Аз съм на 19, той иска да създадем семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз съм на 19, той иска да създадем семейство
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 5772 пъти
Аз съм момиче на 19 год от София. и имам връзка с приятеля ми от 3 години. Той е на 26 и е доказал безкористтната си обич към мен не веднъж. Даже наскоро осъзнах че в него откривам и бащината закрила която ми е липсвала (аз не познавам биологичният си баща а доскоро живеех този с когото отраснах). Едва изтарпях да стана пълнолетна и избягах от родителите си които се държаха мн лошо и унизително с мен а и по всякакъв начин спираха връзката ми с него. На Никулден вече живеехме при родителите му, а наскоро те ни купиха страхотен 2 стаен апартамент които ремонтираме тъй като родителите му видяха че връзката ни наистина е сериозна а не някоя детинщина имайки напредвид мойте години Аз съм адски щастлива и не мога да се нарадвам на новият си спокоен живот!! В последно време обаче приятелят ми ми говори за създаване на семейстово и то от трима!!! Иска да правим любов без да се пазим и аз го разбирам все пак всеки иска това, аз също много и напоследък се улавям че мисля за това постоянно, но малко се тревожа как ще го приемат всички ако стане наистина, дали ще се справим(финансово не сме зле, неговите родители са напълно зад нас въпреки че мойте не ме и поглеждат вече ) Аз вътрешно наистина го искам и се чувствам доста по зряла от връстниците си, не обичам дискотеките и купоните нагледах им се (а и нямам мн време тъй като работя вече )и след трудният живот който имах съм отговорна (отгледах второто си братче така че съм на ти" с детските работи ) НО все пак искам съвет : как да постъпя? ако му кажа че искам да изчакам ме е страх че ще ме разбере погрешни понеже е мн чуствителен на тази тема а след като ми го каза директно мн го иска (все пак сме си първите и той мн държи на мен ) Дайте ми обективен и искрен съвет!!! благодаря :

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 90

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко зависи от амбицията ти в живота. Едно е ясно - ако не учиш, не работиш, никога няма да можеш да имаш доход, които да ти позволява да преживееш. Ще си винаги зависима от него и семейството му и не знаеш, какво те чака.
Предложи му да поживеете заедно, намери си работа, ако не искаш и не можеш да учиш и внимателно го наблюдавай, виж как ще се развият нещата между вас. Поживей с него поне едни 2 годинки. Нямай доверие на мъж, особено, когато ти самата си от лошо семейство и знаеш, как може да се развиват нещата. Деца иначе лесно се правят

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 466b8c5e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скачай и не му мисли, щом ти харесва животът с този човек. На 19 години не си малка за семейство. Жена ми беше на 17 години, когато се взехме и вече над 30 години сме заедно. Взехме се, после учихме, деца гледахме, а сега сме вече баба и дядо. Не му мисли, време ти е за семейство.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9dec01764d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз лично смятам, че на 19 е прекалено рано за деца! По-добре се запиши да упиш висше, изучи, стъпи си здраво на краката и тогава мислете за деца!
*Яса

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9e98288159
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Яса, не е прекалено рано!
И ние се взехме на такава възраст. После тя се изучи и така дълги години си живеем нормално. Нищо няма да пропуснеш - напротив! Един ден, ще ви е много приятно, че с детето ви говорите на един език. Колкото по-малка е разликата ви с него, толкова по-добра е комуникацията с него.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c2a2a029f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз също мисля, че ти е рано за деца. Запиши се задължително да учиш, защото каквото и да стане по-натам, ще имаш поне някакво образование, а това е предпоставка за по-добра работа. Гледай в бъдеще време, така че дори и сама да можеш да се справиш с живота, а това че сега си щастлива и спокойна, няма по-хубаво, нека винаги е така. От друга страна предните коментари са абсолютни прави -поживейте заедно, вижте си кусурите и навиците, пък тогава създавайте дете. Това, че сега си доволна - не мисли че винаги ще е така, не се знае дали няма да изпаднеш някой ден сама с дете и нито образование, нито жилище, нито работа- мисли, че и такъв момент може да дойде/разбира се не ти го пожелавам, но живота крие много изненади/. И ако все пак се решиш, то настоявай за брак -така някой ден ще имаш коз, ако ти се наложи. Бори се за независимост - няма нищо по - хубаво от това, защото доколкото разбирам си доста зависима от него и семейството му. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d92b31066c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз мисля, че е рано, НО ако ти си готова за тази стъпка и обичаш достатъчно приятеля си- нищо не може да те спре да създадеш семейство. Но ако не си сигурна в това, не го прави, ще допуснеш гтоляма грешка. Той е на 26, нормално е да се замисля за семейство... Не знам мила, кажи му, че на този етап от живота ти не си готова още за такава гигантска стъпка, която определено много ще промени живота ти! Той ще те разбере, ако намериш правилния начин да му го кажеш, и ако те обича и е търпелив към теб, всичко ще се нареди. С бързане няма да стане! Така че, не бързай да взимаш такива решения! Още не си готова за това! Никой не е на такава възраст...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e03dc53c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката : мн благодаря за бързите отговори :) Относно ученето поради проблемите който си имах с моето семейство ще запиша догодина а хубавото е че с успеха от ДЗИ изпитите ми мога да вляза само с матура :) ние вече живеем под един покрив от около половин година така че имаме представа какво ще бъде когато отидем в новия апартамент.

Разбира се има разни битови дреболии който понякога дразнят и единия и другия но смятам че откриваме мн добре баланса (разбрали сме се да не се караме за глупости) Аз в момента работя в магазина за алокохол и цигари който той държи ( разбира се без труд. договор :) ) но си изкарваме пари, той пак има др работа и така. Ще обмисля добре нещата, все пак както казахте човек трябва да се опита да бъде по- независим въпреки че няма как да не си от хората в обкръжението ти и от тези който обичаш... искам го вътрешно и знам че и утре да стане все някак ще се справим и въпреки всичко това е мн важно решение., Аз все си намирам разни оправдания "апартамента не е готов " и тн, но както знаем перфектен момент няма,а тези мой мисли ме карат да се колебая :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 18bb60fd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката : По въпроса със сватбата икам да кажа, че се очудих когато без да искам дочух приятеля ми да си говори с един негов приятел, който твърдеше че тия работи са отживелица а той го прекъсна и каза че за него това е мн важно и би искал да се ожени защото само женената двойка може да се нарече семейство :) на мен също ми го е казвал по заобиколни начини така че ако забременея съм сигурна че ще ми предложи! знам че не всичко ще бъде идеално и че в живота ще се сблъскаме с мн трудности за който дори не мога и да предположа но ако се съмняваш в всичко и всички няма да си шастлив никога! виждала съм до какво водят прекомерните съмнени ( майка ми има 2 развода и 2 др връзки прекъснати от нея защото има прекалено завишени изисквания за човека до себе си. Аз знам и лошите му страни но ги приемам, а не му ги натяквам, опитвам се да ги попроменя, а виждам че и той е станал по-отговорен напоследък.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c4c0f141c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Само ти можеш да си отговориш на тези сериозни въпроси.
Аз от това което съм видял мисля, че ти е много, много рано за това. На 19 с извинение, но още си дете, тепърва имаш да трупаш много опит в живота. А повярвай ми много е лошо, когато на едно дете му се наложи да гледа свое дете, това за детето е направо бич, какви ценности и морал ще получи и от кой :)

Той иска да се ожените и да имате дете, не толкова защото те обича, а защото иска да те върже, често срещане сред по младите господа. Това ми подсказва че и той не е дорасъл много за баща.
Разбира се това са само хипотези и само от вас зависи какво ще направите, успех във избора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6b7e79d1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче, за къде бързаш да се хвърляш в дълбоките и мътни води на семейния живот??? Млади сте и двамата, изживейте си най-хубавите години-ходете по екскурзии, излизайте и опознавайте нови хора и места. На тези години си още дете, макар и да си пълнолетна. Това че си отгледала братчето си, не те прави родител. А когато забременееш и родиш съответно, вече ще носиш отговорност за един нов човек, ще се изискват много компромиси, безсънни нощи и тревоги. А на 19г. не си достатъчно зряла психически, за да понасяш подобни отговорности. Бебето и сватбата няма да ти избягат. Напоследък зачестиха в този сайт истории подобни на твоята-завършили средното си образование, съвсем зелени момичета и хоп, искат да се правят на възрастни и самостоятелни. Каза, че неговите родители са добре финансово и ви помагат. Не е добре да зависите от когото и да било, а дори и нечии родители. Нали сте отделно семейство, самостоятелни, трябва да разчитате в голяма част от моментите на самите себе си. Като цяло си мисля, че би било прибързано да раждаш бебета на 19г. Просто не сте дорасли все още.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 81b4f06a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мисля, че ти самата си решила как да постъпиш, но все още се колебаеш.. Аз бях на 19 когато се омъжих, вече 10 години сме заедно и няма никаква промяна в чувствата ни, имаме две прекрасни дечица и се справяме с всички препятствия заедно. Най-важното според мен е да уважаваш човека до теб. Годините нямат голямо значение, може и на по 30 да сте и да не сте готови за деца... Зависи какво чувстваш отвътре:)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4900d016d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 10 защо да не е психически зряла, аз също се омъжих на 19г. и след 3 месеца родих най-прекрасното дете. записах си висше и сега съм преуспяла омъжена жена с прекрасно дете на 23г. Дали е сега или след 1-2г. то ще се случи. При мен също всички казваха млада си, неопитна, приятелките ми казваха, че ще пропусна много от бурните и младежки години, но в нито един момент не съм съжалила за избора си и за мен това е най-важно. Моят съвет е следвай сърцето си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не съм 10, номер 12, но го/я подкрепям.
Ти може да си успяла, но времената тогава са били други и повечето жени са били точно като теб. Днес жените искаме повече от живота и такива като авторката нямат шанс на пазара на труда.
Освен това не вярвам ти да си била чак толкова зависима от семейството на мъжа си. Би ли работила без трудов договор в негов магазин? Би ли живяла в неговото жилище?

По-зависима жена от авторката не може и да има. Официално тя не е работила никога, няма никакви осигуровки, а единственият ? доход са джобните, които ? подхвърля семейството на мъжа ?. Тя няма и семейство, при което може да се прибере, което да я подкрепи.
Повечето жени, които пишат тук като самотни майки, бити и малтретирани съпруги някога са почнали като авторката. Коя жена се е омъжила и родила, за да стане жертва на насилие, да стане самотна майка? Всяка една от тези жертви е била подобна на авторката на нейните години - наивна и глупава слаба потенциална жертва. Тя не може да се наложи дори да я осигуряват за работата ?, какво остава за мястото ? като равноправен член на това семейтсво.

Има жени като номер 12, които са успяли въпреки ранното раждане и бременност, но дори при тях не се знае, до къде биха стигнали, ако бяха изчакали. Напомням и отново - преди 23 г. възможностите, но и очакванията към младите жени са били коренно различни.

Днес сме напълно свободни например да учим и работим в чужбина, да се реализираме в големите градове, докато по ваче време това е било невъзможно или страшно трудно. В същото време я няма Партията и да ни гарантира работно място. Дори в началото на 90-те безработицата сред младите хора не е била 40-50%. Авторката ще се конкурира с момичета с професия, образование, трудов стаж, без деца, с практик в чужбина, ще се конкурира с момичета с връзки, от добри семейства. Защо да я назначи някой работодател с нейната задочна диплома от някой полулегитимен селски университет, при положение, че изобщо запише някакво ВисШо...

Навремето и бабите ни са раждали по нивите на 16 по 9 деца, и ние ли трябва да сме така, само защото една или друга жена е успяла така.
Има хора, които се хвърлят през балкона и оцеляват, и ние ли да се пробваме?

И докато при хвърлянето от висока сграда само нашият собствен живот е залогът, то при раждането на дете на 19 без всякакъв свои доход, образование, професия, семейство, залага на изпитание и животът и бъдещето на бъдещето дете. Ако утре мистър Перфектен започне да налага авторката или реши да я продава на магистралата, тя няма къде да отиде. Слабите жени винаги са жертви и не намирам сила у авторката.
От мама и тати (колкото и да са били лоши) - при бати. Хората се променят, не можем и не трябва да разчитаме изцяло на един мъж и неговото семейство, а авторката точно това прави.
Не вярвам между другото, че веднъж родила, ще запише задочно дори в ХУ полуегитимен университет/колеж. Винаги ще си/се намира оправдание, защо да не учи тази година. Дано има късмет и да е попаднала на добри хора, иначе ще стане поредната жертва тук.

ж. 27

П.П. Авторке, съветвам те веднъж да пробваш и да кажеш НЕ пред семейството на приятеля си. Кажи например, че искаш да бъдеш осигурявана, за да ти тече стаж, за да имаш пенсия един ден, а ако се скарате и напуснеш - да можеш да имаш доход като безработна. Тогава ще им видиш истинското лице. Сигурна съм, че приятелят ти е осигурен.

Пробвай и кажи НЕ на раждането, да видим какво ще им стане отношението.

Или казвай ДА, ДА, ДА и постави живота си в ръцете на тези хора, но ни спести историй като „Мъжът ми почна да ме бие“, „ Самотна майка на 21“, „ Набих детето си, защото не издържам крещенето му“ и т.н.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7ef7446ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке трябва да обърнеш внимание на тези свой думи: " ако забременея съм сигурна че ще ми предложи! "
Би трябвало мъжът до теб да иска самата теб а не за това дали си бременна. Родителите му са хитри хора купили са му жилище но преди брака с цел жилището да не е общо дори след 20 години брак, старание в бизнеса му, ти няма да имаш нищо. Замисли се и виж хората около теб отстрани. Аз също искам работник само срещу храна и квартира. Ако след 15 години се разделите ти какво ще имаш? Без жилище, без трудов стаж, без доказателство че си помагала поне за развитието на бизнеса му ако още го има. Помисли след години за себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c964c508f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Значи, знаете че тези неща не стават от днес за утре. Може да започнем с опитите и да се случи след години! Да наистина няма на кого да разчитам и ако прочетете темата ми "ИМА ЛОШИ РОДИТЕЛИ " ще видите какво съм преживяла и защо сега съм в това положение. Никой не ме притиска да казвам "да" или "не" даже неговите родители ме съветват а уча, а за бебе сме говорили само на 4 очи с приятеля ми. Неговата майка е имала сходна история с моята и затова толкова мн ни подкрепят! Аз нямам желание да правя някаква главозамайваща кариера, смятам да си изкарам висше образование да си работя в магазина (самоосигурявам се ). Все пак всички знаем как е в България и колко лесно е човек да си намери работа която иска!!! Приятеля ми изкарва достатъчно а и двамата смятаме че за една жена семейството и дома трябва да са приоритет!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке - доста си неориентирана. Защо ще си губиш времето и парите за висше, щом искаш да си домакиня и/или продавачка? По-добре ще инвестираш времето си в изучаване на тази професия, дори при фризьора или фитнеса, защото за една продавачка много мозък не е необходим, а добра визия, умение да общуваш, да се усмихваш. Същото се отнася и за добрата съпруга. Висшето няма да ти помогне, особено, ако е в селски университет. Само пари, хвърлени на вятъра. Кой работодател би те назначил? По-добре си изкарай шофьорска книжка, спести си някой лев настрана.

Иначе, не се заблуждавай - номер 14 много добре го е казал - старите не са прости. Не забравяй - това НЕ СА твоите родители, ти си НИКОЯ. Ако им беше толкова симпатична, защо не ти препишат половината жилище на теб? В момента, в които станеш неудобна, в момента, в които видят, че сина им не е щастлив с теб (поради една или друга причина), ще те изхвърлят като мокро коте. Ще имат освен това и ресурсите да ти вземат детето.

Не ти вярвам, че си се самоосигурявала. Лъжеш себе си, не нас. От поне година това е доста трудно, трябва да имаш функционираща фирма с оборот. Само здравни най-вероятно си плащаш като БЕЗРАБОТНА, а така нито пенсия, нито стаж, нито социални осигуровки ти текат. Просто НЕ ТЕ осигуряват и сама лъжеш себе си, че си добре. Хайде, ако им си толкова скъпичка - нека те назначат на трудов договор, за да можеш едно майчинство да вземеш, едни болнични... Просто не са на сметка, а и сега си им в кърпа вързана. Свали поне за миг розовите си очила и виж действителността - нямаш нищо и никого в този живот освен тях. Нещата се променят, в момента, в които господин Перфектен намери друга изгора, издразни се от теб, дори ако напълнееш или погрознееш и му хрумне да те зареже или по-лошото - да те бие или малтретира психически - неговата майка точно ще застане 100% зад него и дори ще го подкрепя.
Чуждото си е чуждо. Тя не е издондуркала син, за да го гледа нещастен. Така ще те разкъсат от всички страни, че дори животът при мама и тати ще ти се види песен.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7ef7446ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторке точно тук грешиш, обвиняваш някого в случая родителите си за своето пълнолетно положение. Каквито и да са били родителите ти, това не означава че те са виновни ако родиш на 19 без да мислиш. Щом едни бедни родители не искат за зет богато момче имат нещо на предвид и то не е за тяхно облагодетелстване а искат за дъщеря си тя да е по добре в бъдеще.
Мислиш ли, че приятелят ти е нямал разговор на четири очи с родителите си дори по отделно с всеки. Твоите разговори на четири очи дали не са въпроси на свекърва ти.
Второ "самоосигурявам се" какво означава, че си плащаш здравни, това не е самоосигуряване. Пенсионни и други осигуровки са по важни, здравните ги губиш в момента в който ги плащаш, а точно тогава човек се нуждае, говорим ти за осигуровка на бъдещето ти.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c964c508f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   За самоусигоряването имах предвид здравни осигуровки. И за брака не смятам че би го направил САМО ако забременея! Да аз съм чужда в тяхното семейство -така е, но при всички е така, искам да се образовам и не виждам нищо лошо в това! ЗА ДА ИМАШ ВРЪЗКА ИЛИ ЗА ДА СЪЗДАДЕШ СЕМЕЙСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЕРИШ НА ЧОВЕКА ДО ТЕБ И ДА РИСКУВАШ!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8d4e1fc369
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Мило момиче, ако го обичаш и виждаш, че и той те обича - не се колебай нито за секунда! Разбери, че любовта е велико нещо и не всеки може да бъде щастлив като теб! Ти си щастлива! Зарежи всички глупости за образование, доходи и т. н.. Не бягай от щастието си! Сега поне винаги можеш да учиш, работа ако си добра и работлива винаги ще си намериш, но любов трудно се намира! Аз имам всичко, а нямам любов! Аз съм гадния мъж и погледни моята история за несподелената ми любов, за да се убедиш кое е по-добре и не се колебай! Аз имам всичко - богат съм, хубав съм, а съм пиян сега като свиня и не съм щастлив защото я няма любовта ми! Никого не слушай друг освен сърцето си и душата си! Не пропилявай щастието си!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   „ЗА ДА ИМАШ ВРЪЗКА ИЛИ ЗА ДА СЪЗДАДЕШ СЕМЕЙСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЕРИШ НА ЧОВЕКА ДО ТЕБ И ДА РИСКУВАШ!! “ -този начин на мислене в науката е известен като „Мислене на Коледното прасе“ или „Синдром на пуйката за Деня на Благодарността“.

Коледното прасе се ражда на топличко, винаги получава тлъста дажба храна, хората му слугуват - чистят му кочинката, викат ветеринар, ако е болно, грижат се да му е топличко, най-вече да има много ядене, да е щастливо прасе. И така... когато един ден преди Коледа го водят към кланницата, коледното прасе си мисли „хората са тук, за да ти служат, само ще те преместят в по-голяма и луксозна кочинка, с по-хубава храна“... и тогава губи главата си, която същите тези хора, които до тогава са го топлили, слугували са му си сервират с лимонче в устата за Коледа...

И ти си като Коледното прасенце у нас. Рискувай, лошо няма, но после недей да квичиш, когато ножът ти се забие в шията... ножът на същите тези хора, които днес те хранят, топлят и поят.
Синдромът на коледното прасенце е много добре описан в книгата „The black swan" на Талеб, но действително - за да прочетеш и разбереш подобен вид литература се изискват познания по английски език и някакво елементарно образование, с каквото очевидно не разполагаш. За съжаление това може да се окаже трагично в твоя случай - „Риск печели, риск губи“, но едно е сигурно - Коледното прасе не надживява Коледа, колкото и добре да са се грижили преди това за него, само че не мисли за това преди Бъдни вечер - топличко му е, нахраненко е и му е добре.
Всяка разведена самотна майка, всяка бита съпруга, всяка жена, на която съдът ? е взел децата в полза на родителите на мъжа ?.... всяка жена-жертва е почва с думите
„ЗА ДА ИМАШ ВРЪЗКА ИЛИ ЗА ДА СЪЗДАДЕШ СЕМЕЙСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЕРИШ НА ЧОВЕКА ДО ТЕБ И ДА РИСКУВАШ!! “ и завършва с лимонче в устата.

„Риск печели, риск губи“, но в случая печалбата е смешна в сравнение с риска. Рискуваш заради един лесен животец да останеш на улицата - без стаж, осигуровки, образование, препоръки и стаж. А изобщо няма да е трудно с малко повечко усилия да минимализираш този риск - просто трябва да си намериш работа на трудов договор. Дори не ти трябва измислената диплома на някой псевдо-университет. Просто работа на осигуровки, но това би значило добрият Прасчо веднъж да каже НЕ на хората, които така удобно го хранят и поят... Майка ти ще те посрещне от вратата с плесниците, поне си им свикнала. Давай - блъскай си главата в стената, твоя работа. Поне си на топличко, сухичко, нахраненко...докато не дойде твоят ден преди Коледа...

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7ef7446ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Да авторке в живота нищо сигурно няма, но винаги трябва да имаме едно на ум, за да не се окажем от нае**ната страна. Трябва преди да създадем деца да мислим, какво можем ние самите да им предложим, ти си в такова положение, че само мъжът ти може да предложи нещо а ти ако останеш сама какво ще предложиш на детето си. Представи си че му стане нещо на мъжа ти какво правиш с дете на ръце без никакъв доказан стаж, без дом и роднини, без никаква собственост. Мислиш че свекърва ти ще те поеме но...
Всички са чужди за свекървите си но са натрупали образование и стаж преди децата и могат малко или много да поемат отговорносттта за децата си. Кой ще те наеме на работа с малко дете на ръце без стаж? къде ще живееш ако мъжът ти се откаже от теб?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 77fd7f7867
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Как така рещихте че нямам образование!? Завърших с мн добър успех природоматематическа гимназия с профил "английски език и дори мога да кандидатствам само с оценка от ДЗИ!!! Чета книги, това че искам семейство прави ли ме глупава, необразована или луда! Доверявам се на единствените хора който ми подадоха ръка, когато никой др не го направи! ДО НОМЕР 19 : как точно се казва твоята история и в коя графа може да се прочете?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Мила, да имаш образование е много повече от хубав успех в приодоматематическа гимназия - това е способността да МИСЛИШ независимо, да разсъждаваш логично и да контролираш поривите си. Това човек не учи в природоматематическите гимназии в провинцията, това човек учи цял живот, наливат му го с фуния в елитните университети, в добрите семейства още от люлката, на работното място, в ежедневния живот. И тъй като си нямала възможностите на хората от добрите и заможни семейства, би следвало да си с пъти по-предпазлива, по-хитра, по-корава от тях, за да не завършиш в канафката, от която си изпълзяла малко или много, благодарение на чужди хора. Какво си постигнала сама обаче, щом си толкова умна и образована?

Изглежда дори не знаеш, какво значи да работиш без да бъдеш осигуряван и дори начинът, по които функционира НЗОК, където си се била „осигурявала“, а и с тази гимназия нямаш и професия, за какво образование говориш същност?
Щом си много умна, прочети книгата "The black swan" Taleb, има я като торент и след това си блъскай главата в стената.
Защо мислим, че си необразована - просто, защото изглупяваш. Ако беше чела книги, дори само задължителните, щеше малко или много да се замисляш върху създалата се ситуация, вместо да искаш да раждаш на 19, ако ще да имаш пълно 6 в някаква си гимназия.
И вместо да запалиш свещичка, че си се оттървала от гадното си семейство, ти се хвърляш сляпо в следващия филм

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 28cfeb3654
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Малее, от тази история такъв сериал може да излезе... Защо ли ми се струва, че тази тема ще се влачи с развитие още години.
Дано авторката прочете внимателно какво са и написали хората преди мене. Нещата може и да са такива, каквито ги описва авторката, но едва ли...
Всеки иска гените да му се пренесат върху младо и здраво човешко същество, което на всичкото отдолу да може и да бъде контролирано (е, хайде последното не всеки).
Я, вземи отиди на гинеколог (Надявам се, че имаш собствен, а не ходиш при приятелка на свекървата) и после тествай любовта им като им кажеш, че има вероятност да не... (Не това е твърде жестоко - отпада! )
По-добре изпълни посоченото в послеписа на № 13.
И ако още от сега започваш да вървиш срещу себе си, само защото ТОЙ иска нещо... Мъжете не уважаваме жени, които не уважават себе си, да го знаеш от мене!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 024555cc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   номер 10, да подчертая не преди 23г, ами аз съм на 23 да кажа още не навършени. така че не е било мн отдавна, а и по-твоята логика тогава никой никога няма да се омъжи. На днешно време кой е подсигурен?? Днес си на работа утре не! Преди да се омъжа не бях записала да уча, но разбрах че без образование няма работа, записах, завърших с бебе на ръце въпреки това на държавен изпит с отличен, като имаш дете имаш и огромен стимул. И въпреки повечето негативни коментари моят съвет е никой никога не може да мисли вместо теб, затова подходи тактично и поговори с приятелят ти. Ако се обичате и разбирате ще стигнете до решение.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 77fd7f7867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Да точно това имам в предвид! днес си на работа-утре не! Ситуацията е такава че никой не е подсигурен с нищо и едва ли скоро ще бъде в тази държава!!! Еми дайте тогава да не се обвързваме, да не създаваме деца!!! ДО НОМЕР 24: не разбрах мн от това което ми написа? Да нещата са такива каквито ги описвам, и приятеля ми не ме притиска и не ме оставя без глас в връзката ни!!! Какво имаш предвид с това за гените и генеколога????

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От номер 10 до 25
О, ужас направо! На 23 си, а мислиш, че си успяла в живота, че едва ли не си се измъкнала, само защото си завъшила нещо и си издондуркала детето си. Обаче съм сигурна, че ти за разлика от авторката си можела да разчиташ поне на мама и тати, ако не беше потръгнало - не че още е късно.

Подкрепям 24. В другата тема на авторката правилно бяха написали, че и последната 13-годишна ромка има повече алтернативи от нея - има бижута за 2 бона и десетки братя, сестри и братовчеди, няма да остане на улицата, докато при авторката нещата не стоят така.

Номер 25, едно е да е станала вече белята, да имаш гърба на мама и тати, друго е да си на 19 и наивно и целенасочено да забременееш от някои, когато нямаш никакъв гръб и алтернатива.
За теб самата няма да говоря, но представа си нямаш, какво те чака още в живота, какво чака всеки един от нас. Ако си мислиш, че си успяла вече в живота, същият този живот така ще те удря и оформя, че накрая ще разбереш, че самоосъвършенстването свършва в гроба. И действително - една жена, отгледала едно 23 г. дете би имала ПРАВОТО все пак да пише, но ти - ти си самата 23-годишно дете и се намираш още в началото. Пиши след 23-годишен брак... защото в момента едно дете дава съвет на друго да роди трето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8d4e1fc369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   ДО АВТОРКАТА ОТ 19

В любов и и зневяра "Лош съм с жените, аз съм от гадовете"

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Номер 19, не драматизирай! Никой не съветва тук авторката да се откаже от любовта си, да зареже момчето, а просто да не цъка деца на 19 - без доход, осигуровки и без професия и образование.
Че ти си сглупил, това си е твой проблем. Ако беше поне дал шанс на момичето, ако беше поговорил, вместо да вярваш на кварталните лелки, щеше сега да си щастлив. Но мисля, че един плаче - друг се радва. Определено жената е намерила качествен човек, които да не вярва на дивотии, които да я обича такава, каквато е.
Вземи се разведи и освободи жена си от такъв като теб и като имаш пари - подложи се на терапия, защото си сериозно болен. Друг шанс не виждам за теб, не обърквай момичето само.
Има разлика от това да бъдеш с някого и да го обичаш и да раждаш неподсигурени деца

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e03dc53c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Защо решихте че ако евентуално забременея сега детето ми няма да има всичко!! Както казах приятеля ми изкарва добри пари и когато сме си говорили по тази тема той каза че за да няма скандали и "задни мисли " за каквито всички тук пищат ще пишем всичко (включително и апартамента) на името на детето ни живот и здраве!!!! Защо не вярвяте че няма любов и добри хора!!!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Абе, авторке, никой не отрича тук любовта и не казва, че приятелят ти няма да осигури всичко на детето си. Просто се съмняваме в това, че ти ще останеш в сметките му, имайки малко повечко житейски опит от теб.
Иначе - и на Коледното прасе не му казват - ще те заколим на Коледа, а си го хранят и му прислугват до последния му ден. Така погледнато цял живот Коледното прасе си е живуркало, което не променя фактът, че живее само годинка, докато дивите му събратя могат да го докарат до десетилетие, но сами трябва да си търсят жълъдчетата в гората, да се научат да се пазят от вълци и да хранят свинчетата си.

Иначе не смятам, че приятелят ти или неговото семейство В МОМЕНТА имат някакви странични мисли по отношение на теб, но това не ти гарантира БЪДЕЩЕТО, а един човек на 19 има само бъдеще, но няма пари, професия, образование и сигурност. То на 19 не е възможно да имаш тези неща, но да си съсипеш бъдещето - о, това е доста възможно, а в твоя случаи почти задължително.

С всички е така, но някои сме имали късмет поне да имаме стабилни семейства, на които сме могли да разчитаме на тази възраст - ти нямаш този късмет. Ние не сме родили деца на 19, защото сме имали родители, с които да говорим, имали сме маики, които са ни предпазвали, имали сме стабилно семейство и родители. Ти нямаш такава, но не си готова и да слушаш разумни доводи.

И да, приятелят ти и неговото семейство могат да осигурят всичко на детето ти, но това не значи, че ще продължават да го правят за теб. Напълно си зависима от обстоятелствата. Случва се дори и на най-добрите хора - любовтта не се характеризира с особена стабилност и дълготрайност по принцип. Днес обича теб, утре може да се влюби в друга и докато повечето от нас са подсигурени, ти нямаш нищичко - ако ти кажат утре да си събираш партакешите, няма да имаш пари за един билет до София така да се каже камо ли да си вземеш детето и да можеш да се грижиш сама за него, ако се наложи.

Усещам, че си въобразяваш, че можеш да вържеш човека с брак и дете, което да ти гарантира нужната ти сигурност - тук обаче се лъжеш. Семейството му още от сега е предписало САМО на него жилище, над което ти НИКОГА няма да имаш права, освен ако не го надживееш. Как мислиш - хората си се застраховат (с право). С две думи - утре той може да ти бие (чисто теоретично) шута и да си живее както сега, ще ти вземе и със сигурност и детето, защото нямаш дом, спестявания, не си работила официално никога, нямаш и осигуровки.
Докато ти - ти нямаш алтернатива просто. В лицето на всеки съдя те ще са по-добрият варянт за твоето дете. И с право.

И аз вярвам в Дядо Коледа, но това не ми пречи (за всеки случай) да купя подаръци на децата си.
Ти не само вярваш в Дядо Коледа, но и се оставяш изцяло в ръцете на хора, които са ти никави.

Спомни си за брака на родителите си, на майка ти и пастрока ти - да не мислиш, че не са се обичали някога. Обичали са се, но самата ти казваш, че майка ти не е била готова да има деца. С какво ти си по-готова от нея и прости ни, ако не вярваме, че ще се справиш. Статистически си обречена - над 70% от децата като теб завършват зле. Имаш шанс и късмет за сега, дано да грешим, защото в противен случай рискуваш всичко и ще завършиш буквално в канафката.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 948daa371c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Изобщо и през ум не ми е минавало да го връзвам с брак и деца!!! Просто и двамата искаме да си имаме свое собствено семейство и детенце на което да дадем всичко!! толкова ли е лошо това!???

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 196ec0c6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   номер 27: първо не съм издондуркала детето си ами съм го отгледала, да успяла съм мениджър в стабилна компания с доста добра заплата. съпругът ми има магазин за фирмено облекло. Това което имаме не е от мама и тате като казваш, а самите ние сме се борили. Майка ми почина преди 6г. баща ми е със заплата от 450лв. все си мисля че няма как да ми помогне, Свекър ми и свекърва ми са хора от село и само единият работи, и те няма с какво да ни помогнат. Но явно тук пишат коментари скиптични и разочаровани хора. Повярвайте ми с това мислене няма да имате щастие в живота. Мила авторке както не веднъж казах следвай сърцето си и открито поговори с приятелят ти, а и понякога не се получава хоп бременна си. Това е вашият живот и Вие самите решавате. e-mail ми е ............... ако искаш да пишеш


Модератор: Не публикуваме лични данни

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 196ec0c6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Защо вярвате че няма любов и добри хора!!! и аз това се питам??? в тези сайтове стоят нестабилни хора, с неуспех в живота, отдали се изцяло на това да седят пред мониторите и да скърцат когато видят някой с малко нотка щастие. Защо е необходимо някой да ти дава съвет? ГОВОРИ С ПРИЯТЕЛЯТ ТИ и двамата обсъдете плюсовете и минусите и вземете решение... Господи тук даже и за осигуровки говорят??? Сама с дете, не осигурена, без стаж.... бля бля бля... АМИ ако се окаже след няколко, години щастливо омъжена, да кажем с две деца добра заплата???? Тогава всички Вие трябва да бълвате огън, че някой без нищо зад гърба си е успял и дори ви е задминал??

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9811c550fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   АВТОРКЕ, прочети внимателно коментара ми и го запомни! Аз също съм на 19 и избягах от вкъщи, където ме биеха и тормозиха и заживяп с приятеля си. В началото и аз си мислих, че родителите му(с които и ние живеехме)много ме обичаха, разбираха ситуацията ми и ме подкрепяха. След няколко месеца, след като завърших уч. -ще майка му започна постоянно да натяква и да иска пари, не сме можели да живеем на нейн гръб, постоянно говориха за мен и ме плюеха, за тях аз бях и все още съм натрапницата... на онзи етап, ако аз мислих като теб, сигурно, ако бях забременяла и аз щях да родя... НО след всичко, което преживях, след хилядите пъти, в които разбрах, че съм била абсолютна натрапница за тях се радвам, че не е станало. Не ме разбирай погрешно, моят приятел винаги е бил също зад мен, но.. какво стана с нас ли? Ами аз уча, вече ще съм 2год студентка и двамата работим и живеем вече отделно... за да сме сами и да няма кой да ни диктува живота... и той е по-голям от мен като при теб и вече му е време може би за семейство, но ме разбира и подкрепя, знае, че съм малка и за мен най-важно в момента е образованието. Съветът ми е, не се предоверявай и не си мисли, че те винаги ще са зад вас... трябва да сте самостоятелни.. мислиш ли, че майка му не му говори, че вече му е време за деца., знаеш ли, че ако сега родиш, постоянно ще ти се бърка в отглеждането, защото"ще си малка и няма от нищо да разбираш". ако той те обича, ще те чака. Не бързай, недей... ако се обичате, има време за всичко.. трябва да станеш независима от тяхх и да си извоюваш уважение в очите им.. пък тогава като искаш, раждай. И вземи говори с него да те осигурява и да си на д. р.... не мислиш ли, че не е редно да работиш при него по този начин... нали те обича? защо тогава не мисли за теб? или най-малкото за себе си, че ако му дойде проверка какво ще стане

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c964c508f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   НОМЕР 33 за съжаление няма как да си разменим лична информация тъй като сайта го цензурира ? И да много искам след известно време да вляза отново в сайта и да напиша гордо "имам щастливо семейство и най-прекрасното детенце,а вие ме спирахте заради някакви измисленни възможни в бъдещето ситуации,еми то може и метеор да падне утре !!!!Ако чакаме да се осигурим и да имаме идеалната работа и тн никога няма да създадем семейство !!!Идеални неща няма !!! а в момента имаме голям дом от който никой не може да ни изгони,работим и двамата и най-важното заедно сме от почти 4 години,обича ме се знаем си косурите но ги приемаме !!!Какво повече ???

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9811c550fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Решението си е твое... ние всички се опитваме да ти обясним, че няма смисъл да бързаш и да раждаш на 20... поживейте си, попътувайте, порадвайте се на живота. Защо да бързаш? Нищо не ти пречи като толкова искаш след 2-3 годи да родиш.. и това, което ти казваме е, че трябва да имаш нещо изградено ти... каква си се представяш в живота... домакиня? защото без образование, само това ти остава

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 48d2333778
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Такива бракове са сравнително кратки, трябва отговорност.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Авторке, прочети историята на тази авторка и си направи сметката

http://spodeli.net/story.php?ID=31332&err=102&err1=0#errPos

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5c16bfa98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Първо, щом си пълнолетна - значи много ясно, че може.
Второ, някога са се женели още по-рано, а при днешната акселерация и огромен опит и знания, който добиват съвременните 19 годишни се равняват физически и психически на някогашните 25 годишни. Трето, както сама си се сетила не е гаранция, че веднага ще забременееш - ето ти пример, моята леля се е задомила на 17, а първото дете е успяла да роди чак 26 годишна, след упорити безуспешни опити! Четвърто, науката е доказала, че колкото по-рано роди жената, толкова по-добре и за нея, и за детето. Първото дете трябва да бъде преди 25 годишна възраст, а годините ще се изтърколят преди да се усетиш. Например ако забременееш догодина, докато мине бременността ще бъдеш 21 годишна. Колкото до раждането и ученето - доказано е, че хормоните след раждане подобряват паметта и концентрацията. Аз след като родих двете си деца развих невероятни организационни умения и умствените ми възмоности скочиха, при което създадох и развих бизнес, който ако сега, години по-късно бях захванала, щеше да ми е непосилно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 18bb60fd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   да прочетох историята на момичето и какво сега и нея ли ще започнете да съдите като мен! Предполагам че при тях нещата са се получили по този начин, защото не са могли да водят разговор, да обсъдят проблемите си и са си нямали доверие (от мъжката страна основно ). Да била е на мойте години, но не прочетохте ли че детето и е най-голямото и съкровище и че е изживяла прекрасни мигове с съпруга си, а после той се е променил... но никой не е застрахован от подобен развой на събитията нито тези който се женят сега например нито тези с по 10 год брак!!!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e03dc53c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   ДО момер 40 :искренно се радвам че има човек който също като мен вижда хубавата страна на ранната бременност и брак(разбира се не на 14 де :)!!! Жената се въстановява по-бързо, по-енергична е да тича след детето си, а когато са спо-малка възрастова граница ще се разбират по-добре, а и след това имаш достатъчно време да се осъваршенстваш, да работиш и тн което всъщност са преходни неща!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 28cfeb3654
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   № 24 съм. Ти искаш мнение, но всъщност си решила какво да правиш и чакаш да чуеш одобрение, което поне частично да премахне отговорността за собствения ти избор. Очевидно е, че приемаш нещата само начина, по който ти се иска да бъдат.

Относно това за гените. Приятелят ти може би те обича искрено (поне засега), но родителите му виждат в тебе на първо място младо, красиво, здраво и лесно управляемо момиче, което ще роди техните внуци. Да не мислиш, че не виждат какви шаврантии се разхожда по улиците! А доколкото разбирам покрай лошото възпитание си имала шанса да се запазиш в голяма степен.
Я, някой да им пусне мухата, че имаш фертилни проблеми (не ти го пожелавам! ), да видим какво ще стане с обичта им!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Подкрепям 43/24.
Авторке, изобщо не си осмислила ролята на майката, защото ти такава практически си нямала (освен между удърите ? може би).
Ако майката е тук, за да тича и играе с децата си, то най-добре е да раждаме на 14, тъкмо заедно ще ритаме топка и ще редим Лего. Възстановяването си зависи от теб самата. Има момичета, родили на 17 и на 27 са все още разплути и дебели, има 30-годишни жени, които на 31 вече са свалили всички килограми, защото имат пари за фитнес, за дравословна храна, имат желание.
Да ти имам и мотивите за раждането на дете - само егоистични, това не ти е кукла да кажеш - ИСКАМ и да тропнеш с крак и да си я сложиш на дивана за красота.
Хайде, намекни на скъпите си свекър и свекърва, че може би не можеш да забременяваш и само гледай, как ще почнат да манипулират сина си да те зареже. За тези хора си просто една крава за разплод, която са прибрали от улицата направо без пари. Ако не успееш да забременееш в следващите 3 до 6 месеца само гледай циркове.
Иначе - успех в забременяването, бременността, раждането и възстановяването. Моли се просто всичко да мине добре, защото всяка грешка, проблем, ще са причина за тях да те изхвърлят като счупена вещ там, откъдето си дошла. Изобщо не мислиш за рисковете на една бременност и на едно раждане, за това, че може да ти се роди и болно и недъгаво бебе, за отговорностите дори за едно здраво бебе, за здравословните проблеми на една родилка, дори всичко да мине сравнително добре.

Сега си мислиш за игри и за възстановяване и за други глупости, защото си още глупаво дете. Вече си взела решение и май е добре животът да ти удари една плесница, за да се събудиш най-после. Явно тези на майка ти не са били достатачни.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c964c508f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Нима ми давате съвет да създавам интриги!!! Абе хора вие добре ли сте? ! За хиляден път ще повторя те не знаят за нашите намерения, даже са споменавали че ни е рано защото още сме млади, да си поживеем и тогава!!!! А когато теб те спука майка ти от бой, тогава ще ми даваш съвети, малко ли са ми били шамарите или много!!! и пак казвам нищо не съм решила още дискутирам, защото имам различни мнения от вас и защото не разбирам някой ваши съвети и коментари!!!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 20d70bb8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Точно защото осъзнавам отговорността пища тук!!! Крава зз разплод!!?? Хора вие добре ли сте????

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4900d016d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Искам да попитам всички Вие скитичните на колко години сте и какво сте постигнали? И въобще имате ли деца? Аз се гордея със себе си и това което съм постигнала и за това че съм млада майка! По отношения на коментара за отслабването, всеки организъм е различен, по отношение за болното и недъгаво бебе, не ставайте смешни, има вече тестове който се правят в 3, 6 и 8 месец, също така вече има 3D и се гледа мн добре развитието на бебето.... крава за разплод.... оооо ГОСПОДИ???? Авторката искаше съвет не упреци, има ли работа, дали ще я изхвърлят родителите на приятелят и т. н.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6429b35b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Конкретно като отговор на въпросите на номер 47 (гордата млада майка) от нас „скитичните“(???)

Аз съм жена на 29 г., що-годе грамотна, с образование, което сама съм си платила, работя от 18 годишна и имам 10 г. трудов стаж, стабилна работа с максимални осигуровки, две банкови сметки (едната в чужбина), собствена кола, омъжена отскоро, строим си собствена къща, която сами си плащаме (без да сме зависими от старите и без кредити). Нямам деца и смятам това да остане така в следващите 2-3 години, имам перфектна фигура - 178 висока, 59 кг., здрава съм, често пътувам в комендировка, била съм в 7 държави на три континента (за сега), имам американска виза до 2022 г., руска виза за 1 год, китайска виза за 1 год., знам 4 езика, в отпуска в момента и съжалявам, че си губя времето тук.

Хайде чао и със здраве. Който иска да си блъска главата, ще си я блъска. Нищо никой не може да направи, животът си е ваш, момичета!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5c16bfa98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Не слушай разните там съветнички и не им се предоверявай. Общо взето бълнуванията им звучат така - не си рискувай живота на младини, рискувай го на старини.

Смятай щом наричат бедствие това най-сладко усещане да си нужен на някого и да имаш безброй споделени моменти.
И така точно жените, които най-много умуват, пазят се и отлагат най-естественото нещо в живота накрая изпадат в положението "хитрата сврака с двата крака". Давам пример - точно приятелките ми, които внимаваха да не родят рано деца - не родиха дори когато стигнаха пределната възраст. При това дори са в незавидно финансово положение, защото средствата, които изкарваха никога не надскочиха личните им нужди.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7ef7446ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Аз също от "скитичните" жена на 35, омъжих се на 23 след завършено висше. Работих 4 години и след това родих две деца. Закупихме си заедно с мъжът ми жилище. Сега пак работя. Подкрепям №48.

 
  ...

1-50 от 90
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker