Грешката, която ми коства.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Грешката, която ми коства..
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3269 пъти
Историята, която ще ви разкажа не ми дава спокойствие вече повече от 4 години. Млад мъж съм, на 23 години. Някои ще ме наречете момче или младеж, няма значение. Това, което е от значение е, че съм виновен. Виновен за смъртта на най - добрата ми приятелка. Преди повече от 14 години я видях за пръв път в началното училище. С година по малка от мен, но в пъти по луда. И веднага си допаднахме. Правехме всичко заедно, буквално си довършвахме изреченията. И както обикновено става тя се влюби. Влюби се в мен. Бяхме вече на по 14-15 години, когато ми го каза. Отначало се притесняваше да си го признае, просто ми предлагаше да се целунем. Интересно и било да види как се целувам.. А аз глупака я отрязвах.. Имах си тогава "тайни обожателки" и приятелки с които се "целувахме".. Изглеждам добре смея да твърдя. Гаджета не ми липсваха, даже ми идваха в повече. И ми беше хубаво да имам някой, с когото да мога да си говоря спокойно, да разчитам на него / визирам нея / Но тогава какво ли разбирах аз.. Явно съм смятал, че мога да балансирам златната среда, но съм грешил.. И тогава се започна.

Тръгна с един, после с втори, загуби девствеността пияна на едно събиране, след което плака и повръща цяла нощ в ръцете ми.. Но не, аз като едно упорито магаре отказвах да разбера, какво става и защо ги прави тези неща.. Последва връзка с нова отрепка, този път тревоманче. Навлезе дълбоко в лайната, след всяко тяхно купонче, изтрезняваше във нас. Започна и да пуши едновременно с водката.. Резултата беше плачевен - аборт на 18, вследствие на групово изнасилване. След тази случка, ги намерихме тези приятелчета и както тогава беше лафа им направихме главите меки, съмнявам се да са и помислили да правят подобни неща отново.

Бях с нея в болницата, не ходих на училище, пропусках тренировки, за да бъде с нея у тях. Мислех си, че постъпвам правилно. Но бях там като приятел, не като нещо повече и това ми е била грешката. Мамка му.. осъзнавам го сега и ме изгаря отвътре.. Не осъзнавах, че аз бях причината тя да се държи така. В последствие, тя започна работа, тъй като родителите и не бяха заможни, така да се каже налагаше се. Барманка беше в едно заведение на плажа и някакъв тип там и завъртял главата с обещания за пари и прочие ако отиде да работи за него като барманка във Франция. А аз клетника отново си живеех живота, смятайки че всичко е минало..

Излизахме си заедно, забавлявахме се, тя не пиеше вече и тревата я беше отказала.. мислех си че всичко е окей. Опитвах се да я убедя да не заминава, макар че имаше нужда от парите. Родителите и бяха дръпнали сериозен заем покрай абитуриентската и, а тя милата планираше да отиде да поработи година две, да спестява всичко и да се върне. Как ли не се опитвах да я убедя да не заминава.. убедих баща ми да я вземе на работа при него във фирмата на 4 часов ден, 400 лева месечно, кой ти ги дава? Тъкмо щеше да може и да учи. Вечерта, когато и предложих тази алтернатива бяхме на двамата на разходка. Когато чу предложението, се хвърли на врата ми каза ми "обичам те" и ме целуна. Това е целувката, която никога няма да забравя, целувката която и сега ме изгаря отвътре... А аз глупака се стъписах.. казах и "чакай чакай малко... ние сме приятели само.. " Какъв идиот съм бил само.. дори сега когато го пиша това ми идва да си блъсна простата глава някъде.

Последва кратък разговор, който завърши със скандал. Тя си тръгна разплакана, аз недоумяващ се прибрах.. Два дни по - късно разбрах от родителите и че е заминала. Бях много ядосан. Първо, че е заминала въпреки всичко, второ без да ми каже.. Звънях и няколко пъти, но все ми затваряше. А нямах очите да помоля някой от родителите и да и се обади, за да говоря с нея. Както и подозирате сигурно, работата във Франция не е била за барманка, направили са я зависима към някакъв наркотик, карали са я да проституира, да спи със всякакви типове, типична холивудска история..
Милата се опитала да се самоубие, за да се отърве от този ад, но я хванали на време и я спасили и после я смазали от бой. Месец не е могла да ходи до тоалетна сама, пикаела е кръв и прочие.. Започнала да обслужва нов вид клиенти, такива които я пребивали след секса.
Горката издържала няколко месеца и после след поредния побой, доколкото разбрах я ударили с метална тръба в главата няколко пъти получила тежко сътресение, мъчила се няколко дни и накрая починала. И за всичко съм виновен аз..

Мамка му, та тя беше любовта на живота ми, а аз слепия идиот.. къде са ми били очите? През ден виждам родителите и, все още жалеят милите за дъщеря си, а си нямат и идея, че е моя вината. Все още ме смятат за чудесното съседско момче, което се опитвало да направи всичко, за да спаси детето им. Ако бях казал едно просто "да"... сега щеше да е жива.. От ден на ден все повече ме изгаря това.. Дори тялото и не е тук в България. Ходя да плача над празен гроб. Изгубих най - ценния за мен човек, понеже съм глупак.. Не знам докога ще издържа. Смятам, че родителите и трябва да знаят истината. Не издържам да чувствам погледите им върху мен. Не знам дали заслужавам да живея..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3be94bde00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Единствената ти отеха може да е това, че не си го направил съзнателно, не си осъзнавал нищо. Опитай да се помириш със себе си. Нищо добро няма да последва, ако споделиш с родителите й.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 198fd18477
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Историята ти ме разплака.. Много е силна и доказва колко е несправедлив живота..

Момче на 19 години.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 25b3531ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Виж какво грубо ще ти прозвучи коментара ми, ама и действителността не е лека.
Вина има само момичето и родителите му. Първо какво си виновен ти, че тя има лабилна психика? Това е било едно тийнейджърско увлечение и всички, ако свършвахме така като нея, когато някой ни каже, че не ни обича.... светът щеше да е затрит. Толкова по-лоши неща се случват на деца всеки ден (да не дава господ както се казва) - загуба на родител, катастрофи, травми и пак се оправят и не тръгват насам натам.

Хубаво не е тръгнала по правилния път, ама кой трябваше да забележи, че детето му пропада и не върви на добре - родителите й. Кой трябваше да й каже да не ходи във Франция - пак родителите й. Нали те са за това - да я напътстват. А и в крайна сметка винаги съм се чудила на такива дето теглят хиляди заеми за една вечер и после се чудат как да ги изплащат - можеше приятелката ти да мине и по-скромно, но за тея задължения пак са виновни родителите й.

Ти не можеш да живееш за нея и да правиш всичко за нея само й само тя да не свърши зле.
Лека й пръст на момичето и прекалено скъпо е платила за тийнейджърски грешки :( Наистина много тъжна и гадна история и кофти стечение на обстоятелствата като цяло. Но каквото и да си говорим тя си го е направила, а родителите й не са я спряли.
Няма причина да чувстваш вина - разбирам иначе, че си я обичал и като приятел и като нещо повече може би и затова така те боли и страдаш.
Но спри да мислиш за нещо вече свършило - направил си каквото си могъл - време е да продължиш напред.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 36d728fc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази история ми се струва крайно трагична, за да е истина. Мисля, че не е реална.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ebda34f522
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Престани да се обвиняваш и съсипваш. Не може да се самоизмъчваш за това, че не си я обичал така както тя е искала-как да си заповядаш да ти е повече от приятелкА? Ти винаги си бил приятеля на чийто рамо е плакала и който я е подкрепял в трудни моменти. Решението да замине в чужбина си е единствено нейно и даже не съм сигурна дали не е знаела точно какво ще работи там. Животът си е неин, решението също-ти не може да си постоянно зад гърба й или да жертваш себе си, твоите чувства само и само тя да е щастлива. Помисли как щеше да се чувстваш ти и стига си се обвинявал а станалото. Който каквото си направи сам, никой не може да му стори!

Тежко ти е, че си изгубил приятел и е разбираемо, но защо трябва и ти да затриваш живота си? Всеки заплаща за грешките си-тя с най-ценното, но ти не си виновен за случилото се. Просто един жесток удар на съдбата за теб, но нека не е причина да се погубиш и ти, а напротив направи си равносметка за твоя живот и тръгни в правилната посока-дано откриеш любовта и и животът ти бъде изпълнен със смисъл!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d6172de583
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Каква история само! Разтърси ме ;(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5f5e44532a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си виновен ти, за нищо не си виновен. Не се обвинявай, нямаш никаква вина.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1a7e2b83fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Моят приятел умря по моя вина.. не косвено, не индиректно - само и единствено по моя вина.. Господ да ти е на помощ!

Това, което сама си причинявам всеки ден е истински затвор, наказание и сега изкупвам вината си по всячески начин и хората ме мислят за изключително добър човек, "истинска Майка Тереза"... да, ако не бях убиец-може би..

Ти, от своя страна, нямаш вина за случилото се! Факт е, животът не е справедлив - не винаги си обичан от този, когото обичаш.. не винаги получаваш това, което заслужаваш, не винаги правиш това, което е необходимо - такъв е животът, миличък.

Няма да въведеш нов вселенски ред, само защото ще погубиш и своя живот. Приеми го по следния начин - това е момиче е било тук с единствената мисия да направи теб, по-добър човек. Вземи урока, който ти е дала.. научи го и бъди сигурен, че в бъдеще, няма да допуснеш подобна грешка.

Позволи си щастие и не се предавай духом. Това ще е най-голямото предателство към нея!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 054f500c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   а ти от къде знаеш такива подробности какво е правила във Франция?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f7160d00dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо прости на себе си... не се обвинявай за нищо. Както казаха по- горе, тогава още не си осъзнавал нещата и затова си я отхвърлял. Ето още едно потвърждение на приказката, че чак когато изгубим нещо, осъзнаваме какво значи то за нас. Заслужаваш да живееш, запомни го. Явно така е трябвало да стане. Тогава си нямал чувства към нея, а си осъзнал какво значи тя за теб прекалено късно. Не можеш да я върнеш, можеш само да продължиш напред заради нея... и задължително със спомена за нея, пази я в сърцето си!

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b851a85cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не се самообвинявай. Това, че не си я искал, трябва ли да те кара да се съсипваш? Продължи напред, тя това би искала.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e7412624a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това се случва всеки ден на хиляди момичета за съжаление... Не се обвинявай за случилото се, просто приеми, че така е било писано, всеки сам решава как да живее. Вероятностите са много... ако родителите й бяха по-заможни нямаше да й се налага, ако се беше успяла да се влюби в някой от многобройните си връзки, ако родителите й бяха я спряли да не заминава, ако нямаха толкова дългове, ако този човек не беше я излъгал, ако беше по-силна и най-накрая ако ти беше откликнал... Но кой знае какво щеше да се случи? Не се обвинявай за неща, които не зависят от теб. Освен това дори и да разкажеш на целият свят, дори и да съжаляваш до края на живота си това няма да промени нищо, няма да я върне. Ако наистина съжаляваш и наистина я обичаш, прости сам на себе си и живей живота си и бъди щастлив, защото тя би искала най-доброто за теб. Да, тя не можа да бъде щастлива, бъди поне ти :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d0867e1926
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Това, че знаеш толкова много за живота й във Франция поражда съмнения. Но в случай, че е истинска история ще ти дам съвет да не се погубваш от вина. Случката е много тъжна, но трябва да гледаш напред. Обръщай внимание на момичетата, които имат чувства към теб, за да не се стигне до същото.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4040ce72ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да, как разбра, че и с такива подробности, какво е ставало във Франция? Да не би сводниците да са се разкаяли и да са ти разказали? Или са те държали в течение, пък ти нищо не си направил? И защо след като разбра всичко това не направи всичко за да транспортират тялото й до BG?
Историята ти понамирисва нещо, младежо! И никакво момче не си - баща ми на 23 години вече е имал 2 деца. Освен това и двамата сте пълнолетни - на 22-23 години какви родители да й се месят?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker