Човешката природа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Човешката природа
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2510 пъти
Здравейте!

Аз съм едно доста объркано момче. На 23 съм, родом съм от В., съчетавам следването с работата. Имам страхотна приятелка, която се държи с мен по уникален начин. Никога не съм усетил да ми липсва нещо. И тук идва големият проблем - сърцето ми не й принадлежи. То е на друга, с която драмите и скандалите бяха нещо съвсем нормално, а милите думи почти ги нямаше. Но тя е част от мен. Разиграва ме, играе си с мен и чувствата ми, залъгва ме, прави си каквото си иска, но аз съм луд по нея. Новата ми приятелка беше с цел уж да забравя това момиче, но не стана. Макар че сега имам всичко, сърцето ми ме тегли да се върна обратно. Знам, че това не е любов, а наранена гордост или самочувствие, но ако мога да се върна при предишната си приятелка, ще го направя. Тя също има чувства към мен все още, но като знам, че драмите ще продължат - струва ли си? Защо човек винаги ходи там, където му се качват на главата и го мачкат, а не при тези, които ще скочат в огъня за него.

Скапаната човешка природа...

Моля за съвети, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 22d6d179f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютна глупост! Не се връщай назад, ако не искаш да преживееш униженията и капризите отново. Ако не се научиш да цениш новата си приятелка, тя така или иначе ще те зареже и накрая ще съжаляваш. Имаш човек, който те обича до себе си, не проваляй всичко заради някаква луда, с която няма да изкараш и 6 м.
Като загубиш сегашната си приятелка пък ще ревеш за нея по форумите и пак няма да си щастлив.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8c2ae9dd08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ще ти дам съвет различен от този на Номер 1. Върни се при онази, опари се пак, нека да ти вгорчи живота и така... Така докато ти дойде умът. Само така ще научиш, че каквото хвърчи не се яде.

Ел:)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f0c7fd16e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А защо винаги гледаме какво ни липсва, а не какво имаме? Минало е, няма я, край на драмата! Каквото е било е било, хората можем да обичаме милион пъти, но никоя любов не прилича на миналата. Явно с бившата ти сте имали типа бурна любов, карате се, обиждате се, но страстта помежду ви е толкова силна, че всичко се забравя за секунди, това е динамика. Истината е, че това което ни привлича истински е просто самата химия, темперамента на даден човек, как може да ни подкоси краката с една усмивка и само с поглед можем да се загубим в очите му. Ако не изпитваш нищо към настоящата я остави на мира, момичето заслужава човек, който също би скочил в огъня за нея, С нея. Просто изпитвате различни неща, търсите и копнеете за различен живот с други типажи хора, това е всичко.

Противоположностите се привличат, но никой не ни е казвал, че привличането може да бъде хиляди пъти по-силно от всичко друго.
И.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7222c42875
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хаха, явно не само жените сме мазохистки и обичаме да ни мачкат, но и мъжете. Според мен ти изпитваш фрустрация към бившата ти, не любов! Просто мисълта, че не си я имал не ти дава мира, ама това ще отмине. Казвам ти го като човек, който е минал през това. Искаш или не искаш - ще я забравиш рано или късно.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 98bcd43ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не мога да се съглася с предните коментари, извинявам се за което. Остави философските локуми и се погрижи за себе си. Първо любовта не се пречели, нея или я има или не, както са казвали старите хора : До полет не се долита!
От тук натам имаш много избора, които можеш да направиш. Според мен най-честно би било д оставиш това добро момиче да намери човек, който да я обича такава каквато е. Иначе ще нараниш и нея и всички около вас. Сега всичко ще е наред, но ако не я обичаш, колкото и да оценяваш че е добра, все нещо ще те дразни и шанса да и изневериш или да я унижиш е много голям. За това ако държиш на нея, кажи и всичко, няма да е лесно, но ще е за нейно добро.
След това вече да ти е като обица на ухото, да не се обвързваш за хора, само за да не си сам. Това е често повтаряща се грешка, която не завършва добре повярвай ми.
Не мисли само за себе си, а и за това добро момиче.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c74a1e2de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   абсолютно същата история и при мен. Оная даже ми изневери, аз естествено я зарязах, не можах да я забравя обаче.

Сега имам човек, на който вярвам и който ми вярва, много по-стойностен, но я няма оная тръпка (любов има, предполагам на друго ниво). Вече мина доста време, а предишната ми приятелка след като минаха години от драмата ни, ми призна че не можела без мен. Сега всеки е по пътя си, но не бих се върнал. Това се нарича израстване/порастване - както искаш.

Има време за драми, но когато порастем трябва да захвърлим тези детски глупости на страна :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4bc86cb738
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така, както си написал изглежда, че май не си мн способен да обикнеш този, който е проявил към теб истински чувства. Мисля, че подсъзнателно искаш някак да "завоюваш" вниманието и обичта на бившата ти, може би и донякъде вярваш, че можеш да я промениш към по-добро. Ама илюзиите са голяма работа. Както казва номер 3, май вълнението те блазни да се върнеш при нея. Струва ми се, че приемаш момичето до себе си в момента, обикнало те какъвто си за даденост. А можеш ли да си представиш огорчението, което тя ще изпита когато рано или късно осъзнае отношението ти? Трябва да си наложиш воля, все пак си голям вече, според мен ако избереш бившата ще загубиш всичко, но така де, мн хора проумяват грешката си чак когато реално си заблъскат главата в стената.

Момиче на 16г.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b6e3931fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Приказката "мачкай, за да те уважават" май излиза вярна... за съжаление. Никой вече не харесва скромните хора, тези които биха направили всичко за теб. Всеки гледа недостижимото, предизвикателното. Явно бившата ти е била умствено предизвикателство за теб, а настоящата е някоя кротушка, която с нищо не може да те развълнува. Да, такива сме хората... мазохисти. И винаги оценяваме хората и обстоятелствата, но когато вече е станало късно. Все пак направи това, което ти подсказва сърцето, защото недовършените неща са най- ограбващи душата!

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 295032ba00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   .... чак''скапана''.... по-скоро сбъркана човешка природа.... всички минаваме и по тоя път... иначе как ще се учим за да сгрешим.... отново... ЗАРА

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2d145b7ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това съвсем не е човешката природа, а придобит рефлекс от най-ранните години.
Ти си си въобразил на подсъзнателно ниво, че караница и страдание значи близост, защото когато си бил дете са ти се карали само най-близките хора от обкръжението. Тези, които са били загрижени за теб.
Това е причината 90% от тормозените хора да ги влече към техния мъчител. Така сякаш нещата отново си идват на мястото - "... ще ме изтормози и утеши = не е безразличен/а към мен"

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4a23234829
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И какво като новата му приятелка се държи супер с него. Ми той не я обича бе хора, казва си го. Сърцето не избира кого да обича, каквото и да казва разума. Моята баба ми е казвала, че при човек когото не обичаш нямаш място. Авторе решенията си взимаш ти, но насила хубост не става.
Ж39

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 50b89bd0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен в новата ти връзка просто липсва страстта, емоцията която ти подсъзнателно търсиш. И въпреки това не те съветвам да изпуснеш питомното и да се върнеш при дивото. Защото неминуемо след време ще съжаляваш. Другия вареант е да се върнеш, да гориш в буен огън, но и добре да се изпариш.. може би.. кой знае... :) Направи така както ти диктуват инстинктите и сърцето. Но аз от по зрелия си опит на твое място щях да загърбя миналото. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 01dac5d520
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Зарежи ги тези глупости, пич! Искал да се върне обратно! Кой се връща обратно в детската градина?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker