Имам връзка с албанец ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам връзка с албанец ...
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 29246 пъти
Здравейте!
Имам връзка с албанец .. За сега съм много доволна от него , но пък и все още връзката ни е много " пресна " .
Моля ви който знае нещо за албанците да пише.. просто съм любопитна какъв народ са, какви религии и традиции имат..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 105

преди: 11 години, 8 месеца
hash: fd08f15818
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   Имам лоша новина за теб - тези въпроси е трябвало да си ги задаваш ПРЕДИ да тръгнеш с албанец.
Ако е от държавата Албания е възможно да е атеист или християнин, по-умерен мюсюланин, обаче ако е от Косово или е един от милионите подобни азиланти на Запад - тежко ти и горко ти!
Очаквай предложение за брак да си вземе документите, после бой, бой, унижения и фередже. Честито

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 91515babbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

3.   Не бива хората да се слагат в една група и да им се приписват разни качества, прозитичащи от тяхната националност, религия и т. н. Това, че е албанец, нищо не ми говори. Също както нямаше да ми говори, ако беше споменала, че е рус или с черна коса. Ако някоя чужденка пита в някой сайт за българин, какво трябва да й се каже? Че всичко са като бай Ганьо ли?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 64be906922
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом връзката ви е "пресна", чекай да видиш що че стане. Он мож' да се окаже свестен, ма мож' и да не се окаже. Ако не се окаже, бегай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 49fd20260e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Албанците са по зле от българите. Селска държава.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7cef81aae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Гугъл ще ти каже

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 371ce0f066
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Купи си фередже ще ти трябва

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 188c980682
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Мила бягай докато е време, аз съм с моя от много време, не ми е сложил фереджето и подобни глупости. Чакаме и бебе, обаче толкова много съжалявам че ще ти кажа бягай. Те не могат да обичат каквото и да ти говори лъже да знаеш. Не вярвай на нищо и най важното не се влюбвай.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Албанците са много добри имат много голямо сърце не слушайте Глупости. Албанците са много красиви имаат многу љубов. тие не лъжат Съвременните хора са, са католици, Има и православни но са по-малко, имат древна история, Имах много контакти c Албанците и мога да кажа добри думи както е реалност, имате късмет дека имате албанец,

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 40dfb50c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   "... Имах много контакти c Албанците и мога да кажа добри думи както е реалност, имате късмет дека имате албанец... "

А ти българин ли си? Прочитайки само това изречение съм склонен да мисля, че си си точно албанец, от Македония. Както и да е, който и да питате, от която и да е било страна, много трудно ще успеете да намерите някой, който да каже хубава дума за албанците като цяло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Майка Тереза е родена на 26 август 1910 в Скопие, тогава в Османската империя. [2] Семейството ? е албанско и католическо. Баща ? умира около 1918, а през 1928 тя напуска семейството си, за да стане мисионерка в ордена на Сестрите от Лорето, като никога повече не вижда майка си и сестра си. [3] След като в продължение на година учи английски в манастира в Ратфарнам, Ирландия, тя заминава за Британска Индия и започва своето послушничество в Дарджилинг, Бенгал. Тя полага първите си монашески обети през 1931, като приема името на Тереза от Лизийо. [4] Полага тържествен обет през 1937, когато вече е учителка в Калкута-- САЩ готвят "Велика Албания Проектът за създаване на „Велика Албания” се осъществява бавно чрез военни и дипломатически средства, пише хърватският ежедневник „Слободна Далмация”, цитиран от KS Reporter.

„Обединението на албанските територии е необратимо”, заяви албанският премиер Сали Бериша, във връзка с честването на 100-годишнината от независимостта на Албания, която регионални анализатори считат като реклама на проекта „Велика Албания”.

„Лидерите на албанското национално движение твърдят, че САЩ и Русия вече са се съгласили да се преразгледат границите на Западните Балкани, така че Прешево, Косово и част от Македония и Черна гора да бъдат преместени в рамките на Велика Албания”, пояснява хърватският политически анализатор Ядранка Полович.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Албанецът е едър и здрав; той е висок и мускулест, с широко лице и големи челюсти; очите му са малки и живи, погледа му прав и проницателен, много пъти твърде неприятен; носът му е малък и изтънчен; челото му низко, сплескано и прорязано с дълбоки бръчки; главата голяма, продълговата и в тила изпъкнала; шията му е дълга и силно мускулеста, прошарена с големи и подпухнали вени; рамената му са широки, гърдите изпъчени напред; нозете му са дълги и не особено дебели. Цялото му тяло е силно мускулесто, сухо и нервно. Той е надарен с дивна подвижност. Бърз в движенията си, той никога не прави излишни и не намясто движения. Твърдостта и здравината на всекой замах са черти, които отличават албанеца и които се чувствуват всякога. Като дете на планинска и непристъпна земя, гдето промяната на годишните времена е рязка и бърза, гдето лишенията са по-големи, а най-опасните катерения по скалистите върхове най-обикновената детска игра, албанецът е свикнал на прост и оскъден живот; лесно принася големи студове и тежки горещини; леко се катери по високи и недостъпни скали, спи на открито небе, задоволява се с лоша храна, пред вид, че не е малко. Той се държи изправено и стегнато. „В ходът и позата си той има театралния изглед на старовремските атлети” [1].

Закоравял телесно, албанецът не е способен на умствена работа и, макар да проявява естествена дарба да схваща здраво обикновените неща в живота и отношенията си, той е недостъпен за по-дълбоки размишления и за по-голяма далновидност. За него са непонятни умствените и естетически удоволствия. Интимността и приятелските излияния, които приближават и свързват хората, с неща непознати нему. Той се сближава, даже сприятелява, с ония, които са юначни и безстрашни като него. Преди всичко той е военен човек, обича и борави най-вече с оръжието и оръжейните припаси. Дългострелната пушка, якия и оглушителния ? гърмеж, богато украсените пищови, добре сортираните патрони и чистия барут, му доставят най-голямо удоволствие.

Албанецът е груб и свиреп. Обаче, той е честен на думата си и верен на даденото си обещание. Той е верен и точен изпълнител на приетите доброволно задължения. Пословична е верността на албанците. Те не лицемерят и са жестоки към лицемерците. Диви и прями деца на природата, те отиват право към определената еднаж цел и не я достигат само, ако смъртта ги изпревари.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6c0e0d96b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

15.   Защо веднага се започва с ,, Бягай ! ,, или ,, Целта му са само документите,, не мога да ви разбера. Може да е кофти човек, но може и да не е. Живея с нигериец от 4 години. В началото когато започнахме връзката си и на мен от всяка страна ми тръбяха такива неща . И естествено аз бях доста предубедена. На него му трябваше доста време да ми докаже, че всъщност той не е такъв. Към днешна дата сме женени. Живеем в чужбина. Гледа детето ми от първия брак като свое. Уважава ме. Документите ги има. Ако искаше до сега сто пъти да е възнал. Дайте по ведро, бе пора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Кръвта ми е албанска, гражданството ми – индийско, вярата ми – на католическа монахиня. От гледна точка на моето призвание, аз принадлежа на света. А от тази на сърцето ми – аз принадлежа изцяло на сърцето на Иисус. — майка Тереза за себе си [1]

Радостта е мрежата на любовта, която улавя душата.

Всички сълзи са изплакани от сбъднати мечти.

Добрите думи може да са кратки и лесни за казване, но ехото им е наистина безкрайно.

Прави така, че всеки, който дойде при теб, когато си тръгва да е по-добре и да е по-щастлив.

Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.

Всяко дете е безценно. Всеки е Божие създание.

Само жената може да създаде семейството. Но семейството може да бъде разрушено от нея.

Самотата и чувството, че си нежелан, това е най-голямата бедност.

Едно радостно сърце се ражда обикновено от сърце, което гори от любов.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Кои са албанците и кои събития от Вашата история бихте посочили като много важни?

Албанците са наследници на древните илири, които са живели в западната част на Балканския полуостров – от Хърватия на север, до централна Гърция, а на изток са контактували с траките. Между илирите една от най-важните исторически личности е кралица Теута, която е водила успешни морски войни с Римската империя. От VІІ до ХІІ в. в територията на сегашна Албания са се настанили славяните и затова много съвременни имена (топоними) в страната са със славянски произход. От края на ХІV в. в територията на Албания започват набези на турски войски.

През ХV в. албанският национален герой Скандербег цели 25 години успешно оказва съпротива на турската инвазия, но след неговата смърт през 1464 г. Албания постепенно е завладяна от турската империя и остава в нейните граници близо 5 века. Въпреки това албаниците, подобно на българите, успяват да запазят своята идентичност и своя език - той е самостоятелен клон от индо-европейските езици, но е много специфичен и няма прилика с никой друг език.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Георги Недев: Избягах в Албания, защото бях заплашен със смърт!
По-добре да продавам кестени в Тирана, отколкото да се крия в мазета от лихвари, споделя хасковлията. Вече познавах хора, пребити от него

- Ще му кажеш ли името на този човек?
- Не, няма да го кажа, защото само като го спомена и изпадам в ужас.

- Питам те, защото лихварите в Хасково вече ги вкараха в съда и ги осъдиха.
- До този обаче не са стигнали. Аз следя новините от Хасково в интернет, познати ми носят и вестници. Но съм се заклел: докато не изтребят всички лоши хора в България, няма да се върна. Ако бях останал в Хасково, трябваше да се крия по влажните мазета, защото горилите на оня лихвар наистина щяха да ми счупят крайниците…

- И как попадна в Тирана?
- Три месеца мих чинии в кафаните на Скопие, защото трябваше да ям. Можех да оцелея по тези заведения, но

не можах да гледам как сутеньорите водят тук български момичета и ги продават с тях да се гаврят пияните сърби

В един от кафаните се запознах с Емра, която имаше роднини в Албания. Случихме се сродни души с нея и дори заживяхме заедно. Но в онзи момент избухна едно напрежение между македонците и албанците - едните започнаха да нападат другите. Непрекъснато ставаха побоища по заведенията и по улиците, вадеха се ножове и пищови, и ние с Емра решихме да напуснем това размирно място. Така се оказахме в Тирана. Наехме си една малка стаичка в краен квартал и започнахме да си устройваме живота. Най-напред започнах работа като общ работник в строителството, а Емра и досега продава цветя за един частник - ако имаш време да минеш пред къщата на Енвер Ходжа, ще я видиш. Тя е там, до светофара, вазите й са наредени на тротоара.

Преди 18 години, когато аз дойдох тук, Албания беше една огромна строителна площадка. Както виждаш - кварталите са изцяло нови, с интересна архитектура. Много пари се изсипаха тук в строителството, но хабер нямам откъде са дошли. Албанците обаче са доволни, не съм чул някой да се оплаква. Докато е бил жив Енвер Ходжа, цялата държава е имала само 30 леки автомобила, а сега 70 процента от албанците карат чисто нови мерцедеси!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз не съм чул че някой иска да стане Българин освен македонците само тези искат документи Ние не сме специални хора Целият свят знае кои сме ние сме бедни хора, ние като нация не произвеждаме нищо ние българите имамe ревност но няма ефект.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   хората се различават в добри и лошо

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c34cb50969
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Тоя отгоре който направи 100 отговора, престани!

Иначе албанците са мюсюлмани и са известни мафиоти и престъпници. Бягай просто.

Ако ти изглежда съмнителен, може да се опитва да те направи проститутка и да ти развали живота. Имай го в предвид.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   от главата ти можеш да казваш всичко но не е вярнот нещо реалноста казва нещо друго трябва да ходите в Европа за да научите нещо защото ти си останал многу обратно. България трябва да се срамува от света Съжалявам за вас и за вашата страна, но певци, спортисти, художници, философи, писатели и много други известни са албанци също и Майка Тереза. Джеймс Белуши. Мирела, Бил Ковач. Джон Мили. Пиро Тима. Таня доко. Елиза Душку. Франческо криспи. Георге тенет. Вилиам Грегори. Лаурета Меци. Кристина Малота. Доналд Ламбро. Луан Красничи. Петер Малота. Масиела Луша. Мириам. Александър Моиси. Ферид Мурад. Они Пустина. Пацоли. има много над милион албанци които са много известни. където светът говори за албанците

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   албанския народ е много голям и много силен и много скъп, иимаме братя американците - италианците-британците -ние имаме две държави Албания и Косово и много скоро ще има нова албанска държава и тя Македония където живеят един милион албанци и албанския език в Македония е официален и македонското събрание водена от от албанските министри и много делегации в Македония ръководи от албански. защото албанския народ е Първите хора в балканските територии заедно с гърците -докато българите са дошли от Азия са Татари черни хора със сини очи като пакистанците и кюрди. и Америка ръководи от албанските политици.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Албанците не искат български документи, защото имат срам, но вие българите не говорите За албанците какви са-религията на албанците e албанската.. ние не правим разграничения, католик, християнин. мюсюлманин или нещо друго. е много смешно Не знаех, че мястото, където живеете е комунист и нацистка и циганска страна на кражбите място на проституцията земјата на криминалците Това е България,

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0bb4f5988c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Ей, колкото и пишеш и да се обясняваш трудно ще успееш да промениш нечие мнение тук. А и като ни обиждаш нас и страната ни, какво си мислиш, че ще постигнеш ? Никой никъде не ви харесва, нито ви иска. Бяхте просто една геополитическа пионка, та за това САЩ ви подкрепи за Косово.

В тази изповед става въпрос за връзка с албанец. Вярно е, че всеки човек трябва да се преценява отделно, но определено албанците будят страх и неприязъм у почти всеки човек, има досег с тях.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f60f962cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Тук всички се измъдриха големи разбирачи. Не питай мъдрило, питай патило. Няколко години живях извън бг. Намирах се между Косово, Албания и Македония. Имах приятели и от 3-те страни. Албанските ми приятели бяха мюсюлмани. Някой имаха по 2 съпруги. Знам, че имат право до 4. Стига да им осигуряват всичко по равно, т. е. колкото повече съпруги имат, толкова по-заможни трябва да са. Имат и по няколко любовници от друга вяра. Те не считат жените си за хора. Жените са втора ръка. Така са възпитани. Имах и приятели лекари католици и християни (не албанци), които ми разказваха как албанки се молят да стоят в болницата, защото когато съпругът им не е в къщи всички мъже от рода (чичовци, дядовци и т. н. ) й се изреждат отзад (за да не й направят някое дете по погрешка). Тя жената няма избор, освен да си мълчи и да се подчинява. Имах една приятелка(българка), която беше любовница на един такъв албанец. Беше винаги пребита от него. Той й взимаше паспорта, за да не се прибира в къщи. Беше богат и имаше власт над нея, защото тя беше бедна като църковна мишка и нямаше подкрепа от родителите си. На няколко пъти тя ми казваше да стоя далеч от нея, защото той многократно я заплашвал с убийство и бил много опасен. С нея се виждах само, когато албанецът беше дни наред в джамията на некви празници... курбан байрам или нещо такова. Тогава тя имаше възможност да избяга от него, но я беше страх, защото той й казвал, че не може да се скрие от него и ще я намери навсякъде и ще я убие. Тя изчезна. Не зная къде е!
Иначе приятелите ми албанци бяха точни, коректни, винаги си държаха на думата, прями. За приятели са супер и като си общуваш с тях изглеждат съвсем нормални хора. Но да си хвана за мъж албанец - НИКОГА. Не съм си го и помисляла даже. Просто ме е жал за жените им:( И се радвам, че не съм се родила мюсюлманка, защото ще ми е много тежко.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fd08f15818
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   За съжаление трябва да споделя впечатленията на н.27
Бях детегледачка на Запад и най-добрата ми приятелка беше албанка от Албания. Тогава имаше точно конфликт в Косово (преди войната беше) и тя ми каза, че албанците от Албания не понасяли косоварите, защото са били фанатици-мюсюлмани, а в Албания покрай комунизма най-малкото били по-умерени. Приятелката ми беше съвременна жена, но тя не се занимаваше с косовари, а си намери западняк за приятел, беше и атеистка. Един път отидохме с нея на някакво събиране на детегледачки и ужас - в стаята с момичетата нахлуха едни албанци и почнаха нещо да дърпат едно друго момиче. Не знам, какво стана с момичето, но тези почнаха да досаждат и аз се измъкнах.
В Западната преса има много статии за тях. Те и ливанците държат бизнеса с проститутки и наркотици на повечето места, много са жестоки и не си поплюват.
Не знам за Косово, но знам от приятелката си, че в Албания италианската мафия е много активна и с това си обяснявам строителство и т. н.
Гледам статистики иначе - зле са икономически, а в Косово има безработица от над 80%
На тези, който говорят за Велика Албания мога да кажа, че албанците от истинската Албания НЕ ИСКАТ да се занимават с косоварите, защото последните са съвсем различни по култура и начин на живот и най-вече - радикални мюсюлмани са.
Съветвам Авторката да не се занимава с въпросния човек, ако е от Косово или Македония. Ако е от Албания нека да живее с него в България или друга страна от ЕС, където що-годе има защита и нека да не бърза с раждане на деца, а ако ходи да посещава семейството му в Албания нека предварително си осигури контакт с нашето посолство в Тирана! Внимание - ПРОДАВАТ ЖЕНИ ЗА ПРОСТИТУТКИ И СЕ ЖЕНЯТ ЗА ДОКУМЕНТИ И ВИЗИ, а после те продават!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 35aa3b9109
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   27, какви глупости си изписал/а? Албания е в Европа, официален кандидат за ЕС, мислиш ли че е законно да имаш повече от една съпруга? Ако втората е незаконна, това се нарича любовница. А любовници, съгласи се, и българите си имат, и то много. Има албанци и албанци. Аз познавам няколко семейства от Южна Албания, православни християни, работливи и услужливи хора. Децата им са възпитани и добри, личи си че им се обръща нужното внимание. Познавам и големи гадове (в интерес на истината, повечето от тях са или от Косово, или от северна Албания), разбира се, но не може да се обобщи какъв е приятелят на авторката. Темата е малко оф-топик вече, защото е от преди 7 месеца. Няма смисъл да се коментира, освен ако авторката не следи темата още.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f60f962cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   От номер 27 до номер 29 : Като изключим невярващите, мюсюлманите албанци са около 70%. Което озн., че аз говоря за болшинството, а ти не! Сура Ан-Ниса в Корана пише : „.. встъпвайте в брак с онези от жените, които харесвате - две и три, и четири. А ако ви е страх, че няма да сте справедливи - с една.. ” (Коран 4:3)!!! И да, познавам албанци с повече от една съпруга, от които имат деца. И те са работливи, услужливи, гледат си децата като писани яйца. Аз визирам мюсюлманите, а ти ми говориш за християни. Да знам, че има и християни и православни. Те са като нас. Какви глупости според теб съм изписала??? Разказах истината!!! Не обичам да ме наричат глупачка и да ме обиждат безпричинно и без аргументи! Аз няма да отвръщам със същото, защото ми е под достойнството да падам до твоето ниво!!! А относно авторката - странно ми е защо не е писала 7 месеца и какво е станало с нея??? Дано всичко да е ок.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   аз съм албанец съм католик Не виждам пречка който е мюсюлманин или християнин смешно е, Албанците са модерни и нямат традиция което вие казвате не е вярно. не правите спекулации, Албанците не се занимават с религия не са българи нито сърби нито македонци че само овои народи се вземат с такивадруги няма. аз нямам против българите ни за никой друг али америка дава много пари на албанците и на Албания на косово и на албнците в Македония. истина е целият свят знае имаме три држави малко ли е имаме и много голяма история като народ имаме и много известни хора Имам много да говоря но Аз нямам време, за да разбете истината вземи џитај попитай американците Италијанците германците, не българите или сърбите илу маедонците тези лъжат от ревност от страх

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 35aa3b9109
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   30, съжалявам ако съм те засегнала, не ми хареса как с два примера постави всички под един знаменател. Казвам че да имаш повече от една СЪПРУГА е незаконно в Албания, и въпреки че са мюсюлмани законът е албански, а не религиозен. Казвам също, че за разлика от арабските страни, законът не взима предвид Корана. Ако ще 10 жени да му родят деца, законната съпруга е само една. Това, че другите 9 са се съгласили на тоя цирк е съвсем друг въпрос. Аз не говорех само за християни, а като цяло за Южна Албания. Това е половината държава. Имала съм контакти и с мюсюлмани, просто християните, които споменах, са ми приятели. И мюсюлманите, и християните живеят по начинът, по който живеем и ние, искат същите неща, които и ние. Ти даваш пример за 2 клети жени и казваш- всички албанки търпят това. Ако отидеш в някое забутано родопско християнско селце или Северозападна България ще видиш много такива жени. Това не е от религията, а от човека.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5fe9c9a769
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Братовчедка на мъжа ми се запозна с албанец когато работеше в Германия. Той много я бил обичал незнам си какво и казвал. Стана така че и забременя от него и реши да роди детето. Той също беше съгласен. Но не можеше официално да се ожени за него, защото той си имал жена и две деца в Македония. Тя си пристигна бременна в седмия месец в БГ. Роди детето. Нейното семейство се съгласиха щат не щат на такава връзка, защото тя имаше брак преди с един, с който нямаха деца няколко години- беше пияница и се разведоха. Така тя в БГ, той в Македония или в Германия и никой от семейството му не знае, че той има връзка и дете в БГ. Казвал, че ако баща му знае щял да го убие. А за жена си не се притеснявал-тя нямала думата и това не я касаело. Те двамата се срещаха в Македония по хотели или сама или с детето. След време и купи апартамент, който всъщност е на детето-момиченце.... И така около 15 год. някъде. Добре ама така не се живее. Жената иска да си има до себе си мъж, семейство, подкрепа.... Той много я ревнуваше. Постоянно и звъни, къде е, с кого е, детето там ли е. Той си мисли, че детето като е там около нея е гаранция, че тя е на място където не е в интимност с мъж. И ако даже е седнала някъде на кафене и той като и звънне и детето не е с нея почва да вика като луд, че имало нещо съмнително -с кого е в момента и други такива, а бе голям тормоз беше. Мина се още малко време и тя се запозна с едно момче с когото искаше да заживеят заедно като семейство-и той имаше дете от първия си брак и тя от тоя албанец. И така тя започна да го избягва и да се крие от него и му казва, че не иска да има вече с него нищо общо. Обаче тоя луд шиптър я побърка-какви ли не и ги говорел по телефона, обаждал се на майка и по сто пъти на ден, на баща и да ги заплашва, че щял да ги взриви, да ги убие всичките, идвал даже да търси... ей такива от сорта, а тя се крие и не казва на никой къде живее с приятеля си-някъде на квартира в града. Голям тормоз беше докато се оттърве от тоя албанец. Казва, че е загубила най-хубавите си години с тоя и да живее като в нелегалност-ни женена, ни разведена.... поне си има детенце-то вече е на 17г.

Ей такива ми ти работи-иначе приказват сладко, мазно, голяма любов, звездите и сваля.... а после, като щракне капана зад нея -няма измъкване.... ама сега чак се оттърва, след голям зор де.

Така, че много внимавай-най- добре не се захващай изобщо.

В Германия те се занимават предимно с нелегални дейности, с дрога и проституция-от там си докарват доходите. Обществото им е строго патриархално и се разделят на кланове/родове. Мюсулмани са. Живеят някак затворено, по-примитивно и потайно бих казала.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   тук има турски което пишат??? турците не трябва да пишат те знает като узгубиле от албнците на всичко и те нямат нищо заедно с албанците и няма даимат. Албанците са Албанците вижте какви сте вие първо българите?? албанците са Католици и мюсюлмани и Православни но те ??не виждат Кой е католик Кой луд или кой е гей. е нелепо това момиче трябва сама да вижда и да попитам този албанец какво е той Католик или мюсюлманин или Православен или терминатор този албанец може да бъде добър човек. Откъде знаем ние всички ние говорим грешка.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 29 дни
hash: f60f962cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Номер 27/30 към номер 29/32 : Не са само 2 клети женици за съжаление. Номер 33 изброи още 1 случай с българка. Случаите с албанките (сексуални робини на целия мъжки род) са хиляди. Това е статистиката на моите приятели лекари. Ти не си лекар и не си работила с такива пациенти и едва ли познаваш такива. А относно мюсюлманите албанци, които познаваш. Е, аз съм имала ПРИЯТЕЛИ, които са ми споделяли и съм виждала жените им. Тук в бг има мюсюлмани, повечето от които обаче са твърде бедни, за да си позволят повече от 1 съпруга. Но в бг мюсюлманите са едва около 13% от населението!!! Законът може и да не го позволява, но религията и традициите са по-признати от тях. Ромът у нас например масово си има жена, с която си имат челяд и са си цял живот заедно, но нямат сключен брак. Те държат най-много на традициите си, за разлика от мюсюлманите, при които религията и традициите им се припокриват. Мюсюлманинът може да има 2 жени, от които да има деца и 2-те жени знаят една за друга (в някой случаи дори стават и приятелки), и 2-те имат равни "права", както и децата им. Той може да няма сключен брак и с 2-те, но роднините и обществото са ги признали и това им е достатъчно, за да живеят спокойно. Не съм питала приятелите ми как точно са осъществили многоженствата си, с какви документи, как е узаконено, има ли ритуали в джамиите (знам, че там жени не влизат по-принцип). И може и да си права, че не могат да узаконят връзките си с тези жени. Зная, че през определени периоди в албанското обичайно право полигамията (1 мъж, женен за до 4 жени едновременно) присъства като допустимо положение, което се затвърждава окончателно с приемането на исляма от по-голямата част от населението. Многоженството става привилегия и показател за благосъстояние на богати личности от висок ранг. Като моите приятели албанци мюсюлмани! И къде съм споменала, че "всички албанки търпят това"??? И не си права, че мюсюлманите живеят като нас. Има разлика. Като цяло подхванахме изключително дълга и сложна тема на разговор.

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 5c55649675
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   има голяма част които са католици, Малко хора у нас знаят, че голяма част от албанците сега са атеисти, но и има голяма част които са католици. Все пак Италия е на един к.. место от тях.

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: f7e98de83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Хора не знам какви са албанците, но аз имам бебе на 1 месец от такъв. Много ме обичаше, искаше детето а ме заряза в 7 месец бременна, дори когато родих не дойде да го припознае иначе никога нямаше да се откаже от нас и ни обичаше истински. Сега съм сама с бебе на ръце без никакви доходи, а той дори не ни потърси да види сина си. Това са най-долните същества на този свят. Сега си живее с другите му деца на които не им липсва нищо а аз се чудя как да изхраня моето. Лъжат, обещават и бягат. Един мъж на място ще поеме поне отговорността си като баща а те са боклуци пълни.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f2af78217f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   здравейте момичета аз живея със албанец вече четири години. И животът ми е ад тормози ме бием понякога неми дава да излизам нито да работя ревнува ме много излиза съм с приятели. Много съм нещастна но го обичам много забравих да кажа нещо той не излиза с мен вече четири години не сме излизали заедно. Никога не ми е казвал мили думи нито обичам те но аз го приемам такъв какъвто е пак и такива закони имат дано да съм полезна с нещо но зависи от човека.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bcfedf2d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   39, би ли ми казала защо тогава си с него? !? !

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 075be111bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   не ми говори за албанци... то няма човек, който да попиташ и да ти каже хубава дума за албанците, бягай навреме.... обич-обич, но накрая ще си патиш много... то и аз живея с чужденец-мюсюлманин и си сложих таралеж в гащите.... голяма любов, това онова, сега като се замисля за преди години... никога не бих повторила тази грешка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d5e0129ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

43.   Здравейте, от 15 години се занимавам с албанския език, култура и етнос. Най-голямата ми любов се оказа албанец! И мога да ви кажа, че нито ме бие, нито някой от семейството му ме сваля, камо ли нещо повече. Моят любим е от Косово - мюсюлманин. Да в началото семейството му не ме прие особено добре, но след като научих албанския и сега си говорим само на албански, вече на никой не му прави впечатление, че не съм албанка. За всички влюбени, научете албански. Албанците казват, ЧЕ ТЯХ ГИ ОБЕДИНЯВА ЕЗИКА, А НЕ РЕЛИГИЯТА! Това го запомних още в началото, когато те първа научих нещо за албанците. А говориш ли албански, знай че ще бъдеш винаги приятел на всеки албанец. Имат голям респект. Сега че имали любовници по всички краища на Европа да -вярно е, но пък винаги си седят при законната съпруга, а тя е една. И все пак, кой ли няма любовник в днешно време. Не са толкова страшни, но в последно време наистина стана бум с женитбите за документи. Както казват те, човек трябва да е с тях винаги " ме сют е хапур" (с отворени очи, тоест нащрек). Ако не си пълен глупак ествствено ще усетиш човека дали те баламосва. Желая успех на всички влюбени! Аз съм "за" българо-албанските отношения!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a0daf531a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Пълни простотии четох хаха. Хора преди да пишете трябва малко представа да имате, но щом това липсва говори нациоонализъма ви. Албанците са наи-добрите хора които съм срещнала в чужбина, верни, работливи и точни. Албанците са 50% християни 50 % мюсюлмани, но те казват че тяханта вяра си е АЛБАНСКО, те ходят повече на църква и са кръстени. Няма албанец с 2 жени, само някакви неграмотни може да пишат такива неща. Аз лично съм била в Албания, прекрасно море, прелрасна природа и поддържани къщи и хора, усмиханти и гостоприемни. Имат много уважение към по възразните, готовност за помощ. Те подкрепят един друг не както българите, спукахме се да теглим кредит че нямаме близки хора, сестри, братя или братовчеди дето може да рачитаме. Косоварите не са албанци, косоварите са мюсюлмани, но медите яко ни лъжат но за това са. Великата Албания няма конфликти сус Сърбия, напротив има носталгия останала от комунизъма за славианските езици които са учили. Не мога да кажа че са всичките добри. Начините са 3, добри-лоши -и всеки по своя начин. България е номер 1 за социалната помощ които дава на циганите, обратното е в Албания там работят и има и много богати цигани които се наричат (курбат на цигански език). Думата албанец съществува 300 години преди българин, , , , ехххх Мисля че достатъчно си писах, надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 834a508dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Аз съм виждала много албанци, нямам думи за тях. По зле са от Българите, много рядко едно на милион ще е Човек. Иначе са работливи, но като цяло ПАЗИ БОЖЕ.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 03672f6bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

47.   Бягай далече... много са долни и са големи женкари и интересчии

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cca40d7221
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Майка ти жална, бегай колкото се може по-бързо. В момента съм в Албания и ги виждам какви кретени са.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 47e5e3c95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Съветвам те да гледаш филма -TAKEN - с Liam Neeson.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 47e5e3c95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   За албанците пишат много хубави неща в списанието "Звездите на третия свят", непрекъснато ги хвалят, защото по темпо на развитие само Зимбабве успява понякога да ги бие.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 47e5e3c95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   №39
Ти добре ли си?
Как може той да те третира като нищожество, а ти да му пълзиш в краката и да му лижеш подметките? !
Не познавам лично албанци, но не съм чул никой да каже добра дума за тях.
Връзуми се, бягай от него!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d51b1a0274
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Момиче не започвай нищо сериозно с него, албанците са грижовни единственно към съпругите си албанки, нас българките ни имат за пропаднали и отношението им е като към такива, имат ни за втора ръка, да поясня тези които са от Косово и Македония, там са мюсюлмани, ще се мазни, ще те четка докато те омае и върже, после ще обърне друга страница, нищо чудно след това като те впримчи да станеш зависима от него и да ти сервира че има жена и деца в родината си, много добре съм запозната, омъжена съм за такъв, имаме познати семейства, горките жени, слава богу не можа да ме направи зависима, но всячески се опитва да ме смачка психически, след като ме оплете с чувства, но няма да го позволя, съвсем скоро смятам да му бия шута, ясно че всичко беше заради документите които взе. Албанците не могат да обичат, те са див народ и нас ни имат на подбив, като се съберат на групички и започнат да говорят за нас българите, още повече за българките, така ни се присмиват, разбира се на техният език за да не ги разбират, така и не го научих този език а и няма да се наложи, но малко схващам, достатъчно за да разбера как се бъзикат на наш гръб.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d51b1a0274
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   Албанците в самата Албания са съвсем други, нямат нищо общо с тези от Косово и Македония, особенно тези около и на морето, а и половината са християни а другата половина атеисти и мюсюлмани но исляма там е по-скоро символичен, манталитета е съвсем друг, в Косово и Македония все повече се строят джамии които ги финансира Саудитска Арабия, все повече жени които ходят покрити точно като арабки, преди 5г. не беше така а сега всяка трета жена е покрита от глава до пети, в Скопие в старата част всяка жена е така, а в Албания особенно на морето обстановката е все едно отиваш на купон.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5a08bc5b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

58.   Косоварите са много елементарни и примитивни хора, имат някакъв особен чар който при запознанство с жена вкарват в действие и така докато те усетят че си хлътнала, говорила съм си и с други жени обвързани с такива и те твърдят същото, после сменят тактиката. Ако не ги познаваш, бързо се зарибяваш, така се случи и с мен. Всъщност са твърде бездушни и с промити мозъци, имат странни навици, не могат да живеят далеч от близките си и приятелите си, те имат нужда да живят в група, по единици им е трудно да оцеляват, правят се на мъжкари но всъщност са далеч от еталона за мъжество, много са религиозни, и най-вече тия които са извън родината си, вярата им ги кара да се чувстват по-обединени, нещото без което не могат. Косовара не изпита чувства към жена, още повече ако не е албанка и такава която не му е народила деца, тук в Бг. за него жените са гадни ку... и които търсят секс, и те се възползват. Колкото и да се напъваш да предизвикаш емоции в тях, шанса за пробуждане на чувства е никакъв, ти може да си хубава, очарователна, секси, в очите му си само парче тъпо месо за секс. За това мили момичета, апел от мен, нищо сериозно с такива, защото със сигурност много ще съжалявате, това са интересчии, нагли и безскрупулни. Ти може и да си се влюбила, тъй като той точно това е успял да предизвика и постигне с цел, но в никакъв случай не очаквай взаимност, той просто иска да си вземе документите, да поживее известно време у вас, тъй като няма редовни доходи и на твоя издръжка. Да си живурка зад гърба ти, да зарибява други с, , неустоимия си чар, , та да докаже на себе си колко е велик, да те удостоява с внимание от дъжд на вятър за да поддържа огъня в теб, но не повече та да не свикваш с хубавото все пак, а ти трябва да си му благодарна за това, да му слушаш псувните на албански по адрес на българите и да му се радваш на смелостта, крайният резултат са документите които иска да вземе, след това наглостта взема връх тъй като е постигнал целта си и не му пука чак толкова дали ще е с теб, ако ви допада това което написах, приятно изкарване, на мен лично започна да ми се повдига и сложих край, лошото е че заради този индивид, загубих вяра в мъжете и не мисля че искам да се обвързвам след него.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5a08bc5b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   Мислят се за албанци, самите албанци в Албания не ги понасят, единственно ги допускат за да ходят да си харчат парите в страната им за почивка, тъй като Албания тепърва ще се развива като туристическа дестинация и няма много посетители от други държави, а там има такива прекрасни условия за туризъм, нищо чудно след време да им хакнат визов режим както е и в България. Преди влизането ни в ЕС идваха тук на почивка, но сега никакви ги няма, за това и напират да се женят за българки, тука ги влече да идват, а и спокойно могат да шарят из Европа, момичета не сключвайте брак с такива, не им раждайте деца, не им давайте възможности, не заслужават, малко са ни кусурите в държавата, бежанците от къде ли не, само тези елементи ни липсват, аз направих огромна грешка и ще ми е за урок, поне не си позволих глупостта да раждам на такъв, а мерси! Е тогава вече щях да си скубя косите! Да си стоят там където им е мястото, в държавицата им, там поне близките им ги държат изкъсо, няма жени, няма туй онуй и подмотване, а само здраво бачкане и ислям, 3-4 деца минимум ражда албанката, стои си в къщи, домакинства на цялата рода и гледа деца, мълчи и си трае, иначе ще я изгонят без децата и без пукната стотинка, такива са традициите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 66db3fa441
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

60.   В България албанци от държавата Албания няма. Те ходят предимно в Италия и Гърция тъй като са им близо. Тук са издънките на Косово и Македония наричащи се албанци. Един един местен учител по история ми каза че там са били български земи, значи го учат,
и говорят с голямо уважение за българите, многo сърдечни и слънчеви хора, дори забелязах че на външен вид в тази част на страната много си приличаме с тях, а също и по манталитет, последното е сигурно заради комунистическия режим в който бяхме.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6f271fba6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

61.   Приятелят ти е обрязан.

 
  ...

1-50 от 105
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker