Караме се заради котката ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Караме се заради котката ?!
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3326 пъти
Търсейки решение на проблема си, намерих този сайт. Историята е следната:
На 29 съм, приятелката ми е на 22. Готино момиче е, отговорно, но я предполагах за по-разбран човек. Заедно сме от 1 година, преди 3 месеца се нанесе при мен. Връзката ни беше перфектна и всичко вървеше, докато един ден тя не се прибра с "една сладка душичка"- намерила някаква коте, то тръгнало след нея и айде в квартирата. Казах и, че няма как да стане, защото хазяинът изрично забрани домашни любимци. Тя не ме послуша... дойде след няколко седмици той да си взима наема и видя- каза животното да се махне или всичките изхвърчаме, а квартира в К. се намира с 300 зора... Молих му се, убеждавах го- вдигна наема с 1500 крони и се съгласи. Само дето тия пари ги плащам аз, защото... и аз не знам защо! Нищо, преглътнах ги тия грубо казано 200 евро на месец и... котката започна да прави зулуми. Не може да оставиш храна извън хладилника, точи си ноктите по завеси, столове... Всяка сутрин ми се хвърля на краката и ме дере, почупи сума ти неща тая гад! Казах на приятелката си да я разкара и тя ми викна, че съм безсърдечен, отношението ми било брутално. Казах и, че не ми пука! Каквото иска да прави, това животно няма да го търпя повече! Стана преди 1 седмица тоя скандал, тя ме гледа накриво, не ми говори, секс също не съм виждал оттогава.
Просто е смешно една котка да има повече права от мен, в моето жилище! А държа много на момичето и ще бъде адски тъпо ако скъсаме заради "пухинка"!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9f9c5e867d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   хахаахха извинявай... знам, че ти е гадно и не ти е до смях, но е адски забавно :D
Добре:) просто й обясни, че котката създава проблеми и няма как да живеете заедно. Или ако не се отнесе нормално с теб, просто изхвърли коткака :D

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f05c3268ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И котката е човешко същество и какво мислиш че трябва да направиш? Да я изхвърлиш ли? Можеш да намериш човек на който да я подариш и не си съсипвайте връзката заради едно котенце. :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1fb1f52d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Изхвърли котката, после кажи че е избягала... Ха ха ха дано се върже гаджето...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 57f8c0ff0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Батка, ти за "нещастно стечение на обстоятелствата" чувал ли си?
На котките често им се случват разни неща, напълно случайно.
Може да паднат от терасата или някой отворен прозорец, може да изчезнат безследно или да заболеят от мистериозна болест с много бърз фатален край. Може и "крайно неприятен инцидент" да им се случи.
Действай!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 9b4b0371df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Айй :( милото котенце... аз също много обичам животните и съм особено привързана към котките. Разбира приятелката ти, но разбирам и теб... трябва да вземете решение, защото явно няма да можете да се грижите за котето. Говори с нея... нека да я гледа някъде навън, щом не може в квартирата...

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4132161597
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ей че изрод е номер 4. Котето прави бели, защото е още малко. Като стане на 1 годинка ще бъде съвсем нов, разумен човек. За да не те дере сутрин като спиш - не трябва да го приучавате да се хвърля върху движещи се предмети (то скача, защото те вижда да помръдваш). Тоест не бива да си играете с него като му подмятате шнурчета, нито да го боричкате, а трябва повече да го галите. Имам 2 котки и двете бяха невъзможни побойнички като малки, много скоро след това станаха душици. Да знаеш, че по-любвеобилно и нежно създание от котката няма, много скоро така ще ви обикне, че без вас ще умира от мъка. Не обмисляй да се отървеш от нея или да зарежеш приятелката си, защото ще заприличаш на "татко" Валери Божинов, който се изнася всеки път, когато стане тегаво и се пръкне нов неочакван наследник. А и котката е синоним на комфорт, не може да се сравни с истерично насрано бебе... Много си капризен ти казвам.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5c2183ee4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Приятелката ти ми се струва, че се вдетинила покрай тази котка.

И аз обичам котки, кучета, зайци и всичко, дето е космато, но не бих позволила една котка да ми съсипва жилището.

Кажи й, че ако иска домашен любимец, ще трябва да го възпита, а не да бяга от отговорност като те изкарва виновен.

Marilyn

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f5314406f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това момиче е страшна лигла. Трябва да я накараш да разбере, че правиш жертва за нея. Кажи и, че котката може да остане, но и постави две условия.
1. Да я дресира да не прави бели и цялата грижа за животното да е нейна.
2. Гаджето ти да започне да прави нещо за теб. Може да е всичко, от сексуално желание до домакинско задължение. Момичето трябва да разбере, че не може да ти се качва на главата и ако иска нещо, трябва да пожертва нещо. Иначе, имал съм 9 котки. Много релаксиращо действат, възползвай се. Не се опитвай да биеш животното, страшно са отмъстителни.
Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d62985732b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Представи си за момент следващия път какво ще прибере отвън.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2f7aed937c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам и теб и нея - има си хора, които стане ли дума за животни и изпитват силна симпатия към тях. От друга страна, аз съм като теб и съм по-рационална - не бих плащала 200евро отгоре за едно животно. Обясни й, че животното руши и те вкарва в допълнителни и то не малки разходи. В крайна сметка тук не говорим за маловажни неща - когато ти плащаш и то доста отгоре, нещата са си доста сериозно. Аз не бих могла да живея с човек, който проявява повече съчувствие и разбиране към едно животно, отколкото към мен и това колко трудно изкарвам парите за неговите прищевки. Постави й въпросът така: тя доплаща 200евро, купува храната на котката и се грижи за нея или я маха. Ако за това не ти влезе в положението, представи си, ако имате по-сериозен проблем каква подкрепа можеш да очакваш от нея.
Ана

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 039941b4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Според мен проблемът не котката. Проблемът е, че приятелкстс ти е взела решение без да го съгласува със тебе. И това е червшна лампичка на която трябва да обърнеш внимание, ама много сериозно внимание. Освен това, тази девойка е манипулативна - обвинява те, че си безсърдечен след като си поел 200 евро по-големи разходи за наема на квартирата. Трето, приятелката ти не спазва правилата - условието е били да не се гледат животни в тази квартира и тя го е приела. И като капак те е поставила в ситуация да се обясняваш със собственика на квартирата.
Да продължавам ли?
Аз лично се съмнявам, че връзката ви е била така перфекта преди да се появи котката. За такава криза в отношенияата не е причина котененцето и тази криза щеше да се случи по друг повод. Смятам, че правиш разлика между повод и причина. Благодари се на случая, че ти дава възможност да преоцениш стабилността на връзката ви, което бих препоръчала да направиш. Тук има много сериозни симптоми, на които трябва да обърнеш внимание. Обикновено нещата не са такива, каквито изглеждат. Явно момиченцето вече си е въобразило, че си и в кърпа вързан и може да дуктува условия. Освен нещата които изброих по-горе, девойката е и глупава (умните жени не отказват секс на партньорите си заради котки, по точно отказват секс за да получат нещо в замяна - което ама никак не е добре, защото на такъв човек не може да се разчита) Тук ще пропусна факта, че девойчето изобщо не го е грижа за тебе - ами ако беше алергичен към котки.
Кратък анонс за изход от ситуацията: изгони приятелаката си и остави котката. На това котенце трябва да му купиш златна каишка, то ти спасява живота - светва червена лампа, на която трябва да обърнеш внимание. Звучиш като разумен мъж и се надявам да разчетеш правилно посланието на това, което ти се случва.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6be8151d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Hе хвърляй котката оставете я

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d32ee51bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Залагам, че града е К., с тия крони които обясняваш, и вероятно прителката ти е от местните руси симпатяги. Ако е така не се и съмнявам че си прави каквото си иска, бих се изненадала повече ако беше съгласувала решение с теб :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 90a3e16c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Виждам, че доста хора са дали мнения по темата.
Някои съвети ми се сториха леко крайни, но като цяло благодаря!
Не бих направил нещо на котката, защото е живо същество, в смисъл идеята за "нещастно стечение на обстоятелствата" не е много добра... а и тук ай си посегнал на животно- яко си я загазил, препоръчително е да си стегнеш багажчето и обратно в България. Не се знае докъде ще стигна, но силно се надявам да не взимам такива крайни мерки. Рискувам буквално да стана безсърдечен и брутален.
Просто мацката не иска да я махне, един съсед изяви желание да вземе котката, но тя не я дава. Затръшкала се е и ще ме тормози докато не се съглася с нея!
Номер 13: Момичето си е българска симпатяга, но понякога действа досущ като "местните руси симпатяги"... за жалост :-/
Не знам за кой град говориш, но държавата е Дания :)
П. П. Още веднъж ви благодаря за обърнатото внимание!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 196d8d41e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Една приятелка гледаше нейната на балкона. :D

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d2956c90fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 2 и 8, много ме разсмяха изкарвайки котката "човешко същество".
Авторе, кажи и, че или си плаща по-високия наем, храната и изпочупените мебели, или котката изхвърча. Няма да издържи по вече от няколко месеца и сама ще я разкара. Успех.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4132161597
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Маги, интелигентна жена си, а сама не се сещаш. Много ясно, че и двамата изкарват достатъчно пари, които са значително над наема и котката. Много ясно, че по-скоро тя сама ще изостави приятеля си, ако трябва да избира между двете същества /котката и него/, защото винаги е по-мило това, което не е пресметливо, недоволно и свадливо.
Когато моята хазяйка видя котката ми и попита с многозначителен тон и кисела физиономия "а, котка ли имате...!?? " аз я погледнах и за един миг в ума ми прелетя картината как тя ми поставя ултиматум и аз си търся друго място за живеене, може да съм изглеждала много уплашена или решителна, може от очите ми да са хвърчали искри и може да е познала, че се каня да събирам багажа... но факт е, че тя усети и каза, макар и с нежелание: ами, добре... Също няма да се поколебая да направя своя избор в полза на котката, ако мъжът ми го направи на въпрос той ли се изнася или тя. Но за щастие и двамата си обичаме котката като свое дете, казвам го напълно осъзнато, защото наистина имаме деца.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d32ee51bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   :) От номер 15 до автора... да бях написала точно столицата на Дания, но... явно модераторите не позволяват, иначе жалко че някой българи толкова бързо прихващат от така "прекрасния" датски манталитет. Имаш право тук ако причиниш нещо на котка куче или друго животно, властите няма да те оставят безнаказан, а и си е кофти да убиеш животинчето. Дано се разберете някак- според мен лично щом толкова държи тя на тази котка, наема става нейно задъжение, оправянето на щетите при изнасяне, за да ви върнат депозита също.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4132161597
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Да бе, номер 20, повярвах ти че е възможно тя да плаща наема, за да изкупи вината си, а той да живее безплатно на гърба й.
Голяма веселба настана тук :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d32ee51bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   от 20- ами след като момичето може да тръшка стойки като датчанка, ще се научи и да си плаща като тях, те обикновено си имат и лична квартира преди да се омъжат, не чакат да им плащат сметката и т. н. Като ще сме еманципирани да сме еманципирани:)

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 820054d693
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Кво стана бе? оставихте ли котката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker