Любов и риболов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов и риболов
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3064 пъти
Здравейте, приятели,
Обръщам се към вас за съвет, защото съм афектирана и не съм сигурна в обективността на преценката си.

Приятелят ми е заклет рибар. Може да няма пари за хляб, но само да му подсвирнат – и е на язовира или в морето. Харчи много пари за риболовни принадлежности, лодки и двигатели. Страст ли е, мания ли е, не знам, обаче... Не го интересува нищо: работа и риболов. Още от петък си е направил сметката и уговорките: ако не работи е с приятеля си за риба. Така беше и с отпуската и през уикендите.

Отначало не обръщах внимание, всеки има своето право на лична свобода и хоби, но напоследък започнах да се дразня: ами къде съм аз и за какво съм му, след като двамата са си достатъчни. Не, категорично не са обратни, но приятеля му е свободен мъж, няма приятелка и връзка, и само единия да подсвирне на другия, и уговорката е направена.

Уж ме обича, но... изобщо не съм сигурна. Аз искам само понякога да ме постави на първо място и да отида с него, няма да му преча. Казвала съм му, но... Вече започвам да си давам сметка, че бившата му съпруга му е изневерявала, защото като мен сигурно се е чувствала необичана и на заден план.

Разочарована съм. Няколко пъти говорих с него за това, но резултат никакъв. Реших да се дистанцирам от него: не мога явно да се боря с хоби и най-добър приятел, а той не иска да съм с него, а всъщност ние никъде не ходим...

Моля да споделят впечатления жени с опит с рибари или такива, които делят приятели /съпрузи с много добър приятел /ерген/.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9610cf2f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами и аз съм с такъв човек до себе си, напълно те разбирам как се чувстваш. Отвратително е и по тази причина съм решила че не мога повече да живея с него и ще се разведа. Нищо друго не го вълнува, не обръща внимание нито на мен нито на децата, а пък всеки човек си има някакво хоби, страст, но чак пък толкова е прекалено. Ако не е за риба ще е някъде с приятел, и това става постоянен повод за скандали помежду ни. Питала съм го къде е моето място в живота му, щото аз не го виждам, за какво съм му аз или това да има семейство като не му пука за нас. От 5години го търпях, надявах се че ще се осъзнае, но уви няма как да стане. Аз нищо не виждам какво се случва, и са ми минавали хиляди мисли дали не използва риболова за прикритие и да си кръшка. Виждам го с дрехите за риба, но дали не се отбива и някъде след това, колко му е да си вземе един душ при любовница и после пак да се си навлече мръсните дрехи. Побърках се от това негово хоби и накрая не издържах и реших че ще го оставя. Искам човек до себе си, да споделя свободното си време с нас, а като ще съм все последна дупка на кавала по добре да се разведем. Незнам за тебе, но аз не издържах и взех своето решение, че колкото и да го обичам ще се чувствам по добре без него.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 887b47f16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами поговори пак с него и му постави условия, щом това те дразни. Кажи му да намали срещите си с въпросния човек и риболова, в противен случай ти ще се чувстваш излишна и няма смисъл да продължавате. В никакъв случай не казвам да му ги забраниш, това е невъзможно. А просто да започне да ти обръща повече внимание. И ако не го направи, не трябва да те е страх да си тръгнеш от него. Кажи му, че ще си потърсиш вниманието другаде, след като той не е способен и не иска да ти го даде. Все пак аз мисля, че това е по- добрия вариант от този да кръшкаш, защото рано или късно и до там ще се стигне. Има и друго, склонна съм да вярвам че преувеличаваш, а ако не е така извинявам се и те съветвам да опиташ с това, тогава ще разбереш колко държи на теб. Успех!

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1bd28185ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, авторке.
Много добре познавам проблема, за който пишеш - за моя радост аз вече мога да говоря за него в минало време.
Моят партньор беше точно това, което ти описваш - не просто запален рибар, а направо маниак на тема риболов - всяка свободна минута я прекарваше в клечене до някой гьол, парите отиваха за такъми и принадлежности, а свободните дни /понякога и нощи/, в които можехме да излезем или да отидем на почивка бяха ангажирани с риболов.
Първо се опитвах да съм солидарна - ходех с него по язовири, спъвах се в змии, хапаха ме разни гадини, но аз си мълчах, защото виждах, че това го радва.
Той явно доволен от ентусиазма ми, обаче, стигна до извода, че не е нужно никъде да ходим - нито на разходки, нито на почивки - нищо - само да кибичим около някой язовир - нищо друго не правехме заедно.
Взе да ми става противно и един ден просто му казах, че няма да отида с него - не искам и не ми харесва.
Човека само ме изгледа - без злоба, без някаква ярост, и каза - "Ми добре тогава, ще ида сам".
Побеснях, излязох от дома му /където живеехме заедно/ и не стъпих там в продължение на седмица. През това време, нито му вдигах телефона, нито пък му казах у коя приятелка съм останала.
Това го отказа от риболова, но виждах, че е нещастен, че иска да си ходи за риба и това, че аз го спирам, само ще го угнети и ще го накара да ме намрази.
Моето спасение дойде с новата работа, която си намери - тя се превърна за него в хоби, по-заразно дори от риболова - започна работа в един автосервиз, стана главен монтьор, после главен механик и така - започна да се занимава с автомобили и забрави за рибата.
Спасение, за което всеки ден благодаря на Господ.
А сега, когато се занимава с хобито си /да прави коли/ не пръска пари, а напротив - печели.
Желая ти успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 582eed1394
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо не ходиш с него за риба?
Няма нищо по хубаво да си край язовира, река море и тн. тишина и спокойствие. Иди поне един път с него.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c8316a7606
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам какво е приятелят ти да ходи за риба, но знам какво е да те пренебрегва заради други неща. Сега сме разделени, мила. Болно ми е, съсипвам се... Мисля си, колко ли е оправил вече, коя ли харесва... И тем подобни. В различни градове сме, така че можеш да си представиш как откачам. Не знам как ти ще подходиш, но... Малко са тези които биха пренаредили приоритетите си и биха те поставили на първо място, както с Номер 3. Осъзнала съм едно - има мъже за които съм толкова важна, въпросът е, че те не са за мен, но има мъже които ме имат и съм на последно място. Всичко зависи от партнъора. Успех, мила.

Ел:)

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fd90668e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За първи път чувам, че някой ще се развежда и разделя, щото гаджето или съпругът е рибар. Извинете, но ще умра от смях. Ами вървете и вие с него и се печете по монокини. Сигурни ли сте, че за риболов иде реч или някакъв друг лов тук е намесен? Вие като се запознавате с тези хора, не знаете ли какви са им интересите и заниманията или те са се появили впоследствие. Днес на риба, утре.... Ами, късмет, какво да кажа. Честно, много странна тема!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fd90668e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Познавам рибари-заклети и не всички клечат по гьоловете. Не и през цялото време. после има луди вечери, ако ме разбирате. Не искам да ви хвърлям в някакъв филм, но как сте със секса? Понякога забавлението на съвременния рибар излиза доста от рамките на риболовството. Била съм в подобна компания, в която с нас идваха момичета, специално поканени за целта, с които след това забавляват компанията. Много внимателно премисли нещата, още повече, че той отказва да те вземе със себе си. За мен тук има нещо гнило.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80508f5616
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   еее. тоя човек да не е всеки ден за риба.... май става дума за чувствителност... нали през седмицата си е къщи... стига хленчене, нека пие алкохол примерно да видим тогава.. на вас жените не може да се угоди.... ужас

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ad838cc63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,
Баща ми беше голям риболовец. Всеки уикенд ходеше за риба. През седмицата след работа също. През отпуската от вилата също ходеше почти всеки ден. Но за разлика от твоят приятел, той винаги искаше да ходи с нас. Ние не винаги ходехме с него, а той предпочиташе да сме заедно. Чудесно сме си изкарвали. Ние с майка ми и сестра ми се разхождахме, беряхме билки, горски плодове, докато той си лови на язовира или на реката. И ние се научихме и почнахме да ловим понякога и повече от него. :)
Весело беше и приятно. Сред природата на тишина и спокойствие. Рибарите не обичат да се вдига шум, че се плаши рибата. Обикаляхме толкова много язовири и приятни кътчета.
Опитай се да поговориш с него. Ходи и ти с тях. Може и някоя приятелка да си поканиш да не стоиш сама докато те ловят. Пробвай и ти, нека те научи. Голяма тръпка е наистина и човек като се запали трудно се отказва. Но поне после рибка си е хванал, вместо да купува скъпа риба. Така че погледни и от тази гледна точка. Ние толкова риба сме изяли, сега ми липсва трябва да даваме по 10 лв за 1 кило, а тогава по 5-6 кила се е случвало на ден, а ако хванем шаран или сом еха по 10-15 кила риба. Ядяхме всеки ден почти та ми беше омръзнала. Та така ходи с тях, вземи си книжка, кръстословица, разхождай се, бери си нещо, занимавай се. Това са ми едни от най-милите спомени от детството. Ако имах гадже риболовец щях да ходя с него. Та ако той няма нищо против, значи не крие нищо. не се тормози а поговорете.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f645c45f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 4, ти не прочете ли, че той не иска тя да ходи с него за риба? Първото, което ми идва наум е, че той просто си я има като гадже за пред хората, а това, че не общуват заедно - е, какво от това? !?
номер 9, ако мислиш, че през седмицата има кой знае какво общуване се се лъжеш - предполагам си към-то тийнейджърска възраст (или поне на акъл), тъй като точно, през уикендите е времето двама обичащи се души да прекарват времето заедно. Когато тръгнеш на работа по 10 часа и се връщаш смазан, ще го разбереш. Разбира се, не всеки път, той може да иде за риба някога сам, тя на театър или с приятелки някъде, даже е полезно двойката да не е нон-стоп заедно. Но тук май излиза, че всяка свободна минута, той си купува някоя играчка и хуква, зарязвайки всички и всичко около себе си. Точно както компютърните маниаци. И всякаквите други, де. Моят съвет е, разделяйте се. Тук не става въпрос за конкретното хоби, а за факта, че той е тотален егоист! С такъв човек не се живее съвместно нормално. При всички случаи ще започнат изневерите, ако вече не са започнали
Сигурно ти е трудно авторке, но бъди силна, и защитавай себе си! Може би пък зад ъгъла те чака някой, който иска винаги да е с теб, д си ходите на театътр, кино, концерти, да излизате с приятели, да ходите за риба. Но ЗАЕДНО!

Птичето

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f645c45f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лично аз пък не виждам нищо приятно в това, да причиниш болка, на едно живо същество, хващайки го с метална кука и после да го оставиш да се мята в неестествената му среда, докато се задуши. Но тук отново подчертвам, че става въпрос не за конкретното забавление, а за начинът по който върви тази връзка


птичето

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 76802edbc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Птиче... ако един човек си струва и добродетелите му са повече, отколкото недостатъците... си струва да се прежалят рибарските му стремения, все пак не е порок... благодаря за комплимента, тинейджър не съм бил.. а юноша.... ха ха, доста работя даже повече от 10 часа... и риболова ме зарежда... по добре това, отколкото нещо лошо... нали птиченце....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 76802edbc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Относно причиняването на болка на едно живо същество.... моето скромно мнение е, че рибата е част от хранителната верига и тя също причинява болка на нещастното червейче което изяжда... поздрав птиче, чуруликай си радостно...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f645c45f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Дано все по-радостно чуруликам :)
Темата не е "за и против вегетарианството", а мога да я водя мноооого дълго, така че няма да я обсъждам. Освен това целта ми беше не да засегна теб и възрастта ти, а незрелостта на коментара ти, че нали си имат седмицата. Само че авторката веднага го е описала: "работа и риболов". Т. е. май и през седмицата толкова си общуват...
Това й тежи.
Второ, да така е, наистина, но авторката не пише, той е най-добрият, мил и... човек, когото съм срещала, а "може да нямаме пари за хляб, но само да му подсвирнат – и е на язовира или в морето. Харчи много пари за риболовни принадлежности, лодки и двигатели. Страст ли е, мания ли е, не знам, обаче... Не го интересува нищо: работа и риболов. Още от петък си е направил сметката и уговорките: ако не работи е с приятеля си за риба. Така беше и с отпуската и през уикендите. "
А и според моето скромно мнение, една двойка трябва да прави нещата съвместно. Така де, Екзюпери го е казал: "Любовта не се състои в това двама души да се гледат един друг, а в това те да гледат в една посока. "
А тук май няма такова нещо. И понеже съм, го изпитала на гърба си дадох съвет за раздяла, защото според една друга мисъл "Колкото по-късно, толкова по-мръсно". Истина си е...

Птичето

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3f8752c2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   да, цитата за любовта е точен, но... човек трябва да прави компромиси за да им разбирателство и хармония, всеки може да бъде горд, обиден, наранен и да каже край, най лесното е... според мен, нека авторката си прецени добрите и лошите неща в този мъж и тогава да реши... мисля че риболова не е порок... усмивки на теб птиченце....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker