Моногамията и Изневярата - Истината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моногамията и Изневярата - Истината
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 4964 пъти
Изневярата и моногамията при мъжете? ! Има много теми и въпроси в сайта относно тях и реших да напиша откъс от една от книгите на Доктор Хърб Голдбърг, който е предподавател по психиатрия в Калифорнийския държавен университет, и практикуващ психолог с много научни публикации. Надявам се този световно известен психолог да внесе малко светлина за въпросите, които ви измъчват и еднаквите теми относно изневярата поне малко да намалеят.

"В нашето общество младият мъж по традиция е учен да отправя предизвикателства и да завладява на арената на секса. В годините на пубертета неговите връстници подсилват още повече тази обусловеност, тъй като момчетата на тази възраст взаимно се подтикват да доказват способността си да „свалят“ колкото се може повече „бройки“. Това поведение се явява емоционално и социалио „наследство“ на мъжа, срещу което той се старае да се бори, прави смели опити да го преодолее, и което често го изпълва със себеомраза. От друга страна, по традиция повечето жени са приучени да възприемат секса като неделима част от цялостната любовна връзка, която води до постоянство и брак.

Следователно в известен смисъл, сексът в брака влиза в противоречие с изключително силната първична обусловеност на мъжа. А междувременно той научава, че това негово поведение, привичният му стил на сексуална изява и сексуалните му нужди са „повърхностни“ или дори „лоши“, докато мотивите на жената са много по-коректи и... чисти. Ето защо, когато мъжът усети вътрешна необходимост и желание „да кривне от пътя“ и „да изневери“, той неизменно бива обзет от чувство за вина и себеомраза.

Или казано другояче, в една постоянна и стабилна интимна връзка, мъжът и жената възприемат по различен начин секса и подхождат към него, водени от различни и в повечето случаи про­тиворечиви мотиви. За него по традиция сексът означава предиз­викателство и завладяване, при това на повече жени. Нещо, което му липсва в брака. За нея, пак по традиция, сексът означава взаимна принадлежност, интимна близост и сигурност. Но тъй като мъжете постоянно се опитват да се нагодят по-скоро към нуждите на жените, отколкото да задоволяват собствените си нужди - независимо дали ще ги наречем „правилни“ или „погрешни“, „добри“ или „лоши“ - те са обречени да живеят (според чудесния израз на Хенри Дийвид Торо от поемата му „Уолдън“) „един живот на тихо отчаяние. “ И едва когато бракът най-сетне приключи - ако това изобщо стане - мъжът е способен напълно да почувства, да осъзнае и да признае пред самия себе си дълбокото и силно сексуално разочарование и неудовлетвореност, на които е бил подложен през всичките години на брачния си живот.

И въпреки че мнозина мъже намират в брачния живот редица задоволителни аспекти, в повечето случаи сексът определено не е сред тях. Ето защо бракът обикновено е едно кризисно изживяване за мъжа. Като свободно човешко същество, което е в правото си да търси и да получава удовлетворение на своите нужди - по същия начин, както и жената - мъжът трябва да осъзнае и да осмисли собствените си уникални сексуални изисквания и ритъм. А ако не го направи и се откаже от това свое изконно право, ще бъде принуден да заплати висока цена чрез страдания от различни психосоматични и психологични симптоми.

Полигамията е норма за два пъти повече човешки общества, отколкото моногамията. На много места по света разбирането, че новият сексуален партньор оказва освежително и тонизиращо въздействие, не само е напълно допустимо, но и прилагано като всеобща практика. Мнозина от така наречените импотентни, пасивни или незаинтересовани от секса мъже откриват, че са изключително потентни с някоя нова партньорка. Редица проучвания сочат, че партньорите в брачната двойка имат чести сексуални контакти един с друг само в началото на връзката си. С течение на времето честотата на сексуалните контакти рязко намалява.

Думата „изневяра“, която обикновено се свързва с брака и с постоянните и по-дълготрайни интимни връзки, е изключително неудачна. Тя е натоварена с крайно отрицателен смисъл, подобно на думата „кражба“. Когато „изневерява“, мъжът всъщност се са­моунижава - тъй като неговото сексуално изживяване автоматично предполага подмолни действия и измама - вместо да изживее открито и непосредствено новата си любовна афера. Целият свързан с изневярата процес на лъжи и машинации за прикриване е крайно унизителен и деградиращ за мъжа. Всичко това допълнително подсилва внушената му представа за самия него като за „лошо момче“ и за разгонено животно, което мисли само за секс.

Ето защо е наложително всеки женен мъж, който изпитва необходимост и сексуално желание да има и други жени, трябва да се научи да отстоява самия себе си, като изразява по-непосредствено и без чувство за вина сексуалните си нужди и като обсъжда откровено чувствата си със своята съпруга. Наложително е той самият да започне да възприема сексуалния си апетит като важна и неделима част от своята уникална човешка същност и открито да отстоява правото си да бъде такъв, какъвто е. От друга страна, мъжът трябва да се научи да приема и да уважава уникалните сексуален ритъм и нужди на своята съпруга.

А ето какво казва по повод мъжката сексуалност психоаналитикът Харви Е. Кей“: „Статистическите данни сочат, че по времето, когато навлезе в четирийсетте си години, мъжът има средно само по 1, 5 полови контакта седмично. Тоест, той отделя много повече време да се бръсне, отколкото да общува сексуално. “
Следователно мъжът се лишава - доброволно или принудително - от една жизненоважна радост. Ето защо за него е изключително важно и наложително да се научи да отстоява правото си да получава изцяло своята част от първичните и същностни за здравословния живот наслади от секса.

Мъжът в нашето общество е подложен на силен стрес, който му е трудно - а често и невъзможно - да избягва или да контролира. Но пък определено може да има контрол над сексуалния си живот. Въпреки че въпросът за моногамията несъмнено е сложен и силно емоционално зареден, мъжът не е длъжен да се нагажда към подобен модел на Сексуално поведение, който е противопоказен за собствените му вътрешни и същностни нужди. За прекалено много женени мъже сексът в брака се превръща просто в още една работа, в досадно задължение, в поредната отговорност или бреме, което той се чувства длъжен да поема върху плещите си. А на всичкото отгоре му се внушава, че това е и тест за способността му за „мъжка“ изява. В никакъв случай не би трябвало да е така, освен ако мъжът не е готов да се изложи на риска да загуби собствената си идентичност. За мъжа сексуалната еманципация означава да отстоява правото си на сексуална дейност, която да удовлетворява същностните му нужди като човешко същество. "

K-Man

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5d2d63f165
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Леле, как си си играла да преписваш... дори не ми се чете.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 051f2b0268
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Към 1: Какво има да преписва?

Copy ~ Paste :D

А и го намирам за интересно...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b9a80096f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е точно Copy - Paste. Книгата, която имам е сканирана на скенер, после файловете са обработени със софтуер за разпознаване на текст. Иначе възможно е и да я има някъде качена в интернет.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 564fb85080
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С една дума, споко, мъже, изневерявайте си, то такава ви била природата, така сте възпитани, а ние-жените-не. Просто има боклуци и не-такива. И от двата пола.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 564fb85080
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не забелязвам мъжете да се чувстват виновни от изневерите си, даже се хвалят и най-нагло казват как съпругите са им много готини мадами, много точни хора, ама айде по една свирка за разнообразие, че то веднъж се живее. Абе моля ви се! Все някой ви е виновен на вас, мъжете. Просто сте си такива. Повечето.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b9a80096f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 5, уверявам те много от мъжете се чувстват гузни и виновни след забежка. Мога лично да го потвърдя, както и за някои мои приятели. Иначе нормално има мъже които вече са претръпнали след поредната забежка и нормално не се чувстват виновни. Ясно е, че ако не ти е за първи път ами е за стотен, няма как да се притесняваш и да се чувстваш виновен. А нима трябва да се чувстваш виновен, ако това е твоята същност, така те е устроила природата и това представляваш като човек?

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 764e5a4c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе хора! Какво само преливате от пусто в празно. Факт ли е, че над 90 % от хората (мъже и жени) го правят? ФАКТ Е! Това, че няколко (под 5 %) не го правят е изключение, което потвърждава правилото. Пък кой както иска да го разбира и пирема. Ако искаш приеми го нормално и си живей живота, ако ли пък не - СТРАДАЙ!
И за портокола. Според мен изневяра има тогава, когато мъж или жена напуснат семейството си, за да започнат (продължат на нова основа) друга връзка. Само тогава.
Каква е тая изневяра при която мъжът/жената се прибира всяка вечер в къщи, изпълнява всичките си задължения и т. н. и т. н.? Изневяра ама друг път!
Хайде със здраве.
П. П. До автора. А това, което си го постнал си е точно така. Изводът, който се налага е важен. А той е следният - да не се косим от капризите и недоволствата на половинките си, защото такива винаги ще има.
Бъди здрав!
wanderer

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b4dd912523
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Хахах, номер 7, ще ме умориш направо. Надали, ако си влюбен/а силно в някой и той си ляга с който му падне, казвайки ти "какво толкова, нали се прибирам вечер", ще мислиш така. Това за мен не е нито връзка, нито брак, двама души просто са се събрали да живеят като съквартиранти и чат-пат, когато им е скучно може би правят секс. Не виждам смисъл да имам една или повече любовници и жена вкъщи, която само да ми се пречка. Като ще изневерявам, по-добре да си живея сам. Неверните двойки стоят заедно единствено и само поради финансови причини, защото в повечето случаи единият или двамата нямат средства да започнат от нулата или пък имат много за делене. Колкото и да обясняват, че е заради децата, всичко опира до пари. Ако имат достатъчно пари и един развод не им бърка в джоба, изобщо няма и да се замислят дали да останат заедно.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 93cd2913dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ще умра от смях. Сега пък можело психически проблеми да им причиним, ако ги възпрепятстваме в... курвалъка. Така били устроени те, милите, проклета природа начи, ей! Че вие като сте мъже, да не сте някакъв непознат извънземен вид, бре? Хора сте. Както и жените. Тогава приемете, че и жените са така устроени, и всичко ще е ток и жици. Даже няма и семейства да създаваме, щото сме устроени вечно да скачаме от едни на други. Елементарен опит, изсмукан от пръстите, да се оправдае изневярата. Разбира се, описан от мъж. Що ли не се учудвам. Който не може да разсъждава с голямата си глава, да не се жени и да не създава нещастни съпруга и деца около себе си. Просто е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e439841cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе какво само разсъждавате-а какво ще кажете за женската изневяра-ако един мъж не те задоволява сексуално имаш ли право да споделиш леглото си с друг. Аз мисля, че е въпрос на личен избор-но ако си бил с този човек 20-25 години -то несъмнено брачния ви живот започва да куца и ако изневериш се чувстваш като престъпник-все едно че си крадец-просто това ни е насаждано години наред и е вкоренено в нашите гени-така са мислели и майките ни. Така, че не трябва да се говори за мъжката изневяра а общо за изневярата и дали това да бъдеш с друг е изневяра след като уважаваш партниора си. Така вървиш срещу себе си и природата си.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 764e5a4c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   7 до 8. Споко! Не искам да те уморявам. Ама да те питам. Ти колко влюбени двойки познаваш? И колко трае влюбването им? Нали казах, че има определен процент изключения, които потвърждават правилото. Ако говорим за тях, напълно ще се съглася с теб. Поне моят опит показва, че влюбването не трае дълго. При повечето хора. И тук също има изключения, които... ;) знаеш. За финансовота причина си прав. Но това си е ясно и без да го споменаваш. Финансовата принуда е една от най-старите известни такива.
На 9 ще кажа следното. Дали ще умреш от смях или от гъдел няма никакво значение. Нагледал съм се на двойки, които с течение на годините намаляват и съвсем изоставят секса. Причините - най-различни различни и не мисля да ги коментирам. И изведнъж - ХОП - появява се нещо ново. И либидото става като на 16 годишен/на. Айде изтълкувай го и после ако искаш умирай от смях!
Късмет.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b9a80096f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, не виждам никаква връзка между това колко е умен някой и дали му се прави секс с различни хора. Формулата - тъпите хора не са верни, а умните са верни е много погрешна. Мога да ти дам достатъчно примери за високо интелигентни хора, като хирург, преподавател в университет, психиатър и още мои познати, които изневеряват често. Това не ги прави по малко разумни, както и някоя вярна циганка не я прави много добре мислеща. Изобщо какви са тези разсъждения относно изневярата и кой има право на семейство и кой не.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 49adf6a360
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11, пределно ясно ми е това и затова точно си умирам от смях. Щото зарад едното чукане излиза, че мъжете можели да получат психични проблеми, ако няма нещо ново, което да чукнат. Затова постъпвайте като мъже - кажете на половинката си *не ме привличаш повече, дай да се разделим* или *аз ще търся нещо ново, търси и ти, ако не те удовлетворявам* и нещата да са ясни. Ама повечето се крият като мишки и лъжат на поразия. Щото не им стиска да изгубят сигурното, не им харесва и идеята да носят рога, каквито самите те слагат. Оттам им идват психичните проблеми. Също и от факта, че както на тях либидото може да им стане като на 16-годишен при появата на нещо ново, така и на жена им може да се случи същото. Аз също познавам хора, които са изоставили секса. Но познавам и такива, които не са. На първите никой не им е крив.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 764e5a4c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Че какво друго, освен психичен проблем е изоставянето на секса да кажем на 40-45-50 години? И ако има как да се реши, независимо по какъв начин - горещо го препоръчвам. Крият се, защото, ако постъпят както предлагаш става страшно.
При *не ме привличаш повече, дай да се разделим*, най-малкото, което се случва е изоставената да ореве де що познати има, че и още толкова непознати какъв невероятен мръсник е мъжа й, каква невероятна гад е, че я е оставил и още и още...
При *аз ще търся нещо ново, търси и ти, ако не те удовлетворявам* - ти си отвратитерлен изрод, за каква ме имаш и се връщаме към предишното.
И от какво сигурно твърдиш, че се отказва мъжа, след като той вече се е отказал от секса с тази жена? !?
Накратко, на думи искате право куме в очи, но на практика случи ли се подобно нещо вдигате олелия като че ви вадят окото. Я първо си изяснете сами какво точно искате, пък тогава приказвайте. Затова и мъжете лъжат, за да не ви наранят и да не предизвикат във вас нервни кризи. Е, вярно, че не винаги успяват, ама това е защото сте твърде подозрителни и все ровите.
За либидото съм съгласен, че скача както при мъжете, така и при жените. И е съвсем нормално.
Вярно, че на първите никой не им е крив, но в такъв случай те да мрат ли? Не забравяй, че говорим за над 90 % от населението. Като вторите и аз познавам, но... , отново повтарям - ТЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИЕ, КОЕТО ПОТВЪРЖДАВА ПРАВИЛОТО!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9a3909697b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ми до някъде е така, до някъде не. Аз за това повтарям за кой ли път, че един мъж трябва да създаде семейство чак след като навърши 35 най-рано, да се е опарил много, да се е наживял и чак тогава да гради семейство.
За жените пък принципа е друг, но и те не трябва да бързат.

Иначе и без да е написано това, то се вижда. Женени, омъжени са окупирали сайтовете за запознанства , да не говорим колко самотни майки има вече.
Това да видиш в някой парк мъж и жена заедно да си разхождат детето е вече рядкост.
Всеки заслужава съдбата си, само това е сигурно.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 49adf6a360
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Сигурното, от което повечето не искат да се откажат въпреки липсата на секс, е домът, спокойствието, подредеността, храната и много други неща. Че любовницата може и да не иска да прави тези неща, пък той си е свикнал на тях.
Мъжете лъжат не толкова, за да не наранят жените. В момента, в който са прекрачили определена граница, те са знаели прекрасно, че ще я наранят. Лъжат, защото си мислят, че няма да ги хванат. А хващането в доста случаи идва съвсем случайно, без никакво ровене и следене.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e15ec0ee13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Н. 15 прав си в това си изречение
„Това да видиш в някой парк мъж и жена заедно да си разхождат детето е вече рядкост. “, но не си мисли, че хората са разведени - просто или жената е на шопинг, или мъжът предпочита компанията на приятелчетата си. Иначе за пред обществото са „женени“.
Н. 16 - всяка що-годе нормална жена може да предложи на един мъж домашен уют, сигурност, храна, не това е ценното и дефицитното в човешките отношения, а Любовта. Жалко е, че много съпрузи забравят да се обичат и приемат другия за даденост... до момента, в който се появи любовника/любовницата. Най-късно, когато стане дума за раздяла, развод - „предаденият“ започва да вдига скандали, да обвинява и да се тръшка, но истината е, че 99. 99% от браковете се разпадат заради липсата на топлина, любов, обич между съпрузите, което води до липса и на секс. Никой трети човек не може да разруши брак. Когато двама се обичат и уважават, просто място за трети няма. Ако има виновни изобщо за разпадането на един брак/семейство/връзка, то това са участниците в горните и никога трети човек, обстоятелствата. Любовта побеждава всичко, нека да не го забравяме.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9d86400cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Мъжете изневеряват когато им се изчерпат номерата за пред една жена и тръгват да ги показват на друга, та дано ги похвали! Те постоянно търсят накоя следваща да им каже: "Ах, колко ти е голям! " когато на първата й писне да лъже. По-грозничка - по-добре, защото няма голяма база за сравнение. Ако пък е и тъпичка - още по-добре, там ще блеснат и с интелект!
Оооо! Толкова сте ми ясни изневеряващите мачовци!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 88c0ff0bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ще се опитам възможно най-кратко да опиша една история, вие знаещите коментирайте. Тя и Той - голяма любов и 20 годишен брак. Живота им - приказка! Изведнъж той спира да я забелязва и започва да живее свой живот извън семейството. Тя - чака, протестира, моли за внимание, заплашва... и накрая казва "до тук бях с теб". Остават да живеят заедно, но само като съквартиранти и родители на децата си. Разбират се, не се карат за нищо, но само толкова. Той си има собствен живот, Тя - неин. Секс - веднъж в месеца или нито веднъж. След половин година тя среща друг. И се влюбва в него. Става негова любовница и след три години вече вижда любовника си като мъж, а мъжът си като приятел. Споделя с всички за новата връзка, дори и с мъжа си, като причината да го направи е отказа й от абсолютно всякакви интимни отношения с него. Мъжът й преглъща това, но я моли да не напуска дома им. Случва се така, че любовникът й естествено постъпва както всички такива "не ми е интересна щом вече е била моя". И лека полека й показва, че вече няма нужда от нея. Тя се затваря в себе си и не иска да приеме никого. Тогава мъжът й - приятел забелязва това и разбира, че тя е прекъснала връзката си с другия. Започва да я ухажва отново както преди 20 години, да инвестира във внимание и време за нея и след известно време тя отново ляга с него.
За да е малко по-ясно, искам да дам някои цитати на жената и мъжът от времето преди, по време и след изневярата на жената.
Тя: "Защо вече не ми обръщаш внимание, ако има друга жена кажи ми? "
Той: "Остави ме на мира с глупавите си въпроси! "

Тя: Не изпитвам вече удоволствие с теб, допира ти до мен ме кара да се чувствам омърсена. /Плаче/
Той - мълчи, прегръща я и плаче заедно с нея.

Тя: /Събужда се сутринта и го открива седнал на леглото й да я гледа/ Какво правиш тук толкова рано?
Той: Цяла нощ не съм спал и съм мислил за теб. Искам си те обратно.

В общи линии това е историята. Давайте, ще ми е интересно да прочета вашите коментари.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 49adf6a360
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Хаха, № 18, супер си! Май е точно така.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e15ec0ee13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   18 - зависи от мъжа, Джанъм - ти като се занимаваш с елементарни парчета, които живеят за своите пишки... такива ще са, какво очакваш.

На 19 ще благодаря за интересната история, но просто още веднъж се убедих, че всяка история си е различна сама по себе си.
Ще разкажа и аз една. Тя и Той - състуденти. Тя - бедна като църковна мишка, отгледана от баба си в една стаичка. Той - от бедно семейство, но със собствена фирма, първа спортна кола, със самочувствие, планове, нахакан. Тя - затънала в кредити. Той - лудо влюбен в Нея заради красотата ?, перфектната ? фигура, усмивката, нейната известност сред колегите.
Сватба. Той ? плаща кредитите, купува първата семейна къща сам. Тя започва работа като секретарка. Чужбина. Тя спира да работи. Две деца. Вечно мрънкаща и недоволна заради материални неща, въпреки охолния живот. 15 г. по-късно почти не си говорят, живеят един до друг, не един с друг. Отдавна са се върнали в Родината. Той ? е направил малка фирма. Тя - недоволна. Децата - пълен провал в училище и в живота. Той - работа по 12 ч. на ден, нова кола за Нея, нова къща. Тя - работа 4 часа на седмица, фитнеси, маникюри, шопинг. Недоволна.
Той си има от 5 г. вече любовница. Тя се прави, че не забелязва. Той иска развод. Тя изведнъж се сеща, че той има любовница. Съдилища за имущество, рев за пари, настройване на децата му, на приятели и семейство срещу него. Той под наем. Тя в 800 кв. м. къща с три коли пред нея. Деца - в университетите. Той плаща. Тя недоволна. Съд. Развод. Той - вече 4 г. женен за бившата си любовница. Верен и не мисли за изневяра. Две деца. Две котки. Малък дом.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b9a80096f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 18 не знам с какви мъже се срещаш, но явно трябва да смениш средата. Или може би привличаш такива мъже с комплекси по някакъв начин. Мъжете които аз познавам и самият аз се интересуваме от секс. Никой не играе номерца или нещо подобно.

Номер 21, историята е много поучителна и често срещана. Днес дори един архитект ми се оплака, че жена му взела всичките им пари, изнесла всичко от тях, обрала го до шушка и го зарязала. Апартамента му е изгорял поради пожар, вероятно от нея и сега дори прозорци няма. И това се е случило без предупреждение от жена му. Сега в кризата нямал много работа и останал без солидни доходи и поради тази причина тя го напуска. Иначе казано напуска потъващия кораб, изобщо не приема, че човек може да има и трудни периоди. На всичко отгоре го съди тя за издръжка, тък като е взела дъщеря им с нея. Ето пример за голяма любов. Жениш се за някоя, уж много те обича тя и като закъсаш ти забива не нож, ами сатър в гърба. И той не е единственият случай който реално познавам от хората около мен. Мога да ви пиша такива примери от хората около мен до утре сутринта. Както казва един приятел - жениш се и спиш до най голямия ти враг. Защото жената когато реши да те напуска прави всичко възможно да те унищожи емоционално и финансово. Има и изключения разбира се. Да не забравя и за мой добър приятел, взе едно смачкано от живота момиче, беше тормозена редовно от техните с ниско самочувствие, без никакви пари и приятели. Той я направи нов човек, с търпение и желание правеше всичко за нея. Тя стана нов човек, със самочувствие, добра работа, пари, много нови приятели в различна среда от тази от която е дошла. Нови дрехи, прически, кола и какво ли още не, направо друг човек стана. След няколко години му изневери и му би шута. Дози за благодарност само плюваше против него и то с огромна злоба. Това което разбрах през годините е, че жените не помнят какво си направил за нея, а помнят какво не си направил.

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e15ec0ee13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   K-Man, много добре казано. Като разказа за архитекта, и аз познавам такъв, пак архитект - той не е искал да се занимава (нямали са дори деца), а направо ? е преписал цялата къща, защото е имал наследствена. Какво прави тя - продава къщата в най-голямата криза за мизерни пари и си купува някаква къща-боклук, а останалите пари пропилява, защото никога не е работила, а е свикнала на висок стандарт.
Той умира от яд за къщата, която ? е дал, защото си е била по негов проект и му е харесвала, а тя я е продала на безценица.
Аз съм жена и мога да ти кажа, че не всички жени са такива, каквито ги описваш, но мъжете правите грешката да бързате с жененето и да се водите само от долната си глава. Моят мъж също е ошушкан от първата си жена, но за има-няма 1-2 годинки заедно постигнахме много повече и в крайна сметка днес е по-добре от преди, но е избирал и с акъл и по-трудно, с повече „тестове“ в сравнение с преди (така казва де).
Зад всеки успял мъж стои една силна жена. Не го забравяй, но е вярно и, че една жена може да те завлече ужасно много.
Колкото до изневярата, не знам, но една жена не може да има секс без някакви чувства. Вярно, има жени, които се впускат в някакви приключения, но 80% не са такива и задължително ще мислят и за развод/прекратяване на връзката с партньора, ако имат любовник. Имам такава приятелка, тя от 3 г. не е спала с бащата на детето си и веднага би го зарязала, ако любовникът ? искаше да поеме отговорност.
При мъжете може би нещата стоят точно, както го описа. Аз лично моя мъж не го преследвам и ограничавам. Мисля, че той сам е стигнал до извода, че му харесва да ми е верен, знам ли - избор има, какво ще прави си е негова работа. Не намирам, че сексът в брака трябва задължително да е бозата, която описваш. Едва ли не тягостно задължение за мъжа, но определен флиртът навън и успехът сред жените е важен, но не мисля, че подобен флирт задължително трябва да бъде консумиран. Знам ли, да му мислят мъжете, аз съм доволна с това, което получавам и се опитвам да давам всичко от себе си, другото не зависи от мен. Не съм ревнива не преследвам мъжа си. Да се оправя, ако му се занимава с други жени. Не виждам, чесно казано, какво ще получи повече, освен главоболия, мрънкане и капризи. Аз, ако бях мъж, никога не бих се занимавал с женоря. (ха-ха, сигурно щях да съм мъж-гей)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b9a80096f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Номер 23, харесвам жени мислещи като теб. Може човек спокойно да си говори на всякакви теми. Жалко, че не са така много с подобен начин на мислене. Разбира се, че не всички жени са такива, каквито описах в тези два случая, но лошото е, че ги има и не са единици. Едва когато стане напечено и в трудни моменти се разбира какво представлява жената и до колко може да се разчита на нея. Това и за мъжете важи, но някак жените по лесно определят какво представлява един мъж и до колко може да се разчита на него. Мъжете доста по трудно разбират жената какво представлява. От една страна, защото жените се прикриват доста по добре за разлика от мъжа и от друга типично един млад мъж без много голям опит гледа секс-а да е супер, да е красива жената. Така сам си слага капана да бъде лесно заблуден.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 37a3fd02d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Хубаво де, ама те, мъжете да не би да изневеряват с извънземни? Всяка нова връзка на един мъж автоматично е нова връзка и за жената, с която... Мъжете и жените изневеряват еднакво. Иначе мъжете просто няма да има с коя.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e15ec0ee13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25 - има и свободни жени, с които мъжете изневеряват, не винаги двамата в аферата са изневеряващи. Като жена ти казвам - просто не мога да изневеря на мъжа си, защото го обичам, което не значи, че мои приятелки не го правят. За разлика от вас обаче, жените почти никога не изневеряваме, за да си начешем катеричката, а винаги преди това сме били разочаровани от партньора си, разлюбили сме го и изпитваме чувства към новия. Има разлика просто в мъжката и женската сексуалност. За жената чувствата са си важни, не е клише, просто е така

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d6ab054323
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 26, точно така е. В голяма част от случаите има различни причини за изневяра при мъжа и при жената. Мотивите се различават. Общо взето в днешно време е страшно лесно да се изневери. Във века на комуникациите и толкова много изкушения навсякъде около нас е почти невъзможно човек да остане верен дори и да иска. Жените са доста по смели и искащи от преди. За мъжа става все по трудно, дори и да не си го търси, все ще се намери някоя, която ще започне да го сваля, дали на купон или в ежедневието няма значение. Ако е физически привлекателна и има ум и чар удържането на фронта става трудно начинание. :)

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7fef88faff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Двоумих се дали да пиша коментар, защото с теб К-Ман, тая тема много пъти сме я предъвквали, но... все пак да разкажа и аз една история.
Запознават се когато тя е на 20, той на 24. Женят се много набързо, без почти да се познават. Твърдят, че било любов от пръв поглед. Тя иска да учи, а няма кой да я издържа, той последна година студент. Тя работи на две места, върти къщата и учи. Той дава мило и драго за нея. Но парите все не стигат и той заминава за чужбина. Връща се след 6 месеца и признава на жена си, че и е изневерил. Тя -преглъща всичко, прощава, без натякване и без връщане, защото го обича. Той-твърди, че това е било мимолетно, че не влияе на любовта му към нея. Ражда им се първото дете, а след 4 години и второто. Той продължава да работи в чужбина, тя завършва второ висше и гледа двете им деца и работи. И днес след толкова години заедно( повече от 10 ) и двамата твърдят, че са постигнали всичко благодарение един на друг и изневярата не им е проблем, защото са верни на любовта си един към друг. А физическата изневяра не променя чувствата им. Но независимо от всички трудности, тя не му е изневерила, а му е простила изневяра и му е дала свобода. Според нея човек има право да бъде свободен в желанията си, дори и те да означават секс с друга. Според него, любовта му към нея е толкова силна, че би и простил всичко. И именно заради това, между тях няма тайни.
Надявам се тази история да ви послужи за нещо.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c3a021149f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Много коментари, но прочетох оттук-оттам. Направи ми впечатление, че често се случва един мъж да осигури всичко на една жена, така да се каже, да я измъкне от калта, и тя в един момент да го зареже и да му вземе всичко. Мислех, че това са само приказки, но явно действително се случват такива неща. Изумена съм.
Изумена най-вече, защото не разбирам как един амбициозен и интелигентен мъж не е способен да прецени жената до себе си. И в същото време самата аз се подразних от тези случки- знаете ли защо? Защото осъзнавам, че мъжете търсят жени в беда, но защо е така? Защо не си намират някоя успяла жена като тях?
Тези въпроси ги задава едно младо 21- годишно момиче, доста подразнено от този факт, защото и аз, също като тези мъже имам своите цели /дори уча за същата специалност като споменатите, коментар 23/, сигурна съм също че го има и обратния вариант- жена да помогне на мъж и той после да и вземе всичко- по-рядък случай предполагам, най-вероятно не и в България.
Та, как е възможно да се случват такива неща в живота? Не ми го побира в ума. Например аз вътрешно си знам, че мога да разчитам само на себе си т. е. не си помислям да си намеря някой, за да ми осигури животеца и после да му бия шута, а ако си представя за момент да направя такова нещо- не мисля, че бих била щастлива- защото ако сама не успявам, аз няма да имам самочувствие, а и специалността ми е такава, че просто не мога да си представя да седя и да бездействам, въпреки множеството проекти, не мога и да помисля вариант да не ги правя, а да чакам всичко наготово. А дори не уча в Бг, т. е. тук със сигурност има много богаташи, които са склонни да помагат /предполагам повечето да "помагат" / на изпаднали девойки. Тоест един тип жена като описаните по-горе би се възползвала от тази възможност, сигурна съм. Но защо, защо не би желала сама да се справи?
И защо хората не осъзнават кое ги прави щастливи? По-конкретно- защо една жена си мисли, че е щастлива ако има финансова възможност да ходи по молове и по спа???? Това не е ли някакво примитивно усещане за щастие? За себе си, за пореден път осъзнавам, че това, което може да ме прави щастлива е личният успех и затова и често съм под стрес, страхът от провал и тн. А колко е трудно човек да успява... толкова нерви и лишения.. , но това вече е друга тема.
Не знам, не знам какви са тези хора, първите, които са като мен /мъже или жени/, и вторите-паразити/жени или мъже/, как е възможно единият тип човек да допуска в живота си другия? Как????

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8c7f9b421c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Номер 13, нека уточним - "едното чукане" е в семейството :)
Извън него е... секс с чувства. Иначе защо биха го правили, и мъже, и жени!?

Авторът, ти пък си намерил кого да цитираш, американец :)
Щатите, както знаем е страна на статистиката и анкетите.
И анкетите сочат, че на американците са им по-малки пишките отколкото на КОЙТО И ДА Е европеец, средно взето, разбира се. Въпреки че, в сметката влизат и "надарените" афроамериканци. Но дори и така показателят си остава много, много нисък.
Анкетите също така сочат, че средната продължителност на половия акт в Щатите е 3 минути и 43 секунди. Полов акт с продължителност над 15 минути в Щатите се смята за нещо невероятно. Порнографията на повечето американци им изглежда като... фантастика :)
Да имаме предвид и това, че типичната американка е 80 кила, с дистанционно в едната ръка и кесия пуканки в другата. И най-четената книга в Щатите е: "Как да задържим мъжа си", или нещо от сорта.

Тоест, всичко, което важи за американците просто няма отношение към нас, българите и европейците изобщо.

Типичното за мъж, който НЕ може да задоволява жените (заради малкия си член и малката продължителност на секса) е... да търси все нови и нови жени. Да го прави с всяка, която се съгласи. И разбира се, да пренебрегва своята дебела съпруга, която за нищо не става не му създава никакви угризения. А съпругата точно това и очаква, след като чете съответните книги.

Така че, въпросът е съвсем друг - да го правим ли, ако в семейството всичко е добре или поне поносимо?
Сигурност или ранообразие? :)
Аз съм ЗА ранообразието?

Y D

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 881c4443d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   29, истината е че мъжете искат да се грижат за жените, затова все избират жени в беда и с проблеми. Тъпото е, че тези жени впоследствие започват да приемат тези мъже за даденост, не оценяват какво правят те за тях, превръщат се във вечно мрънкащи и недоволни женици, на които все по- трудно им се угажда и накрая мъжа си намира любовница, която умее да го оценява и да му вдъхва увереност. И умее да му дава това, от което има нужда той, а не само да изисква и да мрънка. Я се замислете защо има жени, заради които един мъж е готов на всичко и не е способен да напусне... те просто знаят как да дават на мъжа, а не само да искат и недоволстват.

Doriana

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e87de247e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Интересното е, че не само мъжете се чувстват по този начин. Много жени усещаме нещата абсолютно 1:1 с написаното.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2e3f3f77fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Добре бе, каква е тази връзка щом и двамата си изневерявате?Или сте заедно или не...а относно необходимостта на мъжете да се покажете какви мъжкари сте, колко нужда имате от секс, доказване как може всяка да е ваша нали се сещате че и за жените може да важи това.Твърдо за свободата да си имаш личен живот, пространство и т.н., но не виждам какво могат да прави 3-ти иили 4-ти човек в една връзка.Мисля че ако ще си един трябва да си с един а не да си правите мизерии, няма смисъл.Ж23

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3448861ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Каква по-голяма мизерия да си само с един/една :)
Ето ти цитат от Айнщайн:
Що за нелепа идея, да очакваме от инцидент като влюбването... траен резултат като брака.
Край на цитата.

Има толкова много Паралелни вселени....
И Духовното може да преминава от една вселена в друга.
Отива в другата вселена... за да прави секс, разбира се :)
И се връща обратно в своята вселена... за да спази изискванията на Квантовата Теория.

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 34897f6bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Като Ви чета коментарите и случките които разказвате, мога да Ви кажа че ставате за сценаристи на сапунени сериали. Страхотни сте.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1378872c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Абсолютно, номер 35! Не разбирам и как така някой засяга толкова необхватна и стара колкото света тема, щото е прочел кво казал някакъв професор от някакъв университет. Чрез законите на физиката ли е доказал категорично някакво явление, че да се занимава толкова неговото мнение?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f193687a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Е такъв е стилът и подхода на К Манн, но човека поне се стреми да покаже какво той одобрява и смята за правилно.
Дали е всеприложимо за всички четящи и как би помогнало на някой - това са вече спекулации и чесане на езиците.
Все пак сайта е и за това!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5781865994
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker