Нарочно се излагаше пред родителите ми, защо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нарочно се излагаше пред родителите ми, защо?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2800 пъти
Много съм объркана от поведението на годеникът си и говорих с него, но той казва, че не е имало нищо странно в държанието му.
На 24 е, позволени са му изцепки, но при нас е малко по-сложничко.
Норвежец е, а за нашите "от българското по-хубаво няма". Реших, че е крайно време да ги запозная с него и то не беше едно лигавене, оплакване...просто нямам думи!

Закопа културата ни, като каза, че е близо до турската, климатът бил гаден, езикът ни бил грозен и подобни. Когато бяхме всички заедно говорихме на английски и нашите го разбираха какви глупости ръси. В колата натрапваше музика, която трудно се понася, като седнехме на вечеря пиеше вино от бутилката (никога не го е правил!), не беше говорене с пълна уста, заспиване на масата след няколко чашки, кошмар! Постоянно ми правеше намеци пред нашите, много неудобно беше всичко.

Бяхме в супермаркета, чакаме си на опашката и той видя някакви списания с разголени мадами. Като се захили и взе да ги сочи, ужас! Перна човека зад него и само му махна и пак започна да се смее.

Всичките тия глупости просто отвратиха родителите ми! И са прави, защото по-селско и лигаво държание не съм виждала, а приятелят ми не е такъв! Никога не се е държал така, и като заминахме за Норвегия пак си стана "нормален". Питах го какво беше това чудо и той се прави на ударен.

Сега отношенията ми с нашите са следните: ако остана с него забравям за тях. Нямало да ми проговорят. Питах приятелят си дали е доволен и като гледам не му пука
много, много. Просто искам да знам защо се държеше така, вие как бихте тълкували подобно отношение, какво го е накарало да бъде такъв?!?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3c5ce730df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е искал да се разделите, или се е хванал на някакъв бас.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f52e92f05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Очевидно приятелят ти е боклук.

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ec35271e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Явно иска да го зарежеш, за да не се чувства виновен, ако той го направи...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2610feb9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютен комплексар и идиот. Добре е, че си го видяла по отрано какво представлява. Отнесъл се е страшно неуважително към теб и родителите ти, това трябва да ти е достатъчно за да решиш какво да правиш оттук нататък.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6e5147a2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Доколкото разбирам ти живееш в Норвегия, би трябвало да си осъзнала че са доста освободени в някои отношения хора. Не е направил нищо кой знае какво, но ние българите сме си малко друг тип хора(нищо лошо не казвам с това). Да имаме си турския манталитет, нормално е след 500 години робство. Явно вашите заслужават един тъмен балкански субект, който пред тях прави мили очи, а после се започва пиене, бой и сръбска музика. Намери начин да им обясниш раликата в манталитета, нравите и порядките на двете страни, и най вече прецени дали теб те устройва живот със скандинавец :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9524642925
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не знам, каква е причината за това му поведение, но и теб не бива да те интересува основно това. Човек, който ти е ГОДЕНИК, а не случайно забърсано от някъде си гадже, трябва да се отнася с уважение към теб, родителите ти, културата ти, държавата ти, езика ти. Всичко друго е язък за приказжите и не си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b05d469869
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз искам да те попитам, защо все повече българки си хващат за годеници чужденци-любов ли е или просто компромис със себе си, за да си уредиш живота :). Задавам така въпросът си, защото всичко това вече се превръща в масова тенденция :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 769db3bcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 7 - навярно момичето живее там! Човек не избира в кого да се влюби. :) Все пак имат и годеж вече.

Мила, при всичката ми либералност (а тя е доста), аз ще се обидя от поведението на приятеля ти... Елементарното възпитание и УСЕЩАНЕ предполагат да се въздържа от негативни коментари по повод националността на бъдещите му свекър и свекърва. Навярно е доста изостанал с материала по тоя въпрос и затова ни идентифицира със съседна Турция... А може би наистина е било заради бас??? !? !

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dfdb9cefdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Напълно подкрепям номер 6.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32928a75ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дали пък не се е държал така, защото ти си му позволила. Вместо да мълчиш и да се червиш е трябвало да го поставиш на мястото му. Той като е роден в ледник да не е бог случайно. Изчел е дебелите книги и знае всичко за страната и културата ни, така ли. Неуважението към родителите ти е неуважение към теб на първо място. Тоталната му липса на възпитание и култура изобщо не е в следствие на друг манталитет. По всяка точна на света хората се държат прилично с бъдещите си роднини. Чичо ми е германец. Никога не се е държал като идиот, не е обиждал или злепоставял леля ми. Като е идвал тук е миел чиниите и е чистел апартамента на баба без никой да го кара. Може да е критикувал политиците или администрацията, но за България и българите винаги се е изказвал много положително. Това че някой е чужденец не го извинява да се държи като идиот и да се подиграва със страната ни. Годеникът ти е пълен боклук, факт. Трябвало е да му кажеш колко много се е изложил - не само себе си, но и родителите си и държавата си. Аз на твое място не бих се държала така безгръбначно. Ти нямаш ли гордост и самоуважение. Представи си го утре като почне да се държи така с теб - ей я тази дето съм я взел от Ориента и т. н. Ще има да се хвали по кръчмите как се е държал като гъз с вашите, а те раболепно са го търпяли. Ако за теб е по-важно да се омъжиш за някакво такова нищожество, просто защото е норвежец прав ти път. Видяла си какво му е отношението реално към теб - към родителите ти, етноса ти, езика ти. Направи си сметката добре, ще можеш ли да търпиш или ще кажеш баста и ще поставиш картите на масата. Да си избира - или поднася извинения на вашите или да забрави за теб.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3e7dda7b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Подкрепям коментара на номер 1. Според мен иска да се разделите и за това се държи така. Никой адекватен, себеуважаващ се човек няма да прави такива глупости. Иска да се разделите, не харесва България, нито българите. Говори с него, предложи му раздяла.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: efd0df0968
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виждам, че доста хора са писали по темата.
Сега няма да коментирам дали е боклук, много добър и забавен човек е. Когато сме с компания не е много сериозен, но никога не ме е обиждал или излагал, напротив.
Отговарям на коментар 7: Не знам защо. Аз лично бях много разочарована от бившият си приятел, който беше българин. В Норвегия си имах работа със сънародници и пак останах шашната. В никакъв случай не правя компромис, напротив. Много се радвам, че съм сгодена за този мъж. Не съм се оглеждала, за да забърша някой. Даже много странно се запознахме, но той беше настоятелния и пое инициативата. :)
А, иначе, до номер 10: Не съм вдигала скандали и глупости, но това не означава, че съм мълчала. И на мен народните им танци ми приличат на техника за самозащита, но той не се засяга. Това било мнението ми и той го приема, така разсъждава.
Идеята, че иска раздяла не е уместна. Той все по-често споменава, че иска да създадем семейство, споделя ми някакви планове. Още в България го попитах това ли цели и той каза, че го засягам и не иска да мисля за раздяла и подобни. Не е това причината.
Благодаря ви за отделеното внимание!
Поздрави,
Еll.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c678252de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Само да попитам - какво е образованието на твоят норвежец?
Мъжът ми също е то Северна Европа, но не се държи така, напротив. Покани нашите в най-скъпия и хубав български ресторант, дори чичо ми и леля ми покани. Забеляза, че мъжете ни са леко властни и реши малко да измести фокуса и цяла вечер пък говори с майка и леля, аз превеждах. Говори на майчиния си език, макар че знае перфектно и английски. Остави голям бакшиш, подари на майка огромен букет, защото тя имаше по случайност и имен ден (който не празнува иначе, но това ? беше за пръв път) и пи умерено алкохол.
И тъй като пристигна изневицелица за Нова година и всички резервации бяха вече направени - оказа се, че празнува с нас в някакво турско село на жива балканска музика, хорца, пукане на пиратки - пълна програма. Имаше и кючеци! Голям сеир падна, прекарахме си много добре!

Образованият и културен човек изпитва естествен интерес към чужди култури и народи, не се мисли за нящо по-добро, защото е видял свят и може да си направи сметката, какво е по-добро у другите народи и държави. В България се чувства много добре, защото хората са готови да работят, не чакат на помощи, е и времето е винаги хубаво. Оставя големи бакшиши и се радва да има човек да му напълни гориво на бензиностанцията, да му изчисти колата на ръка. Родителите ми му харесват и те харесват него. Цялото ми семейство го благоволи и не, защото е чужденец, а защото е човек.

Какво да ти кажа, според мен си гледала да хванеш просто някой чужденец и толкоз. Не си гледала образователния му ценз и семейството му, а ти самата изглежда идваш от много добро семейство!!!
Бягай докато е рано, защото може да се окаже, че след сватбата това ще бъде истинското му лице.
Отложи поне сватбата и децата, защото голяма е вероятността той да не се е излагал нарочно, а просто да си е такъв на чашка и като се отпусне.

Аз честно казано предпочитам всеки културен и образован българин пред всеки ХУ чужденец-простак. Не съм си търсила чужденец за съпруг, сляпата Неделя не пита, но съм приятно изненадана от поведението на младите мъже у нас. Няма пияни и агресивни младежи по концертите, заведенията и дискотеките например, което в страната на моя човек си е направо нормално.

П.П. Мислила ли си освен това, че той може би иска точно това - да се скараш с родителите си, за да те има само за себе си и да спреш с пътуванията си до България?
За северняците нашите семейни отношения са доста чужди и може би не разбира твоето внимание към родители и близки. Внимавай мнооого!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: cc486ac6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има два варианта - или е бил притеснен, което го е подтикнало към такова отношение, или просто е искал да изтъкне отношението си към българската култура. При положение, че е чужденец е нормално тук да се опита да изтъкне кирливите си ризи, за да се направи на отворен. Не мисля, че е искал да се разделите. Ако е така защо му е да чака срещата с родителите ти? Много по-лесно би било да покаже такива обноски пред теб, с което да ти подскаже, че иска раздяла, отколкото да се циркосва пред семейството ти. Не му се сърди. Всеки би постъпил така в държава с различна култура от неговата. Така както ти обичаш България и той обича Норвегия или поне така би трябвало да бъде, защото родната страна е най-важното нещо, това е земята, на която си роден и въздуха, който си вдишал в първите секунди от живота си. Според мен просто трябва да му помогнеш да свикне с България и всичко ще бъде под контрол.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9537cd68bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   №5 никога не съм я разбирала тази твоя философия.... :))
Съгласна съм, че условията на живот формират критериите за човешко поведение. Но това, което мога да твърдя със сигурност е, че норвежците са най-истинолюбивите хора. Те са честни и открити, смели да бъдат себе си, но в същото време – много деликатни към различията на другите, въздържани в изказванията и миролюбиви. Те са здраво стъпили върху принципите на толерантността, междукултурния диалог, уважението и зачитането на културните различия.
За това авторката недоумява на какво се дължи това нетипично негово държание.
Повече от ясно е, че има някаква причина за подобна крайност, но това единствено само авторката е тази, която трябва да разбере кое е провокирало подобно отношение.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 77604fe766
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Покани родителите си в Норвегия под предтекст да се запознаят с неговите родители. Тогава виж как се държи, ако се държи нормално, трябва още един тест - нова покана в БГ. Ако пак се държи зле, значи има проблеми, които умело прикрива и те ще изплуват след сватбата. Да не съм пророк, но може да се окажеш патила от домашно насилие. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f3123aead9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   АБСОЛЮТНО СЪМ НЕСЪГЛАСНА С НОМЕР 15 !!! Последното, което норвежците са е "честни и открити, смели да бъдат себе си"! Колкото по темата за приятелят на авторката - аз смятам, че или прекалено много се е притеснявал от срещата с родителите и е действал неадекватно от нервност, или просто е било проблясък на истинската му просташка същност, която, апропо, аз смятам, че е адски типична за норвежците.

Жена на 25, живееща от 4 години в Норвегия

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1d9ae32618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   №7 Тук визирам нацията а не отделни личности. "ОТРЕПКИ " има на всякъде без значение да ли живеят в Кралство или Република, това трябва да го знаеш поне от личен опит.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ec2a8bc880
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Това, което описваш е типично държание на българин - може би в Европа. Да не е гледал някой български филм и е решил, че може да демонстрира знанията си пред твоите родители? Но каквото и да е, е доста странно при твоите обстоятелства. Кажи му също, че това е неуважение към по-възрастни и че за в бъдеще, ако не е искрен с теб в разговорите си - какво семейство бихте изградили съвместно. И го помоли да им се извини, тогава ще разбереш дали наистина те обича и е искрен с теб.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fd917f8329
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ако държеше на теб нямаше да твърди, че езикът ни е грозен, а щеше да иска да му казваш, че го обичаш на родния си език. И също така България щеше да му е интересна и да иска да я опознае, защото така ще опознае и теб респективно. Пак щеше да се поинтересува как да направи добро впечатление на родителите ти. Явно има някакъв сериозен проблем във вашата връзка. Сама си писала, че го е направил нарочно. Е хубаво какво е целил, да се покаже простак, да те скара с вашите, от незнаене какво да прави се е сдухал или си е мислел, че така ще го почувстват по-близък, като се държи по-освободено? Лошото е, че ти си явно влюбена в него и отчаяно му търсиш някакво оправдание, извинение и т. н. Отстрани обаче нещата изглеждат много грозни, няма какво да се обиждаш на коментарите и да го защитаваш. Ако досега не го е правил вече те е изложил и злепоставил, качествено при това. Проведете откровен разговор. В последния ти коментар има нещо, което ми направи неприятно впечатление. Защо си критикувала норвежката традиционна култура? Като всяка такава тя се формирала в затворено, консервативно общество и няма нищо общо с модерната градска култура. Значи той не се обижда, че наричаш народния им танц техника за самозащита, но ти си се засегнала като е казал, че културата ни е турска, а езика гаден. Ето ти го реципрочното действие. Ако пред него си говорила лошо за страната ни по някакъв начин или за манталитета на сънародниците ни зад граница си му помогнала да си изгради някакви впечатления, които ги е изказал пред родителите ти. Не е трябвало да правиш такива изказвания. Не си длъжна да харесваш нечия традиционна култура, но нямаш право да я обиждаш. От какво се оплакваш сега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker