъзможно, но предвид факта че през деня съм постоянно сред хора, вечер предпочитам да релаксирам между четири стени.

Реших да променя всичко това и да изпълня всичко което каза, но без да задавам въпроси или да питам много. Реших да купя кола, само че не като сегашната, ами стара и раздрънкана, не чак толкова стара де, но далеч не толкова хубава. Нея използвах само за да се прибирам в къщи, или когато излизахме някъде.
През деня почти се докарвах до инфаркт, за да мога да се срещам с клиенти и да седя на компютъра, за да мога да не го ползвам вечер. Реших и да излизаме всяка вечер, точно както си беше решила.

И тогава започнаха въпросите " ама.. то... каква е сега тази кола? " Казах и че много пари съм отделял за старата, че бизнеса не върви много и съм решил да намаля разходите за бензин, автомивки и т. н. Е да, ама виждах как новото тракало вече не и се услажда. Едно е да се возиш в нов хубав Мерцедес, друго е в Опел на 10 години. Виждах че не е щастлива пак, ама нали това искаше, реших да я оставя да се наслади на момента.

Като се прибера от работа, сядахме да си побъбрим без компютър. ако имаше нещо по телевизията се оказа че гледаме различни неща и се налагаше да седим в отделни стаи, за да може всеки да е доволен.

Излизанията бяха също интересни. Излизаме с мои приятели и изведнъж оох проблем " Ама те са твои приятели, виждам че се забавляваш, ама някак се чувствам изолирана, някак не мога да се приобщя ". Викам добре, утре излизаме с твоите приятелки. "Да ама, еди коя си цяла вечер не се отдели от теб, ревнувам, тя как може да се държи така, като знае че сме почти женени ". Аз мълча, правя се че не знам какво става.

Казвам и да съберем всички приятели заедно тя ок. После се оказа че някак пак не ставало като хората, прекалено голяма лудница било.

И някъде в този момент вече виждах как беше много нещастна. Започна да се цупи, вероятно очаквайки да я питам какво става, или просто да ми покаже становището си по новият ни начин на живот. Само че аз не попитах нищо, мълчах и чаках ако има проблем, да ми го съобщи като голям човек, а не да чувам последен или да го чувам от случайно прихванат разговор. Всичко това продължи няколко месеца.

Случайно срещнах тази нейна приятелка, която уж ме сваляла. Тя пък не обича хич да си мълчи и реши да ме пита " Абе между вас нещо не върви на последък май а? ", тъй като очаквах да продължи с започнатото, просто я гледах любопитно и с лека усмивка. Тя продължи и се оказа, че общо взето всички освен мен знаят новите и настроения, претенции и проблеми, разбира се свързани с мен. Не можех да повярвам че е разказала неща, които са само между нас двамата. Оказа се че вече не съм бил мъжа мечта, защото много съм се бил променил рязко и че преди съм бил слънчице, а сега вече не.


Тъй като ми писна да съм вечно последния научил, или да съм все виновен с нещо, реших да го давам по-кротко , връщайки се към старият ми начин на живот, така поне се очакваше да ме пропусне инфаркта от пренатоварване.

Само че вече не виждах този човек срещу мен. Да, беше също толкова красива, чаровна и лъчезарна, но вече осъзнавах, че емоциите ми не са плод на това, че съм видял добротата в нея, а заради суета и външни признаци. Не можех да я виня, всъщност нямаше за какво, тя следваше това, което е в главата и , а няма как да обвиниш човек, когато следва мечтите си.

Побиха ме други мисли, как една жена подържа тази красота? На 20 ясно, то си е естествено, на 25 бива, на 28 вече е спорно, , на 30 не толкова лесно, а след тази възраст да не говорим.
Е да, редовно ходене в солариум, фризьор, салони за красота, педикюри, коли маски и т. н. Е да, ама това са огромни разходи всеки месец, но виж моята автомивка на колата ми е много скъпа примерно :)
Дрешки повъзможност маркови, скъпи, за да се подържа този стандарт. Да, не плащах за всичко това признавам, но цялата и заплата отиваше по тези процедури, без да спести и левче, без да има нещо заделено, без да мисли за бъдещето. Е да, ама един ден нещата се променят, монетата се обръща и ако не работя това, ами примерно и аз работя за 700-800 лева какво правим? Тя ще харчи всичките си пари за процедури, а с моите ще трябва да мислим за всичко?

Не ме разбирайте погрешно, нямам проблем с това, просто осъзнавам за каква безотговорност става дума.
Тя и за това виждаше как разхищавам пари за автомивка, защото виждаше своята безотговорност в това, само че не осъзнаваше че тези 200-300 лева на месец за автомивка, ми докарват към 3000-4000 лева на месец.

Тогава видях не нейните грешки, а моите лични. Виждах човек, който не ми подхожда, който колкото и да е красив и да привлича вниманието е някак не на място за мен. Вероятно за някой друг би била перфектната жена, точно както беше за мен преди, но лично аз вече виждах действителност, за която мога да виня само мен, а не както нея да обвинява мен.

Тогава реших да направя последния експеримент.
реших че колкото пари отделя тя за нас двамата, за излизания, за вкъщи, толкова ще отделям и аз :)
Всъщност идеята нямаше идеята да спестя 500 или 1000 лева на месец, а да видя как ще реагира. Разбира се сметките по апартамента плащах аз, реших че ще е прекалено да искам и това от нея :)

И се започна:
- тя:Ама скъпи, нямаме нищо в хладилника
-аз:Няма, нямам и аз пари.
- Тя: Ми трябва да искаме на заем , не може без нищо в хладилника.
-Аз: Ми няма от кой да взема, хората са пестеливи, само до мен им е.
-тя : Лошо.

Нямаше пари за излизане, нямаше пари за почивки, нямаше пари за нищо, но имаше пари да си купува цигари, имаше пари да си продължи като преди и да не разбира как така няма :)

Минаха още няколко месеца, в които едва ли не бяхме на ръба на мизерията, аз реших да държа до край нещата така.

И изведнъж се оказа, че някак и е по-лесно, след работа да е с приятелки и колежки, да изяде някъде един бургер за 3 лева, от колкото да се прибере и да сготви. Прибираше се късно, разбира се не претендираше за ядене, защото вече беше яла. Беше по-лесно да яде навън, защото така и оставяха и за кафе, а не минаваше през магазина да прави сметки за по 30-40 лева и за двамата.

Разбира се не влагаше нищо лошо в това вероятно, просто първични механизми на отселяването.

Не беше от типичните Златки и се държеше със зъби и нокти за това което имахме. Изнервяше се че приятелките и ходят с приятелите си някъде, а ние си седим затворени в къщи. Ядосваше се че вече няма изискани менюта, дразнеше се че не я свърта.

Всичко продължи толкова дълго, колкото тя сама си беше наумила. Виждах че става все по-разсеяна и незаинтересована, като пак не искаше да говорим за проблемите, мислеше че те ще се решат от самосебе си, точно както са се случвали нещата в целият и живот. Или някой мъж винаги е предлагал услугите си, питат я вечно какво иска, как го иска или мама и тате винаги са били насреща да и решават проблемите.

Тя дори не разбираше какво става, не разбираше защо мълча, не разбираше каква ли странна болест имам, че не се държа както всички останали около нея.

Все по-често закъсняваше и един ден реших да проверя какви ги върши. Застанах покрай работата и точно преди да завърши работният и ден. Видях там се подмотаваше някакъв неспокоен господин видима възраст 30-35 години. Тя излезе, и двамата се отправиха към близкото кафе. Не се целуваха, не се прегръщаха, но очевидно се заформяше флирт.

Прибрах се, застанах в обичайната си поза на дивана, все едно не съм видял нищо, макар признавам си да ми беше много трудно. Тя се прибра, каза ми че е била с колежки, че са говорили по "служебни" дела.

Исках да изригна, исках да я направя на нищо, исках да види какво тая в мен Не знам как успях да се удържа, реших че би било безсмислено да се стига до крайности, още по-трудно ми беше да се правя че се усмихвам и че всичко е наред.

Имах неописуемо желание да я проследя и следващия ден, но реших че ще става все по-зле и че няма смисъл от това.

След няколко дни видях че получава смс-и. Не беше нужно да и взимам телефона, нито да я питам каквото и да било. Тя разбира се ми казваше че са приятелки, както и да е. Телефоните и бяха на безшумен режим, оставени в най-тъмния ъгъл на чантата и :)

Болеше ме много, осъзнавах какво става, знаех че такива неща се случват на много други хора, знаех че вече не я приемам като момичето мечта, но е факт че изпитвах все още силни чувства към нея.

Нямах желание да се караме за неща които виждам, нито исках да и казвам какво съм видял в последно време, защото не исках да слушам лъжливи оправдания.

Така след едно скарване, тя се прибра при родителите си. Нещо като протест, нещо като уж наказание за мен, но реално погледнато си беше облекчение за нея.

Аз не и звъннах, не поисках дори разговор, не исках нищо, останах сам с болката ми, макар да предвиждах този момент от толкова отдавна, макар да осъзнавах че не съм безрезервно влюбен, дори не бях сигурен че я обичах, но все пак болеше адски много.

Минаха няколко месеца, в които възстанових старият си живот, не ми липсваха обожателки, но аз стоях на сухо така да се каже, все още изпитвах болки някъде в корема. Не се оплаквах на никой, някак ми се виждаше да разхищавам толкова много думи за нещо, което беше очевидно, само заради страх от бъдещето и може би наранено его. Същото това его, заради което изпитвах половин оргазъм, когато излизахме сред хора и знаех че тя ми е 100 % отдадена, а всички я желаят :)

След това я срещнах, беше с мъжът с който я бях видял преди време. Хванати за ръка, поели нов полет в небето. Надявах се само аз да съм я видял, а тя да не ме е забелязала. Имах желанието да отида да я прегърна и същевременно изпитвах болка, която е следствие от предчувствие, което казваше, че винаги приближавайки се до нея съм наранен или възникват успожнения.


Прибрах се вечерта, не можех да си намеря място за това се отдадох на поредната доза работа. Изведнъж "Мак-а" изпиука и видях ново съобщение. Оказа се че ме била видяла и решила да напомни за себе си. Написа че още ме обичала и че мъжа с който съм я видял, бил някакъв колега :)

Каза че нещата между нас не вървяли, защото... и след това изброи един куп неща, които бяха насочени против мен, което не ме изненада, също така не ме изненада с това, че не посочи никъде дори една своя грешка. Остави писмото с отворен край, ако случайно реша да и пиша, така че да може да избълва още една порция отрова, или просто да може да прави това, което прави най-добре, а именно да държи всички около нея близо и под влияние, както е правила цял живот.

Знаех че ако напиша дори ред, това значи че ще и угодя, ще вляза в ритъма и, а аз не исках това. Но исках да и напиша всичко, което виждах в нея, което тя не осъзнаваше, което не виждаше, което знаех. Исках някаква справедливост, исках да усети какво усещах още по време на връзката ни, когато тя ме разнасяше на всички околни, сякаш съм демон. Исках да и го върна, исках да я засегна и знаех че ако кажа всичко това, щеше да ми олекне, а тя щеше да е много, много наранена.

Не го направих, не и написах нито ред. Може би съм слаб, може би не исках последиците от всичко това да са мое дело, не исках да се изживявам като някакъв месия, нито исках да си припомням всичко това.
Знам че живота е достатъчно тежък така или иначе
, не исках да причинявам болка никому. От друга страна не можеш да промениш погледа на някой, ако цял живот е бил дондуркан от всички, ако винаги е ставало неговото и винаги някой друг го е отнасял :)

Към ден днешен (няколко години след това) всичко това е приключило, не изпитвам болка, не изпитвам дискомфорт, нито се замислям над нещата.
При нея имаше друг развой, който някои биха нарекли обрат, други биха нарекли неприятен, но не това е важното. Важното е всеки от вас да намери себе си в част от тази история и да приеме, че животът си е негов, че не може да обвинява никой за собствените си мечти, дни и нощи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: b1d9ec30ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мен, голям си!!!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 009aa53ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Страхотна история, приятелю! Една от малкото стойностни тук. Много болка и много мъдрост, много осъзнаване.
Поздравления и най-дълбок респект!
Още повече, че сподели всичко това с нас по един чудесен начин.

Ray

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2c6ff8b21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ще започна с въпрос - къде са ти отговорите? :) Аз, лично за себе си, не намерих нито един отговор. Радвам се за теб, че си го преодолял. Явно момичето наистина не е било подходящо за теб. Е, може би ако и двамата бяхте положили усилия, можело е и да излезе нещо хубаво, но явно нито ти си я обичал истински, нито тя - теб. Тя е била готина, завиждали са ти за нея (кукла? ), ти си бил перспективен, с високи доходи (портфейл? ). Приемали сте се като вещи - и двамата, не само тя - теб!

1. Не е хубаво да подслушваш разговорите на приятелката си (в бъдеще). "Случайно хванат разговор" не звучи като добро оправдание. И направо ме разби: "излязох и влязох пак, за да ме чуе, че се прибирам"???
2. Не е хубаво също така да я следиш. Като стигнат нещата дотам, няма никакъв смисъл да се хабиш, само и само да се убедиш с очите си в нещо, в което вътрешно си сигурен. Въобще чудя ви се и на двамата и на отношенията ви. Точно от вашата връзка най-малко бих искала да получавам отговори...
3. Трябва да разговаряш с човека до теб, да споделяш, да решавате заедно проблемите. Защо не е информирана какво точно работиш, нали живеете заедно? ! Като си чул разговора, не можа ли да го обсъдиш с нея и тогава да решаваш как и дали да си променяш живота. Направи ми впечатление, че си вземал решенията по-скоро за да видиш реакцията й, а не за да заздравиш отношенията ви.
4. "Експериментите" ти ме удивиха... Тя да не е някоя опитна мишка. Това просто не са нормални отношения за мен, и от двете страни.

В заключение, искам да се извиня, ако случайно поста ми ти се е сторил леко груб, това е просто едно мнение на непозната. Имаш пълното право да не му обърнеш внимание. :) Моля те, обърни си сериозно внимание на правописа! Пише се ОЦЕЛЯВАМ!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 40a9c1f257
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отлично написана история! Личи си, че си интелигентен човек и умееш да пишеш и да се изразяваш! Поздравления! Намирам сходни качества и ако се познавахме сигурно щяхме да сме добри приятели! По съществото на твоята история само ще ти кажа, че аз съм имал подобна еръзка с жена и много добре те разбирам! Даваш ми кураж да си събера мислите и да намеря сили и време и аз да споделя моята болка! Бъди здрав!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0d62c05692
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да ти кажа, че хич не си слаб за това, че не си и отговорил на написаното от нея. Аз го направих тази грешка преди 2 месеца с едно момиче и няма да повярваш как от нейният любим, само заради това, че и казах каквото мисля, се превърнах в най-големият нещастник в нейните очи, но не съжалявам. Така видях каква е в същност, а и сега ми е много по добре без нея, а тя си умира от яд, че просперирам, че си имам ново жилище и нова кола, а тя по цял ден си кисне пак в същото кафе където я срещнах.
Пожелавам ти успех за напред и един съвет- не им сваляй звезди от самото начало, карай го по плавно.
М23

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 22536f8b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Знаеш ли ( позволи ми да пиша на "ти") кое ми направи впечатление в твоята история. Тя е куклата, а ти кукловода. Може и да бъркам, но не прочетох в историята ти нито веднъж "Седнахме и поговорихме". Такива промени, каквито ти си режисирал, за съжаление не се знае до къде ще доведат. И явно, особено първите промени, не са довели до това, до което си очаквал. Не знам, като някакъв експеримент - променяш експерименталното поле и гледаш да видиш мишката, какво ще направи. А може би, в историята не си наблегнал на това, че сте имали съдържателни разговори. Съжалявам, но това е, което остана в мен от историята ти.
М:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 645d4293cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи историята не е реална. Незнам fake ли е, или copy paste. Личи си, че е писано от човек с богато въображение.
Като изключим това. Героят ти е трябвало наместо да се навлича в заплетени схеми и да си усложнява живота, губейки си времето-да ПОГОВОРИ с нея.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 538d6d0882
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пич, прецакал си си щастието, само за да си доказваш неща и да дърпаш конци.

Жените обичат с ушите си. Женското сърце и душа са способни на огромни компромиси, стига да седнеш, да им споделиш и да потърсиш разбиране
Ти си се държал от крайност в крайност, само за да си докажеш нещо си.

Жалко

п. с дано сега си намерил спокойствие и комфорт.

мъж на 32

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 955dcef8e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Някой от коментаторите преди мен беше написал :.. "къде са отговорите..? Друг пита защо не сте поговорили. Ами така е - нито веднъж не си направил опит всичко това, което разказваш на нас да й го кажеш направо на нея. Чакал си какво? Да се прояви в истинската си същност? Да осъзнае, че не е била права? Да се досети, че това е опит да я поставиш пред изпитание и да реагира както ти би очаквал? Да, обаче така няма да стане. Имам предвид, че ти си успял да се убедиш - тя не е за теб, не става, колкото и красива да е. Но представи си, че все пак момичето не е могло да вникне в твоите мисли и емоции, че чраз комуникация помежду ви би могла да осъзнае какъв си ти, какво би и предложил живота с теб и какво - без теб. С една дума всичко се подредило чудесно накрая. Ти си се проявил като опитен режисьор, по думите на № 6, успял си да се отърсиш емоционално от връзката, отървал си се както се казва на време, тя може би е устроила добре или зле по някакъв начин живогта си. С една дума - всичко е наред, само дето е умряла любовта. А когато една любов умре без значение каква е причината, винаги е много жалко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ef0ff21ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!

Тя е красива и всички я желаят. След 10 години дали ще бъде също толкова привлекателна както на 28... а на 38? Да, ти се чувстваш привилегирован от това, че всички гледат в нея, а тя е с теб .. и какво? Опаковката няма никакво значение, ако съдържанието е боклук. Такива са 90% жените в днешно време.

Та аз съм казала отдавна.. разсъжденията и мисленето на един човек не се визира според годините.. Някой на 15 може да е преживял много повече от някой на 35. Като се има предвид, че на някой цял живот не им идва акъл.. и се убедих за пореден път.

На 28????? И да бъда толкова безотговорна и да се държи по такъв детски начин? Ума ми не го побира. На нейната възраст би трябвало да мисли за дом, семейство, децаа.. а тя харчи всичко, за да изглежда като кукла. И за какво... за кого.. защо?? Днес ще получи оферта.. утре ще получи нова рокля.. след 2 дена ще получи ново телефонче.. след месец може и кола .. !! И туко виж на края ще останала сама .. без любов.. .. няма да има кой да й каже "мамо" .. няма да има кой да я обича.. ще остане само изтърканата й външност заедно с празната й глава. И не съжалявай, че си я познавал .. по - скоро си научил какво НЕ искаш да бъде "момичето - мечта".

Хубаво е, че поне си осъзнал всичко на време.

Поздрави!

~lollipop, 18

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ab825ac6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Според мен си постъпил много грозно спрямо момичето. Нужно ли е било да изпадаш до там да се правиш на фалирал да осъзнаеш, т. е. да затвърдиш мнението си че тя е възпитана да бъде егоист? Тя не е виновна главно за това, такъв е бил примерът в семейството и. Сещаш се нали-На тате парите са на семейството, а на мама парите са си на мама.. Много ми напомни за един стар познат, който се подиграл с годеницата си що годе по същия начин. И какво стана накрая с него знаеш ли- сватбата отпаднала, жената не иска да чуе за него, като разбра че всичко е постановка, а той сега страда и проявява недоверие към всяка нова жена в живота му и "реве" че жените били материални и гледали само парите. Аз не разбирам защо като двама души се обичат трябва да усложняват толкова много нещата и да се подлагат на разни такива смешни изпитания, като с времето човек показва какво всъщност очаква от партньора и защо е с него. Ако пък не долавяте сигналите- имате усти, ще седнете, ще поговорите, ще се изясните. Ако бях на твое място не бих скрила, ако чуя приятелят ми да се оплаква от мен на някого и да се опитвам да оправя сама кусурите си пак според моята гледна точка и изводи от чутото. И да се забатача още повече както е станало с теб. Що за връзка сте имали? И само защото е уникално красива ли си държал да бъдеш с нея? Красавици по път и над път стига да искаш да ги видиш, но жената на която можеш да вярваш и разчиташ трябва да я почувстваш. Чудя и се и на нея толкова ли е глупава? Да ти пише, да те обвинява и да ти се обяснява. Всяка жена би се досетила, че след раздялата толкова бързо материално си се възстановил, че има нещо гнило в тая история. Твоята история е доказателство, че само красота и да казваш "обичам те" не е достатъчно в една връзка.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 891ed029db
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Интересна история. Аз поне от това което разказваш виждам грешки и в двама ви. Нали знаеш... всеки според гледната точка. Съжалявам, че края е бил лош и за двама ви. Вие мъжете когато видите красива жена понякога направо си оглупявате. Ума и красотата обаче са две различни неща. В случая надявам се, си се обедил и ти. Парите също носят спокойствие и по-добър стандарт на живот, но сами по себе си не могат да те направят по-щастлив... Направи си изводите сам.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ec413d9bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Евала на автора. Доста смислена история и се радвам за сегашното ти положение. Не обръщай внимание на тези, които пускат лоши коментари за теб. Напълно те разбирам защо всичко е било така. По начало една влюбена двойка би дала всичко за ближния. Ти си й давал и угаждал, а тя ревнала, че не си й отделял внимание. Ти си решил вместо финансово да си с нея психически и физически. Тя пак недоволна. Това е поредната "курва" с извинение, която гледа на портфейла. Това е ужас, че тя яде вънка, а не те пита дали и ти си гладен. Аз моя постоянно го юркам някаде да ходим, било то по паркове или където и да било. Дали аз ще плащам или той ми е все тая. Ядосвам се, когато не се опитва да пести и да мисли за напред. Незнам.. Твойта е била сложна. Аз винаги съм си казвала мнението и съм му казвала, че като има нещо постоянно да ми споделя. Да обсъждаме проблемите и какво мислим да правим за в бъдеще. Ти ако я беше питал всичко директно, тя щеше да отрича и пак теб да обвини. АМА ТОВА КОМЕНТИРАЩИТЕ не го разбират. Късмет и дано намериш истинската любов, а не поредната финансово зависима кур? а.
П. П. Номер 9 как е умряла любовта? като хладилника се опразни или мерцедеса изчезна? Тя изобщо какво е направила, че да го запази? Една влюбена жена е готова на всичко, когато обича (жив пример съм аз). Тя какво е направила освен постоянно да се оплаква и да чака наготово. Ако любовта за тебе е ти да даваш, а тя да взима? Ако любовта е Ти да я разкарваш по скъпи местенца и да плащаш всичко и касичката, когато се изпразни, да ти обърне гръб - добре! По обществените домове има мнооого жени, които биха те обичали до полуда стига да им даваш парички и да ги разкарваш. Интересното е като фалираш дали ще кажеш :това е любов.
жена на 21

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 30cdbc311f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Потресаваща история! Изумително е как едно "наранено его" може да причини толкова много вреди на друг човек освен, но и най-вече на самия си собственик. Защо е била необходима такава игра? ! За любов ли става дума или единствено и само за "даване на урок"? Каква любов се търси, при условие че звучи само "да се почувства тя така зле, както и аз"? ! Що за безумие Ви обхваща! Та нали споделяйки и обичайки се учим взаимно - как е възможно толкова силно самочувствие за обикновен човек? Правосъдие раздава съдебната система и може би сила, по-висша от нас - в любовта хората си помагат взаимно, за да се развиват. Отказвайки споделяне с партньора си - отказваме му правото да разбира, расте и да прави самостоятелни избори. Марионетка и кукловод, раздаващ справедливост - това не е любов - просто е жалко за пропуснатите възможности, които сте имали и двамата, избирайки да не споделяте и да не сте искрени един с друг. Все пак остава шанс и двамата да намерят "случайно" точните си "половинки". Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b4c7f1ebe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Евала ПИЧ!!!

Прав си да я отсвириш, това е поредният женски боклук, който търси пари, пари и пак пари, а се чуди, защо не е щастлива!!!

И нагло търси причините в теб, въпреки че си перфектен!!!
Не съжалявай, но не си и мисли, че такива жени са малцинство!!!

НАПРОТИВ!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: dbfbe2865e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   По-добре написана и поднесена история отдавна не бях чела. Поздравления. Само, че знаеш ли на нея не и е пукало от урока ти и едва ли е разбрала какво искаш да и покажеш. Защото в любовта няма Аз, има Ние. Сега вече ще знаеш как да постъпваш-любов се взема, любов се дава. Късмет.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 94ad286adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Пич, добре си се отървал. Аз също пострадах доста лошо от това, че се залъгах по външност. Колкото и глупава, ако е изпитвала обич, нямаше да се случва лошо грам.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e33a113aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Евала пич. И аз съм изживял подобно нещо на теб. Само че аз наистина останах с без работа за малко време. В трудните моменти си проличава дали една жена истински те обича или е само заради парите. И от тогава подлаган новите на подобни финансови тестове за да видя как реагират. И знаеш ли какво всички се мръщят ако трябва да извадят пари от джоба си и да дадат. Явно бг жената е научена че всички да длъжни да и дават. Затова си търся вече жена стъпила на краката и знае как се изкарват пари, а не да чака само на мъжът си. И още едно нещо. Не си слушай тези дето не трябвало да чуваш разговора и тем подобни. Най добре може да разбереш какво наистина мисли за теб женати като чуеш или видиш разговор с най добрата и приятелка. И аз след едно такова виждане разбрах каква голяма актриса е била бившата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2d449ff3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   ... явно наистина си готин, а не''много добър''... и все пак :многословието винеги е излишно... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea91bd997b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Явно темата наистина е добра - щом е събрала Рей, Маги и Зара на едно място :-)

За съжаление трябва да се съглася с голяма част от предните коментари: Авторе, не знам как си си представял ти че трябва да протекат нещата, но си бил много пасивен. Твърде много пасивен. Ти филм ли гледаш, компютърна игра ли играеш (ако мина от тука къде ще изляза, ако направя тва кво ще стане) или става дума за ТВОЯ живот и за ТВОЯТА връзка? Вероятно наистина не сте един за друг и нямаше да излезе нищо така или иначе, но това не значи, че си постъпвал правилно винаги. Като цяло съм против такива експерименти във връзките, особено когато са твърде странни и нелогични - от днеска за утре да останеш без работа, да си купиш втора кола, по-евтина от предната (няма лошо, но без причина изглежда леко странно) или пък изведнъж да ти хрумне, че искаш всеки ден да излизаш, при положение че преди си бил точно наобратно. Всичко това буди реакции от рода на "кво му стаа на тоя?", а ако не буди такива реакции у партньора ти - това само по себе си е факт, над който трябва да се замислиш.

Това дето е била глезена и свикнала да ? се угажда е кофти, но също не е това начина. А и не е само тя виновна, защото това е на 80% въпрос на възпитание, което е грешка на родителите ?. И моята беше много глезена в началото, защото е единствено дете и цял живот е гледана като златно яйце. Проявленията са най-различни, като почнеш от това, че на 20г. не беше пускала пералня в живота си и не знаеше как се борави с тоя уред, да не говорим да гледа кое се пере на 40 и кое на 60 градуса, и стигнеш до там, че не си беше задавала въпроса откъде се появяват млякото и сиренето в хладилника.

И ако бях седял да чакам да се сети от само себе си че така не стават нещата, имаше да си почакам! Но имах достатъчно причини да вярвам, че не го прави с лоша умисъл, а просто защото така е свикнала, тъй че си казах OK, let's start with the basics... Запретваш ръкави (респ. език) и говориш, говориш, говориш... Коствало ми е много време, нерви и усилия, но не съжалявам за нищо.

Не знам дали си се замислял, но когато търсиш някого, с когото да живееш дългосрочно, не вземаш готов продукт от витрината и като не ти хареса, купуваш следващия. (И това го има и е ОК, но е друг тип връзка.) Получаваш малко или много суров материал, според зависи от възрастта. Съответно ти самия също не си готов продукт, още по-малко перфектен такъв, а си една аморфна маса, подлежаща на моделиране. От вас двамата си зависи да се моделирате взаимно така, че да си паснете един на друг. Но това нито ще стане от само себе си, нито може да очакваш само другия да се напасва според тебе, а ти да си държиш на своето...

Кубрат

П.П. Въпреки всичко историята е поучителна и интелигентно и грамотно написана - като изключим, че "оцеляване" наистина се пише с "ц" :-)

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b3c0cb4cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Изключително полезна и завладяваща история. И въпреки възторга, който изпитах, знам през какви емоционални болки си преминал.
Имаше една мисъл на Ницше "До полет не се долита" Осъзнаването е винаги процес на натрупване на опи, на смяна на фокуса, на напиване и отрезняване.
Дано читателите разберат онова, което се опитваш да кажеш, а не тръгнат да съдят теб, нея, приятелки, стандарти и т. н.

Има всякакви хора. Понякога срещаме и болезнено се привързваме към хора, които единствено упражняват власт над нас. Много ми харесва това, че разказваш, как тя все едно наистина не разбира. Не, не е разбирала. Това е въпрос на манталитет, на душевност, на визия за Личното АЗ.
Има такива жени! Душите им не са съзрели, имат все още някакъв стаден манталитет и мислят, че всички са длъжни да се грижат за тях. Грижи се за себе с- можеш. Природата обаче ги е надарила с нечуван магнетизъм.. точно както животните имат ярка окраска, за да привличат срещуположния пол.
Рано или късно, човек с по-развит усет към истински стойностите неща в живота, , разбира, че това са хора едва ли неспсобни да обичат и уви наистина е така. Те все още нямат връзка сякаш със собствените си сърца - всичко тук е задоволяване на нуждите от първичната система и място в стадото. Нищо повече!
Те нито могат да страдат истински, нито да обичат безкористно. не, защото ги обвинявам, те просто не са способни на това.

Много добра история! поздрави!
Плам

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea91bd997b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Плам, много хубав коментар, браво! Съгласен съм с теб, което обаче не означава, че авторът не се е държал доста глупаво на моменти. В никакъв случай не искам да го упреквам (важи и за предния ми коментар), просто анализирам ситуацията. В крайна сметка може би е станало по-добре така, но в началото на случката той едва ли е съзнавал какво ще произлезе накрая, така че за тогавашния момент е постъпил погрешно. Което потвърждава, че понякога грешните решения накрая се оказват по-правилни от привидно правилните.

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4916e54622
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Подкрепям Плам и Кубрат, но също и хората като номер 8.
Мисля, че авторът все пак е направил голяма грешка и също е действал повърхностно. Можеше да си спести много главоболия, ако беше поговорил с момичето. Никакви игрички не могат да заменят две думи между двама човека.

Лаура

П. П. Между другото, не пращай жените на 25 в пенсия. Една жена може поне до 40 да бъде привлекателна и прелестна. Не е въпрос на пари, по-скоро на ген, дисциплина, желание. Иначе - разходите за „поддръжка“ на 20 и на 28 не са особено различни.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea91bd997b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   О Лаура :-) Long time no see...

Да, това дето на 28 години вече било "трудно да се поддържа" човек и мен ме накара да повдигна вежди, ама реших да не излизам от темата...

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7175de3174
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   до Кубрат

Не, не означава! Но защо "глупаво" имал е нужда от своето време за да се опипа в тъмното, да си вземе решенията.. все пак споделя, че е имал дълбоки чувства към нея.
Мисля, че целия този план, който се е задействал е ставал някак без да го осъзнава, но разказан сега, от разстоянието на времето на нас ни изглежда като игра на стратегия едва ли не.
Чул е, че тя се оплаква и си е казал "Е, хайде, да видим сега ако имаш нещата, които те тормозят, че ги нямаш пак ли ще си недоволна"
Ей така.. на инат, от наранена гордост... хората решаваме едно или друго посредством някаква доза емоционалност. Колкото и разумни и логични да сме, винаги сме и емоционални в решенията си, защото просто сме хора!

Плам

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a284293764
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Автора :

Развитие и следствия :

Повечето от вас казват горе долу едно и също нещо, а именно " Поговорете. Намери начин да говориш с нея" и т. н.
само че не сте си направили труда да вникнете в това, което съм написал, разбира се не е и задължително. Навремето когато започна всичко това, в началото се водеха общи "влюбчиви" разговори, чрез които сещате се че нямаше как изобщо да се стигне до някакви изводи. След това сме водили няколко такива, в които общо взето се виждаше че говорим на различни езици, аз кажа едно, тя го интерпретира по-друг начин, по-скоро като упрек, обида или натякване, от колкото като желание да вървим в една посока. Разбира се не исках тогава да бъда едно плямпало, което като вижда проблем се стреми да говори, защото сам по себе си, един диалог е ползотворен, само когато има поне 2-ма души, които слушат внимателно, а не 1. След това описах какво стана, тя коментираше всичко свързано с нас на другите, пред мен играеше пасивна и мълчалива жена, натрупвайки всичко в себе си. когато всичко изброено е налице, тогава човек с малко мозък (за какъвто се имам ), разбира че разговор по такъв начин не би постигнал нищо положително, защото виждах че ме описва като предмет, като нещо друго, но не и като човек, който уважава. Съответно разговорите вероятно не ги приема като нещо за нас или желание за общо бъдеще, а ги приема като критика (защото в тях вижда себе си, а тя би водила разговор само ако иска да критикува ).
В такъв случай, когато човек не иска да се унижава и да се защитава за неща, които реално не е извършил, реших просто да направя това което иска, да и покажа че всичките и желания всъщност са някакви криворазбрани мечти, някакви измишльотини. Не промених всичките си навици (временно ), защото го направих да и е добре, опитах се да и покажа негластно ( защото с разговор нямаше да се получи ), че нещата които си намисля и иска и се оплаква от тях са смешни и е прекалено критична към другите и прекалено самоуверена за себе си.
Разбира се както съм описал, тези опити се оказаха неуспешни от гледна точка на нея, но бяха много полезни за мен :) Тя дори не разбра какво стана, нито е подозирала защо съм направил така, в това съм сигурен. Тя никога не е виждала през моите очи, никога не се беше старала да ми угоди за нещо, независимо че нали от време на време си го е мислела.
И не не е виновна за това, тя няма вина, че от малка е възпитана по този начин. Че винаги всичко и е поднасяно на тепсия и че винаги се е намирал някой, който да оправя кашата. Разбира се и промяна нямаше как да има на тази възраст, независимо от привързаността и към мен тогава. Да обичаше ме, дори след това ми го е казвала, но както отбелязах, всички тези експерименти и опити ми показаха, че аз и тя нямаме общо бъдеще.

В коментарите имаше мъж на 32 години, който каза че жените усещали с ушите си. Искам да кажа на този господин, че мен не ме интересува какво мисли че искат жените, по-скоро ме интересува какво искам аз и дали спрямо това което искам, мога да намеря жена подходяща за мен ( но за това след малко ).
Та този който описах след мен, с който започна връзка с нея и предложи именно това, много думи, малко действия и резултата беше бебе. Да тя роди от него, даже и преди това му беше изтеглила кредит за общ бизнес, който така и не се осъществи. Та със общо 600 лева на месец, сега тя гледа дете, изплаща кредит заради мечтите на друг човек и логично, че животът не и се е подредил както иска. Разбира се отдавна се разделиха, но реално тя намери това, което търсеше. Вероятно е била разочарована от мен по някакъв начин и точно в този момент навремето се появи той. Човек който на дела предполагам не е правил нищо, но на думи е бил велик. в случая той като този 32 годишен мъж, е искал да е с нея независимо от цената. И от там е бил готов да предложи неща, които не е имал, от там са тръгнали и проблемите. ( предполагам много наивни хора ще се разпознаят между тези редове ).

Друг пък казаха, че вероятно съм загубил любовтта на живота ми. Искам да ги уверя, ако са чак толкова притеснени, че това далеч не е така. Срещнах жена, с която не е нужно да си правя експерименти и с която мога да водя нормални и приятни разговори на всякакви теми. до ден днешен сме заедно и мисля че рядко на човек му се отдава възможността да срещне толкова приятен човек. Кой знае какво би станало в бъдещето, то е необятно и далечно, но бих заложил на това, че бих направил всичко възможно да задържа жената която е в момента до мен със всички сили.

Темата не беше пусната заради някаква болка, не беше пусната заради това които видяха някои, а именно за меркантилост и златотърсачество.

темата имаше за цел да ви покаже, че много хора не стъпват на земята, дори не се опитват да разбират човека до себе си и някак постоянно се опитват да съдят всичко ( поне от 90 % от публикуваните теми).

Успех на всички и приятна вечер :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7175de3174
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Авторе, тъй като явно темата за меркантилността е нещо, което в момента те развълнувало, можеш да надникнеш в тази тема:
http://spodeli. net/4/story-24833. html

Има интересни неща за четене!

Плам

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 80a12fcf97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе, нека бъдем реалисти- ако наистина тази тема беше толкова далече от теб и не беше оставила никаква болка.. хм, съмнявам се, че щеше да й посветиш такова време. Доколкото виждам от написаното и в коментарите ти не си от най-алтруистичните типове.
Отговори не даваш никакви, просто си намерил сили едва след време да споделиш своята изминала мъка.

Нека обобщим защо се е получило така при теб и да не генерализираме с останалите истории на сайта, защото всяка си има специфика и "чар":

1. Странен и грозен манталитет- една жена на 28 е млада и красива, няма и какво толкова да се поддържа. За теб обаче изглежда е на преклонна възраст, а визията й е голямо геройство. Ти да не си на 16?

2. Влюбил си се във външност и още по-зле, влюбил си се в педикюра и прическата й. Те поне могат да изкарат поне до преклонните (според теб) 35...

3. Нарцисизъм- как така се е усмелила да споделя нещо с приятелки и да бъде себе си с тях, а с теб не? Защо не си зададе този въпрос?

4. Липса на самокритика- веднъж не поставяш под съмнение собствената си пасивност. И по-горе в коментарите много хора посочват, че това не е любов, а кукловодство. Склонна съм да се съглася с тях.

5. Сметка на парите- интересно какво би се получило ако тя знаеше с какво точно се занимаваш (това такава тайна ли е???? ... нещо в сивия сектор? ) и имахте обща сметка. Явно и двамата не сте дорасли за взаимен живот, щом си ги делите. Ако твоята автомивка е 200-300 на месец, нейните процедури не са повече, повярвай ми, никоя жена не ходи всеки ден на педикюр.

6. Ако искаш да кажеш нещо на някого- кажи му го, а не му го показвай. Не можеш да си сигурен какви изводи от поведението ти си е правила тя и дали са били точно тези, които ти си искал да си направи.

Вероятно самият ти си го разбрал, щом все пак описанието на новата ти приятелка е "приятен човек", а не "невероятно красива". Може би за тебе има шанс.

Vic

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bc55ed852c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Странно но и аз никъде не видях автора да критикува себе си за нещо.. изглежда се опитва да изкара момичето виновно за собствените си грешки и пасивност...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3d10940fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От твоите отговори разбрах, че си направил грешен избор, че в момента си с правилната, докато един момент не осъзнаеш, че и тя не е стока. Розовите очила все някога падат. Естествено, дано да греша.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4bc8edc174
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Авторе, никъде в темата ти първо няма отговори, второ явно, че самия ти не си осъзнал собствените си грешки. Една връзка се води с КОМУНИКАЦИЯ. И сам виждаш чрез мълчание и "хитри" ходове развръзката винаги е една. От тук от там чул нещо, направил си някакви изводи на база собственото его.... Доста наивно и незряло.... Но няма значение, минало заминало.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 37c37819fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Здравей авторе, това е една много красива и описана от истински мъж история. Няма как да не се види това, както се вижда че имаш достойнство и чест.

Номер 28 и други такива объркани хорица, искам да ви посъветвам да излезете от матрицата си и глупостта си.
Авторът каза че не го боли, вие казвате обратното. Той казва че е щастлив, вие казвате че не бил щастлив.
Такива като вас са поредното доказателство че "Бай Ганьо " в България е диагноза, не само литературен образ. Човекът беше толкова откровен и реален, на всичко отгоре сподели всичко това с нас, но на вас това не ви стига, вие се опитвате да му кажете че не знае какво чувства и мисли :) Това е смешно и нелепо.
За съжаление в България това е реалността, точните и готините хора биват тъпкани, защото има такива тома неверни хора, които не вярват на себе си, камо ли на някой друг като вас. Всъщност номер 28, такива анти-психолози като теб, на път и над път. Само че прозира не опитът ти да убедиш автора в нещо, ами се вижда как се опитваш да убедиш себе си, че всичко това е една измама. Правиш всичко това, защото такива като теб гледат и се съсредоточават в негативното и всеки в който се вижда достойнство и оптимизъм е заплаха за вас.
Ей така някой човек направи голямо дарение, направи нещо красиво и се намерят много глупаци да търсят под вола теле и да убеждават всички, да викат дори, че във всичко това имало някакви покварени помисли.
Ето за това България е в това положение, за това винаги сме били на дъното. Защото много малко слушаме, малко вникваме във замисъла на нещо и много повече съдим и се оглеждаме гузно.

Браво авторе, радвам се че има хора като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 80a12fcf97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Номер 32, ти или четеш между редовете, или нямаш достатъчно умствен багаж, за да разбереш правилно написаното в моя коментар. Хора като теб под път и над път (не се казва "на път"... ). Изглежда не забелязваш, че накрая дори поздравих автора за това, че е преодолял грешки от миналото и сега е срещнал може би по-стойностен човек. И един въпрос: какво е анти-психолог, че ми стана интересно :)))) Номер 28 (Vic)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a284293764
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   31 какво значи да водиш комуникация? Не е ли да виждаш сходни интереси и разговори с човека до теб, без да е нужно да се насилваш или да даваш постоянно обяснение? Според мен е това и определено си реших проблема в това естество, така че грешката я видях, съответно я поправих, смених човека и всичко си дойде на мястото.

30 не искам да гледам на възгледите ти като черногледи и не особенно практични, но мисля че са такива. Какво значи един ден да свалиш розовите очила? Един ден тези очила падат за всички така или иначе. Дали ще бъдат свалени заради смърт, заради разногласия или заради друго не е от значение. Важното е да живееш в момента, да се поучаваш от грешките в миналото и да не ги повтаряш в настоящето. Също така е много важно да не летиш в бъдещето, а да си стъпил на земята в този момент. (сегашния ), който никога повече няма да се повтори.
И когато всичко това е на лице, когато успееш да водиш разумен, отговорен и достоен живот ( което е доста трудно в днешно време ) и когато независимо от всичко си щастлив, защото знаеш че има някой със сходни интереси и разбирания покрай теб, тогава разбираш какво значи да си добре.

28 истоярията я споделих, само защото ден преди да я публикувам, прочетох 2, може би 3 от общо 4 истории, в които виждах как един партньор отдадена връзка, обвинява другият партньор за своето нещастие, като изключва себе си като преносител на част от тези емоции и заслугите вървящи към тях.

Точките които си описал са смехотворни ( меко казано ).
Не работя в сивият сектор както предполагаш, просто работя неспецифична работа, за която се учи много години, от там и клиентите ми са доста богати, но много странни и противоречиви личности. И ако прочетеш историята отново, ще видиш че съм и споделил какво работя, само че дори казано, това не значи че може да бъде асимилирано чисто технически, от там много трудно би могло да се разбере в какво точно се обособява.

Никога не съм бил пасивен, всъщност съм възпитан точно по обратния начин, а именно ако има нещо което искам, да просегна ръка и да си го взема. Пасивен човек не би предприел такива мерки като мен, било за работа, било за въпросната история. За пасивният човек са характерни много думи, разговори и уж опити за оправяне на положението без действия, а аз направих точно обратното, пропуснах лесното и направих трудното. Ако мислиш че е забавно и лесно да се натоварваш само и само да покажеш с действия че някой се е объркал, значи си в голяма грешка и никога не си го правил.
В историята сам споменах че грешката относно красивата обвивка сам я видях. Сам споменах че леко съм се объркал, което вероятно е човешко качество, също както да препишеш на някой качества, които не притежава. Разбира се всяка грешка може да бъде оправена.

Питаш защо според мен тя е говорила с приятелки, вместо да говори с мен за проблемите? Това също можеше да го прочетеш. Типаж хора, които са свикнали други да се грижат за тях по всякакъв начин, могат да критикуват, могат да търсят причини, но никога не могат да намерят отговори за нещо, просто защото никога не са откривали такива, за тях винаги ще се намери някой, който да им даде въпросните отговори на готово. И най-вече, защото не съм пасивен и когато тръгне да казва нещо лошо, обикновенно не се съгласявам, а казвам моята гледна точка. Именно за това е решила да намери "отговорите", които я караха тогава да изпитва дискомфорт някъде другаде, къде знае че ще получи съчувствие и 100 % отдаденост и разбиране.
За самокритиката също не позна, ако нямах самокритика, вероятно щях да я обвиня колко е лоша, как заради нея се е получило всичко това и от там аз щях да изляза чист за мен си, от цялата тази ситуация. Разбира се вече споменах, че не съм господ и аз си имам своите лоши качества и не съм се фокусирал върху нейните такива.
Просто описах как двама души, които имат различни характери и възпитание се разминават, без да е нужно някой да бъде виновен за каквото и да било. За това казах че аз си намерих човека, вероятно рано или късно и тя ще го направи и тя ще срещне човек, който ще я харесва вътрешно такава, каквато е.

Ти написа и това
"Ако искаш да кажеш нещо на някого- кажи му го, а не му го показвай. "

Мисля че обясних на няколко пъти, че по ред причини това е невъзможно в някои случаи. Всъщност в голяма част от случаите. Ако беше прав, то нямаше да има войни, нямаше разводите и разделите да бъдат толкова често явление. Нещата никога не зависят от това кой какво бил казал, а винаги зависят от това, кой какво отношение спрямо действията е направил за другия. Разбира се много са важни приоритетите на човек.

Общо взето от целият ти пост както са ти го отбелязали, лъха меланхолия и нищо градивно, което всъщност не ме изненадва особенно.


Наистина нямам никакво намерение да се защитавам за каквото и да било. Виждам че някои разбраха за какво става на въпрос, както съм сигурен че други няма да го направят и отново както в повечето истории ще търсят източник на "зараза ", "омраза" и куп други неща, които биха направили денят им по-приятен и слънчев.

Лек ден и приятен уикенд на всички :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 30cdbc311f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   от номер 14: Авторе, отново шапка свалям на саочувствието, с което говорите за себе си. Та значи, по вече май всички дами се отказаха да посочват Вашите грешки в таз иистория - та Вие сте "благороден", "всезнаещ" и толкова много искрено показващ "колко много се е объркал" другия човек. Това - ще се повторя - не е любов, а и с последния си коментар под номер 34 Вие го потвърдихте. Така никога няма да се получи сполучливо партньорство и връзка - всички коментиращи вече са го написали по-горе. А и от думите Ви за настоящата Ви партньорка, която е "приятен човек" бихме могли да си помислим, че и това не е точно любов - просто време, в компанията на "приятен човек". Предстои Ви още много уроци да научите, както всички нас, които нямаме самочувствието на толкова разбиращи. Ключът в такива случаи е обич - да обичаме, наставляваме или каквото и да е друго с любов и разбиране, а не на принципа "да покажа на всяка цена" колко тя не знае какво иска. Както и да е - получи се дълъг коментар. Пожелания отново за успех.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c17b6b8909
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Респект.. :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d5a1b7d4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Минал съм през подобно "нещо". Поздравления за откровението, както и за мъжкото отношение. Не бих искал да те критикувам, или да изразявам съвет, тъй като явно съм доста по-малък от теб, но просто бих коментирал, че проблемите ти са започнали в момента, в който си търсил не жена за цял живот а просто красива "фолк певица", - нещо като скъпата и лъскава кола, която да ти печели слава и пари въпреки разходите.

Иначе ми звучиш като стабилен мъж. Успех и не я мисли много, заслужаваш по-добро отношение.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2db21cfc36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   много интересна и реална история, в която може би всеки намира малка част от себе си, или по-точно подобни ситуации. Много е лошо когато човек не оцени какво има до себе си. Не те познавам, сигурно и никога няма да се запозная с теб, но от написаната история просто се разбира, че си доста рядко срещан и всеотдаен мъж, е да вярно - подобно на повечето си се влюбил в силует, но важното е, че си получил доста добър урок и си извлякъл доста изводи от тази връзка. Е, аз нямам перфектните "параметри" на девойката, но за сметка на това винаги съм била всеотдайна във връзките си и може би - доста често съм била на твоето място и все са ме наранявали и лъгали - до толкова, че все търсих вината в себе си и мислих, че аз предизвиквам всичко, което ми се случва, независимо от това, колко съм обичала и давала, може и така да е, но може би просто не съм попаднала на подходящият мъж - очевидно както и ти на жена. Пожелавам ти да срещнеш, ако все още не си, жена която да оцени всичко това, което правиш и очевидно доста големи жертви...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker