Не съм била по-объркана... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не съм била по-объркана...
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3090 пъти
Здравейте, мили и добри хора. Не знам вече какво да правя, затова се обърнах към този сайт. Доскоро имах приятел, с когото бяхме заедно 5 години. Имали сме и хубави, и лоши моменти за толкова време. Като цяло и двамата ни мъчеше това, че сме много различни, имаме различни интереси, рядко излизаме в обща компания, аз имах нужда от повече внимание, той, като че ли, не усещаше потребност да показва чувствата си както аз...

Карахме се много често, особено последната година, и като цяло комуникацията ни куцаше. Почти не можехме да подхванем разговор за нас двамата, защото той бягаше от такъв тип теми, оттам аз се ядосвах, че не проявява интерес към това, което се случва с нас...

Аз съм романтична натура, винаги съм мечтаела за нещо различно и нестандартно, а той е сериозен и делови тип човек, за него еднообразието в ежедневието ни не представлява особен проблем. И изобщо, имахме си неразбирателства. Но пък се обичахме страшно много, напук на различията.

Впоследствие аз срещнах някого, който е пълно олицетворение на това, което винаги съм искала - мил, грижовен, амбициозен, романтичен, красив, организиран, отговорен, възпитан и изобщо всичко най-най. Започнах да комуникирам с него, той също изживяваше труден период, опознах го, той много ме харесваше, аз него също. Но само дотук. Дори не съм си мислела да изневерявам. Беше ми гузно, че водя тези разговори с въпросното момче, и признах на приятеля си.

Естествено, той се ядоса, разделихме се. После се разбрахме, че ще сме така известно време, за да реши всеки за себе си как да продължи оттук нататък. От вече няколко дни сме разделени, уж това исках, уж това трябваше (опитвала съм тази крачка и преди, но без да се реша да я направя), а ми е толкова болно, не ми се излиза никъде, не ми се вижда с никого, само плача, връщам се назад постоянно, толкова ми е мъчно, толкова много. Момчето, с което общувам, и сега е до мен и ме подкрепя, не ме пришпорва за нищо, за което съм му благодарна, но аз имам чувството, че и сега няма да мога да започна нищо с него. А нали точно това търсех, точно това исках. Безкрайно съм раздвоена. Какво да правя?

Да се доверя на човек, който е и винаги е бил точният ми идеал за мъж, да опитам нещо ново и различно, или да се върна там, където съм свикнала, където съм страдала, но и съм обичала истински. Умирам да му се обадя, да чуя гласа му, да го видя, свикнала съм да знам къде е, какво прави, как е, и сега, когато не се чуваме, сякаш не съм аз, не сме ние... Ако някой има идея как да постъпя, нека я сподели, ако не, не правете излишни коментари, защото и бездруго съм безкрайно объркана. Благодаря за отделеното време и внимание :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: ddea31e182
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре продължи напред.. Сега сте само двамата и не се разбирате, а какво да говорим ако имате и дете. Тогава още по трудно ще ви е. Ясно е че се обичате много ама като не се разбирате.... Сега ще ти е по трудно с течение на времето ще ти стане по леко. Започни да излизаш с приятели да се разсееш малко, не си помагаш вопще като седиш сама в вас и плачеш. Пожелавам ти успех и един ден да си наистина щастлива.
Д!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9658d331c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точна рецепта няма за подобни ситуации. Само ти можеш да знаеш къде ще си щастлива и при кой. Но има някои неща, които ми правят впечатление. Например откъде знаеш, че другият е "най - най"? Мисля, че твърде много го идеализираш или той умишлено те заблуждава. Ако контактувате само или предимно чрез интернет, то няма как наистина да го познаваш добре. Ако общувате основно чрез интернет, то той може спокойно да се представя в една идеализирана светлина, както много хора правят. От опит ти казвам - не вярвай на всичко което ти казват и пишат, имай едно наум, че хората се представят за по различни отколкото са в действителност. Виждам, че ти вече го идеализираш, а повярвай ми идеални хора няма. Всичко изглежда по хубаво от далече. Ако имаш намерение да избираш, то първо опознай много добре човека. Само чрез интернет това не става.

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7fb53a8274
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   № 1 "вопще"?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 134ac415df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз си имам една теория -ако се е появил трети в сериозна връзка, то причина е имало, независимо колко незначителна или пък маловажна изглежда отстрани. Моят съвет е, че трябва да останеш сама и решиш. Не сега, не утре... а когато си готова. Абсурдно е да мислиш, че срещайки се с някой друг, това няма да ти повлияе. Дай си сама възможност, за да сложиш точка на миналото и да го преодолееш. Пет години са страшно много време и ако не е било хубаво, нямаше да продължи толкова. Теб сега те боли, а мога да си представя, ако раздялата е окончателна. И то по твоя инициатива. Тогава ще те връхлетят съмнения, чувство за вина, ще идеализираш всичко старо, сравняваш.... В една нова връзка това едва ли ще се понрави на партньора до теб. Никой не е идеален, всеки има недостатъци, но когато проблемите се наслагват с времето, в един момент балонът се пука най-неочаквано. Компромисите са до време и ако няма отговор от другата страна, започва неразбирателството или се появава третия. Остани сама, дай си време, прави каквото и както искаш, научи да се наслаждаваш на живота през твоите очи, а не през нечии чужди. Едва тогава ще можеш да разбереш кой е правилния мъж. В случая може да не е нито един от двамата...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ead02eaf48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имаше една приказка... "Има две трагедии в живота: първата е да получиш това, което искаш, а втората - да не го получиш". Цитирам по памет. Та ти май се намираш точно между тези две трагедии. Според мен каквото и да избереш, после ще се чувстваш прецакана. Ако останеш с вече бившия си, ще съжаляваш, че си изпуснала онзи "идеалният". Ако пък рискуваш с новото момче, ще скърбиш по бившия и сигурно ще си кажеш, че е трябвало да останеш с него, колкото и несъвършен да е той. Общо взето, както отбеляза номер 2, рецепта няма. Вземаш решение и се молиш да не си сбъркала. Това е. Всеки избор в живота ни е риск. Няма как да избягаш от това.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b0cafed4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Просто изчакай докато се появи точният човек. Не се насилвай да се връщаш там, където не си щастлива и да ходиш там, където не си сигурна че искаш да си. Успех! Doriana

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a88b2d1da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Винаги първите дни след раздялата са много трудни. Тогава човек е объркан, тъй като системите му и са разбъркани тотално. Начина на живот, с който сме свикнали, дори и лош да е той, се променя отведнъж и тъй като той е бил нещо познато, изпитваме липса, а неизвестното е несигурно и това ни плаши.
Но аз бих те посъветвал, да не се страхуваш да се променяш. Когато си решил да направиш промяна след 5 години, винаги е имало защо. Понякога, когато във връзката липса нещо важно за теб, ти винаги ще го търсиш. Затова опитай се да намериш човека, който ще ти даде това усещане за пълнота, от което наистина имаш нужда и което ти е липсвал с предишния ти приятел.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7bc45b5eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Благодаря много за коментарите, чувствам се точно по този начин, който вие описвате, радвам се, че има хора, които наистина да ме разберат. Аз все още се чувствам несигурна, все още не зная дали сме взели правилното решение. Другото момче все повече започва да настоява да излизаме, да се виждаме, да общуваме повече, което ме ласкае, разбира се, но се чувствам зле, гузно ми е, не ми се излиза никъде, иска ми се да се скрия в някой ъгъл и да си ближа раните на спокойствие... Може би наистина ми трябва време.. Сега осъзнавам, че свободата на вземаш сам решения за живота си е много отговорна и трудна задача... Отново ви благодаря :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker