Приятелят ми ме ВБЕСЯВА! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми ме ВБЕСЯВА!
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2916 пъти
Приятелят ми... вбесява ме!
Искам някой да ми обясни какво е това държание, защото мойте обяснения вече се изчерпаха...
Заедно сме от години. В началото беше перфектен(все пак трябваше да ми завърти главата някак си)Държеше се добре. С годините обаче си показа истинската същност...
Забранява ми всичко!
Когато бях студентка ходих само на един студентски празник и то защото не успяхме да се организираме и си останахме в града(в който живеем) в едно заведение.... Следващите години те се организираха по хижи, хотели... аз си стоях вкъщи с него, защото-"той ги знаел тея събирания"...
По дискотеки не ходех-"всякакви боклуци имало там, щели да ми направят нещо"
Приятелките ми ме канеха на гости, на вечерни купони и това не можело, защото нямало от къде да е сигурен, че сме само момичета...
И още куп абсурдни примери.... които със сигурност ще предизвикат смях у повечето от вас....
В момента имам огромно желание да сменя цвета на косата си. Той естествено и на това не е доволен. Консултирах се с няколко профисионалисти и всички бяха съгласни с избора ми на свят, нооо разбира се неговото мнение беше-"ще приличаш на вещица, забрави"...
Постоянно критикува дрехите ми, въпреки, че заради него в последните години съм заприличала на монахиня. Якетата ми били смешен цвят, как съм можела да си купя бежави обувки... и куп други глупости
Преди цялото това отношение го тълкувах като някаква.... криворазбрана любов и проява на внимание и загриженост. Сега обаче ми се струва, че започва да граничи с някаква абсурдна мания... не знам и аз...
Той в живота си една стотинка не ми е дал, за да ми държи сметка как да харча, за какво и как да изглеждам. Не че съм му искала-идеята ми е, че единствените, който могат да дават такива мнения са родителите ми. Но те никога не са си позоволявали такова нещо, винаги са уважавали изборите ми, колкото и глупави и налудничеви да са били...
Кой е той изобщо... И струва ли си, колкото и да го обичам, да търпя тоя абсурд в името на... и аз не знам на какво... на страха си от самота....
Ккаво да правя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0067a01422
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   и аз съм в горе-долу подобна връзка, но търпя за да не остана сама.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1d372fb402
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В такива случаи винаги казвам - сори, сама си си го избрала такъв. Вие жените обичате да ви е гадно, голям мазохизъм има в повечето от вас. Една се хванала с някой, който я бие, друга с някой който я псува и мачка и т. н. Ти, до колкото разбирам, си се хванала с някакво мрънкало, което само знае да писка, да се жалва, да хленчи като кифла и да критикува.

Ще ти дам един съвет - набий му шамарите на тоя пискюл, ритни го веднъж по задника и другия път МИСЛИ като си избираш партньор, а не да ревеш тука.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3e46c43cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма смисъл да го търпиш... няма смисъл заради него да приличаш на монахиня, като усещам, че си много красива и секси :) и не е нужно да се страхуваш от самотата, защото ще си намериш човек, който наистина да те оценява, защото все пак и ти си имаш собствен живот, и заслужаваш да се забавляваш и да правиш каквото си искаш :) Успех миличка :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 166c65927d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе момичета, вие луди ли сте? ! Какъв отговор очаквате от хората? Сами сте се насадили така. Търпяла, за да не остане сама. И к'во като останеш сама? ! Толкова ли си некадърна, че не можеш да се оправиш с живота без мъж до гъза ти, номер 1? Ако е така, ами, сори, заслужаваш си положението.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 13457fe0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   На твое място си купувам някакви цветни панталони, хубав ярък цвят, носят се в момента, боядисвам си косата, парфюмирам се и отивам при него. Като ми каже нещо удрям една гоооляма мазна усмивка и му казвам да върви там където слънце не е огрявало, защото аз плащам музиката и аз я поръчвам.
Съжалявам, но тук има два варианта, щом ти не можеш да понасяш повече контрола му. Или той ще се научи да ти има доверие и да уважава изборите ти, или той ще си остане сам. Не виждам причина да оставаш с човек, който очевидно те дразни по всевъзможни начини. Любов е било преди, сега е просто това, че сте свикнали един с друг.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3c8cd751ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ако е заради страх... никое търпение не си струва

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8a9147a6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи доколкото разбирам си пропуснала безрайно много забавления, излизания, купони - КУП ПРОПУСНАТИ ЦЕННИ СПОМЕНИ, заради НЯКАКВО МРЪНКАЛО? ! Живота ти, МЛАДИНИТЕ ТИ, са преминали ей-така пред очите ти! И докато другите са трупали спомени, забавлявали са се по хижите и са си правили вечерни купони, ти си си седяла кротичко като едно послушно животинче до ТОЯ КРЕТЕН и кво - телевизия ли сте гледали? Или може би той е играл игрички на компютъра и те е задължавал да ги гледаш, да видиш колко е могъщ с 3Д оръжие в ръка? ! На колко снимки на твоите приятели липсваш? !

ГОСПОДИ БОЖЕ МОЙ!! Любов ли? ! Абе майната й на любовта, и на компромисите, които ВСЕ ТИ ТРЯБВА ДА ПРАВИШ, и на НЕГО И НА ТАКИВА КАТО НЕГО!!

Съветвам те горещо да зарежеш това келеменце. Кой, по дяволите, е той да ти казва на тебе как ще се обличаш, какъв грим ще носиш, какъв цвят обувки ще си купиш или какъв цвят ще е косата ти? ! Ти не си на 5 и той не ти е родител!! Или чакай, чакай да позная - използва една от следните реплики:

"Ми, миличко, тя бившата се съобразяваше с мнението ми, защото много ме обичаше" (В такъв случай подмолно ти казва, че ако не правиш като нея, значи не го обичаш. Пък иди обяснявай на закърнелия му мозък, че не всички жени са еднакви.. )

Или пък тази: "Ако ти ме помолиш да направя еди-какво си (с външния си вид), аз ще го направя за тебе, защото искам да ме харесваш! Не би ли било обяснимо да очаквам същото от теб.. Нима ще си боядисаш, въпреки че на мен не ми харесва. Не искаш ли да ми доставиш удоволствие? "
И как да обясниш на някое рогато животно като твоя приятел, че ти не би поискала нещо, което на него не му харесва, защото това е вид ОТНЕМАНЕ НА ЛИЧНА СВОБОДА!? !? !


Как ни се отбиват от главите все подобни ограничени копеленца, не знам.. Оставяй го и всички, които имат такива до себе си най-добре да се замислят. После ядове, това - онова, ама защо на мен ми се падна точно такъв, мрън-мрън... Формулата е лесна: като търпиш негова мъжка милост, така ще е!!
Айде със здраве!!

Princess of Persia, 18

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 824dc92b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много лошо, че си търпяла толкова време и си изпуснала толкова весели моменти, който няма как да върнеш заради него. Ще ти кажа, че хора като приятеля ти, които намират недостатъци във всеки и всичко, са хора с много големи проблеми, които на първо място мразят себе си и собствената си личност. Но тъй като е трудно да си го признаят, започват да разпръскват критиките и недоволството си върху всички около тях. Друго гадно нещо е, че ако продължаваш да седиш с него, в един момент дори да скъсате, ще си като безгръбначно, защото толкова ще си свикнала някой друг да ти казва какво да правиш, че ще изгубиш способността да разсъждаваш и действаш самостоятелно. Също така може и да си мислиш, че не е важно но всяка една такава забележка е удар по самочувствието ти, което бавно и сигурно се сгромолясва с всеки изминал ден. Ако искаш да се превърнеш в жена с ниско самочувствие, комплекси и без совствено мнение, стой с него. Но ако искаш да се спасиш, се махай на момента, осъзнай травмите които ти е нанесъл, излекувай ги, започни да си живееш живота и никога ама никога повече не позволявай на някой да се държи по този начин, ако искаш да си щастлива и обичаш себе си достатъчно.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ec7bc35415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За авторката и коментар номер 1

Аве еи как може да ги търпите такива? !?? !
КЪСАЙТЕ С ТЯХ :)
Смешки.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 29e8e45fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си заслужава, мила! И аз бях в подобна връзка преди време, ужасно много ми тежеше, не се чувствах пълноценен човек. В един момент си казах СТИГА, КРАЙ, НЕ мога повече! Трудно беше, но го оставих! И ти казвам, че нито веднъж не съм плакала за този човек, а когато останах без него... повярвай ми, такова чувство на лекота и свобода никога, ама никога не бях изпитвала!!! Месеци наред нямах гадже и се чувствах на седмото небе! Никой не ме ограничаваше, не ми искаше отчети, не ми забраняваше нищо... беше просто чудесно!
Така че съветът ми е - колкото можеш по-бързо бий шута на този господинчо, той НЕ те заслужава! Ти си млада, красива, способна... животът е пред теб, СЕГА трябва да го живееш, не след 20 години! И никой няма право да те спира и тормози! Ако те е поне малко грижа за теб самата - ще ме послушаш. Убеждавам те, че няма да съжаляваш! След време ще срещнеш подходящият, този явно не е!
Успех! :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8a5a69aa48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ми като те вбесява зарежи го. Как стоиш с човек, който те дразни постоянно? За мен е нещо невъзможно и непоносимо. Май и ти не си цвете обаче щом те е СТРАХ да не останеш сама. Защо пък все трябва да има, някой който да е с теб? По-добре да съм сам отколкото с някоя дето да ми иде да я натиря. Това живот ли е? Това за мен е МЪЧЕНИЕ!
Не ви разбирам такива хора. На семейство ли си играете или какво?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1ffc3d9545
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ей за това не мога да ви разбера аз вас жените! Как може да търпиш това мрънкало токова години? Не го знам на колко години е тоя "мъж" но представи си каквъв ще е на 35, на 40, на 50? Луда ли си, да не си боядисаш косата както те кефи, щото оня бил се изказал накриво. Много ясно че човекът е от т. нар. контрол фрийкс. Не знам на каква позиция работи, но ако е подчинен, може и да си избива комплексите върху теб. После върху децата и т. н. Ами мисли малко в перспектива бе, момиче! Още си млада, финансово независима, поработи малко върху самооценката и евентуално страхът от изоставяне. Не му се бой, животът е кратък и никой нищо няма да ти признае. Това от мен,
М, 52

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b641a35b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   не ги слушай тия дето ти викат да го зарежеш,
завиждат ти че си имаш приятел,
жените винаги ще ти пробутат "съвет",
за да ти е кофти и след това тайничко злорадстват

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 578f9a21b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   №13, намери си един/а дето до ти диша във врата нонстоп и да ти контролира живота и си мисли, че другите ти завиждат!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 498936b526
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Според мен постоянно си търси причини за да се скарате. Явно си му писнала.... не вярвам да е заради ревност...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 892dca9554
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Напълно съгласна с номер 14... Прати го по дяволите
Ж 23

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1594de913b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Такаа, имам приятелка която беше с такъв индивид. Одраничаваше я отвсякъде, да не слага грим, да не се облича така или иначе, дори имаи някакво събиране, мисля че беше сватба и тя се изтупала, което е нормално. Неговата реакция била: "Виж на какво приличаш, направила си се като к**ва", това заради единия грим и роклята, които са подходящи за случая. Всеки й говореше, но тя беше заслепена. Омъжи се за него, роди му дете, той продължаваше с тези глупости, нещата станаха съвсем зле. Сега се развеждат и не иска да чуе за него. Тя самата се чуди къде й е бил акълът тогава... та за да не стигаш и ти до такива изводи по- късно, избери да си тръгнеш сега.

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b84a95b478
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Моя приятел още в началото опита да ми се меси къде ходя и да ми критикува дрехите, когато се обличам секси. но аз още тогава му показах ясно, че няма как да стане, а такава криворазбрана любов няма да търпя, но при теб е доста късно за това. Ако ти е писнало и искаш да се отървеш от него, разкарвай го и не поглеждай назад, но ако още го искаш, опитай малко по малко да станеш отново себе си, образно казано, първо почни с косата, после с дрехите и така, ако не му изнася, да си гледа работата. Та аз си сменям я прическата, я цвета на косата през два месеца, и сигурно доста пъти съм приличала на вещица, но никога не ми го е казвал, не би си го позволил даже, не и по този начин, как ще ме обижда, права си-кой е той, че да пропиляваш живота си, да-ако не ти се ходи по купони и този начин на живот те устройва не го променяй, но по думите ти ти имаш огромна нужда да върнеш истинската си същност, така че просто действай, без да стигаш до крайности!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1ecc450fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Имах един такъв индивид, когато бях малка (на 18) който много сериозно се опита да ми налага какво да обличам, какво да правя, не харесваше приятелите ми, дори правеше изказвания за родителите ми. Никога няма да забравя как сме се влачили по някакви тъпи заведения, понеже нашия не сикаше случайно да отидем там, където са мойте приятели - нищо, че цените са хубави и заведението много приятно... Много твърдо му показах, че ако не спре с душманските тиради няма да ме види повече. И все пак го търпях тоя индивид цели 6 месеца, понеже като тръгвах да го късам се почваше едно трошене на собствената му къща, клавиатурата, едно влачене пред нас, сълзи... абе кошмарна история беше.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8a9147a6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 19: Добре, че си се отървала!! :Х
Авторке, поучи се от думите на номер 17 и опита на приятелката й.. Това може да си ти след някоя и друга година...

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1ecc450fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Наистина добре, че се отървах... И то това чудо на чудесата много искаше да се ожени за мен, ама то не беше нарочно да ме запознае с майка си (не е нужно да споменавам какво мамино синче беше) зор да иска с мойте родители, та е дебнал пред нас, абе изключително луда работа. Идея си нямате за какво иде реч и при все, че бях малка не му се давах лесно и в началото много умело ги криеше тея пристъпи, ама веднъж на едно море си бях направила татуировка с къна и това нагло изчадие ми заяви "преди да правиш такива неща, ще се допитваш до мен" и тогава се усетих, че нещо не е наред.
И както казвам тези 6 месеца, постоянно ме питаха дали пък той не е подходящ, понеже бил сериозен, искал семейство, искал деца, малко мъже искали и тн. а аз на 18 въобще не исках да става дума за това.

Абе бягайте надалеч, аз поне много добре си му го върнах за всичките глупости, които се опитваше да направи, даже ме е яд, че не успях така добре да го подредя, че да не страда някое друго момиче след мен. Яд ме е на такива индивиди и колко жени страдат не заради това, че са слаби, ами заради несигурност, неувереност, постоянно вменявана вина и заплахи.
Авторката трябва да се отскубне от този кръговрат на ада, докато е време!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 621021278d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От авторката:
Не очаквах такъв интерес към темата, но ви благодаря много за съветите!
Всъщност точно това очаквах да прочета като коментари-прави сте и то много.
Развитието на историята ще стане ясно в бъдеще... :)
Но още веднъж благодаря за съветите и полезните коментари!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker