Не съдете любовниците! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не съдете любовниците!
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3552 пъти
Седя, чета истории за изневери. Помислих си, защо така остро повечето хора заклеймяват изневерилите. Наричат ги с какви ли не имена. За мен това са хора открили късно истинската любов. Безвъзвратно късно. Всички търсим истинската любов. Щастливи са тези, които я намират в по-ранните си години. Образуват семейство и създават деца. Но има и неслучили по различни причини. Любовта може да ни връхлети в най-неподходящия момент, но да се окаже фатална. Мисля, че най-истинската и безрезервна любов е тази, между хора, които съзнават, че е невъзможна и въпреки това поемат по този трънлив път. Обичат и страдат, но не се отказват. Любовта на изневеряващите е като стремежа на пеперудата към светлината на огъня. Знае, че ще загине, но не се страхува от финала. Това са силни и смели хора, готови да поемат риск пред обществото. Не мисля, че са безотговорни. Повечето запазват семействата си точно по тази примина. Просто имат право на своето щастие. Имат свой свят и строги граници и правила, които не нарушават. Човек никога не знае кога какво може да му се случи..
Какво правят двама души насаме си е тяхна работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 70c5b8fcc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз лично съм съгласна с теб!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bc4f9f67b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично не съдя никого! Единственото според мен е честността. да, разбира се, че можеш да срещнеш Голямата любов! И точно затова трябва да докажеш своята почтеност и отговорност и ако си смел и готов да се бориш за тази любов. така съпругата няма да е измамена, мъжът ще е истински мъж, а т. н. любовница може би най-щстливата жена на света с мъжа до себе си.

Една бивша съпруга, чиито мъж бе истински

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f417c3a4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не забравяйте, че всеки е в своето пълно право и е егоист за своето най-свято. Напълно нормална е реакцията на една жена да речем, след като е разбрала, че мъжът й е изневерил с друга, тя да съди любовницата и не на последно място мъжът й. Да съди любовницата за това, че е била егоистка и е помислила за своето щастие с този мъж, който вече е избрал своята избраница в живота, и мъжът и за това, че чисто и просто я е излъгал и за него няма никакво значение женен ли е не е ли... той пак търси авантюри и секс, но не с неговата жена, а с друга. Много пъти се получават и обрати, и "изневерите" в продължение на години прерастват в любов, но дори и да е така, това не оправдава постъпката и на двамата. И двамата са виновни, че са помислили за своето щастие и са лъгали в името на това на тях да им е добре.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 60ed07166b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки се стреми към щастие наистина.... Но като са открили късно истинската любов, след време, най-справедливо за всички страни е да се разделят/разведат с предишните си половинки и да се съберат с човека когото обичат. А не да се крият, някак нечестно и неуважително и нелоялно е към съпруга/та.
Боя се обаче, че само някои от тях ще прояват тая смелост, оправдавайки се с различни неща. Повечето ще предпочетат да си я карат така-защото е по-удобно сякаш, колкото и да е мъчително. Жените искат да изживеят отново тръпката, емоцията да си желана и обичана, а мъжете - забавление, секс... И двамата са си начесали крастата.
Но като цяло това ми изглежда някак жалко.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d850549e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да съгласна съм не съдете!
Не е виновна любовницата/любовника, че са се появили някъде, а това, че нещо не върви в отношенията на двама в едно семейство.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5707ed63ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Уффф, истинска любов между любовници, поемане на риск, трънлив път. Що за глупости са това! Ако наистина съществува силна любов между двама души, то те се събират, независимо от това дали имат семейства или не. Напълно съм съгласен с №2, че когато подобно нещо се случи, човек трябва да е достатъчно отговорен и да каже на половинката си как стоят нещата. В този случай бих се съгласил с автора, но да ми говорите, че жена, която има по няколко любовника и непрекъснато обогатява списъка им, или пък че мъж, гледащ само накъде да кривне, обичат истински и вървят по трънлив път са пълни глупости. Истината е, че хората, които изневеряват не уважават партньора си, не го обичат и вероятно никога не са го обичали. Просто им е супер удобно да си имат семейство за пред хората, а те в същото време да се забавляват, когато и където могат. Оправдания от сорта ама той или тя не ми дава това от което имам нужда са идиотски. Щом имаш проблеми с даден човек, сядате говорите и ако не можете да ги решите се разделяте, това е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ae8c25e16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен изневярата не винаги е плод на голямата любов. В повечето случаи се дължи на неразбирателство в семейството. Аз също не смятам, че любовниците трябва да бъдат съдени. Когато изневеряваш не го правиш от лошотия или злоба, а защото нещо жизнено важно в любовните взаимоотношения ти липсва. Нормално е да задоволиш нуждите си тогава когато те са най-силни, това дори не зависи от самият теб, то е нормална човешка реакция. Всеки човек, малко или много, изпитва обич към себе си или казано на друг език притежава така наречения "егоизъм". Когато не си щастлив в средата, в която живееш един ден вътрешното ти "Аз" те задължава да потърсиш щастие другаде. Много хора обвиняват единствено половинката си в случай, че го хванат в изневяра, което е нормално, но трябва да потърсят вина и в себе си. Няма безпричинна изневяра. Да, съществуват и така наречените "кръшкачи", тоест хора, които обичат да флиртуват с противоположния пол повече отколкото би трябвало и трудно се задоволяват дълго време с един и същи човек до себе си. Мисля, че има такива хора и сред мъжете, и сред жените. Те до някаква степен са по-склонни към изневяра при кризистни моменти с официалната си половинка, но тук не става въпрос за кой знае каква изневяра, а по-скоро временни забежки, характерни за този тип хора. Но ако изневярата е от онзи спасителен тип, когато намираш човек, който да те измъква поне за малко от неблагоприятната реалност, в която живееш тогава вече наистина става ясно, че дълго време ти е липсвало нещо и ти си в пълното си право да го потърсиш извън семейното гнездо.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e3c4105b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Глупости!
Не всеки, който изневерява е влюбен-някои го правят просто, защото са крайно неуверени в себе си и имат отчайващо странна нужда от внимание и себедоказване!
И ми е интересно пак ли ще си толкова отворена и благоразположена към изневярата ако ти се случи-но не в ролята ти на любовница, а да си от странаат на тоя, който го изживява с целия ужас!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9eaf650884
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Който е защитил някаква своя идея, кауза или любов, рискувайки с това да си навлече неодобрението на обществото е смел - да. В този смисъл любовниците са смели хора. Но смелостта не е липсата на страх, а преценката, че нещо е по-важно от страха.
Често изневярата не се дължи на някой извън брака и това е много трудно да се проумее и от двамата семейни. Наличието на извънбрачна връзка е само симптом на нещастието вътре в брака. Нещастие, което е самота, обърканост, неуважение и може би най-вече липса на ТОПЛИНА.
От друга страна именно отговорността към традициите и обществения морал задържа тези нещастни в един съюз.
Редицата емоции, свързани с разкриването на изневярата са си строго идентични за всички. Някои жени ще изхвърлят мръсния боклук навън, други ще отидат да се разпарвят с любовницата, трети ще започнат да се обвиняват и да тънат в съмнения и болка, но няма да покажат, че знаят истината. Това всеки си го избира сам.
От страна на свободни я в любовния триъгълник (когато е свободен) нещата също не са лесни. Няма такова решение като "Сега ще й открадна мъжа на тази" Често любовницата не познава жената на приятеля си. Решението да встъпиш в такава връзка е съпроводено с тежки вътрешни борби ипротивно на всички клишета - нека ви кажа с какво и за какво се бори една любовница - с чувствата си към този мъж.

И все пак са заедно, и все пак се търсят.. защото забраненото било най-сладко (поредното клише) Често участниците в тези връзки-триъгълници са много по-нещастни, гневни, смутени, объркани.

И все пак са заедно - за секса ли е? Едва ли някой би си рискувал психическото здраве, за единия секс.

Да, съгласна съм с теб - заради любов е.

Важното е да помните - от която и страна да се озовете, че не сте единствени и по-важно, че не сте ВИНОВНИ.
Няма в света виновни, всеки следва своя си път, учи си своите уроци и се разплаща за своята си карма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8f8483eec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Въобще не ми пука дали е от любов или не, закъсняла или каквато и да е била друга, да си любовница е патетично и отвратително. Цял живот да бъдеш втората, а при теб да идват, защото нямат сила да напъснат жените си и постоянно да ти обещават неща, които никога не изпълняват... А мерси.. Ако ще да ми се появи най-хубавия, най-стойностния и най-сладкия мъж пред мен, женен ли е, просто го отблъсквам и дори не го поглеждам. Толкова ли не можете да се въздържате и да си кажете, че това няма смислъл? Защо въобще сами си се поставяте в такива ситуации? Хайде на някои им харесва и не го приемат насериозно, но на всички вас, които им пука?
Все да си в сянка, все да се криете и да не можете да афиширате любовта си. Ебаси трагедията, не знам какви жени сте... Без никакво уважение към самите себе си... Супер зле!!! Горките...

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5268e83420
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Че кои сме ние, за да съдим любовниците? И въобще кои сме ние, за да съдим някого?
Моето мнение е сходни с повечето коментари като мога да го кажа по малко по-различен начин. Аз съм За свободния човешки избор, За личния живот, За любовта. Но! Много често тези неща въобще не присъстват в едно семейство. И тогава точно се стига до изнамирането на т. нар "любовници". Може те да нямат нищо любовно у себе си, а може и да са преоткрита късна любов. Няма значение, всъщност. Хипотетично ако един мъж или една жена има семейство, дете/деца тя/той трябва да седне да поговори с половинката си за всичко, което го тревожи. Компромиси, разговори, знаете как е. И дори ако намери любовта извън семейството. Не бива да унижава човека до себе си. Не бива да го принуждава да живее в някакъв луд Бермудски любовен триъгълник или дори в друга геометрична фигура. Преди всичко уважението, ако няма любов и взаимност!
Лесно е обаче да се говори теоретично както по-горе, нали? Ами ако се случи на теб? Ако мъжлето ти или благоверната ти женичка си хване нещо странично? Дали няма да съдиш всички, причинили ти болка? В такива ситуации има само един разумен изход...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b8cf6925d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, прочети не само заглавието, а и темата на автора/ката.
Тук не става дума за любовниците, а за обвързаните хора-любовници, т. е. за човекът, тръгнал да изневерява.
Повечето жени и мъже-любовници на женени мъже/жени същност са необвързани и свободни хора.
Подкрепям те все пак и мога да посъветвам особено младите жени да не се занимават с женени мъже. В 9/10 от случаите нещата излизат от контрол и иначе необвързаната и свободна любовник/ца се озовават между шамарите и накрая изоставени и порогани от обществото.
Не можете да си представите, че дългът, материалната обвързаност, грижата за децата са по-силни от всякаква любов, уважение и привързаност.
Казвам го, защото за малко и аз да завърша така, но усях да съм именно една от тези 10, които завършват добре и не, защото аз съм по-добра от останалите 9, а просто, защото моят човек избра мен пред празния си и фалшив брак.
11, хората си търсят „нещо странично“, когато нищо, дори уважение не е останало. Който уважава половинката си и получава уважение, той не търси страничен партньор.
От 3 години сме семейство и той споделя, че никога повече не може да си представи да има семейство, в което няма любов. Дългът и материалната обвързаност са временна сплав, която не устоява на времето. Такова семейство не устоява на удърите на съдбата. Само, когато хората в една връзка се обичат, уважават, споделят мислите, интересите, мечтите си, само тогава няма място за трети.
Това е мнението ми.

Съдя обвързаните любовници в това, че лъжат себе си, а и семействата си, вместо да покажат малко здрав разум и да се разделят със съпругата/съпруга, когато нямат повече, какво да си казват.
Повечето го правят от чиста проба слабохарактност, глупост, слабост, мисли за материалното. Казват, че го правят за децата си, но това съвсем не е така, повечето разведени двойки се грижат по-добре за децата си от нещастно обвързаните, които прекарват дните си в скандали и взаимни обвинения.
Това е моето мнение по въпроса. Успех на всички, които се борят за любовта си и са честни към близките си хора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9e46ea8e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Нека и аз си кажа мнението, макар да бъде малко дълго, опитвайки се да обясни на автора основните точки.

Авторе, никой няма право да съди, най-малко пък ще тръгна да казвам на някой тръгнал да си съсипва живота, че това не е правилно. Не е мой проблем, така станаха нещата в държавата, че за да си ок, не трябва да се обръща внимание на такива, които твърдят налудничеви неща, защото тръгнеш ли да казваш че "Изневярата е тъпо нещо " както го мисля, то това значи такива като теб да започнат да ми задават още един куп тъпи въпроси.
Всичко започна през деведесете години. Тогава още в училищата се заби мисълта, че трябва да се живее ден за ден, че човек трябва да граби с пълни шепи от живота независимо от цената. В течение на времето нарочно по телевизиите показваха и описваха живота на хора, които са с основно образование и чрез кражби на бабички и беззащитни хора, натрупаха много пари. Така много хора насилствено влязоха във демокрацията с изчанчено и грешно мислене. И така се роди този нов строй авторе, в който такива като теб не уважават никой, дори уж най-ценните си хора, които са раждали децата им, или пък жени, които не ценят какво правят половинките им.
Всичко това разбира се е възможно, само когато пък има и друг тип хора, които също са загубили почва под краката си и търпят подобно поведение на такива като теб.
Обаче интересното е, че такива като теб са големи във интернет, подкрепят с абсурдни твърдения тези, които в реала не би споделил на глас. Защо някой от вас, толкова много изневеряващи не хване да си признава пред всички близки, щом е толкова нормално? Защо се криете по миши дупки като изневерявате, а не казвате на партньорите си за тези неща?

Така че авторе, не се прави на велик, не пиши тук глупости, а хвани и поеми отговорността за своя си живот, защото така или иначе си е твоя и повярвай ми друг няма да я поеме, или ще го направи до време.
За това сте толкова отворени всички, защото знаете че докато кръшкате, някъде там ще седи човека до вас, че бъде същия баламурник и дори да разбере, вместо да ви изгони, като добър човек ще започне да търси причините за вашите действия в себе си и ще поеме вашата отговорност. За това българинът е толкова зле във всяко едно отношение, защото е свикнал през тези 22 години, все някой друг да носи отговорност за действията му, а той да си прави каквото си иска.

На мен ми се е случвало да ми изневеряват един единствен път, бяхме една година заедно. Стана ми гадно, чувствах се като парцал, но знаех че за такова нещо прошка няма. А човека който направи това, седна да ми говори че нещо и липсвало, че заради мен била изневярата. Аз и изслушах монолога внимателно без да я прекъсвам и като изброи всичко, опитвайки се сама да си сложи ореол за невинност на главата, я помолих просто до 10 минути да се изнесе от жилището ми и да си живее живота както намери за добре. Без скандали, без дърпаници и караници.
Тя го направи, дори се опита след това да говори лоши неща за мен пред общи познати, че съм я изхвърлил без причина, че била ангел неземен а аз съм деспотичен изрод, който я тормозел. Само че преглътнах и това и се направих че нищо не е станало. За съжаление когато човек е паразит и консуматор той не спира до тук, след време смени тактиката, започна да се извинява, била луднала, било и лошо, разбрала била какво е загубила. То не бяха обяснения, не беше чудо. Аз пак я изслушах и я помолих да не ме занимава с глупости.
От тогава се пробва още няколко пъти, общо взето пак без резултат. Е вече близо 10 години след това, аз имам дете от страхотен човек, за който бих дал живота си, защото е жена на място, като каже нещо, знам че е отговорна и точна.
Онази не я знам какво прави, но последно дочух че работела като сервитьорка, защото вече онази красота която мислеше за голяма работа премина и и остана голата истина без образование и грам мозък. Имала си мъж, който пиел всяка вечер като шопар и я млатил за добро утро.

И искаш да кажеш авторе, че след всичко написано, аз искам да те съдя?
Айде няма нужда, има една поговорка, че когато човек е глупав, сам се докарва до такова положение, че никой друг не може да направи същото дори да иска.

Успех авторе :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 23c47a8ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Прочетох внимателно мненията ви и ще се изкажа и аз: Мисля, че много трудно човек, който е любовник, може да вземе решение да напусне законната си половинка, най вече, защото въпреки "забранената любов" се предполага, че всички от съпруга/та, децата, приятели, колеги и т. н. ще бъде презрян, именно за това, че си е позволил да изпита любов. Нямам предвид онези жени и мъже, който проституират. А какво да кажем за омъжените, които и без да са любовници, не радват половинките си и ги тормозят?
Смятам, че това, какво прави в леглото един мъж/жена е любов, и затова ги наричаме "любовници"

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f28a89f73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Има извънбрачни връзки, стъпващи на любов, има и такива на интерес, на скука и на желание за разнообразие. Не съм съгласна, че се касае за любов в случаите, в които години наред 5-10-20 се поддържат извънбрачни връзки. Това не е любов, а интересчийство и е много по-жалко от това да бъдеш честен и пред съпруга си, и пред обществото и да се разведеш, за да заживееш в брак с новата (истинска ) любов. Любовта е за смелите и честните, не е за подлизурковци и коцакари и евтини жени. Не слагайте тази баластра хората, които завоюват любовта се и се борят за нея. С цената на всичко!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 61887d25e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Абе то любов, любов, ама сиренето с пари! Когато има деца, дом, семейство и то от двете страни - какви любови, какво нещо! А, го обясни на децата! И когато пеперудките престанат да пърхат и хормоните се успокоят, поредния се срива в прахта - какво правим? Търсим следващата "голяма любов"? ! Айде моля ви се - не сме на 16! Аман от инфанти!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f7eb1331e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Стига с тая любов, бе братче... цял свят влюбен, само те сами си мажат очите с баналности "крадените късчета на любов", "всеки един миг, когато е до мен" и какви ли не други глупости. Любовта и розите е до време, после трябва да се усетиш, че не си пубер и да почнеш да мислиш с горната си глава.

Що да не съдим любовниците? Аз харесвам смелите жени, тези, които не биха да допуснали да бъдат 2ра цигулка... Понеже всяка една любовница в момента ще ми ревне как не знам, то не питало и тя нямала намерение... АМА зад тези оправдания седи тъжната истина. Една жена, която е готова да чака, да се задоволи с коричките, да е сама и да е мръсната тайна на някого. Е защо пък да не я съдя? Всички хора по земята са минали по пътя на "голямата любов", ама някои жени нямаме нерви и желание да седим на празни надежди. както и обратното, ако моя мъж се захване по "любов", че видиш ли покрай плешивото му теме му дошла музата и да се прави на млад, на секундата го пращам при любовницата, като задържам всичко за мен си - малка компенсация за напразното вричането в любов пред държавата и хитрия адвокат.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f4822c002a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   можете само да осъждате. немати дори представа какво е то, да си любовница. как боли. немаш нужда да ти дава пари, само любов. какво е да разбираш ден след ден, че нямаш на това право..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker