Как едно момиче трябва да направи първата крачка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как едно момиче трябва да направи първата крачка?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 10086 пъти
Студентка съм вече втора година. През първата година се запознах с доста хора, но с малко от тях станах близка. Имам около 9-10 човека, които мога да нарека приятели. Трудно се запознавам, срамежлива съм, но големият ми проблем е, че ми липсва гадже, момче което да не ми е просто приятел.. Никога досега не съм имала такъв. В университета виждам доста момчета, които привличат вниманието ми, искам да ги заговоря, но не мога! Миналата седмица, например, видях едно момче, което беше страшно симпатично, на външен вид отговаряше ИЗЦЯЛО на моите критерии, дори носеше тениска на любимата ми група, а на всичкото отгоре си седеше САМИЧЪК! И аз пропуснах шанса си да се запозная с него! Умрях от яд по-късно.. Мога да преодолея срамежливостта си и да отида при него, НО проблемът е, че не знам какво да кажа? Моля ви, дайте някакви идеи! Не мога просто да отида до някого и да му кажа "искам да се запознаем". Ще ми бъде супер неловко. Ще се радвам да прочета съветите ви по въпрса. Как едно момиче трябва да направи първата крачка? :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0268f0ca31
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   Момичетата не правят първата крачка, момчетата са тези, които канят. Адски е срамно за жена първа да отиде при мъжа и да го покани. Той ако има желание, сам ще направи това, щом не го е направил, значи или е загубеняк, или няма интерес към теб.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 26ee68b605
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

2.   Един съвет от мен - не прави никога първата крачка като момиче!
Първо - дори да тръгнеш с някого, той цял живот няма да се оттърве от подозрението, че сваляш всеки срещнат.
Второ - в нашето общество не е прието. На Запад не е така. Ако искаш да сваляш мъже, търси си някой от Западна Европа (за тях е ОК), но у нас трябва да се придържаш към неписаните норми в България - жените, които имат добро име, никога не заговарят и не свалят мъже.

И най-важният ми съвет - забрави за това изречение

„Миналата седмица, например, видях едно момче, което беше страшно симпатично, на външен вид отговаряше ИЗЦЯЛО на моите критерии, дори носеше тениска на любимата ми група, а на всичкото отгоре си седеше САМИЧЪК“

Това, че човек (мъж или жена) стои сам в университета далеч не значи, че е свободен. Освен това се погледни сама в огледалото и си търси човек, който да е на твоето ниво по атрактивност. Колкото и да сваляш готините типове, най-много ще те вземат за леглото (мъж не отказва), но ще си търсят жени и приятелки на тяхното ниво. Според мен, не би следвало да имаш кой знае какви критерии, при положение, че си сама на тази възраст - 100% си има причина, или?
Ако искаш да имаш точно момче до себе си, винаги гледай да е на твоето ниво, не по-горе, не по-долу.
За самата първа крачка стига една усмивка, един контакт очи в очи, но който се цели прекалено високо, той остава в крайна сметка с празни ръце.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9d8255657d
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Слушай първите две мнения и може да си останеш сама още дълго време. Не е нужно да каниш някого на среща или да го сваляш открито. Просто го заговори, пиши му по скайп, фейсбук, намекни му, прояви някакъв интерес.

Аз като мъж също заглеждам много жени, заговарям понякога, общувам. Обаче, не видя ли интерес от другата страна, веднага я зарязвам. Затова ти казвам, няма нищо страшно просто да си кажеш някоя приказка с някое момче, може пък после да не ти хареса пък като характер и поведение.

Аз изобщо не съм фен на тази теза, че само мъжете трябвали да правят първата крачка, ние да правим всичко в една връзка, а жената само да се усмихва и чака като пън. Това е изключително неприятно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 96c8eaf3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какви са тези глупости където и ги говорите на момичето №1 -защо да е адски срамно едно момиче първа да заговои един мъж. По твоята логика само на мъжа му е разрешено да има желания и симпатии за да предприеме дадено действие или да каже това което чувства. Ние, жените ако всички чакаме мъжът първи винаги да предприема първата крачка... умрях ме си девствени.
А номер № направо ми е жал за него/нея... егати плиткоумното мислене.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bc25f73a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Благодаря за коментарите на номер 3 и 4 :) Благодаря и за първите два коментара, но просто те не ми бяха от особена полза. А ако може някаква идея за това какво да кажа на един напълно непознат? Как по дяволите да го заговоря?

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9d8255657d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От номер 3, ако е лично, просто можеш да го питаш за часа, индиректно да подходиш. После казваш, , , А междодругото аз съм... " и така нататък. Ако имаш фейсбук, може да го намериш там. После като се срещнете лично, няма да е така конфузно. Не се притеснявай изобщо, ако е точен, много ще се зарадва на женско внимание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 42489203ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче, няма съвет за тази работа. То трябва да ти дойде отвътре някак си. Мен редовно си ме свалят разни женички, но ако ме попиташ сега коя какво пък точно първо ми е казала - знам ли, да пукна ако се сещам. Ето сега скоро например една я забелязах, че все като влезе при мен и ми отговаря малко някак си уж както трябва, но и не съвсем както всички останали, хвърли ми веднъж малко по-грубичко едни схеми. Проверих я коя е и каква е и се оказа една омъжена жена с две деца и добро семейство. 26 години по-малка от мен, а от две години била влюбена в мен. Абе да я пита човек къде е тръгнала, ама то любовта не пита. Така подходи тя троснато малко и с риск или да я уволня или да ме спечели жената и успя. Обясних й, че не мога да приема любовта й и, че съм просто едно дърво и тя ме разбра добре. Сега сме едни прекрасни колеги и приятели.. Няма рецепта, просто това беше един малък пример, а ти все ще намериш начин!
Дядо Манол

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bb79e90a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Мило момиче едно Хей що си се нацупил (даже и да не е) върши работа или " идвам малко при тебе да те видя" и да не е това нещо си намисли и каквото и да е ако идеш познанството ще тръгне

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 33ff93cbbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Първо и най-важно, не слушай първите 2 коментара :D

Честно!

Аз ако трябва да съм честен, се спичам, когато трябва да заговоря някоя (същото като теб, само пола е различен).
Ноо много се радвам и когато някоя заговори мен. НИКВИ лоши чувства не бих изпитал. Ако ще да не ми е симпатична, пак ще се държа добре с нея :) Така че друг съвет, освен давай смело не се сещам :D

Сега като се замисля давам съвет, който аз самия не спазвам :Х Но За да ти дам кураж, ще ти кажа че и аз утре(или тая седмица) ще опитам да направя нещо по въпроса!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 90022be3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   помогнеге ми. харесвам едно момче от моя клас. всичкимои приятелки казват че той ме харесва и затова реших да му призная рнаправих опит в Петък но той каза че не иска да говорим насамер, моята най-добра приятелка каза, че го е направил защото го е досрамяло, но не е само това вечерта ми писа, че иска да знае защо съм искала да говорим насаме и аз му казах, че ще говорим в Понеделник насаме. Не е само това, Чух го да говори с най-добрия си приятел за мен казваше че не може да ми каже. Какво да правя моля ви дайте ми съвег до Понеделник!!! Да му кажа или не???

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 671c20fc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   до 10:

не му казвай директно, че го харесваш. Нека бъде индиректно. Покани го да излезете някъде, например на кафе и покажи интерес, но не и прекалено. Може да пробваш да го похвалиш за нещо. Виж той как ще започне да реагира.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3af2f7d1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисли според ситуацията :) Давам ти пример:" Стоях си на спирка и до мен имаше момиче. Тя просто ме попита за часът и ме заговори какво уча, и те така. :) Успех !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 дни
hash: 2c79b42b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Бъди себе си. Кажи, че не си като другите. Кажи защо идваш при него.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2c32e6165f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Според мен най-добре ще бъде да се направиш на ударена. Така ще ти е по лесно, като например да отидеш и да му кажеш "Как си", а той разбира се, да не те познава, а ти да кажеш, че си се припознала. Ако е забавен тип ще се похилите малко и ще си кажете имената и така ще си говорите. Или ако не можеш очи в очи, може ако имаш фейсбук да му пишеш нещо от типа "Коя е Милена" и да кажеш, че си се припознала и да продължите да си пишете. Това е засега, справяй се :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1bc50ff73b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Просто минавайки покрай него му се усмихни. Нищо повече. Ако те е харесал ще те заговори рано или късно :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 44e724ccf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз мисля, че минавайки покрай него просто може да задържиш погледа си по-дълго към него гледайки го и леко да се усмихнеш. Прави го всеки път като се видите и ако той има интерес към теб 100% ще те заговори сам. Късмет.
Ж20

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8f64e232a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Какви са тези стереотипи бе,хора? Не можело момичето да направи първата крачка, дрън дрън пълни глупости! С моя приятел съм вече 2 години, аз направих първата крачка, почти всеки ден се засичахме и го забелязах че постоянно ме гледа, аз също си го харесах, намерих го във фейсбук и така :) при него работата беше тям че той е маалко по-срамежлив,а и аз съм по голяма от него,явно е изпитвал притеснениеи така до ден днешен като си говорим той все казва ' никога не съм си представял,че може да сме заедно".
Авторке, моят съвет е да бъдеш малко по уверена в себе си, ако има ннужда поработи върху външния вид, една нова прическа или дрехи без значение, това определено ще ти даде увереност, направи впечатление на въпросния мъж и щом той те забележи няма да имаш нужда от заучени фрази за да говориш с него,думите сами ще идват в главата ти. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1896fecfc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   1 и 2 са баби, не е било така даже и по тяхно време и сега си съчиняват нещо. Да ти хатесва някой и да си поприказваш с него не те прави с "лошо име". Може и да не е сам, но докато не се заприказвате, няма как да разбереш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: faae6b7717
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Здравейте, аз не уча в българия, за първа година съм тук в чужбина и съм в такъв клас където учим езика. Много харесвам едно момче. Имаме вече какви ли не забавни и любовни истории. Той вече ми е казвал „ОБИЧАМ ТЕ” и аз на него. Много ни е хубаво заедно. Всеки ден измисляме нещо ново и интересно за в училище и докато се прибираме заедно.
Имаме много общи неща, а разлики те са ни малко. Имам предвид, че си пасваме във всичко. Но и двамата ни е срам да си покажем официално чувствата един към друг.
Искам да ви попитам:
Как да направя първата крачка? (за да започнем връзка :-) )
Моля ви, за приятелски съвет.
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: faae6b7717
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Здравейте, аз не уча в българия, за първа година съм тук в чужбина и съм в такъв клас където учим езика. Много харесвам едно момче. Имаме вече какви ли не забавни и любовни истории. Той вече ми е казвал „ОБИЧАМ ТЕ” и аз на него. Много ни е хубаво заедно. Всеки ден измисляме нещо ново и интересно за в училище и докато се прибираме заедно.
Имаме много общи неща, а разлики те са ни малко. Имам предвид, че си пасваме във всичко. Но и двамата ни е срам да си покажем официално чувствата един към друг.
Искам да ви попитам:
Как да направя първата крачка? (за да започнем връзка :-) )
Моля ви, за приятелски съвет.
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1bc253d80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   21, та вие вече си имате връзка - просто не сте го обявили "официално" един на друг. Радвайте се, не спирайте да се срещате и като свикнете още малко, все някой ще направи първата крачка към по-интимни отношения. Важното е да се разбирате (във всички значения на тази дума).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 81290cc6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   С този коментар точно ще кажа нещо на момичетата... Докато чакате все момчетата да ви заговарят, докато чакате те да вършат цялата "работа" по свалките, не се надявайте да попадате на точните... Не сте ли се замисляли, че когато едно момче се притеснява и се срамува да заговори някое момиче, то е, защото го интересува какъв отговор ще получи, следователно той има по-сериозен поглед върху сближаването помежду им и не се мъчи просто да я "зарибява за бройка"? ...
Към авторката - намери някакъв повод да го заговориш, нещо за тениската, за групата. Просто ей така, за да се запознаете, пишете си известно време и го виж според ситуацията. Ако има интерес, би те поканил да излезете някъде, а може и да е от гореспоменатите, така че и ти можеш да предложиш по едно кафе. Не бързай с изводите, дръж се приятелски с него, за да може и той да се отпусне, пък тогава вече ще се види. :) Успех! :P

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 23ac4967a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Извинявайте но като чета коментарите на номер 1 и 2 се побърквам от смях.... Не можело жените да направят първата крачка да бе да е дори да не може направете жените нещо което е абсурдно един път защото на нас мъжете по абсурдни неща ни са на главата- това че ви носим пари и че ви осигуряваме жилище не ви ли стига

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2775c4fcff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Айде сега, какво да го питаш... то верно три години минали, ама ако следиш темата, не знам, дали са ти помогнали хората с отговорите си. Ами ти трябва да измислиш нещо, което да не буди подозрения, и той та не се досети, че искаш да го сваляш. То това важи и за обратната ситуация - ако момче сваля момиче.

Например, наистина ли е фен на тая група, която му е на фанелката, или е просто случайност, че я носи? И оттам почвате да си говорите за отделни хитове на тая група, за текстовете, за членовете на групата, за други групи, за това какви музикални направления харесвате двамата, и вече може оттам насетне за какво ли не да си говорите. И ако тая група има концерти някъде наблизо, що да не отидете заедно, като фенове... Бе, я си поразмърдай мозъка, все ще измислиш някакви теми за разговор... Супата е много кофти в стола, защо готвяат такива буламачи, Може ли солницата... и така нататък

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6564d862b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   24,много си смешен.Има жени ,които си имат жилище и които печелят повече пари и от мъжете.Ако твоята я осигуряваш,това си е твой проблем.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 24a0239534
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   до номер 26 от 24: Попринцип има едно лекарство което започва с буквата "Б" и е с 3 букви (надявам се да се сетиш за кое става въпрос) та това лекарство е идеално за превъзпитаване на жените и понякога дава много добри резултати....Особено за хората(жени и мъже) като теб на които им знае много устата

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6af2fc1b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Можеш да го попиташ - И ТИ ЛИ СИ ФЕН НА ТАЗИ ГРУПА - щом казваш че носи такава тениска

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b2d1842bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Изобщо не съм съгласен с коментарите на 1 и 2. Има и по срамежливи момчета, които не свалят всяка която ги погледне малко по така и им се усмихне... Щом ти харесва момчето, му го покажи. Както казаха и преди мен, не директно... Завържи някакъв разговор. Спомена, че носил тениска с музикална група, която ти е любима и на теб. Ето ти една обща тема. Можеш да го питаш нещо свързано с обучението в университета или някаква друга обща тема от ежедневието. Щом усети момчето, че все пак проявяваш интерес и внимание към него, вече той трябва да направи първата крачка, да те покани да излезете и т. н. :)

Успех и е хубаво човек да се бори за това което иска! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker