Светлина в тунела? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Светлина в тунела?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2338 пъти
Здравейте на всички!
Случайно попаднах на този сайт, тъй като търсех някакъв отдушник или по-скоро начин да намеря друг вид подкрепа, освен тази на близките ми за моите терзания относно любовния(интимния) ми живот.

Може би в очите на някои от вас би изглеждала смешна моята история, но все пак ще ви я споделя(нали такъв е и сайтът :)). Честно да си кажа, съм склонна да пиша много дълги истории от този тип, така че се надявам да не ви отегча :)

Та..
Почти на 20 години съм, тъкмо завърших гимназия и вече съм приета в университет. Не се чувствам асоциална в никакъв случай, много обичам контакта с хората, новите запознанства и т. н., никога не съм и имала проблем с това. Моят проблем е друг. Нещата около любовния ми живот се развиха по малко объркан начин. До ден днешен не съм имала гадже-да е точно и ясно определено, че еди-кое си момче е с мен. Имала съм симпатии, любови и т. н., но никога не се е получавало-или аз не съм го искала достатъчно, или другата страна не е била заинтересована. Затова пък хлътнах по един мъж, 12 години по-голям от мен. Имахме т. нар. забивка в продължение на почти година, но всичко беше много странно и някак... нередно. Слава Богу не се стигна до секс. До това се стигна на тази Нова година(2012) с едно момче, което уж ми беше просто приятел, но обстоятелствата се стекоха така, че просто решихме да го направим в тази същата вечер.
Не се получи добре. На мен ми беше за първи път, той беше притеснен(това му се отрази и по друг начин) и общо взето не беше най-хубавото ми преживяване. Така и останаха нещата. Имаше идеи да го повторим, да сме само секс-приятели, но всичко затихна, оттогава не сме близки.
Истината е, че този контакт, макар и неуспешен, доста ме отпусна, станах по-самоуверена. Тук е моментът да поясня, че принципно имам доста ниско самочувствие, но колкото и НЕскромно да звучи не смятам, че има кой знае каква причина за това-няма ми нищо, изглеждам добре(но винаги може и по-добре, всеки си има някакви недостатъци, в моя случай не си харесвам особено тялото, но работя усилено, за да променя това). Уви, тази новопридобита самоувереност започна да изчезва... или пък се появява на моменти.
Мислех, че въпреки объркания ход на нещата, в крайна сметка ще намеря някого, ще си хвана най-после гадже. Не познах...
Към днешна дата, не ми липсва внимание от мъже, но някак си всичко остава така, в застой. Въпросният ухажор не предприема нищо. В мен ли е проблемът? По какъв начин го отблъсквам и го предизвиквам да стои настрана? Не съм надута, не съм и лигава. Винаги съм смятала, че да си естествен е най-доброто решение в общуването с хора. Това и правя. А и и да искам не мога да съм позьорка, кифла и т. н. Вече наистина се притеснявам. Преди пазех надежда, мислех, че ще видя скоро светлината в тунела, но продължавам да си стоя в тъмното... сама. Много мои приятели и приятелки намериха своите половинки, имат връзки вече от 2-3 години, имат сериозни хора до себе си, на които могат да разчитат и които да ги обичат, въпреки всичко. Започвам да си мисля, че за мен не е останал такъв екземпляр, а това води до депресия, която ме е държала и 2 години.
Знам, че не съм единствената с такъв проблем и се надявам на разбиране. Ще се радвам да споделите опит или съвет! :))))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: f45dbc95d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така, а и съм на същите години само че съм момче.... не се притеснявай

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ee6fd93419
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Млада и хубава... нямаш проблем! Въпрос на време! Късмет от мен и продължавай да бъдеш себе си!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8492b0bf2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей,
първо искам да ти кажа, че няма нищо лошо в това да имаш самочувствие и всеки трябва да го има и да се харесва. Особено пред мъж, никога не трябва да демонстрираш, че нямаш такова и че той видиш ли е единствения балама който те е взел. Напротив, демонстрирай самоувереност, за да те уважават мъжете и да те преследват те, така че ти да избираш само из между кандидатите.
Освен това, на твоите години не е толкова фатално да нямаш сериозен приятел. Имаш сега да учиш да се забавляваш. С гаджетата идват и проблемите. Ще започне да те ревнува да те ограничава и тогава ще имаш пак проблем, но от друг характер.
Остави нещата да се случат естествено. Твоят човек е някъде и просто съдбата чака подходящия момент да ви срещне.
Представи си, че сега започнеш връзка с оня притеснителния да речем и докато си обвързана с него и си му вярна, защото правилата са такива, срещнеш наистина твоя човек, но ти няма да му обърнеш внимание, защото мястото вече е заето и ти си обвързана. За това те съветвам да не си припряна и да се радваш на това, което имаш в момента, защото всичко си има хубава и лоша страна. Остави съдбата, в подходящия момент ще срещнеш подходящия човек.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7c781e3d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също нямам приятелка и съм на 20 години. Моят съвет е не само да чакаш момчетата да направят първата крачка. Ако си си харесала някого, покажи му го по някакъв начин или просто му кажи.

Аз много пъти, въпреки че оглеждам някои момичета, не се занимавам с тях, защото смятам, че не си заслужава, имам малък шанс или просто няма да се получи. Въпреки това, показвам чувствата си на момичетата, които харесвам силно.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: b57c50f9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Един простичък съвет от мен- зарежи глупавите притеснения относно това, че не си харесваш тялото. Щом виждаш, че има момчета, които те заглеждат и те ухажват значи нямаш проблем в това отношение и притесненията са абсолютно излишни. Другото, което ще ти кажа, макар че и моят опит клони по- скоро към 0, но ти го казвам, защото се поставям на мястото на мъжете, които те ухажват е да им отвръщаш или по същия начин, или да показваш, че поне ти е приятно. Ако не го правиш и се дръпваш леко, опитите е нормално да престанат. А ако и ти го харесваш защо просто не бъдеш откровена с него не си на 12, така че действай...

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c21373e84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   (от авторката)
Благодаря на всички, които на първо място прочетоха леко дългата ми история, а после коментираха! :)

Номер 3, знам, че след това има други проблеми като ревност и др., но в крайна сметка въпреки тези "странични ефекти"(така да се каже) в една връзка, всеки има нужда от човек до себе си. Мина прекалено много време и на моменти липсата на такъв човек до мен, на когото да разчитам и който да ме обича, се усеща болезнено много. На всеки е лесно да се хване с някого просто ей така, за една вечер, за една седмица.... проблемът е, че търся сериозна връзка, а изгледи скоро да намеря мъж(момче) готово на такава май няма.

Номер 4, преди бях на мнение, че момчето трябва да е инициатор, но с времето се научих, че въпросното момче не може да чете мисли и най-малкото мога да му подскажа какво изпитвам, пък оттам нещата вероятно да тръгнат от само себе си. В този ред на мисли, не ми пречи да покажа какво изпитвам, но в момента дори нямам симпатии към някого, дотолкова спрях да намирам нещо свестно в момчетата около мен, че спрях да съм толкова влюбчива, каквато бях... :( Още пазя надеждата, че ако сменя средата, ще намеря каквото търся.

Номер 5, моите притеснения за тялото се появяват винаги, когато не ми върви в любовта, а това се случва често напоследък. Иначе ако видя засилен интерес към мен от някой, притесненията изчезват.
Колкото до това да отвръщам на ухажванията, вероятно ще помисля по този въпрос-как и какво правя и какво предизвиквам с това поведение.

Страх ме е, че лятото ще си отиде бързо(малко или много през лятото съм по-заета и не ми се отразява чак толкова зле фактът, че съм без гадже), ще дойде зимата-период, в който хората много повече си седят вкъщи на топло. Това ограничава възможностите да се срещаш с повече хора и следователно увеличава процента, в който ще си седя и аз вкъщи, но сама....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7c781e3d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 4 до авторката. Ако учиш в университет, можеш да се запознаеш с някой, дори и по интернет да е. Много хора вече ползват мрежата за да общуват помежду си. Има си и недостатъци, но все пак е добре за срещане на нови хора.

Не знам дали обичаш свалки в дискотеките, но и това е вариант. На мен лично не ми харесва атмосферата там, но всеки си има различно мнение.

А правилно разсъждаваш за, , четенето на мисли" както го наричаш. Аз лично съм патил и съм бил отрязван от момичета, които не проявяваха интерес към мен. От там се научих, че щом от другата страна няма нищо, няма смисъл да се опитвам. За една връзка трябват двама човека, а не един.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c21373e84d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   (от авторката до номер 4(7))
В университета са доста хората, така че там ми е надеждата да се срещна с някого. Иначе съм се срещала с много хора, с които съм се запознала в интернет и в 99% от случаите, съм се разочаровала. Имаше само едно момче, с което нещата вървяха супер, но накрая аз ги оплесках. Но тогава бях на 14-15, така че.... Принципно, съдейки по опита си, избягвам интернет запознанства. Предпочитам запознанствата на живо.
Колкото до дискотеките, съм твърдо против. Там хората се свалят за една вечер, а това не е каквото търся. А и не ходя по чалготеки.

Ето, че и мъжката страна потвърждава, че трябва да е взаимно привличането, а не единият да прави всичко по силите си да се хареса на отсрещната страна, но накрая да остане без резултат. :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d0691b7879
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На 20 години си и, честно казано, в това отношение още си дете. Но така е, в днешно време се приема, че още в тийн възрастта трябва да се премине през секс, любов, ориентиране в характеристиките на половете, осъзнаване на потребности. А истината е, че това е много ранна възраст за тези неща, но просто така се набива в съзнанието на децата, защото тези неща реално се случват.

Не се притеснявай - колкото повече растеш, толкова по-добре ще разбереш, че на по-голяма възраст човек си дава много по-ясна преценка за всички неща, които описах по-горе, и това е предпоставка за сериозни взаимоотношения с някой.

Щом си контактна е въпрос на време само да си намериш подходящия, но дори да не стане, не е фатално. Аз съм на 23, и мога искрено да заявя, че до момента при мен е нямало сериозна връзка (а пък само секс честно казано не ме интересува особено, като теб, така че него не го коментираме изобщо). Дай си време.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: fa4956ffb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   (от авторката до номер 9)

Да, и аз съм на мнение, че докато не станеш сериозен, отговорен и разумен човек, няма смисъл да се занимаваш със сериозни връзки, да се въвличаш в проблеми, свързани с това и т. н.

Не казвам, че съм голяма, пораснала и от сорта, но смея да твърдя, че за 20-те си години, съм видяла много неща(не ме разбирайте погрешно).. просто съм минала през сериозни изпитания, през които не пожелавам на никое подрастващо дете да преминава и именно заради тези перипетии, съм пораснала преждевременно, твърде бързо се осъзнах, та в резултат на всичко това разумът ми е стигнал до това ниво, в което съм готова са сериозна връзка и не ми се занимава с някого просто ей така-за седмица-две или месец.

Иначе знам, че не е фатално, но щом си ми почти набор/ка не може да не си изпитвал/а нужда да имаш някой сериозен човек до себе си, на когото можеш да разчиташ. : )
Колкото до секса сам по себе си, в действителност е трудно, ако няма чувства, а и няма смисъл. Но това вече го изяснихме. : )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker