Нормална ли е изневярата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормална ли е изневярата
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 6384 пъти
Мислите ли че е нормално една жена да изневерява на един мъж или обратно-ако са семейство. Идва време връзката се изчерпва-не на ниво комуникации, а примерно на сексуално ниво. Защо повечето твърдят, че всички го правят-т. е. -изневеряват. Погледнете сайтовете за запознанства-пълно е с мъже най-вече, които си търсят някаква връзка, независимо дали са обвързани или-не. Същото важи и за жените-но те са по-малко като количество в тези Сайтове. Даже се налага мнението, че е нормално в нашето време. И сега запознанствата станат по-лесно влизаш в такъв Сайт и готово. Докато по-рано всеки, който ти подметне нещо на улицата се счита за нахалник. Тогава биваше прогонван с упреци. Нататък ли върви този свят. От друга страна човек е полигамно животно и не може цял живот с един мъж или една жена-особенно ако преди брака не си имал други интимни връзки. Не говоря за приятелство -а за интимни връзки. Кажете вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2848beeb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Думата „нормална“ идва от НОРМА - нещо прието в обществото. Изневярата е нормална само в мюсюлманският свят, където е НОРМА един мъж да има 4 жени. Иначе е изключение и не е НОРМА т. е. е ненормална.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 27bae3e02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен най-трагичното е, че все повече хора взеха да приемат изневярата като нещо нормално...
Хората станаха твърде неуверени и започнаха да търсят внимание другаде с цел да докажат на себе си нещо...
Моето мнение е, че изневярата не е нормална! Много хора ми се смеят като кажа, че никога не съм изневерявала, но аз съм горда с това и никога не бих го направила... понеже никога не правя това, което не искам да ми направят на мен. Няма как да я приемам за нормално нещо, категорично!!!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b30ee80929
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Коментарът на номер 1 е най-адекватен - норма е статистическо понятие, обозначаващо мнозинството в дадена група. Следователно ако у нас изневеряващите са повече от тези, които не изневеряват, е нормална. Но това няма как да се разбере, защото мнозинството хора не биха си го признали, така че няма как да разберем дали е нормална. От друга страна, искрено се дивя на хора, който заклеймяват изневярата, като нещо толкова лошо, едва ли не равносилно на убийство и се кълнат самоотвержено във вечна вярност. Сигурни ли сте, че можете десетки години наред да сте с един човек, без това да ви натежи нито за момент, без да се почувствате отегчени, без да поискате да опитате нещо различно от живота? Ако с вас е така, чудесно, но, не забравяйте, че всички са различни. Ако вашият партньор се почувства така, ако се почувства нещастен, нима е честно да искате от него да пренебрегне себе си и да избере вашите желания? Никой не ни принадлежи и нямаме право да изискваме нищо от никого. Не знам дали изневярата е нещо нормално, но е нещо човешко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 994ff6300e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, изневярата не е нещо нормално. Тя е плод на неразбирателство или липса на чувства, или емоции в една връзка. Има двойки, които прекарват целия си живот заедно без да залитат по друг човек от противоположния пол или по-скоро имаше. Вече хората са променени. Държи се най-вече на секса, държи се на парите, няма ценностна система, хората нямат самочувствие (най-вече жените). Не е нормално да ти омръзне да бъдеш с един човек, ако всичко помежду ви е наред, но в днешно време думата "наред" е непонятна за много двойки. Въпреки всичко е най-добре когато се отвори дупката между двама души, тоест когато дойде ред на изневерите, бракът или връзката да приключи. Да бъдеш до обяд с мъжа / жена си, а следобяд с любовника / любовницата си е смешно и жалко. Има и двойки, които се сближават още повече след изневярата, но и за тази цел е необходимо да си дадат време. Обще взето - да, хората масово си изневеряват, но това не е нормален процес, който настъпва с времето. Това е просто невнимание и нежелание за подобрение от страна на двамата обвързани.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6351dc0456
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Сексът=любов

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d4c181bcea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Изневярата, когато е просто секс - не я считайте за такава.
Връзката между двама души е основана на душевността, а не на секса. Затова не е правилна думата "прелюбодействие", тъй като в случая се касае сексът, а не любовта/обичта.

Бях на 15 - първото ми гадже ми изневери с моя "приятелка" - беше само целувка, но въпреки това аз го приех много навътре и ги направих на нищо и двамата.
А с последния ми бивш приятел... върнах се след двуседмично отсъствие от града и научих, че са си спретнали хубава вечер с две проститутки от ромски произход. Дори не трепнах отвътре. Само се смях.

Така или иначе аз, ако обичам човека, надали ще си позволя да изневеря, тъй като съвестта ми ще ме съсипе... Когато си от другата страна обаче - най-правилният избор е да не ти пука наистина, колкото и трудно да се постига това. В крайна сметка, ядосвайки се, вредим само на себе си, нали?

На никого не пожелавам все пак да се сблъска с изневярата... Първият път ми дойде като мокър парцал в лицето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 17c8224363
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, хората наистина изневеряват все повече и все повече смятат че е нормално, но не е защото са неуверени, а защото в днешно време няма сила взимането на дадено решение. Става дума за отговорности. Та като хората не могат да поемат вината за своите действия какво очакваш? Примерно двама са бракувани, жената изневери и после вземе че каже че го е направила, защото мъжът и бил еди какъв си, което просто е нежелание за приемане на отговорност. Лошото е че има хора които приемат чуждите грешки за свои и после не могат те самите да се разпознаят.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 71e2fa0941
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   до 2.... нима е нужно да казваш на много хора, че не си изневерила... само за да има с какво да се гордееш... и ако човек е верен най-малкото това не трябва да бъде с корист и да се приема като саможертва... тогава вече е трагично... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2ead1d500c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Съжалявам хора като №2. Не за друго, а защото знам колко тежко ще понесат последствията от подобно нещо. И аз бях от тези които казват "никога не съм" и "никога не бих.. ". Но живота понякога си прави гадни шеги. То е като колите на пътя - може да караш нова кола, да си изключително добър шофьор, да внимаваш и да спазваш всички ограничения и някой пиян да ти налети. Каквито и оправдания да намериш в случая, ти също си потърпевш. Сега мислиш така, но можеш ли да гарантираш, че приятелят/мъжът ти и той мисли така? Че ще мисли така след 5 или 10 години? Че дори и ти да му останеш вярна, ако той ти изневери, ти ще продължиш да мислиш по същият категоричен начин? Съмнявам се :) Не съдете толкова глобално. Отвращават ме хората, които приемат изневярата като спорт, като набиране на бройки. Всяка изневяра, която не носи болка и е свързана с любов е нещо съвсем човешко. Някои ще кажат - ами има развод. Да, има, но не винаги развода е приемлив за всички.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ca9fac8378
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c59b55e706
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз също не приемам изневярата за нормална... Като искаш нещо друго ами разведи се и си търси тръпки и емоции. Но като си с един човек и си поел ангажименти, обвързал си се -бъди лоялен към него и не го лъжи... грозно е и нечестно, гадно е някак си.
От теб самия зависи да поддържаш живо пламъчето между вас и интереса помежду ви. В интимния ви живот може да има спадове... и пустини даже или да изглежда всичко свършило и изчерпано, но само от теб/вас зависи -може така да възродиш нещата, че да е като нова връзката ви и секса и усещането ти и желанието ти за живот да е супер. Изкуство си е... Но стига да имаш огромното желание и да гледате в една посока може да го направите. Това от опит го казвам....

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dedf098679
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

12.   Толкова сте смешни. Първо, това да правиш секс с различни партньори е нещо хубаво, и е начин да правиш хората щастливи. Думата (изневяра) е дълбоко христянска и догматична, измислена от тъпанари и егоисти, имащи за цел да подтискат хората като им втълпява че да правиш любов с други хора е нещо порочно, грозно и срамно... А всъщност да даряваш любов, е най-великото нещо на света!
Ж, на 28г.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 61b81c3d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   До 12 коментар: Християнството се появява с цел - упадака на Римската империя, моралната деградация, разврата и убийствата. Целия свят е тръгнал към самоунищожение още преди 2012 години..

Та "тъпите" християни проповядват, че човек е хубаво от време на време да притапява някои свои слабости като прелюбодействие, убийство, кражба.. защото носят лоши последствия и нещастие.

Дали има господ, всеки ще разбере някой ден.. Въпросът е че моралът днес е заклеймяван навсякъде. "Големи моралисти сте вие тука" чета постояно. Ами да.. имам морал, живея според свои собствени разбирания, но спазвам и някои общи и живота ми е щастлив..

Изневярата сама по себе си е явление, и то често. Но когато дойде момент преди изневярата човек трябва да помисли как да не нарани партньора си, да не бъде егоист.

А ти си точно такава, и като чета .. явно доставяш удоволствие на много хора освен на себе си.. много злоба има в твоето мнение :)

Лек ден..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 31c43fda9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не е нормална. Съжалявам хора като №12. Аз съм атеист, но не мисля че изневярата е нещо, с което да се гордееш.

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5f92828561
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Не съм чела коментарите, пиша собственото си мнение.
Светът се променя и то с светкавични темпове. Заедно с него се променят норми и морал. Сексът от порно филмите навлезе в реалния живот и вече се приема за "нормален". Така става и с връзките копират се безразборни връзки поради липса на време за поддържане на една емоционална. Липсата на време се дължи на това, че човек все повече време отделя за изкарване на пари. Малко по малко изчезва старанието на партньорите в едно семейство, изчезва грижата за отсрещния и това поведение се предава на младото поколение. Погледнете какъв е примерът на обществото в очите на един младеж на 15. Как искате това дете като порасте да бъде обвързано с един партньор и да се грижат заедно един за друг. Наблюдавам, че през последните 15 години все по малко семейства се имат за едно цяло, те станаха той и тя, делят се сами и започват да говорят аз не съм й/му длъжен/на както за домакинството така и за парите, те не са общи а отделни. От тук стигам до извода, че парите опорочиха хората.

Имам лични достоверни сведения, че проститутките в България преди има/няма 20 години, ги е било срам, да кажат на колежки, че правят свирки, въобще не можело да става въпрос за анален. Те са ревнували клиентите си от колежки, не заради парите, а заради честта, че само тя е харесвана от този клиент. Сега всяка 15 годишна е спец на свирките и знае повече от 5 различни техники, 60% от момичетата биха били съгласни на оргия. Какви семейства очаквате по-зле ще става, изневярата ще се брой като, че ли е обаждане по телефона и това ще е най малкият ни проблем. Хората изстудяха, появи се навсякъде егоизъм, не им пука дали ще наранят някого, защото от малки повечето са наранявани душевно. Не знаят какво е чувството любов и затова не им липсва. Повечето Българи под 30г си мислят, че сексуалното, животинско привличане е любов. А това чувство бързо се изчерпва и затова често търсят нови и нови партньори. В бъдеще изневярата ще се приема за нормално нещо и думата ще изчезне от речника на хората.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ff8c867923
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И аз я смятах за нещо нередно, докато не ми се случи. След дългогодишна връзка, вече я няма същата тръпка. Защо пък да не харесаш друг/а и да не се пробваш с него/нея??? Особено ако става въпрос за женена от 100 години двойка. Там е напълно нормално да си изневеряват.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 665e37f678
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Изневеряващите ще ти кажат, че изневярата е нормална, а всички останали, че не е. Въпрос на лично усещане и принципи (или липсата на такива). Но единственото, което има значение е това, че изневярата съществува откакто свят светува, срещаме я по книгите, по филмите, някои от нас я допускат и в личния си живот (под една или друга форма, защото изневярата не винаги е физически акт)... И така. Нищо няма да се промени. Което наистина е жалко, защото, гледайки и чувайки колко много хора изневеряват на "любимите" си, ми става все по-трудно да се доверявам на когото и да било.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: aa5b4fdb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Нека да перифразираме малко въпроса: "Нормално ли е свободното сексуално, емоционално, интелектуално и всякакво друго общуване между хората?" - ДА, НОРМАЛНО Е!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 66a34ea8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Номер 18-твоя въпрос е променен-Нормално ли е свободното емоционално, интелектуално и друго общуване-аз мисля, че е нормално-защото може други хора да ти харесат на това ниво, с други хора да имаш общи допирни точки и подобно мислене, или даже да е различно да ти е интересно с тях да спориш -защото знаеш, че ще те разберат. Но за сексуалното общуване се замислям-просто има неща, които са дълбоко вкоренени в нас и останали от векове-те са и нашата същност. С тях сме възпитани, че едва ли не която жена изневерява е лека жена. Макар, че много се съмнявам почти на всяка жена и е идвало на ума да преспи с някой друг човек-било за разнообразие, било да натрупа опит или да не каже-Аз имах цял живот -един единствен човек-и какво от това. Голямо геройство ли е-или просто си загубил нещо от тоя живот-нещо до което да се допреш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1e55e38e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз съм против изневярата. Долно е да се лицемерничи.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1e539dbaa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Подкрепям казаното от номер 18. Много точно казано!
Ж26

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 04c3e492c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Думата НОРМА, отнесена към емоциите на човек, губи всякаква стойност и е тотално изпразнена от съдържание.

Ако в твоите емоционалност, разбирания и светоусещане интимният контакт с повече от един партньор е допустим и се помества в картината ти.. в рамките, които сам си поставиш - нормално е. Нормално е човек да се стреми към емоционална и сексуална задоволеност.

Ако контакт извън връзката ти, по-скоро, те ощетява емоционално и пречи на съществуването ти, носи ти дискомфорт - изневярата остава извън нормата.

По-интересно е, кога човек изневерява? В мислите си, в желанията си ..изневярата има само физически измерения? Най-тежката изневяра, която можеш да си позволиш е тази на Себе си..
Всичко друго, някак търпи промени - с годините и разбиранията и вярванията ти биха могли да се развият и да поемат в нова посока. Но робуване на някаква имагинерна "норма" е предателство към личността. Такава изневяра, трудно се прощава. Тъжно е, когато се обърнеш назад и направиш разбор на живота си, да усетиш неудовлетвореност от собствените си действия и избори.

LA

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 41425f1ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ето ви много сериозно проучване и доказателство:

http://woman.hotnews.bg/n/vsichki-muzhe-izneveryavat-ili-mechtayat-za-tova.3870.html

И 6 мин. откъс от важен научен филм за любовта и изневярата. Там ще ви изяснат нещата, ако искате да научите повече:
http://vbox7.com/play:3d1f79f527

Биологично човек е полигамен бозайник. Природата ни е заложила процеса на "омръзване" и "влюбване" за да сменяме партньора. Научни факти от биологията. Моногамията не е естествено заложена в нас от природата. Дали е нормална изневярата и дали е приятна са две различни неща. Изневярата не е никак приятна /за другият/ и МНОГО наранява, но е нормална. Колкото и да си говорил с хора, те масово изневеряват. Аз лично съм говорил със мои познати и приятели през моят живот, десетки са и към всеки мъж задавам въпроса дали е верен след години. Между тях има лекар, адвокат, полицай, бизнесмен, зъболекар, банкер, таксиметров шофьор и много други. И всички са изневерили и то не един път. Изключение прави един, но той е много под чехъл и му прибират всички пари от заплатата, той не че не иска, но за момента не може. Проведете си свое проучване, като изключите двойките в първата една, две години, защото розовият период не е свършил. Интересното е след това.

Към номер 3, повечето статистически изневеряват, тоест изневярата е норма в обществото, но това не значи че е не е болезнена когато излезе на яве.

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c59b55e706
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Просто хората особено през последните 15-20 год. не могат да намерят себе си и чувстват постоянна празнота и пустота в душите си, не могат да наситят егото си. Скачат от връзка на връзка и търсят емоционално и друго насищане. Но понеже не са преодоляли егото си и не желаят да се посветят на друг човек, а и това да е взаимно от другата страна също, са като в омагьосан кръг. И няма нищо ценно, свято, чисто.... всичко е пари и груб прагматизъм.... жалко за децата.

Страшната морална деградация обаче ще е предвестник на някакво ново начало, защото вече няма накъде... ще видим...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 413a735ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Чукате се като изпаднали и после претендирате за любов и разбиране. Еми няма как да стане, първо си научете да си контролирате нагона.. засърби ли ви оная работа веднага търчите да си начешете крастата, животинска му работа, гнусотия до няма на къде. Ето затова съм против изневярата. И се чувствам много по-чиста и достойна. Това - да ходиш с тоя и оня и накрая да лягаш в едно легло с мъжа си - парцалива работа...

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 17c8224363
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Заформиха се странни безсмислени напатки и обиди.
Аз също съм против изневярата, макар че не винаги са ми отвръщали със същото.
Не мразя хора, които смятат че изневярата е нещо нормално, нямам проблем ако решат да парадират че е хубаво да се изневерява, нито ако тръгнат да ми споделят, че света се променял, морала също. Така е, защото всеки има право на мнение, но.... не бих седнал да слушам ревливи истории, манипулации и оправдания на тези, които биват зарязани, защото са си го слагали някъде. Това си е техен избор и като толкова знаят, да се оправят сами. За съжаление точно тук е пълно с истории, които показват точно това, че е лесно да си вятърничев и да изневеряваш, но е трудно да поемеш последиците от това.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cce9bd0137
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Аз лично мислех, че моят "не е като всички". Мислех, че това, че има трудни моменти не означава, че трябва да се решат с изневяра. Оказа се, че ходил по курви, според него не било изневяра. Такава е мъжката логика. Според мен е и изневяра и предателство и обида. Изглежда всички мъже го правят в даден период, било веднъж или няколко пъти. Друг тип изневери, са вече заформените връзки, а там става по-опасно и гадно. Макар че за мен и двете неща са гадни. Аз не съм изневерила за 13 години семеен живот. Вярвах му, уважавах го като човек и като мъж. Сега за мен не е по-различен от всеки мазен незадоволен задник. Всичко свърши. Това е моят горчив опит.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2344d30500
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Има една умна поговорка и тя гласи " Ако нещо такова банално, като изневярата раздели двама души, то това означава, че никога не са се обичали достатъчно. "
Изневярата е масово явление, не си вярвайте, че вие и вашите партньори сте изключения от правилото, защото вероятно ще останете разочаровани. А за задачата да се намери мъж, който е сляп за другите жени и никога през живота си да не изневерява - мога да ви пожелая голям КЪСМЕТ. Ще ви трябва. ;)

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3888fe11d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   К-Ман, като гледам, скоро и на мъжете ще им е нужен огромен късмет да попаднат на жена, която да е сляпа за други мъже и никога през живота си да не изневери. Така и следва да бъде, за да има баланс. Човекът е полигамно същество, както казваш, но понятието *човек* включва жени и мъже. Най-много раздели стават именно заради изневяра. И то не защото някой от двамата е правил секс с друг, а защото доверието се срива, предателството и невъзможността да слепиш отново парчетата са огромни и накрая, липсата на сигурност, че няма да го направи отново. Тоест, едното чукане съсипва всичко онова, по-важно от него, на което се е крепяла връзката. И разделите стават именно защото са се обичали, вярвали са си и не са очаквали подобно нещо от другия.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 60edbde2de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   В християнството е казано "Отнасяй се с другите така, както искаш да се отнасят с теб", а в в брахманизмът "Не прави на другите това, което би ти причинило болка, ако го направят на теб". Това показва, че за всеки човешки характер правилността на изневярата е различна. Ако ти би изпитал болка от изневярата на партньора, то изневярата е неправилна и грешна, ако я направиш.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c1e1ec3b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Колкото и да се мъча пак не разбирам. Какво значи нормална? Думата идва от норма, и всичко което излиза извън това значение не е нормално. Но в различните общества нормите са различни.
И как така доверието се срива? Значи нещо в комуникацията с този партньор куца. Каква е връзката между доверие и секс с друг човек? Ако изневяра раздели двама души, те не са се обичали достатъчно, за да останат заедно, въпреки това. Примери колкото щеш, но да не задълбавам.
K-Man, няма нужда да е сляп за другите жени и аз не съм сляпа за другите мъже. Но, хората са като коне с капаци. И не проглеждат, докато не им стигне до главите.
Тогава до вчера са били против изневярата, а днес почват "Ама аз обичам само теб, беше просто секс". Надявам се да сте ме разбрали правилно.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2344d30500
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Точно така, в различните общества "нормалните" неща доста се различават. Нормалното тук не е нормално там и обратно. Има доста фрапиращи примери които мога да дам. Кой определя кое е нормално и кое не. Дори ако се замислите, през средновековието църквата е осъждала много елементарни неща. Наказвала е ако ви видят да правите секс в различна поза от мисионерската, а камо ли орален секс или анален... Маги отново много добре го е казала. ;)

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3349e3a2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Нормална, или не, изневярата е въпрос на избор. А и в крайна сметка, поне за мен, изневяра не е сексуалният контакт на половинката ми с друга жена. Връзките/семействата не се крепят само на сексуална основа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 512e66d1eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Много рядко изневярата е просто секс.. Само да прочетем историите тук... ще видим, че има влюбване, емоции, разговори.
Ако е нормална и сме полигамни, защо тогава трябва да е зад гърба на партньора? И колко от вас живеят в гласна уговорка с партньора си.. за "освежаващи връзки"? Не приемам за нормално нещо, което би причинило болка на човека на когото държа, но уви са често явление да не кажа норма в дългогодишните връзки.
М. М.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cce9bd0137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Свирка за 5 минути от проститутка изневяра ли е в един 18 годишен брак? Ха, кажете ми сега. Повечето ще отговорят, е, то така може, такъв дълъг брак пък и една свирка, какво толкова. За мен обаче е, заради децата, съжителството, съвместните планове, смехът и сълзите заедно. Ами ако само я беше целунал по бузата -изневяра ли щеше да е? Знаете ли какво, еднакво щеше да ме боли, еднакво. №34, съгласна съм с теб. Щом някой прави нещо, което знае, че ще ти е неприятно, нищо, че не знаеш, дори въобще да не става дума за секс - пак е гадно. Други устни докосват члена, който си поемала и обичала с години, еми как да се чувстваш? Той се е изкефил, не е спрял, не се е осъзнал, изпразнил се е в чуждата уста и е бил доволен от това, със сигурност. Да кажа майната му ли? Не, ще кажа, че е изневяра и предателство, не ме интересува сексът, ако трябва ще си стои на сухо. Щом е преценил, че не му пука, значи край. Това е. Крайно, но истина. Такъв е моят отговор.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ab77f5020e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Уффффф, като почнете с това "човекът е полигамно животно" и.... направо се вбесявам! Изтъквате "фактите" в полза на твърдението си, но те са САМО част от истината! Я ми кажете полигамните животни КОЛКО ЧЕСТО правят секс??? А?? Не знаете ли? Ами да ви кажа- ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА! Когато им е размножителния период!!! Тааааа, като искате да сте като животните, полигамните нали, правите ли секс само веднъж в годината!?? НЕ, НАЛИ!!! Еми значи, НЕ СТЕ ЖИВОТНИ! Щом не сте- идиотският ви "аргумент" НЕ СТРУВА!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 41425f1ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Не съм съгласен номер 36 с твоят аргумент. Как точно определяш според честотата на половите контакти. Тогава може ли да определим един мъж за полигамен или моногамен, ако не е правил секс 12 месеца? А после като започне често да прави? Още което каза, че животните правили секс веднъж в годината не е съвсем така. Делфините правят секс за удоволствие също както и хората.

Цитирам:

"Според етолозите (учени, занимаващи се с поведението на животните) само 1-2% от всички животински видове са моногамни. Ако погледнем най-близките си роднини – човекоподобните маймуни, – ще видим, че от тях нито един вид не е строго моногамен.
Биолозите отдавна са наясно с факта, че моногамията е много рядко срещана сред бозайниците, към които се числи и човекът. "

"Антропологът Джордж Мърдок изследва 849 човешки общности и 83% от тях практикуват полигамия от вида, за който става дума – мъжът има повече от една жена. Само при 16% от обществата се приема моногамията. Дори във формално моногамните групи има значителни случаи на скрити толерирани изневери. "

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 41425f1ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Забравих да подсетя номер 36, че се учи по Биология, човек спада към Животинското царство и е животно. Човекоподобните са семейство от разред Примати, към което принадлежи и човекът.
Ако не сме животни остава да се причислим към растенията :).

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c1e1ec3b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Аз ви предлагам ,ако не сте наясно да отворите тълковния речник и да видите значението на някои думи.Моногамен-означава еднобрачие,т.е. брак само с един партньор,а полигамен-означава брачни връзки на мъж с много жени,т.е. по законите на Р. България всички сме моногамни.
Сега си отговорете на въпроса какво означава изневяра?Изневяра-нарушава на обета за вярност,клетвопрестъпничество,не знам колко от вас са се клели да бъдат винаги само и единствено с един партньор.
Когато се подписваш в ритуалната зала те питат дали ще го уважаваш,почиташ,в радост,в болест и т.н.но никъде не става дума да полагаш клетва за вярност.Така,че в общи линии сексът с друг човек е вид разнообразие.Е ,всеки го тълкува както му е удобно де,но това са фактите.
И ако не можеш да споделиш с партньора си,че си правил секс с друг човек,значи някъде в комуникацията нещо куца.Или чувството за собственост е прекалено силно,за да се преглътне такова нещо.Всички се обявявате срещу изневярата,но колко от вас имат достатъчно смелост да си признаят за съществуваща такава?Не знам за вас,но аз в лъжи,тайни и криене не мога да живея и затова съм се разбрала с мъжа ми ако при някой от двамата се случи нещо,всеки си признава.Щом постоянно твърдим,че сексът не е всичко в една връзка,значи не би трябвало секс да разделя.
К-Ман,хабиш се напразно.Няма да те разберат ,както и мен.Все пак адмирации.
Маги

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cce9bd0137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Аз съм семейна от повече от 10 години и горещо подкрепям и се съгласявам с простичкото обяснение на К-МАN ПОД ОТГОВОР № 28, макар и със сълзи на очи. Това е истината, хора. Никой не е изключение. За справка, аз не съм била с друг откак се омъжих. Преди това съм имала 4ма мъже. Просто казвам фактите, пък изводите да си ги прави авторката като ни чете всички. Само че както казва и №27 май много от нас и вас бъркаме изневяра и изневяра. Не винаги изневярата е срещи, разговори, кафе, отношения и телефони с Другата. Може да е свирка от непозната. Другото повече боли наистина. Ако изневярата обаче е свирка от непозната или секс, не си разваляйте семейството заради това. Преборете се, говорете и в никакъв случай не отмъщавайте по същият начин, защото съпругът ви не го е направил заради отмъщение, а или щото той не струва или щото се е поддал или щот просто е мъж. Кофти, ама вярно е. Никой учен и философ няма да отговори на тези вечни въпроси.

ЗАЩОТО, КАЗАНО Е И ДРУГО - ЛЮБОВТА Е ВЕЧНА, А СЕКСЪТ Е ДО ВРЕМЕ.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2848beeb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Подкрепям н. 40, но мога да кажа на всички жени тук - в момента, в който се появи Другата, това е началото на края на брака ви. Любовницата е симптом, че бракът ви не върви. Когато мъжът ви има връзка с друга жена, вярвайте ми - не разменя само телесни течности с нея, а мисли, чувства, мечти, спомени.
Какво е решението - не се отдалечавайте от света на мъжете си, от неговите мисли, мечти, чувства, хвалете го често, глезете го. Много е банално, но пътят към сърцето на един мъж минава през леглото и кухнята.
Спестете си скандалите и преследваниците. Оставете мъжете си да бъдат мъже... но, ако е влюбен вече в друга жена, ако поддържа тайна връзка от месеци, дори години - намерете сили и достойнство да си тръгнете - бракът ви е отдавна мъртъв, погребете го.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 42ca49c890
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Може би съм наивна.. Сигурно е така, но аз вярвам в истинската любов. За мен тя би трябвало да е чиста и непокварена, отдадена, всепоглъщаща, ако щете грижовна. Стига сте говорили за норми и животни. Любовта е неконтролируема и различна за всеки. Когато двама души се съберат, то би следвало да са наясно какво изпитват един към друг. Все пак никой никого на сила не може да накара да изпитва любов, ако той просто не я усеща. Би трябвало да се познават - какво доставя удоволствие, радост, болка.
Защо един човек, който ми казва, че ме обича истински би счупил нещо в мен и би разбил сърцето ми, знаейки, че изневярата за мен - била тя сексуална или емоционална би ме пречупила и наранила до ужас. Обича ли ме тогава наистина, след като знае какво ми носи такава болка и ми я причинява умишлено?
Моля ви, не се оправдавайте с това кое било нормално и кое животинско. Помислете за болката, която причинявате на онзи човек, който ви обича необхватно и неизмеримо.. Това не е ли достатъчно? ...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2344d30500
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Маги аз фронта не го давам лесно.
Номер 42, казваш, че любовта циритам "Любовта е неконтролируема и различна за всеки" за което съм съгласен и е хубаво да се замислиш какво значи това. Ако смеен мъж или жена се влюби "неконтролируемо" в трети тогава какво правим? Казваш, че не се контроллира - добре, влюбването в трети човек не се контролира и следва изневяра. Или според теб женените не могат да изпитват повече чувства към други хора? Край, изведнъж с подписа той и тя се променят и стават абсолютно нечувствителни към други хора физически и емоционално? Идеалистична красива теория, но нещата не стоят така, фактите показват друго. Това което казваш "Все пак никой никого на сила не може да накара да изпитва любов" - добре, и това означава, както виждаме в много двойки и семейства как "любовта" си е отишла и както казваш не могат на сила да накарат дргуия пак да ги заобича. Тогава какво правим? Мислиш ли, че са идеални нещата и идеални връзки има? Сигурна ли си, че няма да ти се случи на теб нещо подобно. Имаш много идеалистични представи за любовта. Сякаш е идеална. Идеални неща няма, защото няма и идеални хора, няма и идеални отношения. И аз преди доста години мислех точно като теб, но реалността ме зашлеви едно хубаво.

"Обича ли ме тогава наистина, след като знае какво ми носи такава болка и ми я причинява умишлено? " - Много жени подобни на теб се държат в неведение от мъжете си /гаджетата си/, защото не можете да понесете какво реално се случва. Няма как един мъж да е на 100% искрен и да не загуби жената до себе си /ако е идеалистка като теб номер 42/.
А дали те обича щом ти причинява болка? Той не го прави с цел да ти причини болка. Болката е силна, но е до голяма степен на вътрешната ти нагласа за нещата. И ако прави секс с друга това не значи, че не те обича.

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6902a9b060
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Да, за тези които изневеряват, не - за останалите. Когато съм била от първите ми е било хубаво и не съм се чувствала виновна, винаги съм намирала някакво извинение за пред съвестта си, а когато си от вторите е кофти. Така че всичко е въпрос на гледна точка...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9f9f38b58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Аз съм номер 42.

Цялостна ми "теория" искаше да доведе до извода, че човек като обича - без значение мъж или жена, то той не наранява. Да, идеални отношения няма, съгласна съм. Но щом искаш да правиш секс с други - ок, няма проблем.. Но тогава приключваме нещата до там. Разделяме се и си прави секс с други щом желаеш. Не съм те вързала за оная си работа, нали така? Но не и да се случва зад гърба ми... Да ходиш да чукаш една, после да легнеш в леглото при мен и да ме лъжеш най-нагло колко ме обичаш, ама в същото време си бил с друга.. Не можеш да ме убедиш, че когато си с една жена не знаеш какво е мнението й по въпроса относно изневярата. Е, следователно след като знаеш, че тя те обича и това е табу за нея и ти въпреки това го правиш... е как да не е умишлено? Или тя свирката си става от само себе си и ти не осъзнаваш какво ти се случва?

Аз искам да знам кога любовта си е отишла. Не искам да съм с човек за когото съм само даденост и миялна машина, разбираш ли? Искам пълноценна връзка.. В неведение сме жените от мъжете си, защото те не споделят планове, намерения, мечти, чувства. Мога ли да го заблъскам и насила да го накарам да ме обича? Не, разбира се! И няма да му се сърдя за това, защото наистина любовта е неконтролируема! И както не искам да ме съдят за моите чувства, така и аз няма да го направя.

Просто искам една... коректност, разбираш ли? Да не се случват нещата зад гърба ми, а когато този човек изпита потребност от нова тръпка и любовта я няма да е искрен с мен. Тогава няма да има обвинения и нападки. Просто ще си тръгна и ще ме боли, да, но няма да бъда унизена и ще знам, че за да бъде искрен с мен го е направил, защото дори сега да не ме обича, ме е обичал наистина... Дано ме разбереш правилно.

П. С. Не мисля, че е лощо да си идеалист. Светът се нуждае от такива хора. ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker