Искам да разбере, че човек трябва да се бори - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да разбере, че човек трябва да се бори
преди: 15 години, 28 дни, прочетена 4496 пъти
На 40г. жена съм и досега съм живяла гледайки детето си, работейки и грижейки се за дома си.

Обичам един мъж от години, макар да не живеем заедно. Той също ме обича, но живота ни не върви по права линия, напоследък имахме големи проблеми, не касаещи отношенията ни, но рефлектиращи върху тях /действия от други неща и хора/.

ПРОСТЕТЕ, НЕ МИ СЕ РАЗКАЗВА ЦЯЛАТА НИ ДРАМА, само ще кажа, че не живеем под един покрив. Оказа се, че не е достатъчно да има любов между двама души за да са щастливи и, че АЛЧНОСТТА, в комбинация със СТРАХА дори само при единия може да смачка всичко. Трябва да го накарам да се бори за щастието ни, защото той се е предал на обстоятелствата и не вижда как това ще съсипе отношенията ни.

Не искам да му изневерявам, не искам да му играя игрички, не искам да го огорчавам или обиждам. Но трябва да го извадя от състоянието на НЕСЪПРОТИВА КЪМ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА в което е и да го предизвикам да защити щастието ни.

С други думи - искам съвет от вас - разговорите ни не помогнаха, трябва да НАПРАВЯ нещо, така, че да го накарам да разбере, че човек трябва да се бори, а не да се предава. Хрумнало ми беше даже да предизвикам ревността му, нещо което дори не знам как да направя!!! Нито излизам някъде, нито в работата ми е уместно да правя глупости, нито искам да го правя...А и в изтормозеното състояние в което е, се опасявам, че ако прекаля може да не го понесе, ще се предаде и пред моето действие и пак ще се изгубим.

Как да се противопоставя на страха му, алчността му, и слабият му характер, които по стечение на обстоятелствата са пречка да живеем заедно и да бъдем семейство? Как се мотивира такъв човек?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 27 дни
hash: b1faa7a4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да речем, че го извадиш от това му състояние. Готова ли си
цял живот да влачиш на гърба си човек със слаб характер.
Предполагам, че на възраст е някъде колкото теб. На тези
години много трудно можеш да промениш човек. Изживей любовта си, но аз не бих се обвързвала с човек, който не
умее да се бори. Алчността, страха и слабия характер ще
са пречка и при съвместното ви "щастливо" съжителство.

 
  ...
преди: 15 години, 27 дни
hash: 99b5f76ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как да го накараш... няма как. Нужно е самия той да го иска. Ако той не иска да е семейство с тебе, никой не може да го накара. Не знам какъв точно е проблема, но какъвто и да е, за да направи нещо трябва да го поиска.
А това, че "външни обстоятелства ни съсипват отношенията", това не е добре... Доколкото разбирам, искаш да се съберете като семейство. Ако е така, а той не го иска... не знам какво да ти кажа... значи, грубо казано, нямате обща посока.Аз бих поставила ултиматум. Така поне ще си изясня как стоят нещата.Иначе какво да правя с човек, с който желанията ни се разминават... споменаваш за алчност... трябва да си изясниш за себе си, щом други хора и неща като алчност са пречка в отношенията ви, доколко той държи на теб?

 
  ...
преди: 15 години, 27 дни
hash: d1c96afc51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей аз съм едва на 25 да много по малък съм от теб
преди много време ми се случи нещо което никога няма да забравя това нещо е ужасно много ужасно и то промени целия ми живот обърна го наопаки но най вече чувствата ми бяха наранени до ента степен колкото и да искам да обичам не мога просто не мога да повярвам отново в някоя жена не мога да се доверя отново. С течение на времето разбрах че едвали ще се влюбя втори път може би този мъж е преживял подобна травма и му трябва време за да се отпусне да повярва от ново в някоя.

Опитай се да го накараш да повярва в теб ако не повярва в теб нищо няма да излезе но ако повярва ще се бори със зъби и нокти за да запази любовта.

Ако го накараш да те ревнува ще го загубиш завинаги защото той вече ти е гласувал някакво доверие и ако предпримеш нещо което би трябвало да го накара да ревнува той ще се почувства гадно и ще си каже тази е като всички други няма смисъл да се занимавам с нея.
Желая ти успех.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 27 дни
hash: 582497bf84
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заложете на това, което ви свързва. Създайте ми усещане как ще се чувства, ако сте заедно. Но преценете дали не сте субективна и да считате, че само с вас той ще е щастлив.
Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 27 дни
hash: 62b9287c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може би човек, който не иска нещо, си търси причини за да не го прави. Едва ли след като е над 40 ще се отърве от навиците си, пък били те и алчност, страх, нерешителност. Ако се съберете, ще го ръчкаш постоянно, той пък ще се дразни, че го командваш. Бягай! Може би те страх от самотата, но не трябва да се задоволяваш с лесното и наличното, особенно като виждаш и знаеш, че то не е за теб!

Когато хората се обичат, преодоляват всичко и правят саможертви!

 
  ...


...
преди: 15 години, 27 дни
hash: 1dc5b958ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ОТ АВТОРА НА ИСТОРИЯТА:
Благодаря на всички ви, от всеки от вас имам какво да науча.

№2 изказа моите страхове буквално. Само дето ултиматум в момента значи директно да го изгубя, защото признавам, че донякъде човека е притиснат от обстоятелствата.
№4 описа подхода ми дотук, аз именно това правех досега.
№1, и аз съм се питала същото, и да, готова съм да бъда по-действения човек, това не ме плаши.

№3 изказа точно онова, което ме спира да му инсценирам повод за ревност - това са и моите дълбоки убеждения, че човеците не бива да си играят с важните неща. Мъчно ми е, че си пострадал, никой не заслужава да го боли.
№5, не мога да преценя не иска ли или наистина си мисли, че не може да го направи.

Той ме моли за ОЩЕ ВРЕМЕ за да се справи с проблемите сам, между нас има обич, но човек се изморява и изхабява и прекалено продължителното страдание неволно го променя. Това е проблема - мисля, че неговото "справяне с проблема" не е ефективно, а междувременно той привиква към изопачените ни отношения и точно затова писах тук, БЕЗ ДА СИ ДАВА СМЕТКА ЗА ПРОМЕНИТЕ, ЗАЩОТО СЕ СЛУЧВАТ БАВНО И БОЛКАТА НЕ Е РЯЗКА, А Е КАТО АГОНИЯ!?!?!?

Затова ми хрумна за изневярата...
Има ли междинно положение, някакъв приемлив вариант, при който хем да го отрезвя и мотивирам, хем да не го пречупя и изгубя?

ОЩЕ ВЕДНЪЖ - БЛАГОДАРЯ ВИ, ОБИЧАМ ВИ!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 27 дни
hash: cc9b65d697
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз ти писах коментар 2. Вие сте двама: защо проблемите му ви развалят отношенията? Впрочем знам какво е, кото всичко е наред, ок. Но като се яви проблем, вместо да застанем един до друг за да ни е по-леко с проблема, става обратното - отношенията се изострят.

Та, не е ли възможно някак си вие с него да се обедините, и да застанете заедно срещу проблема? Ако той идва от друг човек защо не му теглиш една, дето се вика.Мисля, че какъвто и проблем да има, двама по-лесно ще го разрешат, отколкото ако човек е сам.

Аз от много години съм сама, и се налагаше да се изправям срещу проблемите без да има кой да застане до мен.

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: 582497bf84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   №4 съм - жена на 50.
Междинното състояние е да осъзнае и да почувства някаква промяна у вас. Напр. по-делова, по-дистанцирана от неговите проблеми /т.е. оставям те да си изясниш позицията сам, не ти въздействам, не те принискам, не изисквам/. Но в замяна получаваш мое загадъчно отдръпване. По-скоро психологическо, а не сексуално или пък с намек, че има друг мъж и повод за ревност. Тихо оттегляне... Ето на теб предоставям да решиш как ще е, ако останеш в сегашния си или минал стереотип.

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: 77a78094ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нещото, което да го мотивира и да не го пречупи едноврменно, вече си го практикувала - разговора.

Сигурна ли си, че си разговаряла с него, така както трябва? Казвала ли си му някога, какво може да загуби ако нещата не се променят? Според мен един ТОЧЕН, кратък и съдържащ всички факти, разговор би оправил нещата...

Другия вариант, който ми хрумва е да му покажеш как да се измъкне от това състояние. Покажи му какво значи дух, борбеност... Заеми се с нещо, което той отрича с думите, че е непосилно за него. Бори се със всички сили... докато не успееш. Така ще му докажеш, че "има ли желание има и начин" - ще му докажеш, че той НЕ иска да се бори за вашата любов, а ако това продължава така рано или късно ще те загуби. Ако не иска това да се случи ще се стегне, ще се бори така както си му показала ти, ще има напредък...

Стига да пожелае - ако той не си стъпи на краката, нещата няма да се оправят.

Понякога човек се нуждае от малко светлинка, която да му покаже пътя и да го зареди отново с енергия, ТИ бъди тази светлинка.
SFA

 
  ... горе^
преди: 15 години, 26 дни
hash: 1dc5b958ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТ АВТОРА НА ИСТОРИЯТА:
Огромно благодаря, №4/№8/!
Толкова е точно казано, на мен малко ми липсва мъдрост и женска хитрост, явно опитът си е опит, благодаря!

Малко ми прилича на изстрелване на кораб към Луната, ако е слабо няма да стигне, ако е твърде силно, може да подминеш и да се озовеш в открития космос... Но нещо трябва да направя! Пожелайте ми успех!

 
  ...

...
преди: 15 години, 25 дни
hash: 582497bf84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да, точна си в определението за "дозираност". Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker