Предлага ми брак, но дали го иска наистина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Предлага ми брак, но дали го иска наистина?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2088 пъти
Преди няколко дена получих предложение за брак и с приятеля ми започнахме да правим планове за пролетна сватба. Проблемът е там, че той си има хоби - коли. Обича да ги подобрява и да ходи на разни сбирки и състезания, на които карат с доста висока скорост. По цял ден чете по форумите за нови модификации и постоянно хвърля пари в колата си. Но сега ми намекна, че ще я продаде и се отказва от хобито си. Като го питат познатите му защо го прави той казва "Човек и добре да живее се жени, не може, мина ми времето, вече не ми е кеф... "
Но аз ясно виждам, че е изнервен и не търси близост с мен, нито ме целува, нито прегръща, изнервен и индиректно си го изкарва на мен. На няколко пъти му казах че ако не иска да се жени за мен и не е щастлив да не го прави и да си кара колата и да се трепе като иска да кара с 200 в населено място, но той мълчи.
Сигурна съм че сега му е много трудно да се откаже от това, но и аз не зная какво да сторя...
А се чувствам виновна и зле, че все едно съм му ограбила живота като уж ще се женим... и последно не знам кое е по - важното, колата или аз?
Отиваме на ресторант - вечеряме, но мълчим и не си говорим забавно, не се закача с мен, каквото и да прави с мен не е щастлив, а като се събере с приятели е съвсем друг...
Не говори за деца, казва че има време, а на мен ми е супер зле защото бих си дала всичко за него и нямам такива странични хобита, които да ме отдалечават от него... нямам си хоби танци или гримове или каквото и да е там женско занимание, заради което да се вманиача и да се отдръпна от него.
Понякога съм мила с него, казвам му "Хей, мило сладурче, ще ти изям бузките", а той казва добре и отминава... а един човек който ме обича не би ли трябвало да е мил с мен, а не да е студен?
Не ме чува като му говоря, какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 956b6de55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво да правиш ли? Ами приеми го такъв, какъвто е - барабар с хобито му...или не се омъжвай за него. Насила хубост не става. Колкото и да му натякваш, не можеш безнаказано да промениш някой, да му вземеш интересите и хобитата.

За мъжете подобни хобита са много по-важни, отколкото си мислим. Поставяйки въпроса „Колата или аз“ ти си го поставила на тясно и си го изнудила направо.
Щастливите бракове са само тези, в които и двамата могат да бъдат себе си.
Ако го откажеш от хобито му, нямаш бъдеще в брака с него

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b3d7c5c1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А вие на колко години сте и от колко време сте заедно? ...

Хобито си е хоби, но изглежда се държи дистанциран и студен и липсва споделяне и комуникация, което според мен е по-големия проблем. Hе е редно да си го изкарва на теб и да се държи все едно насила сте се сгодили...

Говорете открито - може проблема да е друг. Hо според мен близостта и искреността са най-важни. Kажи му какво очакваш и какво искаш, нека той също каже не да мълчи... брака е сериозна крачка.

A както описваш държанието му спрямо теб, звучи доста отблъскващо - готова ли си да градиш бъдеще с някой с който още от сега не се чувстваш достатъчно добре? Bсеки човек си има проблеми, но в отношенията си с любимия трябва да сме мили, нежни и съобразителни - а той звучи доста отдръпнат и то от теб, щом казваш че с приятелите си не е така...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b3d7c5c1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Mъж съм... и ако предложа на някой брак, и то преди няколко дена определено ще си я цункам и гушкам и всичко ще ми се върти около нея. Tой все едно просто иска да се ожени или да изпита нов адреналин от предложението, но пича звучи несериозен...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a08d73b7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторка:
Номер 1, не съм го поставяла в положение, в което да избира между мен или колата. Той сам реши да го направи, въпреки че го молех да не го прави, и в същото време се държи така. Моля те чети по - внимателно преди да коментираш! :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 086853ecb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 1 чети малко преди да коментираш така самоуверено. Момичето не е поставяло ултиматоми на момчето... той сам го е решил.
Според мен трябва да поговориш с него и да му кажеш да не се отказва от хобито си... а може би просто осъзнал че е опасно да развива високи скорости при положение че иска семейство, ами ако стане катастрофа и умре и ви остави сами? Може би затова се отказва от този опасен спорт.. помисли

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c06e4de3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1 е абсолютно прав!
Точно това щях да напиша и аз.
Предполагам, че някога си го харесала именно заради това, което е в момента. Защо искаш да го променяш? !?
Щом си нямаш хоби и/или занимание, започни и ти да се интересуваш от коли. Просто идея, която смятам, че ще ви сближи.
Съгласен съм с теб единствено за това, че наистина трябва да се откаже от "гонките" с 200 км/ч. Това, наистина не е здравословно.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b2953ef027
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всички неща, които те смущават в приятеля ти, трябва да изясните ПРЕДИ да се ожените. Бракът не е услуга или саможертва, или поне не би трябвало да е това. Не може ли и да си кара колата, и да се ожени за теб? Какъв точно е проблема? Аз познавам състезатели, които са женени и и си имат деца.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 956b6de55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От номер 1

Я превърти малко лентата назад - за кого мислиш, че оставя хобито си? Директно или индиректно си правила намеци, може да е било и без думи, може просто да е забелязал, че си се нервила. Не е нужно да изричаш думита „колата или аз“, за да го накараш да изпита същия този ултиматум. Кой зарязва нещо, което обича просто така и точно?
Просто е теглил чертата, питал се е - кое му е по-важно - явно си ти, но не е предвидил, че хобито му ще му липсва така и сега несъзнателно се опитва да те наказва. В момета е страшно влюбен в теб и те иска на всяка цена, но и ти трябва да платиш цената. След няма и година след сватбата той ще се върне към хобито си, бъди сигурна, тогава мисли, как ще реагираш и пак върни лентата назад - с какво си го накарала да си мисли, че хобито му те дразни?
Мисля, че знаеш сама отговора на този въпрос и се чувстваш виновна, защото определено човекът не е щастлив с решението си. Продължавай да се опитваш да го промениш и си търпи последиците.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a08d73b7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторка:
Номер 8, не съм правила намеци. Аз даже плачех, че иска да се откаже, защото съм абсолютна фенка на високите скорости и винаги ходя с него по такива мероприятия :(
Не се прави на психолог....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e608fb127f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм съгласен с номер 1 и 8.... нищо общо с проблема, интерпретира нещата по съвсем различен начин и изменя думите на авторката...
Мила, явно човека наистина много те обича за да реши сам да се откаже от това. Радвай се

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f8152d09bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ми младежа започва да си дава сметка как се излъгал с женитбата.
Първо му вземаш колата, после му се забранява да излиза с приятели.
Без кола и още по-малко желане ще има да се вижда с тях. Като се роди детето, защото за жена като тебе, която няма ни хоби, ни дяволи...
Та като се роди бебето, ще го принудиш да купи от тези толкова смешни "семейни" автомобили, които са срам за "маняците", пък ти ще поналееш задник.
Ще гледа мъжо ти бегачките (и стегнатите задници на гаджетата) на полубившите си приятели и ще си задава въпроса "В какво се забърках... "
Няма да споменавам че : бирите, нови дрехи, запоите, излизането с приятели и редовния секс с теб ще му бъдат забранени постепенно.
За мъжа ти ще остане само едно позволено нещо - ДА ПЛАЩА СМЕТКИТЕ и РАЗХОДИТЕ!
Те за тва се дърпа човека и е умърлушен.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 956b6de55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11. - забрави само дете номер 2 и кризата на средната възраст, когато мъжлето ще се върне към хобито си, ще си намери любовница и ще почне отначало...
Мъжете като цяло сте големи глупаци. Оставяте се да ви пречупи някоя мадама, слагат ви под дебел чехъл и трябва да станете на 40, за да ви дойде акълът.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6bd01d6c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това е сватбата ти един от най важните моменти в живота а най важното е че не можеш да се почувстваш щастлива и щом се замисляш аз ти казвам недей да го правиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker