Майка му и сестра му ме тормозят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Майка му и сестра му ме тормозят
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3532 пъти
Нямам идея от къде да започна, най-добре от самото начало. Със съпруга ми сме заедно от четири години, от година и половина живеем заедно, а от три месеца сме съпрузи. Карахме я бавно, за да не сгрешим, изкарахме от страст и непрекъснато се желаехме, но.... ето че и това се появи живеем с майка му( детска учителка), която е с много труден характер, силна жена, кото след смъртта на баща му сама е отгледала него и сестра му. До скоро я уважавах много за. това, колко много се е борила с живота и е успяла, въпреки че тя не ме харесва от първия ден. Мълчаливо и с усмивка понасях всяко заяждане, летях, готвех, чистех само аз и нямах проблем с това, но започнах работа преди 3 месеца, малко след сватбата, прибирам се в 19:30, след десет часов работен ден, а тя приседнала до масата чака, а тя е във ваканция, у дома прашно, не подредено и аз почвам да бърша и готвя. Скоро разбрах, че ще ставам мама, забременяла съм веднага ;) но никаква радост от нейна страна, обратното за съжаление. Веднага спрях цигарите щом разбрах, а ме обиди че ще родя изрод, защото преди това съм пушила, само се усмихнах не знам как и отвърнах, че не мисля така. После се понаплаках, казах на мъжа си за това, но той само замълча. Отделно сестра му, която живее в друг град, само се меси, нахалства, непрекъснато идват тук, за което нямах против, докато не ми каза, че в жилището в което живеем, сме се прескачали 6 човека, има предвид майка си, брат си, мен, . мъжът й, детето им и тя самата, а след като родя сме ставали 7. Нероденото ми дете им попречи, а тя живее както казах в друг град. И това споделих с мъжът ми, а той отвърна, че правя кавги. И това преглътнах за момента. Но в работата се оказа, че не искат да ми пуснат договор и аз напуснах, за това сега ми се натяква, че ме мързи, че нямам пари и не внасям нищо. Отделно когато ми е лошо, не правя нищо, наистина лежа целия ден, а после мъжът ми се сърди, само пуфти и мълчи, това ме подлудява. Накрая гинеколога ми каза, че от прогестерона за задържане съм получила миома, той и на това не реагира, но пък наистина е щастлив, че ще става баща. Явно се ожени за мен, за да му раждам деца и да отменя мама му в домакинската работа. Нещастна съм, подтисната и унижена, а как да си тръгна бременна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 024d341ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   вече е късно да си тръгваш

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2da4221fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам, че давам ужасно лош съвет, но аз бих си тръгнала на секундата и то не заради обидите от страна на семейството му, а поради фактът, че тази мижитурка не смее да каже гък пред мама и сетричката, за да те защити, а фактът, че в този труден период за теб продължава да не те защитава, а обратното, дори и недоволства от факта, че си почиваш и то при положение, че са ти открили и заболяване, от което може да е застрашен животът на бебето - е извинявай, това не е мъж. Той би трябвало сам да настоява да не работиш, а да си почиваш и да накара майка си, която през лятото няма работа, да върши по-голямата част от домакинската работа. Ти си знаеш, човекът има и добри страни, сложи на кантар плюсовете и минусите и реши тогава. Майката на моя приятел се опита веднъж да ме обиди и той я скастри веднага, после я извика в другата стая и какво са говорили, не знам, но от тогава вече година и половина не е обелила и една обидна дума, поне не и в мое или негово присъствие :), а обича майка си и би дал живота си за нея, просто родителите не бива да се месят в личните отношения на децата си, иначе стават интриги. Не знам дали има при кого да отидеш, ако решиш да си тръгнаш, затова и не знам какво да ти кажа, освен това как аз бих постъпила и то без колебание - ще поговоря с него и ще му обясня ситуацията накратко и ясно, мъжете не разбират от много приказки, ще го питам той ли ще каже на родата си да не се месят в отношенията ни или предпочита аз да го направя, ако пак запелтечи нещо, директно следващия път, когато ме обидят ще им обясня как стоят нещата и че няма да им търпя нападките, защото и те не са идеални, а на мъжът ми - просто ще му кажа да избира - мен и детето или да се разбере веднъж за винаги с роднините си, и да ги накара да не се месят там, където нямат работа - в нашия семеен живот! Успех ти желая, пиши как са се развили нещата, а и вероятно ще получиш по-мъдри съвети от моя!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2b69a308e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ами преместете се да живеете отделно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 35591457ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много тъжна история и за жалост много често срещана. Любопитно ми е на колко год. си, на какво възраст си се обрекла да жибееш с хора които не понасяш и мъж който не смее да каже дума на мама.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 50924b1cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Махай детето докато все още може и бягай, БЯГА-А-А-А-А-А-Й далече от тия хора. Ще си намериш друг мъж.

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7d646427c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Трудно е да се даде съвет, но ще става все по-зле. За съжаление познавам типа мъж, за който говориш. Винаги теб ще обвинява. Ако можеш почакай, докато поотрасне детето, след това си намери работа и ги напусни всички. Вземи си детето, разбира се. Ако си до третия месец, можеш да помислиш и за друг вариянт.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4401a9675f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Най-добре е да се махнеш - той няма да се промени, а е трудно да живееш с някого като те тъпчат, мачкат и не получаваш никаква подкрепа.

От друга страна пък не виждам как и могла да го осъществиш - нямаш приход, не знам дали можеш да се върнеш при родителите си, защото е явно, че нямаш собствено жилище - иначе щяхте с мъжа ти да не живеет при свекървата и просто един вид си с вързани ръце. Без пари, без възможност да работиш в бъдещата година - година и половина няма къде да мърдаш. Дано поне като се роди детето малко да се осъзнаят и свекърва ти и мъжа ти.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4e33f1e712
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ето едно мнение на самотна майка: Много е трудно! Но не невъзможно! При положение, че дори не съм имала караници с хората (майка, бащи, сестри, мъже), пак предпочетох живот сама. А за твоето - просто не знам как търпиш? Но все пак си в нейната къща. Затова постави условие - изнасяйте се. Зная, че е много трудно, но ако нямате къде да отидете, опитайте под наем. Те, затуй хората са казали, че младите трябва да са отделно. Ако е толкова невъзможно поговори с всички да те уважават, независимо, че си при тях. Особено в състоянието на бременност, това е особен период за една жена. И ако тогава не се променят нещата, си грабвай шапчицата и си отивай! Като много добре ги предупреди, че ако не се променят нещата, ще си тръгнеш.

Номер 2, много хубаво се е изказал/а - мижитурка, която не смее да каже гък на мама, няма оправия. Умът ми не побира, как ще ми кажат, че ще родя "изрод" и аз ще търпя! Аааа, я му дай урок на твоя! Ако иска да живее с майка си, и да търпи капризите й - прав му път. Наистина не разбирам, как не те е защитил, абсолютна мижитурка, мълчи, да не взима страна. Ама то не става така!
И пак казвам - опитайте да се отделите. Това е най-добрият и чист вариоант. Тогава никой, ама никой няма да има право да стъпи в ТВОЯТ ДОМ (независимо дали сте на квартира или не) и да ти каже нещо. Макар, че то си е до човек, моята бивша свекърва живя 8 месеца у нас, беше чудесно, гледа детето, помага ми, докато работех и аз по 10 часа, и то при положение, че със сина й вече се бяхме развели. Аз си ходя там, просто хората са такива. Макар, че вече не сме и женени, аз продължавам да се обръщам към тях с "майко" и "татко"

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c8e1cf1aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз съм така, решението е да се изнесете някъде далече, в друг град, квартал или ако може държава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 66c5a6537b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Сложна ситуация. Едно само ще ти кажа - докато не се отделите да живеете сами няма нищо да се оправи. Ще ти разбият нервната система. Такива примери като твоя съм ги виждала мноого. Аз не знам как бих постъпила в подобна ситуация, но със сигурност не бих търпяла, няма значение дали имам мъж, дете, пари и т. н. Един съвет- мисли повече за себе си, защото ако ти не го правиш, не очаквай и другите да го правят! Успех и дано бременността ти мине леко и имате едно здраво бебче!

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 30665eb568
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не подлагай на това мъчение детето - не теб - ДЕТЕТО!
имаш ли родители или пари за квартира? аз бих се преместила на квартира или при родителите си за да разбера мъжа ми, че не издържам!

и той не е виновен, това доста често се случва при мъжете когато той живее със жена си при майка си!
така, че махай се за да се сети, че трябва да мисли за теб - особено сега до като си бременна!

Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bc2badf8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   НЕ, НЕ Махай детето, НО докато все още може, бягай, БЯГА-А-А-А-А-А-Й далече от тия хора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cc94f68ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Скъпа, ти наистина яко си се забила в това извратено семейсто, тези тримата не заслужават да имат в дома си човек като теб. Явно мама приема синчето си като нейното си мъжленце и го ревнува от теб. Доколкото усещам за аборт вече е късно нали, е не е проблем то винаги ще има двама родители, но ти се махни от там, тези ще те съсипят, никой не се интересува от теб и здравето ти, какво за слугиня ли са те отгледали родителите ти. Забрави за страстта и желанието, отишли са си още с влизането на майка му в спалнята. Щом намираш сили да се усмихваш, без да й отвръщаш на обидите и простотията, явно си силен човек и ще се справиш и сама, не ти трябва някакъв мамин лигоч за съпруг, на какво ще научи детето ти , когато се роди, как да мълчи и да не бъде достоен човек ли? Наистина искрено се ядосвам от подобни истирии, не мога да си представя с какво една жена може да заслужи подобен живот.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b2868e4925
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Говори с мъжа си да се изнесете, ако не иска го напусни може пък тогава да му дойде акъл в главата.. недей да им слугуваш, гледай си собственото здраве за да е добре и детето ти

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 86bca8395f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторке, някои неща не успях да разбера:от година и половина живеете заедно, а откакто си почнала работа, не се разбирате? Защо? Преди това как беше, кой шеташе вкъщи? Ти работеше ли? Пари от сватбата нямате ли заделени?
Искала си да не бързате и да не сгрешите, а защо се оказва точно така реално?
Не искам да съм груба, но нещо ми липсва на тази история.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8a29d82738
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ще ти дам съвет от страна на жена със свекърва детска учителка /нямам майка/. Свекъра живее на село, все едно го няма. Бях в същото положение като теб с много повече обиди, но сигурно и ти ни спестяваш някой. Живеех в нейното жилище докато детето навърши 1година и единственото, което постигнах беше разклатена нервна система. Ако шетах тя казваше на мъжа ми "щяла съм да на тровя бебето с препарати" ако не шетах "мързелива съм била". Събираше прането ми от балкона мокро и го струпваше пред вратата на нашата стая в коридора "балкона бил неин и щяла да си го ползва, когато реши". Почти цялата бременност, след шестия месец изкарах в болница за задържане от нервните кризи. Тогава тя не наготви дори веднъж на мъжа ми, близо 4 месеца мъжа ми изкара на пържени яйца и салам. Да не ти говоря, че дойдоха на изписването на бебето с 1 кутия бисквити и почерпиха акушерките по една шоколадова бисквита. Ела да видиш сега след 7 години как ми се подмазва.
Сега за теб навивай мъжа си за квартира знам, че е трудно с парите, като не работиш и майчинството ти ще е само социално, но после здравето ти ще струва повече. Изберете си най-евтината възможна квартира и далеч от нея. По добре по бедно да живеете от колкото по-богато и да си болна с нервите. С детска учителка можеш да се справиш само ако си независима от нея. Докато сте у тях тя ще се отнася с вас все едно сте деца в детската градина, според нея трябва да сте послушни. А сестра му се отнася така с теб, защото майка й й се оплаква по телефона от вас. Ако твоята майка се оплаква всяка седмица от някой, ти какво отношение ще имаш към него? Нормално е мъжът ти да не се ядосва на майка си, той й е свикнал с годините и думите й не му правят такова впечатление, като на теб. На него въобще не му дреме какво му е казала преди две минути и спокойно може да си пие кафето с нея. Сигурно дори ти се чуди, защо й се връзваш толкова. Тя с годините е свикнала да се скара на децата в градината за нещо и след секунди е забравила дори какво се е случило.
А на тея коментиращи дето те питат на колко си години, по добре не им отговаряй, идеята им е да те стъпчат ако си малка или без висше.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8c31601d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Бих те посаветвала ако още един път майла му и сестра му се държат така с теб ти да говоришс нехо а ако не направи нищо се изнеси за няколко дена. А ако неща станат по лоши направи аборт. Знам, че ще гадно да направиш аборт но не можеш да стоиш и да те унижават повече. И какво като сте7 човека та ние вкъщи сме9

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4b69040d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Бе, не се ли връзваш прекалено?? Е какво пък чак толкова обидно ти е казала сестраа му? Ти май под вола теле търсиш, ми се струва. Има хора глупавички, безмозъчни и жестоки поради глупостта си - плещят си каквото си искат без да се усещат. А има и хора като тебе - тънкообидни, за най-малкото нещо се хващат. И като се комбинират двата типа става уф та леле! Я се успокой и си пусни "Всички обичат Реймънд", да видиш, че има и по-зле :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 7da9656cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 18, аз съм жена на почти 30, с разклатена нервна система, която едвам оправих, заради такива боклуци (без извинение) като роднините, описани в историята. Започнах връзката си, когато бях в една крехка възраст. Случи ми се трагедия в семейството. Изгубих близък. Майката и сестрата на мъжа до мен ми сринаха живота. Обиди, нападки. Аз бях малка и наивна, претърпяла тежка травма, и търпях много години наред, като един ден неочаквано получих нервен гърч. Имах чувството, че умирам. Не го пожелавам на никого. Едвам се оправих. Аз, която не употребявах хапчета по никакъв повод, изведнъж паднах много ниско...
Затова не определяйте жени като авторката като тънкообидни. Вярно е, че ние сме си виновни, но не прави чест на хора като роднините на мъжа на авторката.
Аз мога да кажа за себе си, че бях възпитано и добро момиче. Давах всичко за тях, всичко... но накрая не получих нищо добро...
Авторке, вярвай, че има възмездие. Не, че то топли по някакъв начин, но ще видиш след време как ще им се случи точно това, което ти причиняват... Поне така се случи при мен :)

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8a60ed3303
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Да си призная честно нито майка му, нито сестра му ще ги е грижа за вас. Сигурно има и свестни хора, но те не са чак толкова много. Познавам една такава зълвичка, която не даваше майка й да помага за отглеждането на детето на брат й. С племенниците си не общува и не подържа вртъзка. Пенсионира се жената, но иска още да работи и не иска да се грижи за майка си, която и е отгледала децата. На снахата нейната майка и е помагала, но от страна на мъжът- само ако той ги помоли. На снахата винаги се отказваше помощ за внучето. Бабата (майката на мъжът) посягаше на детето - момиченце бе, та детето вече пораснало не иска и да чуе за нея. Разбира се обвиняваха снахата, че детето не ги иска. Та същата тази и пенсия получава и от еврофондовете точи средства, участва в разни фондации и финансите на брат си управлява. А майка и като остаря и тежи и иска да я прехвърли на брат си. Който разбира се още не е пенсионер.
Та мисълта ми е, че на такива нахални и безсърдечни хора докъдето им позволиш. Разделяш се със съпругът си - и всеки да си гледа пътя. Той като е избнрал да служи на сестри и майка, не може да го спреш. По-добре мисли за себе си и се спасявай. А тези двете дори да ви разделят, няма да ги боли много за теб. Ще гледат те да са собре. За съжаление това са зълвите и свекървите. Поне аз такива впечатление имам за тях - гледат само себе си да наредят, а пък че някой страда - не им пука. Дори с цената на семейството на брат й/ синът й.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3c95152a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Защо се връщате на толкова стари теми?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6cf8174af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   По-разумно е да ппговориш с мъжа си и да му обясниш, че искаш да се изнесете, че тук се чувстваш излишна и нежелана.
Аз имах ужасна свекърва, не живеехме при нея, но всеки ден звънеше на мъжа ми и бълваше огън и жупел срещу мен.
И колкото и да де опитваше да не се влияе от нея, се влияеше. Трябвало на всички празници да сме с нея, всяка събота или неделя да й ходим на гости, а тя ме обиждаше и унижаваше по всевъзможни начини.
Когато бях на път да си събера багажа и да напусна мъжа ми заради нея, моя приятелка ми каза, тя няма да е цял живот с вас, бог ще я прибере, а ти бъди хитра и още от средата на седмицата уговаряй срещи със семейни приятели за събота и неделя и резервирай екскурзии за Коледа и Великден.
Послушах я и срещите със свеки много се разредиха, а когато се роди детето и свекървището беше решило на всяка цена да ме разведе с мъжа ми, той толкова побесня, че отказа да й покаже детето и тотално я отряза. След две години свеки почина без дори да си види внучето. Та в общи линии живя само 6 години от брака ни, четири от които аз вече не се срещах с нея, а синът й я навестяваше веднъж годишно. Успя доста мизерии да сътвори приживе, но бог се смили над мен и я прибра рано-рано.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 116712ab71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Трябва да се махнете възможно най-скоро от тях
Ние не живеем при свекървата, но тя и сестрата на мъжа ми ме нямат за човек. Първото нещо след раждането на детето ми сестра му, което направи, беше да ме блокира в социалните мрежи, след като брат й доложи кой е профила ми там и с това показа, че няма намерени да общува с мен. Пращат по някой друг подарък на детето, благодаря с смс, дори не ми се отговаря. Преди писах на свекървата смс и за Коледа и нейни празници - тя не отговаря. Защо не са обаждания? Не ми вдигат. Мъжът ми по никакъв начин нямам чувството, че ме е защитил пред тях, а те с лошото си отношение създадоха интрига и се получава изключително нелепо. Свекъря е много добър човек, чуваме се по празници, имаме си приказката. Когато се разболях от Ковид той оттам единствен ми звънна и се поинтересува лично как съм. С всичко това имам да ти покажа, че при много хора, дори да не искаме ситуацията в такава. Аз съм с възрастна майка и починал баща и с раждането на детето имах чувството, че ще бъда приета в нова фамилия и ще се чувстваме всички добре. Отхвърлиха ме по изключително грозен начин, радвам се, че не съм живяла там, защото вероятно щях да си тръгна сама с детето като видя директно как мъжа ми защитава тях, все едно нещо съм им сторила. Един ден когато остана и без майка, ще знам, че съм сама с детето, упора в мъжа си няма да видя, той не ме защити, а те са едно цяло без право на приемане на нов човек, било ти майката на внучето, племеничето. Такива ситуации свиква се, но най-неловко е по празници, когато в другите фамилии се събират, приемат какви ли не дори нечотави като хора снахи, но ги приемат нормално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker