Историята на един наивник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Историята на един наивник
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2104 пъти
Винаги съм мислел, че мъжете сме силният пол и че едва ли не от нас зависи развитието на връзките ни. Разбира се това го мислех до един момент, в който не се запознах с нея. Красива, тихичка и очарователна. Влюбих се в нея не толкова заради външният и вид, колкото до начина и на държане, поведение и изобщо като цяло.
Не зависимо от това че вече беше минала 25 години, се се държеше като малко ранимо момиченце, което има нужда от закрила.
С времето се промени много, стана враждебна, вечно мрънкаща, вечно изискваща и не минаваше и седмица, без да ме злепостави пред свои близки, познати или колеги. Толкова много говореше против мен, че накрая я беше срам да излизаме заедно с тях, защото как да ме кара да излизаме с хора, които вече ме мразеха заради нейните измислени разкази. Аз исках да прекратя тази връзка, защото виждах че не отива на добре, виждах че винаги аз съм и виновен и предположих че не ме обича вече. Но тъй като остана това чувство в мен, което иска да я закриля, да не я затормозява, винаги гледах първо на нея да и е добре и комфортно и чак тогава си гледах мен. За това исках да си поговорим, питах я дали изобщо иска да е с мен, дали иска да продължаваме нещо, което очевидно я натоварва щом се държи с мен все едно съм най-големия неудачник на тази земя. Тя ми отговори че всичко било наред, че съм си въобразявал и че си измислям. Приех отново думите и като чиста монета и продължихме още 6 месеца по този начин, след което изведнъж тя реши че трябва да се разделим. Разбира се раздялата беше заради мен, заради мои грешки, заради мои простотии, а тя от своя страна нищо не била направила, била се държала толкова добре с мен, толкова се била жертвала за нашата връзка, че видиш ли никога няма да срещна подобна жена в живота си като отношение. Искам не искам я оставих да си тръгне, дори не обелих една дума на нейните нападки и обвинения. Не го направих защото не искаш, а си замълчах случайно да не взема да я нараня, да не вземе да и стане лошо, макар че имах страшно много неща да и казвам и то такива, които нямаше да и се харесат.
След време разбрах че изобщо не е тъгувала и е срещнала следващия потърпевш, който е бил марионетка в ръцете и. Както и да е, не и се бърках, макар че много се чудех на себе си как може да изпитвам нещо към човек, който се държеше толкова безочливо и брутално с мен, както никой друг до сега.
Пред ме се правеше с годините на страшно морална жена и че видиш ли проблемите бяха само в мен, а като се разделихме разбрах страшно много неща за нея. Оказа се че хич не била толкова морална, обичала да виси в сайтове за запознанства, да си набавя тръпки, обичала да излиза когато и се прииска с други мъже, обичала да интригантства зад всеки гръб, от който не вижда някаква изгода. Преглътнах и това, всъщност просто осъзнах че съм я мислел за слабото и беззащитно момиче, защото явно тя е била толкова хитра и обиграна, да може да представи това лице, та даже и да ме заблуди. Но как да се учудя, като винаги в живота е играла тази роля, вечно родителите и оправят проблемите, от малка я гледат като писано яйце, не е плащала една сметка през живота си, само знае дай, искам и случайно ако не стане нейното изпада в нервни кризи, които докарват до лудост хората покрай нея и веднага гледат да получи това което иска. Разбира се в това число няма как да не включвам себе си, защото никой не ми е виновен че и аз бях такъв, човек който тича ако може да и помогне, независимо дали това ще ми струва нещо, дали ще си навлека куп неприятности, а за мен беше важен крайният резултат, а именно тя да е добре. Разбира се тя не виждаше всички жертви и неща от които аз се лишавам за нея, това за нея не беше никак важно.
Ще питате защо написах всичко това :
Написах го, защото явно съм прекалено мекушав и прекалено наивен, като мислех че всичко това ще приключи до тук. Преди няколко дена тя без грам срам заради наговореното към мен реши да ме потърси, каза ми че съм и липсвал, независимо от моите недостатъци, че едва ли не трябвало да се видим, защото тя имала нужда.
Докато четях тези редове, не бях безразличен, вероятно и сега не съм, но интересното е че може би взех единственото мъжко решение в живота си, а именно да не я допускам пак до мен. Боли ме от това решение, не ми е никак приятно да се противопоставям на емоциите, но как бих могъл да се събера с човек, който уж твърди че никога не е обичал някой повече от мен, а същевременно да ме нарежда че съм неудачник, че винаги правя бели, че никога не взимам правилните решения? Да не говорим че ако случайно се засека с нейни близки в квартала ни, ме гледат все едно съм рецидивист затворник, който е направил множество убийства, чрез което не е трудно да се разбере какво е говорила за мен.
Наивното в случая обаче е друго, че искам да и напиша моето мнение за нея, че искам да и кажа че е разглезено егоцентрично дете, което не е успяло да порасне заради отношението което е получавала от родителите си, заради хитростта на дребно и най-вече заради ролята която е решила да играе в живота, все някой да и е виновен. Също ми се иска да и кажа че тя винаги трябва да държи отговорен някой за нейните действия и решения, за да може да е добре и да не се депресира, да не говорим че не може да остане на семе със себе си, защото моментално изпада в безтегловност от мислите които я връхлитат. Че как да е друго яче? Цял живот някой я носи на ръце, ако някой и писне, веднага се мята на другия клон, друг мъж, после трети и винаги, ама винаги тя излиза чиста, никога нищо не е направила, а все ние (те ) са виновни за нейните чувства и емоции.
Най-лошото е че не можах да и напиша всичко това, защото дълбоко в мен се е загнездило усещането което съм си създал за нея, че е малко дете, което не трябва да разбира грозната истина, че ако и кажа всичко това, тя ще рухне, ще изпадне в депресия и няма да го понесе лесно. Познавам я и знам че се ядосва до лудост на най-малката забележка или остър поглед, дори да е от шефа и, камо ли да е от някой който по презумция би трябвало да и помага по дефолт.
.
Така че пред мен отпадна възможността да и кажа всичко това, просто ще оставя нещата такива каквито са, просто да е далеч от мен. Но пък от друга страна се ядосвам на мен, даже не мога да се понасям заради това, че може би най-правилно би било да и напиша всичко това, може би за нейно добро, може би заради морална утеха, но аз не мога, но не защото съм прекалено добър, а защото съм мекушав и вероятно съм заслужил всичко, което ми се е случило.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: f93e0157cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубава история, но май не си си взел поука - ако ? кажеш нещата в очите няма да рухне, напротив - ще разкаже още една отвратителна история за теб и готово.
Такива хора са свикнали винаги другите да им са виновни, проблемите просто не достигат до тях. Не ви разбирам мъжете, как можете да ходите с такива жени.
Такава игра не е трудна да се играе, но повечето жени не го правим. За себе си мога да кажа, че винаги съм се борила сама в живота. Макар, че съм красива, мъжете често предпочитаха подобни момичета, родителите ми ме пренебрегваха, защото си имах подобна на твоята приятелка сестра у дома (да ми е жива и здрава) - знам им всичките номера на тези хора от личен опит с две думи и сама съм стигнала до извода, че така не можеш да постигнеш нещо в живота си.
Какво да ти кажа - търси си жена, истинска жена, която да ти е равностойна. Пази се от подобни хора, особено от подобни жени.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0d83b3825d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Всеки независимо от пола мина през разочарованието в любовта. Смело и добро момче си, не допускай случилото се да те промени. То само показва с какви не трябва да бъдеш. Това си е урок, горчив, НО само по този начин можеш да узрееш за истинска връзка. Такава, в която няма борба за надмощие, няма надцакване, ИМА СИНХРОН, ХАРМОНИЯ, ВЗАИМОПОМОЩ, и проблеми разбира се, които двамата с истинската за теб жена да разрешавате със замах!
Горе главата, страхотен човек си!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 514c3aab71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   съгласна с номер 1. такива жени играят раними, беззащитни и чувствителни същества, а мъже като теб се чувстват като рицар на бял кон, спасяващ благородни девици. това е номер, стар като света, но явно има кой още да се хваща на него:-) наистина не личи да си си взел поука и май наистина си мекушав, поне в това отношение...
Ж41

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 331e7a546d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Толкова добър че граничиш с прост. Вземай се в ръце и не си губи времето, запълвай го с полезни дейности и пълноценни хора. Блокирай паразитите като тая малката и не допускай повече интриги в живота си. тогава ше ти провърви и ще срешнеш момиче което да ти подхожда...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fd8ec87008
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много добре си направил, че си я разкарал, не позволявай да се присламчи отново до теб. От написаното изглежда, че тя е просто една умела актриса и нито е нежна, нито е лесно ранима. Казвам ти го, защото преди няколко години и аз попаднах на подобно момиче. Преструваше се наистина прекрасно, тръбейки на всеослушание колко е мила и добра, и как останалите я използвали. Всъщност беше точно обратното, интересът при нея определяше цялото й съществуване. Няма смисъл да се впускам в подробности, ти общо взето много добре си видял за какво става въпрос. Не контактувай изобщо с нея и не се връзвай на номерата й. Няма смисъл да й казваш каквото и да било, безразличието е най-правилното отношение спрямо такива хора.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b65ae14654
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей,
Като чета редовете се чудя как от такова тихо и кротко и добро момиче се е превърнала в такава каквато я описваш. Дали се е прикривала или пък ти си провокирал това тя да се промени по този начин. Дали ти не си я превърнал в това което е. Дали ти със своите действия не си я превърнал в мрънкащо същество и дали нейните оплаквания от теб не са били заслужени. Това само можем да гадаем, защото не сме чули нейната история. Понякога не че си имал някакво лошо намерение, но понякога хората без да искат и без да осъзнават правят много грешки и не се държат така както би трябвало за един влюбен в другия човек, или поне не така както се очаква. Правят винаги обратното на това което за другия значи любов и уважение. Не съзнателно, а просто защото такова е тяхното виждане. Получава се така че единия възприема по един начин любовта и нещата които трябва да прави за да я задържи завинаги, а другият по съвсем друг. Тогава в единия, а може и в двамата се натрупва едно напрежение и едно недоволство, което се засилва постепенно, както при нея. Тя е започнала да се оплаква на приятелките си и така е подсилила още недоволството си от твоите действия, които може понякога да са били погрешни или пък тя така да си е въобразила. Изкарва си яда на теб, ти се озлобяваш и започваш всеки път да си мислиш че те критикува и така я виждаш в съвсем друга светлина и всичко се проваля с времето. Аз не я оправдавам може случаят да не е такъв, но понякога човек не вижда как пренебрегва другия или как влияе всяко негово действие върху другия. Тя явно е имала едно виждане за любовта, ти си и представил друго, което не отговаря на нейното и така се получава несъвпадение и натрупване на недоволство. Но това с другите мъже вече е прекалено, но пък може само да си е писала с някого, а не да ти е изневерявала. Понякога когато човек се натрупа недоволство той търси някого с който да сподели и който да му повдигне малко самочувствието.
Не знам какво да те посъветвам, но нещата винаги имат две гледни точки и в случая не мога да определя кой е крив и кой прав. Може би наистина ти си прав, защото звучиш искрено. Надявам се да не се сърдиш за мнението ми. Нямам нищо против теб. Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f28c61c537
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви за коментарите и подкрепата.
Номер 6 има истина в това което казваш, мислил съм по тези въпроси, даже по едно време мира не ми даваха. Но пък не аз съм този, който е заявявал че повечето и връзки са били заради интерес, а не заради любов от нейна страна. Разбира се на мен казваше че ме обича, но това не значи че при следващия няма да каже че съм бил едно недоразумение.
От друга страна не ме разнасяше само пред приятелки, ами и пред роднини и дори далечни колеги, така сама направи ситуация, в която виждах че и е неудобно да излизаме с тях. И хем това стана заради нея, хем обвиняваше мен заради това. От друга страна тя не харесваше моите приятели, нито един, но не толкова защото са лоши, а защото ревнуваше от тях, разбира се не искаше да си го показва. Държеше на всяка цена да ме откъсне от тях и признавам по едно време дори успя да го направи. А когато успя, тогава ми каза че виждаш ли аз съм нямал приятели с които да излизаме.
Съвсем не говоря за моментите, когато пък ми казва че се държа не на ниво, че примерно съм и казал че нещо ме дразни в нея, а в следващите дни ако пък виждам че се опитва да ме издразни а аз си мълча, тогава казва че не ми пукало.
Не мога да твърдя че отношението и към мен винаги е било такова или че винаги се държи така, но в голяма част от времето накрая така се получаваше.
Напоследък гледах Биг Брадър и много ми прилича на Златка с една нейна реплика, която тя каза "Аз съм си такава", същото го използва и тя не веднъж. Може да направи нещо което не е редно, да го осъзнае към даден момент, но никога не би се извинила, но пък спокойно може да каже "Аз съм си такава ". Сякаш е лишена от способност да поеме собствената си отговорност. Аз не твърдя че тя е лош човек, но тази липсва за отговорност я кара да прави всички тези неща, така мисля. Може би го казвам, защото аз съм отраснал сам от 16 годишен, без помощ от близките ми и знам много добре какво е човек да трябва да поеме всички сблъсъци с живота лично и върху какво да мисли. Тя вече казах е моя противоположност, цял живот някой я носи на гръб, все някой тича вместо нея за каквото и да е и винаги трудните решения се взимат от друг, но ако случайно това не и се отрази добре, после обвинява за своята бездейност другите, които са се опитали да и помогнат.
Аз нямам 30 години, предполагам че скоро дори ме чака ново предизвикателство в по голям град, нови хора, нови приятели и се надявам че не всички жени които обикна ще са като нея, но тъй като не виня нея а мен за това че съм бил в тази ситуация, а само мен, искам да разбера поради какви причини съм повярвал че тя е толкова слаба и безпомощна. Както каза, не мога да виня нея за това че аз съм седял с нея, нещата винаги са двустранни.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b65ae14654
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От номер 6
Здравей отново. Да прав си не може всяко нейно действие и грешка да оправдава с това че си е такава. Вместо да се стреми да се усъвършенства и да усъвършенства поведението си към околните тя се оправдава. И аз никак не обичам когато някой се оправдае с това изречение. Все едно не може да постъпи по друг начин, все едно действа първосигнално и няма мозък с който да мисли и да действа както подобава. Глупаво е наистина. Някои хора просто обичат да дразнят другия, може би пък на нея това да и доставя удоволствие. Не знам какво да те посъветвам. Но ти нали си се отдръпнал така че започни нова връзка и не го мисли толкова. Както казваш сега отиваш на ново място ще намериш нови приятели и разбира се, че не всички момичета са такива. Сигурна съм че ще намериш друго момиче, което наистина е добро и с което да имате една нагласа по отношение на живота. Явно за нея едни неща доказват обичта към нея, а за теб други и просто не ви съвпадат нагласите и от там идват и критиките от нейна страна и недоволството. Така се влиза в един омагьосан кръг тя недоволства, ти се плашиш че постоянно те критикува и излага, а тя по този начин може би иска да се промениш когато говори пред другите такива неща иска да си вземеш поука (как според нея трябва да се държиш за да е тя щастлива) и така и двамата сте недоволни и нещастни и любовта се изпарява. Казвам го защото и при мен има подобна ситуация. Аз искам едно, за мен са важни едни неща, а приятелят ми прави точно противоположните и най-нелогични неща и така много ме наранява, прави всичко напук на това което на мен ми носи радост, спори, изкарва ме виновна мен, макар той да е сгрешил и все ме обвинява че го критикувам, но то си е заслужено, защото понякога наистина прекалява. Споделяла съм с много хора и те са на това мнение и се чудят как е възможно да прави такива неща само и само да ме ядосва. И без да споделям те като са виждали действията са се чудили как може да търпя такова отношение. И какво като постоянно ми прави напук, аз съм все недоволна и мрънкаща и всичко се проваля. Най-лошото е че не се старае, не си взима поука, не се опитва да се усъвършенства не заради мен, а заради самия него. Казва точно това "Аз съм си такъв и не мога да се променя", т. е няма да положа никакво усилие заради теб или заради когот и да и било. Просто няма желание да се постарае заради мен.
Та така, малко се впуснах в моите истории.
Пожелавам ти успех и скоро да напишеш хубава и щастлива история.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker