Сгреших ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сгреших ли?
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 3149 пъти
Здравейте мили хора, дето споделяте мнения и опит тук, улеснявайки решението на много хора на къде да продължат. Моята история е следната. Допреди 8 месеца имах връзка с прекрасно момче. Разбирахме се добре, винаги е бил много внимателен с мен и все се стараеше да ми угоди. Аз също мога да кажа полагах много грижи за връзката ни. Съобразявах се с него за абсолютно всичко без изключение. Грижех се за него, все гледах да е добре и да не му липсва нищо.

Преди 8 месеца се запознах със сегашния ми приятел и се вкюбих безумно много както никога досега. Разделих се с бившия, за да се съберем с него. Всичко беше повече от прекрасно, мислех си, че той е мъжа за мен - хубав (по мое мнение), работлив, сериозен в намеренията си. След 4 месеца заживяхме заедно. Не бяха бурни вечери, не бяха емоции, като в приказка.

Смея да твърдя, че давам всичко от себе си - перфектната домакиня, старая се да има страст в леглото (но в последно време инициативата за секс е само моя), не чакам той да ми донесе пари ами работя и се грижа за външния си вид (не съм като куклите от лъскавите списания, но не съм и като грозната Бети).

Но в последно време обаче нещо не е както трябва. Господинът като седне с приятели не знае да пийне 2-3 чашки ами задължително трябва да се налива. Следва задължителен скандал, но не предизвикан от мен (научих се на политика - трия сол на трезво, защото от опит разбрах, че с пияна глава не можеш да се разправяш). Два пъти се случи, че при тия скандали аз си събирах багажа и исках да си тръгвам, а той ме връщаше насила в стаята. Крещеше ми, блъскаше ме по стените (слава богу, не ми посегна през лицето), ходех си седмици със синини по тялото.

На следващия ден съм слушала все обещания, клетви, извинения, увещания, моления и т.н. Уви само за едно известно време, докато поутихнат нещата.

След поредния такъв грандиозен спектакъл миналата неделя скъпото ми момче вече не се задоволи да ми крещи ами започна и да ме обижда. Курва съм била, не знам си каква съм била и т.н. Риташе ме, псуваше ме. Не че му останах длъжна де - посиних му окото, издрах му лицето и ръцете, посритах го и аз, понеже съм си биткаджийка и не мога да търпя подобно нещо без да се опитам да се защитя.

Бях казала, че трети път ако се случи си взимам нещата и си тръгвам, а правихме планове за бъдещето. Тръгнах си с поредните сини по тялото, обидена, огорчена.

Аз знам, че ме обича, доказвал ми го е многократно аз също го обичам безкрайно. Беше до мен когато почина майка ми, винаги ми е бил опора и знам, че няма да ми откаже каквото и да е. Проблема ми е, че следващия път можем и по-далече да стигнем с неговото пиянство. Дали да му дам шанс. Все ми повтаря,че няма как да ми докаже на момента обичта си, а с времето, ама аз през това време искал да съм до него. Той има комплекс от мен, че не го смятам за мъж и не разчитам на него, ами на себе си (т.е. ако някой ме закачи ще скоча сама да се защитавам, а не да тичам да му рева на скута и той като супермен да иде да ме защити).

Извинявам се за обърканото изложение, но ще бъда благодарна на всеки, който ни направи анализ на отношенията и ми даде съвет дали да се съберем или не.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: 9f1e41232a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе каква любов, какви пет лева бе момиче!!! Ти на това любов ли му викаш? Направо косата ми се изправи, като четях какво ти е правил тоя изрод... и още питаш: дали да го оставя?!?

Ти въобще, с акъла си ли си!? Какво да ти кажа... щом след всичко това можеш да кажеш "обича ме", и още да се чудиш дали да останеш с него, ... просто нямам думи. Ти явно нямаш и капчица достойнство, самоуважение и милост към самата себе си.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 683676f13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тук с идеята за достойнство не може да се помогне на никого. Когато човек е влюбен или се е привързал към някого, нещата не опират до тази дума. Човек е склонен на компромиси и т.н. Никого не искам да съдя!!! Защото не съм на мястото му.

Помощта може да дойде само по един начин - пиенето и последващото насилие е като дрога. Ако се признае, че има проблем, това е добро начало. Иска се намеса на професионалист. Само с воля...Може, но трябва огромен мотив от негова страна!!!

Има ли вътрешен стимул, човек е способен на чудеса. Аз отказах цигарите след 12г. пушене за един ден! Просто е нужно да престанеш да се идентифициращ с този, предишния човек, който си бил. И във вашия случай един отказ от пиене ще е свързан със смяна на приятелите...
Начина е отвътре - навън, т.е.трябва да поиска той промяна за себе си. За жалост понякога на хората им е нужно преди това да се спуснат до дъното.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: ab71eca9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мило момиче, не ти трябва да имаш такъв човек до себе си. Това ли искаш постоянно след всяко негово пянство да става по-лошо, побоища, синини ще търпиш ли. Изобщо такъв човек ли искаш до себе си който ще те тормози след всяко негово пянство? Ти изобщо имаш ли в себе си някакво достоинство и самоуважение. Той може да ти повтаря че те обича след всеки удар и побой и въпреки всичко ще останеш с този човек... просто нямам думи......

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 400ce17ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, а с коментари от сорта "той ако иска, ще спре пиенето", много ли се помага? Значи така, съветвате жената да се остави на неговото благоволение...това ли ви е правилния съвет... нека да ти напомня, че лошия човек и с алкохол, и без него, си е лош.

Колкото за достойнството - да, човек трябва да има достойнство. поне дотолкова, че да не се оставя като някаква медуза в ръцете на побеснял насилник. Употребата на алкохол не може да служи за оправдание.

Тук не става дума за някакъв род високомерие, а за нормално човешко достойнство, каквото явно липсва на тези жени, които търпят подобни неща.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: f06595769e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Той никога няма да се промени.

 
  ...


...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 6e465864ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   МИЛИЧКА НИКОГА НЕ ЗАБРАВАЙ ЧЕ ПИЯНСТВОТО Е ДО ГРОБ. БИХ ИСКАЛА ДА ТИ КАЖА ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ НО НЯМА ДА СТАНЕ. ЗНАМ ГО ОТ ОПИТ. УСПЕХ В ДРУГА ЛЮБОВ А ТЯ ЩЕ ДОЙДЕ НЕ ГУБИ НАДЕЖДА.

P.S. АКО НАИСТИНА ТЕ Е ОБИЧАЛ Е НЯМАЛО ДА СЕ СТИГА ДО ТАКИВА НЕЩА И ЩЕ СЕ Е ПОСТАРАЛ ДА СЕ ПРОМЕНИ САМ НЕ ТИ ДА ГО ПРОМЕНЯШ

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 14cf83d8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, никога не казвай никога.
До авторката - от написаното излиза че имате проблеми само като е пиян. Действително ако откаже пиенето живота ви би се превърнал в приказка (така излиза от написаното от тебе). Приятелят ти наистина те обича, но алкохола е тежък порок, не възлагай големи надежди че ще спре да пие. Ти явно заслужаваш нещо по-добро.
Каквото и да предприемеш ти желая успех.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 7dac87f493
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това не е любов.
Любовта прави хората щастливи.
Ти щастлива ли си?

Спокойна ли си?

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 837d3fc130
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Бягай далеч!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 990d9e2552
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ще страдаш, той няма да се промени.
Самия факт, че продължава, след като те е удрял е достатъчен.
За промяна е нужна воля, той я няма, и ти я нямаш.
А ти ще му даваш последен шанс още и още, докато не те убие или те вкара в болница.
Класическа ситуация. : Бие ме само когато е пиян, но ме обича.
Още първия път е трябвало да започнеш да мислиш да се спасяваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker