Hаранени от любовта... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Hаранени от любовта...
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 5238 пъти
За надеждата и още нещо
Живота е странно нещо-обичаш, а не те обичат, търсиш, а не намираш, молиш, страдаш, плачеш и така....успокояваме се, че всичко ше се оправи и в крайна сметка какво ни остава-само надеждата. И подяволите добре, че е тя иначе щяхме да сме само празни тела без души. И когато всичко е изгубено пак ни държи онова малко зрънце надежда, оня малък лъч светлина, който остава да ни води и оня глас, които ни шепти, че всичко ще се оправи. И напук на всичко ние продължаваме, защото знаем , че има на този свят все пак някой, който ни обича и който не може да живее без нас. И сме длъжни да продължим да се борим-заради него, заради нас.
Много е трудно да продължиш да се бориш, когато си на дъното и си изгубил всичко. Когато разума ти казва да спреш, да се откажеш, а в същото време сърцето крещи, че обичаш и не искаш нищо друго освен него. И цялото ти тяло изтръпва при вида му, но ти неможеш да си с него, защото тои е решил, че не иска да е с теб и казва, че е спрял да те обича. Но ти не му вярваш или по скоро не искаш да повярваш в такова ужасно нещо, защото не е възможно да не те обича. Правиш един куп глупости, за които после съжаляваш. Успокояваш се и чакаш да размисли. Стоиш и не правиш нищо освен да чакаш. В един момент виждаш, че всички около теб се развиват, а ти стоиш на едно място и не можеш да направиш и една крачка. Взимаш решение и правиш една малка стъпка- заставаш лице в лице с човека, който е разбил живота ти и му поставяш ултиматома да вземе решение- дали ще сте заедно или не. Но той е страхливец и не казва нищо. Всъщност е взел решение- остава с онази другата, която ви е разделила. Той не иска да има човек до себе си, който да го води. Той иска да има марионетка, която да ръководи. И защо? Защото е слаб... Иска да е силен сред слабите.
После прощаваш. Прощаваш му, че те е предал, че е предал любовта ви. Прощаваш заради себе си, за да ти е по-леко, защото знаеш, че омразата доубива наранената ти душа.
Изведнъж в живота ти се появява един човек. Ти го отблъскваш, но той разбира, колко наранена си и не те притиска. Не те оставя,защото е решил, че си заслужава да се бори за разбитото ти сърце. Готов е да те чака за да го приемеш в объркания си живот.
Казват, че времето лекувало!? Лекувало –друг път! То е като дрога- колкото повече дните минават, толкова по- лошо става. И зрънцето надежда се смалява и смалява, а болката в сърцето се усилва. И свикваш... Свикваш с предателството, свикваш с лъжите, свикваш с цялата заблуда, в която е потънал този свят. И така ден след ден, след ден живееш без никакъв смисъл. Но каточели започваш да разбираш кои си и колко всъщност можеш дори и сам. Разбираш колко си силен и сякаш отново можеш да преобърнеш света.....сам.
После отнякъде се появявя омразата. Изпълва живота ти и го обгръща като змия. Намразваш го – онзи слабия, който не те е оценил. Мразиш го, защото неразбираш защо е предпочел онази другата. Знаеш ( а и всички го казват), че ти си по добра от нея във всичко- ти си по-хубава, по-умна, по-забавна, но той е избрал и е с нея. Знаеш също, че той ще се върне един ден и ще съжалява. Но също знаеш, че ще го направи в момента , в който ти вече си подредила скапания си живот.
Колелото на живота се върти и всичко се връща. И Господ да е на помощ на онзи слабия, защото има много да плаща, няма сметка, която да остане неплатена.
Господи, дай ми сили, дай ми сили да спася себе си и разбитото си сърце, дай ми сили да продължа и да остана човек. Вече не издържам, незнам как да продължа напред.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: 88f0a02267
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво,мила,много точно си го написала!Почуствах го все едно аз съм го казал.Знам как се чустваш,в момента и аз съм в същото положение,и аз като теб се надявам да успея да се взема в ръце и си подредя отново живота така,както си беше допреди няколко месеца.Времето лекува,бъди сигурна,че ти отново ще си намериш душевното спокойствие,и няма да зависиш от човека,който те е наранил.Денят на отмъщението за теб ще дойде в мига,в който започнеш да гледаш на този човек като на част от мебелите в къщи.Всичко е в твоите ръце,мила.Успех ти желая!

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: bdd4ce6a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо - нормално е да ти казват че ти си по- :)) Все пак са ти приятели тия дето ти говорят по темата :)

Второ - човек гледа практическите предимства, когато си купува пералня. Това дали ти си по-ненам си ква от другата, въобще не е критерии че ти ще бъдеш предпочетената. Странно нещо е привличането, като поотраснеш ще се научиш. :)

Трето - драматизираш прекалено много. Свят широк, хора - много. Ще намериш човек, с който пак ще се влюбите и може би ще сте щастливи за дълги години :)
М26

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 94df30165c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за истината, която ми показа. БОГ да те благослови !

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 6188dc87e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все едно си била в съзнанието ми....в душата ми и сърцето ми,но си подредила цялата тая обърквация тегнеща над съществуването ми!

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 74d53a6f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   :(((((
Докосна сърцето ми мила, предполагам, че страдаш ужасно, болката е непосилна, задушаващо тежка.....
Съжалявам..........
Сякаш чета себе си, предполагам, че всеки ще намери част от него.Това е животът! Низ от мигове, силни емоции, объркани чувства, но трябва да намерим пътя и продължим напред. Нямаме време! Когато той- слабият се осъзнае ще е твърде късно, животът ни ще е преминал неусетно. Продължи напред, не позволявай да ти отнемат миговете, които заслужаваш да изживеещ пълноценно. Дори и без него!

 
  ...


...
преди: 15 години, 1 месец
hash: fbcfcbe545
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чета и си мисля!!!!!! Кога по дяволите съм влизала в този сайт и съм писала???????:))))))) Единственото което щях да пропусна е 'Колелото на живота се върти и всичко се връща. И Господ да е на помощ на онзи слабия, защото има много да плаща, няма сметка, която да остане неплатена. ".......Никой не можем да съдим за избора му, както не бихме иска ли нас да съдят. Че, деня на равносметка идва..рано или късно, е факт. Но от това не би трябвало да ни става по добре, защото обичайки някого не би ни харесало и устройвало да посипва главата си с пепел. Това те различава от марионетката. Ти просто си различната и егото след мъката дори да е погалено, остава чувство на празнота, за пропусната възможност. Бъди сигурна, че утре и да се влачи по корем, от това само ще ти става мъчно и тъжно...защото някога, някъде във времето е трябвало да разбере, че ти си половинката. Но не си човека, който ще го съди за избора му. Всеки си носи кръста. Успех

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: a78a09e2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това бих го написала и аз преди 5 г.,но повярвай ми,времето наистина лекува.Сега се радвам на нова връзка и съм по-щастлива от всякога.Всяко зло за добро са казали хората.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: e72fdde719
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Много сърцераздирателна история, но може би си пропуснала да спомонеш, че ти всъщност си застанала между двама човека, които се обичат и са заедно от дълго време. Не е лесно да разрушиш една дългогодишна връзка, само защото си влюбена и искаш човека на всяка цена. Задавала ли си си въпроса, че той всъщност обича нея и дори и да е бил с теб, то е било за разнообразие или защото си прекалено лесна. Искам да ти кажа, че това дали си по - хубава или по-умна /според теб де/ не е чак толкова важно, по - важно е че не можеш да обиждаш другата /марионетката/, защото едва ли си съвсем наясно, че тя е човека, който заслужава неговата любов. Позволявам си де пиша тези неща, защото ми се е случвало твърде настъпателна и агресивна, като теб жена да се опита да разруши живота ни, но когато има любов, повярвай ми ако ще да използваш и най-подлите методи няма да успееш. Потърси си някой, който е свободен. Всеки заслужава да бъде обичан, но никога не се бутай там откъдето ще бъдеш изхвърлена като парцал.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 3fb206ea7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Странно нещо е любовта.
Понякога е едностранна, както в твоя случай, макар и силна.
Аз съм от другата страна- на съпругата избрала друг (но не тайно).
Защо ли?
Ами защото ме прави щастлива...
Толкова е просто.
Просто трябва да има щастие. А насила не става....Или можеш да дадеш на човека до теб-без значение мъж или жена- чувство за пълна хармония с теб, за невероятно допълване и ежеминутно щастие, или не можеш...
А за да е така- нещо липсва....

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 38652e0fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Искам да се обърна към 8. Мила аз ходих с онзи слабия 10 години и когато живота ни се нареди се появи марионетката. Започна да му се овърта, а той се поддаде на изкушението. Аз не съм лесната и не съм разбивала живота на никого, а няма и да го направя, защото знам какво е болка. Думите ти наистина ме нараниха.

 
  ...

...
преди: 15 години, 1 месец
hash: e72fdde719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм номер 8, извинявай. Историята ти ми прозвуча по друг начин. След като 10 години сте били заедно нещата са съвсем различни. Пожелавам ти да намериш човек, който найстина да те обича и ти да обичаш. Ще го намериш.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 842335b929
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   много си права!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: a78a09e2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   към ном. 8
Ти или не си прочела нещата както трябва или си някоя като въпросната марионетка!За да страда момичето толкова,значи е имало любов и щастие.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 1988c41946
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Колкото повече го обичам толкова повече ме боли. Не мога и не искам да повярвам, че ще избере другата, а ако го направи се страхувам, че цялата тази болка ще се превърне в омраза. Предпочитам да ме боли и да имам надежда. Предпочитам да не знам цялата истина и да продължавам да се надявам. Възможно ли е да се обича така или се заблуждавам?

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: e72fdde719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Към номер 13. Аз вече се извиних на автораката на историята, защото не бях разбрала правилно. Не съм марионетка, просто преди време ми се случи нещо много неприятно. Една девойка си беше помислила, че понеже харесва мъжа ми и малко по млада от мен, може да успее по всякакви начини да ни раздели. Е, не се получи. Явно имам мъж до себе си, който има глава на раменете си и ме обича и уважава достатъчно.

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 2cf13b6da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз бих написала същата исттория преди година и половина!Чувствах се по абсолютно същия начин и знам колко е гадно!Но знаеш ли времето наистина лекува,при мен мина малко повече от година и вече всичко ми е безразлично,вече този човек и неговата марионетка ми са напълно безразлични,да не кажа и смешни,особено като гледам това момиченце как се опитва да ме имитира в стил на обличане,прически,подражание и ми става направо жалка.Нали знаеш миличка-хубавите ябълки,прасетата ги яли,щом твоите приятели ти казват,че си по хубавата и по-добрата значи наистина е така,просто мажката природа не мисли с горната си глава,тоеа още ли не си го разбрала?Пожелавам ти успех!Дано си намериш някой който те заслужава,който да обичаш много и той да те обича много!Бъди щастлива!

 
  ...
преди: 15 години, 28 дни
hash: fbcfcbe545
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз предпочитах, да не знам цялата истина за да не отлети последната дремеща надежда в мен. Но, уви разбрах е. И сега на къде???? Да чакам, да се надявам...а, дали ще мога да простя ако се върне??

 
  ...
преди: 15 години, 23 дни
hash: f13b7cb0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Малко са хората, които не са преживяли същото предателство и не са страдали по същия начин...
Всичко е толкова относително, толкова различно при всики...

Истината е, че никой не може да ти помогне, ако не си помогнеш сама. Какъвто и съвет да ти даваме - погледни себе си и реши какво искаш. Когато го направиш - не се обръщай назад, а просто продължи - или да се самосъжаляваш, или да продължиш сама, или са намериш друг, или да не надяваш /напразно или ненапразно/....

Просто вземи едно решение.
И не съжалявай!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 месец
hash: 54abdef611
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Описала си точно и моята история... Желая ти от сърце да бъдаш много обична и силно желана. Успех !!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker