10 години мечти и 10 месеца за разбиването им - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

10 години мечти и 10 месеца за разбиването им
преди: 15 години, 3 месеца, прочетена 4733 пъти
Моята история не е нещо по-различно от всички други истории за изневяра и любовен триъгълник, но понеже е моята история за мен тя е болезнена и единствена. Ще се радвам на всякакви коментари и ще се включа активно в тях.

Разведена съм. Омъжих се набързо, след любовно разочарование от връзка, продължила близо 5 години. При следването ми имах много добър приятел, както казвах за него: „най-добрия ми приятел от мъжки пол”. С него съм споделяла всичко, което е на душата ми, правихме съвместно много неща в професионален план. Следването се изниза, аз се омъжих, той се ожени. Загубихме следите си... Аз имах кратък брак, но много болезнен и дълъг развод, с много перипетии, гледах единствен болен родител, малко дете, нямах работа, много финансови проблеми, трудна, болезнена и тежка реализация в професионалан план, бях и сега съм глава на семейство: тийнейджър и болен, възрастен родител /единствен/. През годините от наши общи приятели разбрах, че той не е щастлив в брака си; че съпругата му и той нямат никакви общи интереси, липса на комуникация. През годините, когато не сме се виждали /повече от 10/ често съм си мислила за него, какво прави, дали е добре. Като съм чувала от познатите ни, че не е щастлив, ми е било болно от това; а същевременно съм се укорявала, че прибързаната ми женитба, а преди това любовната ми история с тогавашния ми приятел, не са дали шанс на любовта ни /която аз много късно, след като бях омъжена разбрах, че не е била само приятелство, а любов – платоническа, чиста...

Преди 10 месеца ми се обади: нямаше как да сбъркам неговия смях и глас. След месец се видяхме. След цели 10 години вече си казахме нещата с истинските им имена. Станахме любовници. От различни градове на Западна България сме. Отначало се виждахме всяка седмица, след това веднъж на 2; отначало се чувахме по няколко пъти на ден, после през ден, а сега- на няколко дни веднъж. Освен на скайпа, не си позволявам да го притеснявам по телефона. Той е женен, има две деца. Още в началото той ми каза, че ме обича и иска да имаме връзка докато си намеря човек, с който да прекарам живота си. За развод и дума не е ставало. Той дори не допуска мисълта за това. От друга страна казва, че не обича съпругата си, че не е щастлив..., аз съм му липсвала, че ме обича, че ...
Всъщност, традиционния репертоар.

В интерес на истината аз никога за нищо не съм го молила, настоявала или търсила. Аз бях от тези удобните любовници – далече от неговия град където всички го познават, същевременно се познаваме достатъчно добре, че да трябва време за някакъв вид ухажване, оплитане във мрежи и т. н. – изобщо от удобно по-удобно.
Сам дойде при мен - може би искаше да навакса това, което е пропуснал, а може би празнината, която се получава след 12 годишен брак, е мислил, че ще я запълни със спомен от миналото, от онези безметежни и безгрижни студентски дни...

Фактите:
За 10 месеца ходи два пъти в Европа със съпругата си, три пъти на почивка с нея в страната.

Приземяването ми:
Когато ми се обади след последното си завръщане от Европа със съпругата си, беше толкова щастлив, че ме заболя. Признавам си, че за първи път в моя живот аз изпитах болка от чуждото щастие. Не заради жена му, а заради него, заради себе си. Всъщност тогава разбрах, че репертоара за това, че съм му липсвала, че само с мен е щастлив, че ме обича, е традиционния репертоар на един кръшкач в началото на кариерата си като такъв. Сега аз се виждам смешна и жалка – в собствените си очи. Само като оправдание за пред себе си ще кажа, че наистина съм мислила, че го правя щастлив и заедно с децата му, сме най-доброто нещо от живота му в личен план, с ръка на сърце ще кажа, че съм си мислила, че ние сме половинките на едно цяло. Какво тщеславие от моя страна... Сякаш той е бил винаги до мен и аз до него, сякаш след като 10 години е съществувал без мен и аз без него, не сме преживели...Толкова глупаво и наивно, че чак не мога да си простя...

Равносметката:
За 10 месеца пиедестала, на който бях поставила този човек цели 10 години, се срути. Той е такъв, какъвто е. Благодарение на мен той се пробва и успя да заблуди съпругата си и се усъвършенства в кръшкането. Не мисля, че ще спре. Докато има такива жени като мен, които страдат от излишно тщеславие, никога няма да спре той и другите като него.

Благодаря Ви, че изчетохте моята история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 3 месеца
hash: c6960b92b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аналитична сте и не разбирам кое Ви натъжава- създаде ли илюзията той, че може да започнете отначало? С уговорката, че чакате времето да си намерите свой спътник в живота вие всъщност се изживели пропуснатото в младостта. Ако можете безусловно да си казвате истината, защо не уточните докъде се простират вашите, на двама ви свободи. Няма как да дублирате семеен модел с пътувания, почивки и т.н. Но ако двамата сте си опора извън и над морала, принуждаващ ни да следваме дълга си защо да не продължите връзката си. Може би точно любовта си е отишла. В противен случай бихте били щастливи и никакви жертви не биха ви спирали.

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 993dd6adee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той вероятно е истинския спътник в живота ти, така наречения вечен партньор, НО е избрал да играе друга роля, чрез това което си е избрал. Явно урокът във всички отношение е за двама. Напълно права си за това което си написала, гледаш трезво на нещата. Още едно е сигурно, този човек те е обичал, може би все още те обича, но времето и всичко случило се дотук си казва думата. Бъди силна, както досега, дано се появи човекът с които да споделиш, останалата част от живота си. Той (любовта на живота ти) може да казва, че не я обича, но не можеш да очакваш да се разведе нали??

 
  ...
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 6f53b6dc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Самотната жена е тази, която осъзнава своята самота. Която търси своята единствена половина за да запълни онази липса на всеки един от нас, която се отваря в мига, в който се родим.Човек търси друг човек от мига, в който се самоосъзнае. Когато не си бил сам и в течение на обстоятелствата си останал сам тази самота тежи и понякога става непоносимо тежка. Това е причината ти да приемеш човека, когото си имала за приятел. в ролята на любим. Когато приемеш в сърцето си някото като любим ти не можеш да не се надяваш на повече от него.

Очаквала си и си искала да стане така, че поне да бъдете заедно по-дълго и на различни места... включително и там, където той е водил жена си. Аз също съм имала връзка с женен мъж, който ми заяви още в началото, че ще си остане женен. В момента, когато започнаха да ми чукат по хотелските врати и да искат да влизат за чистене още докато аз бях вътре реших че ще приключа с тази връзка. Съобщих му я след като заведе съпругата си за 14 Февруари в Египет. Не беше нужно да пита защо, защото моето условие да започне тази връзка беше, че аз решавам кога ще приключи и че не трябва да има усложнения от негова страна. Призна, че е тъгувал за мен....Какво от това... Толкова удобно е да имаш любовница, за която да не полагаш усилия.... Най-трудно е не да спечелиш някого, а да съумееш да го задържиш.

Искрено ти пожелавам да намериш правилния човек

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: f499664f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам, имам чувството, че само ние, жените, сме наивни. Твоята история се случва на всяка втора жена. Случи се и на мен. И не исках да повярвам, че той просто се е забавлявал, искал е да избяга от семейната скука и еднообразие. А аз, наивницата, си мислих, че НАШАТА ЛЮБОВ е обречена, защото сме се срещнали прекалено късно. Но, уви, просто такава любов от негова страна не е съществувала, но го осъзнах много много късно, след като изпитах невероятна болка дълбоко в душата си.

Затова ще ти кажа само едно: спри да мислиш за него и да се самосъжаляваш, просто мисли за момента - тук и сега, живей живота си и гледай напред. ВСИЧКО ЩЕ СЕ НАРЕДИ И ЩЕ БЪДЕ НАРЕД, необходимо е само известно време, не се отчайвай, мисли положително и се радвай на детето си, НИЕ, всички жени, с подобна на твоята съдба, сме с теб. Ще срещнеш човек, който ще изтрие всички твои негативни спомени и ще се почувстваш истински обичана. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 4ab0177e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбирам те, защото съм го преживяла. Той е щастлив и дори бракът му процъфтява, защото той не иска нищо повече от теб, от това, което получава. Ти- като всеки влюбен човек искаш повече, не, искаш всичко с него- и това е съвсем нормално. Сама си отговори дали те обича, щом няколкото часа са му предостатъчни. Зарежи го - ако те обича ще предприеме нещо, ако си замълчи... работата е ясна. Успех!

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 3bbb334067
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички, които са си направили труда да напишат коментари за моята история и на тези, които са я прочели.

Сигурна съм, че този човек ме обича – така, както той си може. Преди ходенето му с чужбина поставях него на първо място-бях толкова влюбена и щастлива... Но след това нещо в мен се прекърши. Изведнъж започнах да виждам ситуацията в различна светлина и ролята, която ми е отредена в нея. Вярно е, че още първият път когато се видяхме и си говорихме той ми каза, че няма намерение да се развежда, защото има деца. Не ме е лъгал или давал някакви фалшиви обещания. Аз се самозалъгвах, че мога да играя ролята на резерва. Не мога, не умея и не искам да я играя. Обичам и себе си – нещо, което разбрах и започнах да осъзнавам след завръщането му от чужбина. Тогава се надигнаха и негативните чувства, които изпитах: гняв, обида, съмнения... Толкова човешки чувства, които признавам си, дотогава не бях изпитвала към никого и ми бяха толкова чужди.

Прекратих всякакви контакти с него: без обяснения. Той ме търсеше и търсеше. Започна да ми праща съобщения, в които ми сваляше звезди. Ако не знаех какви са неговите намерения и не го познавах много добре, от многозначителните думи в тях щях да си помисля, че едва ли не се е решил да предприеме някаква решителна крачка относно мен. Не сме се виждали от месец, макар че той настоява за среща. Аз обаче вече не съм наивната жена, която се самозалъгваше по красиви думи, че е единствената, неповторимата, тя.

Сега гледам на ситуацията трезво. Не искам да се развежда /никога не съм искала да го прави/, но не искам да бъда негова любовница. Ако приятелството ни издържи – добре, ако ли не-поне няма да живея с илюзиите, които имах. Не съжалявам за нищо. Вече дори не ме боли.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 22ef5623e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти си даваш най-добрата преценка и съвети. Брилянтна си.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: a422851013
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е, аз пък съм била в обратната ситуация - на почивка с мъжа (който работи в чужбина от 7 години) и децата, а влюбена в друг (негов колега тогава) - не си мисли, че съм била щастлива, отидох на почивка, само заради децата, но през тези 2 седмици ми се късаше сърцето и не е имало и минута, в която да не мисля за другия..., който след тази почивка охладня и спря да влиза дори в скайпа, а беше обещал да си дойде следващия месец :(

Сега 2 години след това съм сама, опустошена и не вярвам дали някога ще мога да обичам така както тогава- от цялата си душа, която я излях пред него...

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 8269ec62f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Толкова интелигентно написана история. Смислена. Възхитително анализирана.

Не съжалвай, мила авторке. Ти си невероятно интелигентна жена и стойностен човек и заслужаваш пълноценно щастие- в което вече си се уверила.

Моето мнение е,че всичко това се е случило в живота ти, за да се излекуваш от илюзията, която си хранила относно тази любов.
Нима това е малко- да се разделиш с една илюзия?
Бих казала, че е едно от най -целебните негативни изживявания. Защото отваря нов път напред.

А относно господина- подозирам,че наваксвайки с теб липсващото у дома, наистина се е почувствал щастлив. Бил е искрен според мен, но....егоистично настроен, както повечето мъже в подобна на неговата ситуация.

Не му се сърди...прости му в душата си и продължи НАПРЕД! Но вече освободена и готова за пълноценно щастие!
Възхищавам ти се.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: e36f81984c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бих искала да имам част от силата ти! Ти ми вдъхна надежда!Някъде някой те чака и ще те накара да го обичаш!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 6ffecc9e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей!
Не че си неопитна, но поставяш картината в своя рамка и искаш това да бъде вселенската истина! Спомни си всеки разговор с този от десетгодишния пиадестал и как си решила по чужди думи, че той не живее добре... Дали е било така или си го уплашила с голямите очаквания? ! Един мъж може да ти даде много, дори и цял себе си, но ти трябва да платиш цената за това, която не винаги се измерва с едностранно определената преданност!
Помисли... , кой е следващия за пиадестала? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker