Не е нужно, да си смениш религията, за да обичаш някой! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не е нужно, да си смениш религията, за да обичаш някой!
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2022 пъти
Хванаха ме бесовете, докато четях всички коментари по този въпрос. Просто мисля, че някой ни гледа сеира, пускайки теми като "Реших да стана мюсулманин (-ка)"!
Какво значи да си смениш религията? Това е като да смениш майка си, защото друга ти допада повече!
Хората ако се обичат, се обичат с различен цвят на кожата, различно красиви, различно високи, различно богати и с различна религия.
Аз ако се влюбя някога в мюсулманин никога не бих си сменила религията, нито ще допусна той да го направи, именно защото го обичам! Че той ще ми падне в очите, ако го направи! Утре с такава лекота ще се отрече и от мен! Това е гавра над семейните корени, традиции, култура, защо?
За граждански брак не те питат кой коя религия изповядва. Какво друго Ви трябва бе хора, дето ще си сменяте религиите? ! Кой ви пречи да влизате във всички храмове и да празнувате всички празници, които допринасят за любовта и семейното щастие?
Да живее любовта, по-силна от суетата и предразсъдъците!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3893dfbcab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как сравняваш религията с майката? Кому е нужна религията и има ли още хора, които вярват в религии и защо? Да смениш религията от една на друга -от трън та на глог! баба Пенка

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 088ec8efae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   СТ1: Религията човек може да си я смени според възгледите си за живота ако искам мога да стана будист ако искам мога да стана и католик това е избор който всеки прави сам за себе си като си роден с една религия не значи че трябва да изповядваш нея цял живот. За мен всички религии са пълна глупост и измишлотина но по принцип всеки може да си смени религията ако пожелае. Но да си я сменяш за да бъдеш с някого това вече е много глупаво.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4dc2fd0b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Религиите са измислени за контрол над масите. Човек може да бъде с изградена ценностна система и нравствен модел на поведение, без да бъде религиозен. Всичко останало, наложено от хората като "прозрение свише", са никому ненужни ограничения на човешката личност.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b8d113ea4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вие хора не сте добре как ще кажете, че религията е глупост. Хората преди са умирали, но не са си сменяли религия, а вие ще кажете, че е глупост. Просто не знам как не вие срам да го кажете. Потресена съм!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1ac4f286f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добре, да живее любовта. Лесно е да се каже. Ама ще ви разкажа случая на моята братовчедка. Тя е женена за арабин. Обичаха се много и решиха са да са толерантни към религиите си. Ожениха се и тя замина за неговата страна. Там абсолютно никой не и пречеше да си спазва християнските традиции и да си почита празниците. Така... родиха се и деца. Тази година семейството дойде в България да се видим. Братовчедка ми беше със забрадка, аз бях изумена. Останахме да си говорим двете и веднага я попитах дали си е сменила религията. Да, тя е приела исляма. И знаете ли защо? Никой не я е карал (тук отбелязвам, че тя е напълно искрена), сама го е решила. Осъзнала, че нямало как да възпитава пълноценно децата си в онзи ислямски свят, където те трябва да спазват дадени правила, за да не бъдат отхвърляни или подигравани. Нямало как да бъде добра майка, ако ги оставела на другите да ги учат, ако продължавала да страни и да бъде различна на всеки техен празник, а съвсем сама да празнува своите. Това не било живот и тя направила тази жертва. Имаше сълзи в очите и... каза, че преди се плашела, защото виждала как любовта се губи в различията. Разказах ви това, за да видите, че понякога наистина ИМА пречки. От всяко дребно нещо в ежедневието изскача сблъсъкът между религиите. И ако не се направи някакъв компромис, любовта (дори да е истинска) започва да губи битката.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b8d113ea4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хора вие сте православни християни как може да говорите така за религиятя си. Само тя ще ви даде надежда в трудните моменти и това казвам от личен опит, но знам и че е помагала на много други хора и дано да продалжава да го прави. Просто като виждам как се отнасят днешните хора към религията си съм възмутена, защото това е едно от малкото неща, които са ни оставили нашите прадедии, а вие се отнасяте с такова пренебрежение. Дано да съм помогнала на някой да разбере, че вярата трябва да е много важна част от живота на всеки човек, защото без нея ние сме никои.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3893dfbcab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 4/6 /може би и авторката, не съм сигурна
Госпожо, вместо да се възмущавате от коментарите, се замислете върху тях :)
Бъркате религията с вярата!
Благодаря, че ми казахте, че съм православна християнка... Ще ви разочаровам, но не съм.
Последното ви изречение е невероятно... Как ние ще сме никои без религията. Религията е нищо без глупците, които да вярват в нея.

Много съм съгласна с 2 и 3, които са казали всичко, каквото има да се каже!
Точно вчера разговарях с една върла християнка...
"В какво вярвате? "- се обърнах към нея аз. "В християнството" -рече тя.
"А знаете ли какво проповядва то? "-питах я. Отговорът беше "Не"...
Баба Пенка

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0d90978140
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   О авторке много грешиш има много подобни на историята на №5. И защо сравняваш религията с майка, религията можеш да си избереш майката не. Не си длъжен да вярваш в религията на родителите това че са те кръщавали като малък не означава, че не можеш да имаш избор като голям, означава само че тези който са те кръстили не са наблегнали да се "влюбиш" в религията в която са те помазали. Какво толкова има в едната или другата религия няма нищо различно едните хвалебстват един пророк другите друг и двамата ги пише и в корана и в библията. Интересното е че много по малко мюсюлмани стават християни от колкото обратното. Това се дължи на връзката със семейството със семейните ценности, повечето майки мюсюлманки не работят, имат повече време за децата си, да ги научат на семейни ценности, морал, религия, и т. н. затова и мюсюлманите по рядко си сменят религията и имат повече морални ценности. В интерес на истината християните имат много повече празници, но затова пък ги претупват, без да разкажат на децата си кое как и защо се прави. Любовта към религията вярата се поражда от знания за самата религия, колко знаят нашите българчета за християнството? питайте някое 10 годишно дете Защо на великден се чукат точно яйца? Какво е бъдник? Знае ли то какво е слама и защо като е роден христос е положен в ясла. Оф какви въпроси зададох сега вие също не можете да ми отговорите без гугъл а камо ли 10 годишното дете на улицата. Докато ако запитате 10 годишно мюсюлманче ще ви разкаже легендата за всеки техен празник кое за какво и как се прави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker