Раздялата - има ли проблем душата ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Раздялата - има ли проблем душата ми?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2773 пъти
ЖЕНИ, КАЖЕТЕ МИ!

Искам да адресирам въпроса си към читателите от женски пол, защото смятам, че те могат да ми дадат най-верен и изчерпателен отговор.

Аз съм един зрял, умерено симпатичен и образован мъж, но въпреки богатата си обща култура и житейски опит, цял живот не мога да намеря отговор на един съкровен и драматичен за мен момент. Не съм женкар, но не крия, че жените за мен бяха и си остават основен ориентир в смисъла на живота ми. Години наред се стараех да се харесвам на нежната половина на човешкия род. Заради тях постигнах много неща в житейския си път. Както се казва - борех се с променлив успех, белязан от победи и поражения.

Но в живота има един деликатен момент, който винаги за мен се оказва особено неприятен. Става дума за това, че освен умението да се спечели и задържи една жена, трябва също така да имаш сила за раздяла с нея. А точно това ми липсваше. Не умеех да се разделям - да се разделям хладнокръвно, мълчаливо, без признаци на страдание. За мен раздялите винаги бяха драматични и особено мъчителни, тежки и горчиви, с много дълъг период на изживяване. Често пъти в такива моменти ме обземаше такава мъка, че едва намирах сили да преживея от ден до следващия ден. Не знам дали на други мъже се е случвало това - но понякога в тези тежки дни имах чувството, че сърцето ми плаче. Не очите и устата, а именно - сърцето. Често пъти ми се искаше да приключа с живота, за да се избавя завинаги от мъката. Мразех живота, мразех и собствените си чувства.

Реших да ви споделя това, защото при последния разговор с бившата ми приятелка, тя ми заяви, че нямам достойнство, щом не мога да се разделя хладнокръвно с една жена. Естествено, това ме обиди, но и ме хвърли в голям смут. Чувствам се ужасно объркан и се питам дали наистина имам такъв проблем, дали мъжете трябва да умеят хладнокръвно да се разделят? Аз ли не съм като хората, или просто тя не ме е обичала и е имитирала любов? !? Има ли проблем душата ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: a4eab5c3c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хладнокръвно можеш да се разделиш, когато не ти пука. Драматичните раздели се случват или когато обичаш някого, или когато ти е наранено егото и не можеш да приемеш, че другият си тръгва. Но насила никого не можеш да задържиш, а и не бива.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 664e5a1b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямаш проблем или поне не с душата, ами с избора ти на момичета. Тази, последната не те е обичала, не я мисли. Намери си жена, която ще те обича и ще се грижи за теб, както и ти за нея! :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f2d98ee023
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Знаеш ли, точно преди няколко дни сложих край на връзката - 5 години, първа любов, колко банално, а? И се разделихме с приятелски отношения - от една страна той е адски свястен тип, надявам се, че си намери човека до себе си, от другата все още не мога да си стъпя на краката - боли ме и в мен изгарят неща, които никога не съм казвала... понеже през всичкото това време никога не съм се осмелявала да го разкритикувам. И той ми избълва всичките ми кусури, а аз си замълчах за пореден път... понеже, ако не бях щяхме да се разделим с такива скандали, че ми е жална фантазията. И сега ще продължа да пазя тези неизречени неща в себе си, понякога ми се иска да крещя, да крещя и да си изкарам всичко...

Така, че там, където има чувства е трудно да се запази хладнокръвието, не случайно казват, че не може да мразиш нещо, което не си обичал. Ти си по-емоционален, така, че там ти е проблема. Възможна е хладнокръвната раздяла, но за това трябва и двамата да заложат на рационалното мислене или да няма чувства вече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0f454acc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В началото пишеш че си зрял, за съжаление в моите очи не си такъв.
Пишеш че жената била орбитата на твоята планета, че целиш да се харесваш на жените преди всичко и всичко друго надолу е в следствие на това.
Познавам много индивиди като теб, мислят че жените харесвали еди какви си мъже и като влезеш в клуб или дискотека, 90 % от мъжете са кажи речи копия един на друг, гелосани, с татуси, фитнес маняци, епилирани, с модни ризки и всичките са изчели списание Плейбой с някакви кошмарни съвети какво искали жените.
И така такива като теб, на където ги духне вятъра, на там отиват. После защо жените били мазохистки и си падали примерно по не до там красиви мъже.
И твоята ти е казала истината, само че ти си я разбрал погрешно. Казала ти е в прав текст, че си мекушав, че не си мъж и за да станеш такъв, не трябва да следваш тенденциите какво искали жените, а трябва да знаеш какво искаш ти. Когато някоя те отсвири ( случва се на всеки ), не трябва да я търсиш, , да и досаждаш и да и задаваш тъпи въпроси, а би следвало да имаш достойнство малко за самият теб.
Не е важно колко те боли, не е важно дали си изгубил почва под краката си, важно е да знаеш, че само ако минеш през най-отвратителните състояния сам, само тогава имаш някакъв шанс да станеш някога мъж.
Как изобщо можеш да търсиш човек, който ясно ти показва че не иска присъствието ти?
По-глупав си от колкото си мислиш и приеми че никога няма да станеш 100 % мъж. Но поне се опитай да се излагаш по-малко, ще ти бъде от полза.

М 32!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a3dabfc847
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До авторката на коментар №4

Благодаря ви за "сърдечния" коментар. По всичко си личи, че вие знаете повече за мен, отколкото аз за самия себе си. Интересно е да чуеш, че си глупав, незрял, без вкус, несимпатичен, тъп, инфантилен и прочие квалификации, които се долавят директно и индиректно във вашия текст. Много ми е любопитно дали бихте ми заявили всичко това при един директен разговор, или поне ако ме познавахте. Чудя се как у вас се е събрала толкова негативна представа за мъжете, че всички сме тъпи и банални самци, лишени от оригиналност, гелосани с татуси фитнес маниаци. Не отричам, че има такива мъже, нито осъждам тяхното поведение, но за себе си мога да призная, че не съм фитнес маниак, нито гелосан, най-малко пък и с татуси. Отдавна съм надживял суетата и предпочитам да се държа и да се нося като зрял и интелигентен мъж, а глупостите на модата не ми оказват видимо влияние. Винаги вместо да си губя времето със съмнителни занимания, съм предпочитал да работя върху своето нравствено и интелектуално усъвършенстване. В дискотеки не ходя - това вместо мен го правят моите студенти, сред които се ползвам с авторитет и уважение. Но от вашия коментар останах за вас със следните впечатления:
1. Вие мразите мъжете и не се ползвате с тяхното внимание.
2. Разсъждавате за мъжете твърде умозрително и банално, от което си личи, че общувате с тях от дистанция.
3. Афектирате се, когато някой си открие чувствата, защото вашите такива са наранени и егото ви е засегнато най-вероятно по природни причини.

4. Говорите за мъжете като за безлична тълпа и от това прозира, че сте самотна натура, поне вътрешно.

5. Имам основания да считам, че не сте красива и най-вероятно е така. От тук следва и вашата агресия към света и най-вече към мъжете. Мислите се за недооценена, че притежавате някакви несъмнени интелектуални качества, а тъпите мъже не ви разбират. Но какво да се прави: мъжете търсят хубави жени, а не многознайки.


Казвате за мен, че никога няма да бъда 100% мъж? ! А вие 100% жена ли сте? !? Помислете върху това! ..

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: efd9e48857
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе, авторе... Номер 4 е мъж! От което всички твои изводи се оказват грешни. :) Хайде, със здраве!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0f454acc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 4 пак до автора.
Мъж съм и пак ти повтарям, глупав си. Не го казвам да те обидя, казвам го, защото е хубаво когато един човек осъзнае че не е много умен, да бъде по-умерен в приказките, така си спестява униженията, а и някак си изглежда по интелигентен.
Ти тук в 2 поста изръси толкова глупости, че представям си в реала как изглеждаш.
Може някой ден да разбереш че ти го говоря за твое добро, иначе не би си хабил буквите просто ей така.
Приеми основното, че не е важно някоя жена какво иска, а ти какво искаш. А за да знаеш какво искаш ти, са нужни страшно много предпоставки и следствия, които трябва да намериш сам. И поработи върху самоконтрола ти, че и той е пълна скръб.
Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9f46a29369
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Tа по същество. Да прав си, за расъжденията си за раздялата. Така, както срещаш, задържаш една жена, идва момент на раздяла, не винаги, но понякога.... Именно тогава ти трябва да покажеш: своята гордост, чест, достойнство, и да продължиш живота си, с високо вдигната глава. Тогава знаеш че въпреки всичката нерадост, тъга, драма ако щеш, тогава, когато те стяга гърлото и не може да дишаш, не можеш да спиш, сънищата, тогава знаеш че си запазил честта си. Никога не трябва да се пада в краката на жена, никога, това е момент на слабост, но не е непреодолимо. Когато раздялата настъпи, трябва да си, като камък, ужасно трудно е, идва ти да викаш, но това го правиш за себе си, за никого другиго, правиш го да се съхраниш. А не да и се натрисаш да я търсиш. Каквото и да коства, трябва да не се обръщаш назад, никога. Изтриваш я, дори когато я срещнеш на улицата, подминаваш я, като пътен знак, ни дума, ни вопъл. Наказваш я с вечно мълчание. При тебе незнам, дали ти, или тя е сложила края, но още по-адско и зловещо е, когато именно ти сложиш края. Тогава ти гориш в своя собствен ад, но когато си разбрал че нямаш бъдеще с нея си длъжен да се разделиш. Никого не може да те разбере, ти сам трябва да минеш през този не лек и къс път, тунела е дълъг, но на края винаги има светлина. И оставяш времето за си свърши работата. Раздялата е лошо, мн лошо нещо, изпитание може би, незнам. Знам че миналото си е минало, и нека си остане там, зад гърба ти. Да изисква се много хладнокръвие, адски много, но не е невъзможно. Стискаш зъби и само напред.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9cbc7b5356
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторе, от начина ти на изразяване определено си личи, че си образован и грамотен човек. Но интелектуалната интелигентност често няма нищо общо с емоционалната такава. Както, струва ми се, е в твоя случай.
Предполагам, че всеки човек е страдал от разбито сърце и е преживял моменти на унижение, които не иска да си спомня дори. Но с тези горчиви моменти се натрупва емоционален опит, от който би трябвало да излезем по-зрели и по-научени да сдържаме емоциите си. Ти се въртиш в омагьосан кръг на едно непрекъснато ухажване, себедоказване в очите на жените и болезнено страдание, когато те отхвърлят.
Да, съвсем нормално е да страдаш, когато любим човек къса с теб. Но не е естествено този любим човек да няма "лице", индивидуалност - както е в твоята изповед. При теб сякаш с всяка поява на ефектна фуста, се появява и любовта. Тази безкритичност, това неистиво желание да се харесаш на женския род, е отблъскващо. Отблъскваща е и неспособността да пуснеш някого да си отиде от живота ти. Добре е да потърсиш достатъчно надеждна опора в собствената си личност, така че да има какво да те държи изправен, когато от теб си тръгне някого, на когото държиш.
С прости думи - не показвай, че си наранен. Не се вкопчвай. Когато приемеш поражението твърдо, човекът срещу теб започва да се чувства несигурен и да се пита дали не губи много, като те напуска. Когато се тръшкаш и унижаваш, затвърждаваш убеждението, че раздялата е правилна. Никой не иска да бъде със слабо същество.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker