Човекът бил "полигамно животно"!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Човекът бил "полигамно животно"!?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3097 пъти
Обръщам се към всички оправдатели на изневярата, "обяснявайки" я, видите ли, че това било в "природата" на човека, защото той бил " полигамно животно"!?

Я ми кажете (полигамните) животните КОЛКО ЧЕСТО правят секс?? Не знаете ли? Ами да ви кажа-ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА! Когато им е размножителния период! САМО!

Тааааа, като искате да сте като животните, полигамните нали, (навити ли сте да) правите ли секс само веднъж в годината!?? И последствията
да са ВИНАГИ раждане на малки, които в останалото време на годината се хранят, пазят от врагове и т. н. т? И това НОН-СТОП цял живот, абсолютно периодично понеже те води размножителния инстинкт и инстинките са ти водещото в живота!? М?

НЕ, НАЛИ!!! Еми значи, НЕ СТЕ ЖИВОТНИ! Щом не сте- идиотският ви "аргумент" НЕ СТРУВА!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2166d868eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А това каза ли го на човека, който ти изневери и си оправда изневярата с природата си? Защото ние, четящите тук, нямаме необходимост от толкова много удивителни, въпросителни и главни букви. Иначе съм съгласна с разсъжденията ти по въпроса. Човекът се различава от животинките по това, че освен първа има и още една сигнална система. Някои си карат само на първа, разбира се...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2e8ec1a219
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много го мислиш, явно си още млад. Всеки човек се бори за нещо. Някои ще ти кажат че сме полигамни, други ще ти кажат че хората са глупави, трети ще ти кажат, че сектите са хубаво нещо и още бог знае колко такива.
Важното е само едно, а именно да контактуваш само с хора, които са близки до твоя мироглед. Не можеш да промениш всички, за това са излишни всякакви полемики относно тези теми. Подбирай хората около теб и ще видиш че няма смисъл изобщо да удряш толкова препинателни знаци :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e0c123b139
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всеки си има право на мнение, явно това е твойто - браво!
Но моля те, не слагай всички хора под един знаменател! И няма нужда както казва номер 1 - да пишеш с толкова удивителни и главни букви, и иначе разбираме!
Колкото до полигамията, хората търсят разнообразие винаги и по всяко време. Замисли се.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 12823b311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази история я има като коментар в темата "Нормална ли е изневярата". Нямаше нужда да се пуска като отделна тема. Отговарям тук както отговорих там:

Как точно определяш според честотата на половите контакти. Тогава може ли да определим един мъж за полигамен или моногамен, ако не е правил секс 12 месеца? А после като започне често да прави? Още което каза, че животните правили секс веднъж в годината не е съвсем така. Делфините правят секс за удоволствие също както и хората.

Цитирам:

"Според етолозите (учени, занимаващи се с поведението на животните) само 1-2% от всички животински видове са моногамни. Ако погледнем най-близките си роднини – човекоподобните маймуни, – ще видим, че от тях нито един вид не е строго моногамен.
Биолозите отдавна са наясно с факта, че моногамията е много рядко срещана сред бозайниците, към които се числи и човекът. "

"Антропологът Джордж Мърдок изследва 849 човешки общности и 83% от тях практикуват полигамия от вида, за който става дума – мъжът има повече от една жена. Само при 16% от обществата се приема моногамията. Дори във формално моногамните групи има значителни случаи на скрити толерирани изневери. "

Забравих да подсетя, че се учи по Биология, човек спада към Животинското царство и е животно. Човекоподобните са семейство от разред Примати, към което принадлежи и човекът.
Ако не сме животни остава да се причислим към растенията :).

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 26245a3de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ох и аз ще отговоря както отговорих и там. Най-напред си изяснете значението на думичките моногамия и полигамия.
Моногамия-еднобрачие, брак само с един партньор.
Полигамия-брачни връзки на мъж с много жени.
Така, че по законите на Р. България, всички сме моногамни.
Останалото, авторе, което искаш да кажеш е разнообразие, желание за секс с други партньори. Мисля, че има разлика между понятията, не намираш ли?
К-Ман, не мисля, че съм маймуна, по скоро се оприличавам на друго животно.
Маги

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 12823b311a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Маги, правилно мислиш, аз също те оприличавам на друго.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2ce159c1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   НЕ ЧОВЕКЪТ, А МЪЖЪТ :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ae74ed4316
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, грешиш, не е само мъжът.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: aa29abacc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 1, умникоооо, никой не ми е изневерявал! Както друг написа, подбирам си средата!!! Представи си, че не е лично, а просто реагира към тъпия довод на някои хора като Кман, който сега се хвана за делфините. Но И делфините раждат периодично! Кман, хайде кажи ми, какъв ти е шанса да си намериш жена, която да иска да ти ражда ВСЯКА ГОДИНА!!!? Нулев. Така, че не се оправдай с делфини или маймуни или живей 100% според сравненията си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3cf4d4b641
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Искам да попитам относно полигамността на животните. След като един мъжкар оплоди женската, има ли ангажимент към нея? Или следващата година просто преминава към следващата женска, без да се интересува от майката на предишното си поколение? Защото може да се прави паралел с човешките отношения само ако живее с първата и заедно се грижат един за друг и за поколението си. В противен случай в човешкия свят аналог е плейбоят, който чука и преминава към следващата, не семейният мъж, който оправдава забежките си с "полигамността на животните", към които се числи.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: db04318a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, много правилно питаш! Аз и затова пуснах тази тема. Тъпо е да се оправдаваш с нещо, след като не се държиш като това, с което се оправдавашпо никакъв друг показател...

Не съм изказвала оценки кое е правилно и кое- не. Нито пък съм страдалалично от изневяра, държа да подчертая. Аз не съм на такова примитивно ниво (като например полигамните "животни"), за да се вълнувам от неща САМО лично случили се на мен!!!

Но твърдя, че такова оправдание е повече от тъпо! Който иска да се "оправдава"да намери нещо по-добро!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9a32dec1a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, зависи от животните. Птиците например образуват дълготрайни връзки, докато отглеждат малките. При кучетата обаче, както знаем, не е така. При шимпанзетата няма, но при друг примат близък до хората - боноботата има също нещо като връзка. Там женската прикрива кога е в овулация, за да държи мъжкия непрекъснато близко до себе си.

А по темата, мисля, че човек е полигамно животно, но има и разум. По-точно човекът практикува т. нар. серийна моногамия - в даден период от живота си да е ексклузивно с един партньор. В зависимост колко е примативен човек разумът му може да е по-проявен или не толкова проявен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker