Приемете истината веднъж завинаги! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приемете истината веднъж завинаги!
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 4172 пъти
Здравейте. Почти всеки ден чета историите тук и публикувам коментари, с надеждата поне вендъж на някого да съм дала добър съвет, добра насока... може да е на един човек, но пак е нещо.

Напоследък много често попадам на истории на объркани хора, които не знаят какво изпитва половинката им или просто харесваният от тях човек. Дотолкова объркани, че се чудят какви ли чувства изпитва другият към тях и не могат да си дадат отговорите. А истината е съвсем простичка, драги ми читатели.

Когато един човек харесва друг, това си личи по неподправен начин. Забележително е как някои хора са готови на всичко за дадена личност, не можеш да се объркаш кога един човек наистина иска да е до теб. Във всички останали случаи, когато половинката ви не се интересува от вашите чувства, не се старае да прави дори дребни неща за вас, не ви звъни просто ей така да ви чуе, не за друго... във всички тези случаи той не си пада по вас и не си мърда и малкия пръст, за да ви обясни причините, защото според него обяснения не са нужни. А в същото време вие си съчинявате най- различни сценарии в главите как той ви обича, но го е страх или пък се инати или пък нещо си там му пречи да покаже чувствата си към вас. Не, тук не съм съгласна.

Един човек света ще преобърне, но ще се опита да ви спечели, ако го иска. Ако не го иска, не прави нищо. Търси ви само когато му е скучно и вие сте резервния му вариант, защото знае че вие сте готови на всичко за него и винаги ще сте на линия, когато му потрябвате. Не се примирявайте с такова положение. Имайте гордост и не се оставяйте на страховете да не останете сами, а си тръгнете от местата където не сте желани. Човек на място ще си направи труда да ви задържи, ако за него не сте нещо особено, ще ви пусне да си тръгнете без дори да поиска обяснения... просто защото не му пука.

Това е грозната истина, която повечето не приемате, а си блъскате главите с излишни въпроси. Приемете я и си тръгнете с гордо вдигната глава от тези, които пет пари не дават за вас. Желая успех в любовта на всеки един от вас, които ще прочетете това и се замислете здравословна ли е вашата връзка за вас и има ли смисъл въобще да се поддържа тя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: c26ec53283
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не налагай своята истина върху истината на другите хора. Има прекалено много характери на този свят, прекалено много хора и възприятия, че да имаме силата да определим дадена любовна сценка само от една написана история, още повече за да ги сложим под общ знаменател. Доста често твоята истина е вярна, но има срамежливци, неуверени деца, комплексирани момчета, страх от отхвърляне, страх от излагане, притеснения... много са факторите, които правят процеса с ухажването сложен за разгадаване. Затова и хората пишат не са сигурни как да разчитат отделните сигнали (:

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 47878db4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   чудеснa история ето тaкивa истории трябвa дa се публикувaт по често и повече брaво!!!

lg-girl

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 74399e910d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   доста повърхностно казано.. просто дадения човек или прави всичко по план програма или му бием шута.. само че човешката природа не е толкова елементарна.. всеки си има минало.. всеки си има характер.. и понякога не че не обичаме някого а просто не можем да му го покажем, или не знаем как или се страхуваме и т. н и т. н.. не можем да определяме един човек по някакви признаци че не преобръща земята за нас, а да се постарем да го разберем.. и да го опознаем за да открием някои истини.. понякога се налага да показваме пътя колкото и да не ни се иска да е точно така.. интересува ме авторката на колко години е?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 009be94d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Страхотно е това което сте написали, нямам думи. Това е самата истина, тази която хората не искат да приемат и живеят в своя приказен, измислен свят :) :) :) Хората отказват да приемат доста неща и живеят в една илюзия, превръщат живота си в драматичен ад. Който няма проблеми си ги създава! :) :) :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b05c994164
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не съм много съгласна! И то защото съдя по себе си и начина по който съм реагирала, когато съм харесвала някой. Както каза номер 1 има много причини поради които човек може да не прави всичко възможно, за да спечели някой. Ето аз например съм имала случай в който много харесвам някой, но поради простата причина, че съм приключила болезнена връзка не съм искала да бъда с този човек, защото знам че в този период нищо добро не мога да му дам, а съм имала нужда да остана сама. Имала съм и случаи в които харесвам някой, но съм нямала достатъчно самочувствие да бъда с такъв човек, колкото и комплексарско да звучи. Както и да е идеята ми е че всеки е различен и за да се разбере истинската причина трябва да се говори открито и ясно за да не стават недоразумения.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2e4562ac9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ЛИЧНО АЗ мисля, че това е твоя гледна точка за нещата.
Има един лаф: Каквото получаваш-такова да получават.

Досвиданя!

П. С. Хммммм-ДУМИ като- обръщания на светове и т. н. малко са в повече... е виж какво направи Баумгартнер, направи и ти същото, на марс ли си каде си не те знам>ама слез....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4e3740ea7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Браво, това е истената! Падаш си реалистка, като мене.
Аз съм на абсолутно същото мнение както ти. Ако един човек иска да е с теб, та той ще направи всичко възмойно, а ако няма интерес.. просто не си мръдва малкия пръст.. и когато знае че го обичаш и винаги си готов/а да отидеш до него.. той те търси само за забавление когато му е скука или му се... Но все пак.. различни хора, различни мнения.
Momiche na 15.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 854f7432bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Прекалено едностранчиво разсъждаваш. Хората са различни и от това следва, че изразяват чувствата си по различен начин. Ако за теб да се обадиш на някой просто да го чуеш е ей така, за мен примерно (като жена) е нещо досадно.
Ако обръщанате на света за теб е любов, за мен е мания.
Хората сме различни и това ни е прекрасното.
Ето един съвет, който аз мога да дам на теб. Научи се да приемаш хората, точно такива каквито са и не налагай винаги своето виждане.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9616078a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е твоята истина и твоето убеждение! Не може да се опитваш да го налагаш на други като единственото правилно мнение! Има толкова различни хора по света, не може да имаш едно и също твърдение за всички.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 427bddf258
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   по принцип авторката е права - нещата винаги опират до прости факти. винаги когато са се опитвали да ми представят сложни вътрешни светове с дълбоки преживявания, които разбираш ли, няма как да се опишат с думи, в крайна сметка съм стигала до същите неприятни изводи. понякога си мисля, че трябва да забранят сапунените сериали със закон :-))
е, коментиращите имат известно право, че не всички хора са директни и прями, но все пак ако човек в разумен срок (не мога да го фиксирам, но някои продължават да се залъгват с години) не прави нищо, за да покаже чувства, значи че или ги няма, или има други пречки.
тезата на номер 6 всъщност потвърждава теорията на авторката: харесвала е хората, но в дадения момент не е искала / могла да бъде с тях. в крайна сметка опираме до същия отговор.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e798bd2923
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен не си права. Има и доста други обстоятелства, които трябва да се вземат предвид. Има много хора, които са просто по-свити и по неизразяващи чувствата си. Имам една приятелка, която беше казала, че рядко казва на гаджето си обичам те, защото трябва да е напълно сигурна в чувствата си и че това е наистина обич, а не просто харесване преди да го каже. Също беше споменала, че я е страх, че другият ще каже обичам те просто като думи без да влага смисъл.
Що се отнася до това дали половинката се интересува от чувствата ти е пак въпрос на характер и възпитание - имам познати, които са женени с две деца. Мъжът е единствено дете на родителите си и като им занесеш нещо - било то бисквити, ако другите ги няма за момент може да изяде всичко без да се замисли, че си ги занесал за всички тях - него, жена му и децата му. Не го прави от лоши чувства, нито ощетява жена си - купува й неща и определено няма да остави децата си гладни - просто не е свикнал да мисли за някой неща, а инстинктът му е че всичко е за него - както споменах за мен насаден от родителите му.
Още един пример ще ти дам за звъненето да питаш как си - аз лично никога не звъня колкото и да обичам гаджето си, нито обичам да ми звънят на често, нито разбирам как това е израз на обич. Важни са действията, а не едно скъпа как си. От друга страна аз като излизам с някого прекарвам доста време с него и не виждам какво ще го питам примерно в 12 обяд като сме се видяли предишната вечер или сме се разделили сутринта - та аз знам как е. Много хора ще кажат - просто да чуеш гласа му, приятно е и т. н., но ето аз ти казвам, че не съм такъв характер. Даже се дразня, ако някой ми звъни редовно ей така примерно два три пъти дневно особено като съм на работа.
Не отричам, че казаното от теб а валидно в една част от случайте, но смятам, че не можеш да слагаш всички връзки под обощ знаменател както и всички хора. Ние сме различни характери следователно градим и създаваме различни взаимоотношения, които се базират на различни основи и правила. Ако нещо за мен е важно в една връзка, то може да е маловажно за теб и обратното. Следователно нещо, което е ненормално в моята връзка ще ме притесни, но това може би не би притеснило теб, тъй като е нормално примерно в твоята връзка.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 43ef50b7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Истината е, че самата истина е една, но е многопластова - като лукова глава изглежда. И като започнеш да навлизаш в нея - от всеки следващ слой тя изглежда по-различна отколкото от предишния. Понякога разликите са толкова големи, че може на следващия слой истината да ни изглежда коренно противоположна от предишния. Това не означава, че тя е различна, а че ние я виждаме такава, според моментното си ниво и разбирания (които, за радост, търпят развитие).

Пожелавам ти съвсем скоро да достигнеш до нови и още по-истински истини!
Ray

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d5c8e45269
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Автор:
Това с преобръщането на света го казах за сравнение. Вярвам, че всеки е имал случай, в който някой е влюбен в него и много добре знае за какво говоря. Знаете как един влюбен човек прави и невъзможното, само за да ви види или да ви чуе гласа по телефона. Всички други терзания и оправдания със страх от обвързване, тежки връзки и куп други глупости за мен не са причини да се откажеш от някого. Където има любов, там страх няма- има само смелост. И не налагам мнението си, просто го споделям. Наречете го повърхностно или както там искате, но аз продължавам да го поддържам. И не за друго, а заради това че около мен виждам толкова заблудени душици, които се измъчват с излишни въпроси и терзания, защото не им стиска да приемат грозната истина.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d5c8e45269
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Автор:
Специално за 4, на 26 години съм и съм видяла доста, говоря за личен опит и от странични наблюдения. Да, всяко правило си има изключения, ама трябва да си доста глупав че да си позволиш да изпуснеш шанс с някой, който наистина ти харесва.. и доста страхлив. 9, а ти като обичаш някого и искаш да го чуваш и например той ти звъни, това досадно ли е? Досадно е, ако го прави човек който за теб не означава нищо, но това не значи че той е вманиачен. Може просто да е влюбен в теб, това че не е по твой вкус е друг въпрос. Написах историята, защото и аз съм имала такива периоди на размисли над различни ситуации. И след време като видя даден мъж обвързан с друга си давам сметка, че просто не е бил достатъчно увлечен по мен, просто за него не съм била чак толкова специална. Редица други хора са в подобни главоблъсканици... "ама как така, той ме харесваше, сега ходи с друга за да ме нарани"... такъв филм няма, драги. Ако периода за такъв човек е лош, ще изчака и ще деиства спрямо вас, но когато го видите обвързан с друга, започвате да му намирате разни оправдания. Едиснственото, за което не се сещате е че той просто не е видял онази специалната във вас. Мнение не налагам, просто ви казвам да се замислите и да вникнете в логиката на нещата.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e798bd2923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, никой не казва, че като някой излиза с друга, то това е, защото видиш ли още те обича, ама... Естествено е, че излиза с някой друга, защото е видля нещо в нея, което не е видял в теб и го е привлякло. То затова се казва несподелена любов. Въпросът е, че критериите, по които определяш дали някой те харесва или не, не са много вярни във всички случай и не можем да кажем, че човек винаги като прави тези неща те обича или винаги като не ги прави не те обича. И колкото и да не ти се вярва има хора, които са глупави и несигурно в себе си и изпускат шанса си, има и такива, които не са толкова романтични натури и звъненето е досадно дори и да е любим човек - не ти ли се е случвало да те дразни като ти звъни майка ти или гаджето - и двамата би трябвало да означават много за теб? И не е въпросът, че някой е вманиачен като звъни - просто един го възприемат като внимание, други, които си имат работа през деня ги дразни. Примерно ми се е случвало - на работа съм, шефовете ни викат да обсъдим някви проекти и телефона ми почва да звъни - естествено знам, че не е нещо важно, тъй като виждам, че гаджето ми звъни и знам, че е въпросът как си и си поставен в неудобна ситуация - нито е да затвориш, нито е да вдигнеш. И това да ти се случи няколко пъти в една седмица пред шефовете не е никак приятно мога да ти кажа. И да обясняваш и да не обясняваш на човека до теб, той винаги ще ти излезе с номера, че ти ако си му звънял никога нямало да ти затвори и да се дразни, че го търсиш, защото видиш ли той те обичал и се радвал да ти чуе гласа. Това го давам за пример просто, за да илюстрирам, че наистина ситуациите са различни и не може всички да сме в един кюп. Ана

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ccca737ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ние всички обичаме по различен начин.. и е много трудно да приемеш начина на другия ако не е като твоя.. аз съм много романтична натура.. обичам със цялото си сърце.. любовта ми не се изразява с думи.. не мога да говоря за чувствата си.. но постоянно правя романтични изненадки и жестове на любимия си.. той от своя страна е коренно различен.. по затворен, студен.. трудно си показва чувствата.. нито с думи нито с жестове.. не обича да звъни все в едно.. да те чуе.. за него това е излишно.. и това ме нараняваше.. не можех да го разбера.. за мен това беше липса на внимание.. липса на чувства и т. н.. просто той не е такъв типаж.. да се обажда и да ти се "лигави " по телефона.. естествено сме говорили за това.. и аз се опитах да го разбера по някакъв начин.. той пък се опита да се пречупи и да намери някакъв компромисен вариант за да не се чувствам зле.. чувала съм доста силни неща от мъже.. които са се били в гърдите че ме обичат и т. н а след това са си показвали същноста.. осъзнах че не е нужно да тръбиш наляво и на дясно за чувствата си.. когато един човек те обича то се вижда в очите му.. усеща се.. той се бори. дори и със себе си.. доста често не се и опитваме да разберем другия.. не задаваме въпроси, не водим диалози.. всичко е един компромис..

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 79ed60f7ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   по въпроса със звъненето много сме спорили с майка ми. според нея, ако не ми звъни просто да чуе как съм и ако не ми пише непрекъснато, значи нямал чувства... а пък за мен това да не се чуваме непрекъснато, изобщо не ми е проблем. дори напротив - през деня всеки си има задачи. колкото и да обичаш другия, ти трябва да си свършиш работата, а не да прекарваш деня в безмислени разговори, , как си, какво правиш''. такива разговори обикновено провеждам вечер. разказваме си на кой как му е минал денят и т. н. някои хора се плашат от това, че някой друг, , ще преобърне земята за тях''. важно е да знаят, че държиш на тях, че са ти важни в живота, но чак да направиш всичко за тях.. това и мен ме плаши.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d5c8e45269
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Автор:
Много буквално ми приемате думите. Като кажа звънене просто да те чуе, говоря дори само веднъж дневно и то вечер например когато сте свършили дневните си ангажименти. И мен са ме търсили настоятелно през деня за щяло и нещяло, но аз ги научавам че това не ми допада. Изключвам звука и вечер казвам, че през деня съм била заета и точка по въпроса. Никой не казва, че трябва да си звъним по 20 пъти на ден за глупости. В това, което публикувах говоря за случаите в които една жена например харесва даден мъж, но той я търси през няколко дни до седмица- 2, това вече не можете да ме убедите че е любов. И много жени в такива ситуации живеят в свой свят и пишат несъществуващи сценарий, само за да оправдаят незаинтересоваността на мъжа. И това продължава с месеци, дори години при някои, заблуждават се напразно, без да си дават сметка че те са активната страна, а мъжете пасивната. И ако тези жени не се стараят да поддържат такива безсмислени "връзки", мъжа съответно много лесно се отказва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b05a41539d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   "Това е грозната истина... Приемете я и си тръгнете с гордо вдигната глава от тези, които пет пари не дават за вас"

от това по-добре здраве му кажи,
то се усеща бе хора - имайте гордост както пише автора,
не унизявайте себе си освен ако не го осъзнавате и сте с нереални илюзии
хората били различни... дрън, дрън,
не търсете любовтата с цената на унижение - насила хубост не става

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eaa3c1e024
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   "Не знам какво е това, което кара някой да те обича,
но каквото и да е, то е единственото,
което е от значение –
няма ли го, не можеш да го създадеш нито с доброта,
нито с щедрост, нито с каквото и да било. "-
С. Моъм, "Души в окови"

Този абзац трябва да отговори на всичките ви главоблъсканици по темата ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker