Жестокост или глупост? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жестокост или глупост?
преди: 15 години, 2 месеца, прочетена 3059 пъти
Здравейте,
Явно никой не е застрахован от превратностите на съдбата, дори на "стари" години. Историята е следната: на 29 години съм, добре образован, с добра работа и добър външен вид. Жертвах личния си живот в името на кариерата, но сега явно бе време за промяна, затова си казах или сериозна жена или последния влак за чужбина. Няколко дни по-късно се видяхме с В. - моя приятелка от 15 години, с която не поддържахме връзка последните няколко години, но винаги сме били в отлични отношения. Още с първите
изречения ми каза, че е сама, чака някой свободен мъж да я вземе и т.н.

Същата вечер ме намери в Скайп и продължихме да си пишем така всяка вечер до 1-2 през нощта. Разбрах, че е
станала добър счетоводител, продължава да учи и да се развива на международно ниво и изпълнява общо взето абсолютно всяка моя идея за потенциален партньор. Междувременно и тя не спираше да ме пита за моето семейно състояние и да ме кани да излизаме - ходихме на обяди, по заведения и т.н. Приканваше ме да тренираме заедно и да намеря екскурзии за Великден, Гергьовден и уикендите, да ходим произволно на някъде.

Един ден ме повика на поредния обед и там ми предложи да отидем на РД на брат и в София и да остана да нощувам у тях. Смятах, че сама жена, подкарала 30 години и постоянно подхвърляща намеци за уреждане на личен живот, че е сама и предложения за излизане и пътуване само двамата, могат да значат само едно нещо. Така се стигна до самолетни билети и 3 дена отпуск. С пристигането в София нещата се промениха коренно. Тя ставаше с всяка изминала минута все по-студена към мен, докато накрая само вървяхме и не ме заговаряше по какъвто и да е повод. Вечерта, в апартамента на брат и имаше малко събиране по време на което тя ме
изостави сам сред напълно непознатите за мен гости. Около 2 часа!!! ми каза, че не е удобно да остана и трябва да си ходя!!! Не вярвах какво става, но фактите бяха, че без никакво обяснение се озовах посред нощите в чужд град, в краен квартал, с 2 сака багажи по мен.

Добрах се някак си до по-главен път и с първото такси отидох на автогарата - реших да не чакам 3 дни, за да се върна с нея. Там нямаше автобуси до сутринта, затова се наложи все пак да наема хотелска стая. На следващия ден, аз не бях мигнал естествено, ме извика на среща
все едно нищо не се бе случило. Покани ме на вечерно парти. След около час оттегли без причина поканата си и ме помоли да не вървя с нея!!! (бяхме се уговорили още от Варна, да не се разделяме и за секунда). Отново останах в недоумение, но най-големия шамар дойде след
около 1 минута, когато се сетих нещо и се върнах да я потърся на Витошка, в гръб я видях прегърнала един мъж и му говореше "...моята любов...". Не ме видяха и се оттеглих попарен, както никога в живота си. На следващия ден се видяхме на летището и тя дойде мъртво пияна,
наложи се да я държа и през цялото време спа в мен. След връщането във Варна само ме пита дали съм се забавлявал, а аз и отговорих че ще и кажа на следващата среща (Великден). Оттогава и писах няколко пъти, но тя не отговаря, въпреки че я виждам постоянно на линия в
чатовете.

Нямам никакво обяснение, само трябва да допълня, че не познавам човек с по-коректно отношение към жените от себе си и не съм дал и най-малък повод за случилото се. Не знам от кое съм по-огорчен - от това, че ме подведе да се обвържа емоционално цели 2 месеца, че се държа с мен като с някакъв излишен багаж накрая или че изхвърли свой гост в 2 през нощта в непознат град! Не мога да повярвам, колко леко развали 15 годишно приятелство!

А наистина бях решен тя да е Жената. Минаха 2 седмици в вече, още се съвземам от случая, понеже наистина бях/съм много дълбоко емоционално обвързан с нея, но имам чувството че нещо в мен се пречупи и вече не бих могъл да имам същото отношение към нея, дори да има такъв
шанс.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 2 месеца
hash: 42d1d2ac91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Случва се... през тези 15 години не си ли я опознал достатъчно? Ако тя е такава, това не се променя... все си щял някога да го забележиш. Първо сме хора, и след това мъже и жени. Все пак, навреме си се усетил, не е късно. Не мисли за това. тази жена е, меко казано, несериозна. Ти си млад, имаш шансове.

Знаеш ли, гледах в едно предаване на Слави Трифонов, една жена му беше на гости, родила на 52 години. така че, тегли му чертата, и си продължавай напред. Ако тя пак дойде и иска да се видите, все едно че нищо не е станало, не се съгласявай.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: a578108114
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за подкрепата, но знаеш, че тези неща не се лекуват с думи. За добро или лошо, прескачам сроковете си и направо се засилих към чужбина. Ако ме потърси до тогава... Иначе повече май обратно няма да се прибирам.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 4cfec7c0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Наистина е много неприятно, но и на мен ми се е случвало по подобен начин. Много е трудно, граничи с емоционална катастрофа. За съжаление никога няма да можете да бъдете двойка, тя го е показала. Явно ти държиш на нея повече и я гледаш с други очи. Този тип жени са един вид използвачки, правят го неволно, без директен умисъл. Глупаво е тя да изпусне човек като теб (имам предвид възпитан и любящ, не говорим за пари), но такива са жените - алогични и си страдат от това, въпреки, че няма да го признаят. Ако можеш скъсай с нея в сърцето си, запази я само като част от миналото си, спомените. Доброто старо време и толкова. Избягай от нея - мислено. Стъпи си на краката и се огледай, сигурно някъде има момиче , което ще те оцени. Направи я щастлива. Успех! Д-р Хаус

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: d5f40ae0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей!

Аз също съм жена на 29 години и разбирам какво означава да се "събудиш" на тази възраст, без да си направил кой знае какво за личния си живот, да не кажа нищо в името на други неща.

И колкото и да ми се иска да ти кажа, че рационално могат да се решат нещата, не, не могат. Не можеш да решиш, че тя е жената, защото "изпълнява идеите ти за потенциален партньор". За съжаление това не се организира като кариерата да речем.

Поведението на това момиче пък ми изглежда така - тя не те обича, но също намира, че си "добра партия". Ти си резервен вариант и когато се появи по-привлекателният от емоционална гледна точка, те зарязва. Докато отново не реши, че й трябваш, за да не е сама.

Така че и двамата правите някакъв вид сделка, но ти си по-честен, защото си с добри намерения за общо бъдеще.
Но не мисля, че някой от двама ви изпитва истински чувства.

Сигурно е удобно да се обърнеш към някого, когото "познаваш" от 15 години точно с идеята, че ще си по-малко подложен на рискови ситуации. Това обаче също е илюзия и твоят опит го доказва.

Най-невероятната история, която съм чувала, е за родителите на моя приятелка - те са се оженили след осемчасово познанство, имат три големи деца и доколкото знам, са добро семейство. Най-малкото видимо са възпитали добри деца. И аз се питам - какво може да ме накара да се омъжа след осем часа и отговорът е - очевидно не решение, взето аналитично.

Това момиче не става дори за твой приятел, щом може да те изхвърли на улицата като дрипа.
А това че си на 29 не виждам защо трябва да влошава ситуацията. Напротив - можеш да предложиш повече зрялост и отговорност в една връзка, доколкото, разбира се, тези неща идват с възрастта. Но да не се лъжем - на 18-20-22 нещата са други и се възприемат по друг начин.

Просто постави ново начало. Сигурна съм, че има и по-добри възможности.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: fe23c34389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Кажи и да върви по дяволите... ти гордост нямаш ли бе човек?

 
  ...


...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 62010b58ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Случва се разбира се, не считам, че има определана възраст за да започне човек да върши нередни неща. Не е постъила коректно, а на теб мога да кажа,има и свстни момичета,жени. Не губи надежда и не променяй отношението си към нежния пол. Това което ти се е случило е просто урок, какви Не трябва да бъдат отношения между двама. Това е! Успех, а един ден щом търсиш, ще намериш човек, който наистина те цени. Явно момичето за което пишеш не е напълно наясно със себе си и желанията си.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 2 месеца
hash: a578108114
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всички! За съжаление, знаете, че колкото и да помагат, с думи не минават нещата. За добро или лошо, реших да ускоря нещата и до края на годината заминавам за Скандинавието за МБА и май няма връщане назад към БГ. Всичко се случва разбира се, но всеки знае, че когато един мъж (предполагам че и при дамската част е така), се пречупи емоционално, после колкото и да се опитва, винаги остава едно скрито подозрение към бъдещите партньори.
Поздрави на всички

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 674ce9a0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хей, приятелю, имал си лошия късмет да се влюбиш в абсолютно безотговорна дама, незнаеща какво иска, лъжкиня и даже любителка на алкохола..... Доста нелицеприятен портрет се получи, но от фактите, които си дал- така излиза!!!

Четейки историята ти имам усещането, че не умееш добре да преценяваш хората. Мнооого си я надценил, а тя се оказала жалка комплексирана жена, която дори не може да подреди приоритетите си. Цели 15 години?

НЯМА ЗА КАКВО ДА СЪЖАЛЯВАШ- нищо добро не би те чакало с такъв неориентиран човек.
За любов не говоря изобщо тук- аз такава не виждам. Време е и твоята да се изпари...завинаги.

И запомни едно от мен- любовта не се ''кани'' и не се ''урежда''. Идва когато иска тя. така,че забрави за 29-те си години, живей си живота без да му мислиш непременно за брак и това е. Когато дойде любовта, ще я разпознаеш. ....

Ж. 39 г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker