Истинско приятелство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Истинско приятелство
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3434 пъти
Човек притежава едно единствено нещо в живота си, което може да устои на всички интриги, да преодолее всички пречки, трудности и слабости, както и да сподели всички радости! Да се радваш искрено с човека до теб и да му съчувстваш искрено, да му подадеш ръка винаги когато има нужда, дори и той да не иска! Да обичаш безрезервно без да съдиш за постъпки и дела, да приемаш хората такива каквито са, да устоиш на времето и проблемите, на хората които искат да ви разделят, да срещнеш не своята половинка, а своето друго, по-добро АЗ! Това АЗ има и друго име, а именно ИСТИНСКО ПРИЯТЕЛСТВО!

Радвам се, че съумях да го позная и да го оценя, да се опитвам да помагам, да подкрепям, да съчувствам, да се радвам и да коря когато се налага. Не само, че го правих, правя го, но ще го правя и занапред. Дори и след 50 години да се видим и да кажеш, че имаш нужда от помощ, без да питам и разпитвам, веднага ще се отзова. Ще бъда зад гърба ти за да те пазя, до теб за да те подкрепям и пред теб за да те тегля само напред!
Обичам те <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1c1e74c0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво за написаното - евала!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2042a6c008
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако си този, когото си мисля ( а то е твърде вероятно), по - добре се откажи. Ако обаче не си, радвам се, че си познал това чувство.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0efca7f7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторче от каде си е френд!???

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8ae3e1b293
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Малко грешиш в полемиката и разбирането на думата приятел. Приятел не е човек, с който трябва да се съобразяваш. Приятел е човекът с който ти е ПРИЯТНО да сте заедно, точно в този момент в който сте. Не е нужно да го насилваш за да му помагаш, нито е нужно да го кориш, най-малко пък да се опитваш да му помагаш по твой съображения /без да е искана твоята помощ/. Също не е нужно да му изслушваш проблемите всеки път едни и същи, ако той няма желание да се поправи, така че да не попада повече в тези ситуации, който го ядосват. Когато преценката за дадена ситуация е различна по добре не се меси и не давай твоите съвети, защото всеки си има свой поглед над нещата, твоите съвети са на база твоето полезрение и не могат да помогнат на човек с друг поглед над нещата.
Визирам това, че например приятелката с която ти е по принцип приятно да ходиш на кафе има проблем с лоша свекърва не може с години да позволиш на себе си да слушаш за лошата свекърва, защото на теб всъщност след третия път няма да ти е приятно. Същото важи и за мъж с ревнива съпруга, за човек с тормоз в семейството. Не можеш да помогнеш на тези хора, защото те ти представят ситуацията от своята гледна точка и не могат да разберат ако не ги защитаваш всеки път с думи, защо го правиш те не виждат грешката в себе си. Ако пък всеки път ги защитаваш с времето започват да ти споделят всеки свой проблем и започват да стават неприятни за общуване.
Обикновено един човек може да има различни видове приятели за различните ситуации и ако ти мислиш, че един и същи човек може да ти бъде приятел в всички ситуации вероятността да го откриеш е минимална, защото вероятността с един и същи човек да имате едно и също мнение за всичко и всички е минимална. Затова е по добре да имаш различни приятели за пазаруване, за заведение, за излет, за почивка. Хората разбрали това имат много приятели и в повечето случай не ги губят, защото не им се налага да занимават човека за съвместен излет със съвместно пазаруване в мола.
В крайна сметка е най добре да се научиш да се справяш с проблемите си сам и да не занимаваш приятелите си с тях, може да си позволиш веднъж два пъти да поискаш съвет, но за повече ставаш банален.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0efca7f7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката:

Нямаше нужда!

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0efca7f7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 3, толкова ли често си мислиш за него?
Спри да мислиш, страницата е затворена!
Според мен не е много вероятно да е този за когото си мислиш-ама все пак сложи инициалите на името и града или селото от което е!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bd4498e8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 6 Извинявай.. но не си ти автора.. странно е, че се представяш за мен, при положение, че сайта е анонимен.
Номер 3 силно се съмнявам да ме познаваш.
Номер 4, от малък град.. ;д
Номер 5, общуването с всеки е различно. Едно и също поведение, различните хора ще го възприемат по различен начин. Нашето приятелство е точно такова каквото го описах, написах го от сърце. Мога да защитя всяко едно изречение с безброй примери...
Благодаря на всички за коментарите им :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e71fe76a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5, като гледам твоето разбиране за приятел е "малко" сбъркано. :D Предполагам си жена, затова набута в графа "приятели" всички видове познати. Авторката говори за истинското приятелство, което е доста повече от разходки, пазаруване, екскурзии и споделяне на клюки и проблеми. Права си, че е трудно се намират такива, но не е правилно да наричаш приятели хора, само заради някакъв общ интерес.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8ae3e1b293
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   №10 нямам намерение да те информирам какъв пол съм, моля не ми пиши обръщения от женски пол. Но ти си в грешка "познатият" може да не ти е приятен т. е. приятел. И ако ми кажеш, че приятел не е човекът, с който правиш всички изброени неща, тогава кой е той според теб? Ако не си с него през свободното време тогава кога? Ако не ти е приятно с него то тогава защо си с него?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bd4498e8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 : В свободното си време може да си сам, с някой друг, с любимия, с роднини, може и да си с точно този ПРИЯТЕЛ. Но не е важно с кого си в свободното си време, а на кого можеш да се обадиш в труден момент и той без да се замисли да се отзове, на кого можеш да се обадиш когато си щастлив и той да не ти завиди или завистта да бъде благородна, на кого можеш да довериш най-съкровените си тайни, тези които на никой друг не можеш да ги кажеш, дори сам да се срамуваш когато си ги помислиш. Да предлагаш помощта си, дори когато не е нужно, за да знае другия, че си във всеки един момент до него. Да му казваш, колко го обичаш, защото не знаеш в кой момент ще ти изиграе лоша шега живота.
Твоя най-добър приятел може да не разбира нищо от коли.. ще излезеш ли с него да си търсиш такава? Не е нужно да правите всичко заедно, всеки си има личен живот, но тайната е да го споделяте и сами да си го правите общ. Да се радвате и тъжите заедно!
Това за мен е приятелството!
Авторката

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0efca7f7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 3-нали знаеш ,че аз си постигам целите винаги,от кое да се откажа?
Мисля, че сега трябва ти да гадаш дали си ми цел или не!
Никой на този свят не може да ми каже аз какво трябва да правя-правя тва което искам,ясно!

От автора

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9d6f79a453
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 6 не мога да се съглася с теб. Аз имам приятелка с проблеми в семейството. Тя не искаше да споделя това с никого, но аз знаех още преди да ми беше казала. Първият човек, на когото каза бях аз. Тогава разбрах, че има нужда от разбиране, подкрепа и като цяло има нужда от човек, който ще я утеши, когато не може да се справи с проблема. Не бих казала, че ми е досадно да слушам едни и същи неща. Напротив приятно ми е съм единствения човек, който ги знае и се радвам, че мога да бъда до нея. Не бих казала, че мога да й помогна, но наистина се радвам, че мога да съм до нея!

И мисля, че приятелите не могат да бъдат 10-20, защото това вече се нарича лицемерие. На мен не са ми нужни 200 приятеля. Аз имам нужда само от 2-3, но те да са истински и да знаеш, че можеш да разчиташ на тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker