Животът ми е филм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Животът ми е филм
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2894 пъти
Не знам от къде да започна. Ако е от самото начало дни няма ми стигнат да пиша. Нека да кажем, че в любовта не ми вървеше много. Имала съм мъже в живота си. Обичала съм, мен са ме обичали, но всичко за кратко. Попадала съм все на неподходящите.

Един ден в нета се запознах с един мъж. Както аз така и той не знаехме какво правим в този сайт. Може би просто, за да убием малко време. От дума на дума, от ред на ред, неусетно мина доста време, през което разказахме живота си един на друг. Решихме да се срещнем. Но тук искам да уточня, че той не е от моя град. Когато си писахме аз не съм предполагала, че между нас ще се получи нещо. И да кажем казах доста неща за себе си, които не бяха истина. И така.

Срещнахме се, излязохме на вечеря, кино, дълги разговори, след което той ме изпрати и се целунахме. Целувахме се с часове. И така започна всичко между нас. Докато се усетя вече се бяхме влюбили един в друг и така и не успях да му кажа за лъжите. Дори заживяхме заедно и аз започнах да се опитвам да превърна лъжите в истина, защото беше ясно, че вече е прекалено късно, за да му ги призная. И доста от тях вече са истина.

Всички ще се зачудят защо съм го излъгала и какви са били лъжите.
Излъгах го, защото той и аз сме от различни социални общества. Той е с професия и средата, сред която се движи са само хора от елита, докато аз бях обикновено момиче от малкия град. Работейки за кредитна компания. Отначало всичко беше истина, но лъжите започнаха като започнах да го харесвам. Много го харесах, че ми се искаше да съм достойна за него. Не помислих когато започнах да ги изричам. Една след друга се сипеха от устата ми. Излъгах го, че работя в неговия град, че съм студентка, че съм достатъчно материално обезпечена, освен това и за куп други дребни неща. Докато се усетя се влюбихме. Реших, че за да съм с него трябва да се преместя. Сторих го. Напуснах работа и трябваше да си намеря такава в неговия град, който е много по-голям от моя. Намерих си работа и започнах. Трябваше да го излъжа и, че от фирмата, в която съм работила преди са ме съкратили. Записах се студентка тук и му казах, че съм прекъснала обучението си в другия Университет, защото нямам переспектива с него. И това "оправих".

Останаха ми няколко лъжи още, за които трябва да се погрижа. Но с времето опознах този човек. Особено след като заживяхме заедно. И разбрах, че той не се интересува от социалния ми статус, нито от местоработата ми или от местожителството ми, а от самата мен. Обича ме заради това котето съм. И ако не го бях излъгала, а му бях казала истината от самото начало пак е щял да ме обича по същия начин. Адски много го обичам.

Филма, в който живея ме измъчва. Това, че той не знае истинската ми история. Лека полека се превръщам в това, за което се представях. Но нещата не свърват то тук. От време на време се замислям дали някой някога е правил такава саможертва. Да се премести в чужд град, без да има работа и приятели там, при човек, който познава от няколко месеца. Никога не съм била толкова импулсивна. Никога не съм рискувала през живота си. А сега загърбих всичко, теглих заем и сега едва го връщам. Но въпреки всичко аз продължавам да се боря и да се опитвам да успея в живота. Всече сме от доста дълго заедно. Намерих си и приятели и с колежките от университета излизаме. Но съм сигурна, че това е най-силната любов, която съм изпитвала. Той ми го е казвал и всекидневно го показва и доказва. Не дава и косъм да ми падне от главата, когато се разболея се грижи за мен, никога не ме е лъгал, не излиза по мъжки с приятели, за да си е в къщи при мен или излизаме заедно.

Но наскоро стана нещо. Бяхме пийнали на един рожден ден и се поразприказвах малко повечко. В смисъл зададох му един въпрос. Може би е бил тъп и безсмислен. Но за мен отговорът му беше важен и значеше много. Очаквах друг отговор, при положение, че ми се е кълнял в любов. Казвал ми е, че ме обича повече от живота си, повече от всичко на света, че за мен е готов на всичко. Бях толкова щастлива, че дори за миг не бях съжалила, че съм се забъркала в това. НО... онази вечер се прибрахме и аз го питах следното: - Ако сега някоя от бившите му се върне и каже, че има дете от него, но до сега е криела толкова години, направи се ДНК тест и се установи, че детето наистина е негово. Аз му казвам избирай или аз или детето, което дори не познаваш, нито си искал? Той без да се замисли отговори - Детето! Аз онемях. Знаех, че въпроса беше доста странен и неуместен, защото това не се е случило и няма как да се случи предполагам. И, че не е честно да го карам да избира, че това дете е неговата плът и кръв. И така нататък, но аз исках да разбера само до колко ме обича.

Това ми даде да разбера, че не съм най-важното нещо в живота му. Може би сега съм. Но знам, че има нещо, което той би поставил пред мен. Което ме накара да се замисля, добре ли съм направила, че преобърнех живота си и рискувах толкова много. Зарязах всичко заради него. Дали си е заслужавало и дали ако можех да върна времето назад бих минала отново по този път. До преди няколко дни отговорът ми щеше да бъде мигновено-Да, но сега в мен нещо се пречупи. И не знам какво да правя. След време пред олтара искам да кажа ДА на човек, който наистина ме обича и изцяло е отдаден на мен, така както аз на него. Че наистина ме обича безрезервно и безгранично, както аз него. Има ли смисъл да продължа с прожекцията на филма... и до кога ще прожектирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0ae8570495
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Излез от филма и започни друг филм.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d7f0b653d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти не си добре... Ами ако той разбере за лъжите ти и те остави... Тогава по-добре ли ще се чувстваш... Радвай се, че имаш такъв мъж до себе си, който е способен да си поеме отговорността за постъпките си... А той да съжалява, че не е избрал правилното момиче, защото въпреки че въпроса ти е измислен, ултиматума който му поставяш е егоистичен и глупав....
Не ме разбирай погрешно, не те съдя, но в момента се опитваш сама да си създадеш проблем... А такъв няма, всичко е в главата ти... ТОЙ наистина е идеален, гордей се с него, обичай го, както той теб.. И се наслаждавай на прекрасния ви живот... Остави въпросите за нероден Петко...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7316136e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Извинявам се за това което ще кажа.
явно ти не обичаш истината!!! когато човекът е бил искрен с теб, това което си чула не ти харесва, ако ти беше казал друго, ти щеше да си живееш в мъглата, както той си живее в мъглата на твоите полуистини. Кому е нужен живот в лъжа??? Истината боли, но ти дава отправна точка и факти на базата на които да направиш твоя избор.
А за избора на детето не се учудвай, по думите ти, твоя човек е мъж на място, а един мъж на място си поема отговорността която му се полага и когато му се полага!!! Радвай се, че имаш подобен човек до себе си!!! Не се пренавивай излишно, за да не го отблъснеш!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 14c5b15c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слушай ся, ко щи редя!
Не си измисляй сама проблеми!
Има въпроси-уловки, които нямат правилен отговор. Пример - ако след катастрофа, попаднем в река аз и тригодишното дете на сестра ти, кой от нас би спасил първо? ! Ха де!!!
Не си написала ясно, какво точно си питала...
Да добавя - ти си започнала си с лъжите, па после той виновен.
И, не се опитвай да поправяш неща, които работят.
Успех и много щастие ти пожелавам!
Оран Гутанович

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7fecbcb428
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ако "зарежеш" този човек, ще му направиш голяма услуга. Не стига, че си лъжкиня, комплексарка ами и голяма егоистка. Не го обичаш. С него си само, защото това ти дава доза самочувствие /обича те човек от елита/. И тези жертви не си ги направила заради него, а заради себе си, за да прикриеш лъжите си. Той ти е направил услуга! Не ти е длъжен за нищо.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 177a1228f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5, би ли написал пола и възрастта си? Благодаря

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7954fa4b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Що не го накара да "избира" между майка си и тебе, или между човечеството и тебе? Тъпа кифленска история!
И какво - разбра че светът не се върти около тебе, а и не всички са лъжци като тебе да ти казват само това, което искаш да чуеш? Сега ще пръднеш ли от яд?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d3f5517a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти за нероден Петко приказката знаеш ли я? Та и ти така...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 09e68511e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   вижте какво номер 5 и 7. сигурно нищо не знаете за живота щом така ме нападате. Нито съм комплексарка, нито съм искала да ме обича човек от елита. Просто така се случи. Влюбих се в него и понеже не заради професията или колата или парите му, а заради това, което е. До сега за толкова време съвместен живот никога не съм му позволила да ми плаща сметките или да ми дава пари. Изкарвам си с труда си и харча толкова, колкото имам. А относно лъжите, по горе споменах, че съм си мисляла, че няма да ме хареса заради самата мен, а аз отчаяно исках да съм с него, заради това се направих на това, което не съм, но исках да бъда. Толкова безсънни нощи ми е коствало да уча, за да стана студентка, толкова много труд, за да започна работа, с която няма да се различавам толкова от него. Така, че докато не дойдете на моето място, нямате право да ме съдите! От авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80e1903338
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това с избора му е напълно правилен и основателен отговор. затова защото той, ще направи един детски живот, такъв какъвто трябва да бъде-истински, щастлив и много красив. С въпроса си, който си му поставила той ти е дал да разбереш, че е истински мъж и би бил чудесен баща и поема отговорност и то само каква! А, пък ти с твоето чумерене показваш на себе си, че все още не си порасла и постъпваш лекомислено в това отношение. А, на въпроса ти дали някой се е местил в друг град и загърбвал всичко, ще ти кажа-Аз съм го правил, за което сега горчиво съжалявам. Не е далеч от мисълта, че и доста други хора са правили такъв ход. Тъй че... опичай си повече акъла и не задавай въпроси на човека до теб, след като ти самата не ги разбираш!!!

Орфей

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 14c5b15c0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, како....
Номер 4 съм, коткай си го твоя, омъжи се и не си измисляй сама проблеми.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8698f99baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лъжите, които си наръсила в началото и въпроса, който си му задала показват наистина, че имаш осезаеми комплекси доколко си ценна за този човек. Проблемът е в теб, а не в неговото отношение, сила на чувства и т. н. Той и звезди да ти свали от небето, ти като имаш тези мисли в главата си, ще продължиш да искаш доказателства. И още нещо- ти не си зарязала всичко заради него, а заради себе си- това си е твой избор. Не се ли замислиш върху тези неща, според мен ще си провалиш връзката.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2866883567
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   виж и аз съм в подобна ситуация, само дето още не съм предприела тази крачка с преместването. и моята история е тук, но сега не пишем за нея. искам да ти кажа мнението ми. не можеш да очакваш, че ще си всичко за един човек, дори ще си пред детето му! защото има много жени, но децата са ни еднички... той ако иска да е с тебе, ще намери някакъв компромисен вариант, но да се появи дете от някоя бивша ми се струва много малко вероятно. но това показва, че е отговорен и че един ден ще се грижи за вашите деца, ако имате такива. не мисля, че това е повод за притеснение. а пък и заради него и твоят живот ще се подобри - ще имаш висше, което е важно в днешно време.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0ae8570495
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Вчера пуснах моята история тук, но знаеш ли твоите лъжи са нищо сравнение с моите простотий! Ти си оправно момиче щом си успяла да направиш някои от лъжите ти истина. Спри до тук с измислиците си, продължи живота си с любовта си, личи си, че се обичате. Направете си ваше детенце и не мисли за нереалното, ако обичаш истински човека до себе си, значи си е заслужавало всичко. Направете си ваш общ филм с продължение и бъдете щасливи. Желая ти късмет!!!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9d6d03637b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Добре ама представи си сега, че не сте заедно и ти са бившата с детето, той има друга и тя го кара да избира между детето и себе си, той избира нея / детето щеше ли да мислиш по същия начин тогава?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 626cdbbc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не се обиждай, но вие жените много обичате да драматизирате и от най-малкото. Аз бих те посъветвал да не отдаваш чак толкова голямо значение на тази случка. Още повече, че думите му са били изречени и в нетрезво състояние. Наслаждавай се на момента, щом си щастлива с този човек и не си измислях хипотетични ситуации, от които евентуално да се чувстваш зле. Това е моят съвет - просто да не ги мислиш толкова нещата и да се наслаждаваш, защото няма гаранция, че всичко винаги ще е толкова розово и когато не е, ще съжаляваш, че не си изживяла пълноценно и хубавия период.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 94bf5b4226
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15, подкрепям те!
Авторке, представи си, че си мъж, постави се на негово място и си представи, че приятелката ти ти поставя твоя въпрос. А?
Празна мания за величие е да искаш да бъдеш най-важната за когото и да било.
Бъди най-важната за себе си. Когато си стойностен човек, другите ще те оценят дори и без да го искаш от тях.
Най-естественото е, когато някой стане родител, детето му да е по-ценно дори от любовта му и от самия него - обикновен родителски инстинкт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker