Вече искам да станем семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вече искам да станем семейство
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 4552 пъти
Ще карам направо. С приятеля ми сме заедно от 4 години, връзката ни е много хубава, обичаме се, той е от свестните мъже, не пуши, не се заглежда по жени, не изневерява, не иска отзад, готви, чисти, прави жестове, не се сърди и в същото време е мъжествен, на другите не позволява да му се качват на главата, всичко го уважават и имат респект от него, секса е страхотен, и т. н. все хубави работи. Само дето финансово не сме много добре, но иначе и двамата работим и имаме доходи, а и имаме перспектива да изкарваме повече пари след време. Това, което ме притеснява е, че не ми предлага брак, а аз вече искам. Преди ми е правил намеци, но тогава не исках или поне така си мислих. Искам и за дете да поговорим. Не сега веднага да имаме, но да знам, че и той го иска и има намерение да се случи в близките 1-2 години. Знам че е лесно да го попитам и той веднага ще се съгласи, наясно съм с мнението му по въпроса, но не искам да става така аз да го питам. Как да го накарам той да започне разговора? Искам да ми предложи да се оженим и цялата инициатива да е от негова страна. Сигурно звучи много старомодно, но за мен е важно и вече много се измъчвам, че той нищо не казва по въпроса. Няма да ми е толкова хубаво, ако аз му кажа, че искам да се женим и той да тръгне да ми предлага и да се опитва да ме изненадва, все едно насила. Другото, което мисля, че го притеснява е, че нямаме достатъчно пари. На мен не ми трябва голяма сватба, искам само да подпишем, нито рокля искам, нито нищо. Само да знам, че сме заедно пред закона и света и че сме истинско семейство, а и че връзката ни вече е официална и е нещо повече от гаджета. Как да го накарам да заговори за това? Не ми се чака повече! Не, че бързам веднага да имам деца и да се женя, но искам да го чуя гласно от него и да сме наясно вече, че сме истинско семейство и имаме сериозно планове за живота. Някой ако има идея как да го предразположа за такъв разговор, без да излезе, че му се предлагам и го притискам, нека да ми каже, моля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 35544ce4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти имам критериите, не пуши и не иска отзад...
не става така... иска взаимно съгласие....

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b3ac0fe33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, похвала че все пак си решила да оставиш решението в неговите ръце. Не само това не е старомодно, но това ТРЯБВА да остане така. Мъжът поема огромна отговорност с тази крачка, той трябва да я стори сам!!! Това значи, че не бива и да му натякваш, да го изнудваш и тормозиш по друг начин. Най-добре обаче между другото му сподели (по време на филм със сватба например), че не си падаш по пищните сватби, представяш си своята с едно костюмче подписване в най-тесен семеен кръг. Така той ще знае, какво искаш, а ти ще знаеш, че не парите го спират, ако не ти предлага.
Не пишеш, какви са годинките ви, но ми звучиш много наивно. Не само вярваш в принцове, но дори вярваш, че си го намерила.
Задай си обаче следния въпрос - би ли останала с него, ако изведнъж го завариш с цигара, ако го пипнеш, че гледа циците на съседката, ако спре да те глези и чисти, ако се разболее и почне да се попикава в леглото ти, ако реши, че му се прави анална любов, ако....
С две думи - би ли приела принца, ако имаше и недостатаци?
За това 4 г. са много малко време. Не пишеш и дали живеете заедно.
Моят съвет - първо заживейте заедно, започнете ДЕЙСТВИТЕЛНО да изкарвате повече пари, после мисли и натискай за семейство, брак и деца. Не случайно 70% от българчетата са родени без брак, защо не? В днешно време бракът не е необходим, за да имаш семейство, но нужните средства са. Деца можеш да имаш и след години, чакай малко, защото често принцовете се превръщат в жаби, няма светци и перфектни хора, но веднъж родила от един мъж, за теб това остава връзка до живот.
Много внимавай в тази си крачка, много повече, отколкото мъжете, защото мъжете (включително нечистещите, обичащите цигарките и аналната любов) могат да създават деца и на 50 г., да създават семейства с две думи, когато и с която им падне, докато за жената това не е така. Мисли 1000 пъти, преди да се обвържеш до живот с някой принц, защото ще трябва да живееш с Жабчо до живот!
....самата сватба и подпис не са от значение - брак се разтрогва и за 2 седмици, важни са други неща - любов, разбирателство, общи планове, мечти, деца, но и нужните дребни парички, за да бъде човек самостоятелен от старите и да може да реализира мечтите си...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 04959875e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Няма да сте истинско семейство, ако сте такова само " за пред закона". Като не искаш рокля и истински празник, което е и уважение към близките ви, за какъв дявол ви е да се подпишете на някаква хартия? Мисля, че на теб просто ти е доскучало от тази връзка, но не търсиш правилният начин да я разнообразиш. Не знам какво да те посъветвам. Пазите ли се по време на секс? Ако кажеш например "а какво ще стане ако забременея", не сте ли водили подобен разговор, това са 4 години все пак. Там някъде трябва да е твоят отговор? Той как реагира?
Това "не изневерява" го забрави. Само от 4 години сте заедно. Дори да го прави или да го направи някога, ако те обича и иска да е с теб, няма да позволи ти да разбереш. С годините ще разбереш, че мъжете си изневеряват, някои и редовно и въобще не можеш ги усетиш, стига да не завъди някаква постоянна любовница. Не бъди сигурна, че не иска отзад. Първата, която му пусне, ще е негова, така че гледай това да си ти. Момиче, ВСИЧКИ мъже искат отзад, но явно си неопитна и в секса, та няма защо да се впускам в обяснения тук.
Не смятам, че си готова за брак, колкото и да си го мислиш, не смятам, че и той е готов. Ако ти стиска, просто му кажи всичко това, което каза тук на нас. Кажи му, че много ти се иска. Много ти се иска да имаш човек до себе си, да ти е съпруг, да имате /някой ден/ и деца.
Още един съвет- ако нямате пари за сватба или дори за рокля, колко мислиш, струва едно раждане, изследвания покрай него, колко струва едно бебе с всичките му храни и лекарства и памперси? Имате ли собствено жилище? Виж в какви времена живеем. Помисли си пак добре. Може би твоят човек е по-разумен от теб и не иска да рискува да създава семейство, което ще гладува.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 04959875e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   №2, браво! Авторке, прочети няколко пъти отговорът на №2, това е истината!

(Да бе, не искал отзад, друг път)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c5bce5b104
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Айде стига, бе! То аналният секс в култ е издигнат от мъжете! Явно е новото фелацио, ей! Много е важен за оцеляването на сексуалния живот в двойката.
До авторката- - наистина е по-добре да живеете известно време заедно, но без брак. Той щом не ти предлага, значи не иска, поне за момента. А и ти с тези разсъждения не изглеждаш на готова за такава сериозна стъпка.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 01d57b5d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Авторката: Ще отговоря само на номер 2, защото само тя е писала по темата и ми е дала някакъв съвет. Благодаря за което, мисля да го направя точно така. Иначе ние живеем заедно от 4 години (мислих, че се подразбира, преди това сме излизали около година), самостоятелни сме, сами си купихме жилище и сега го изплащаме, имаме още 6 години до края на кредита, та затова и сме с по-скромен бюджет в момента, но се оправяме - плащаме си сметките, храним се, обличаме се, излизаме, просто не е достатъчно примерно и за дете да отглеждаме с тези средства. Аз и затова не бързам, само искам да знам, че ще се случи и че и той го иска. Не го смятам за перфектен, исках да го похваля колко ми е добричък, може би не си подбрах добре примерите, та всички се хванаха за аналния секс, беше по-скоро шега; май изобщо не трябваше да давам примери. Разбира се, че няма да го оставя, ако нещо му се случи, ако почне да зяпа жени или да пуши. Що за глупост? Разбира се, че ще го оставя, ако започне да ми изневерява, да ме тормози и да злоупотребява с доверието ми. Познаваме се достатъчно добре, че да знам, че искам да остана с този човек, а пък какво ни е приготвил живота и как може да се промени той или аз, това няма как да се предвиди. Може и утре да умра, но аз няма да ходя днес да си запазвам час за погребение. Нищо не е сигурно в бъдеще, живеем според настоящето и то е хубаво, а ще е още по-хубаво, поне според мен, ако си станем двойка и пред закона. Не мисля, че е лошо. Знам, че и той го иска, но заради категоричния ми отказ преди време не е повдигал темата отново, а ми се иска отново да я повдигне, но без да го карам на сила. Затова беше цялата ми история тук. Не съм искала да провокирам размисли за аналния секс. И това, че повечето тук познават само мъже, които го харесват, не значи, че няма такива, които не го харесват. Аз съм правила с предишния ми приятел, нямах проблеми и със сегашния да правя, но той не иска. Няма да му го ръгам насила. Хора всякакви. Благодаря отново на номер 2 за съвета и на всички, които ми написаха по нещо, макар да не беше точно по въпроса ми. Хубава вечер на всички!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b6e09e571b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   От н. 2

Сега много неща ми се изясниха!
Ами, мила - щом имате общо имущество, вие за мен сте семейна двойка. Надявам се апартаментът да се води на името и на двама ви, много се надявам, защото може от играчка да стане плачка.
Не си пишиш годинките, но щом сте взели апартамент, трябва сега да си поне на 25 г. Съветвам те да поизчакаш, но наближиш ли 30-те, поговори с него за дете. Дай си срок - първо му разкажи при удобен момент, че не искаш пищна сватба, но уважаваш брака като институция бла-бла.
После, ако не ти предложи, дай му още време, но наближиш ли 28-30 г. пак седни на една маса и му кажи, че би искала деца.
Ако е съгласен, кажи си в прав текст, че ти е важно да имате едно име, защото ако не си омъжена за него, а той признае децата ти, това би значило, че ти като майка ще имаш различни проблеми, имайки друга фамилия.
Мъжете обичат аргументите, ясните неща. Те говорят един с друг без недомлъвки, с малко думи и директно. Хубаво е за една жена да стане нещо романтично и т. н., но накрая трябва разумът да надделее и щом сте толкова „навътре“, че изплащате заедно жилище, мисля че сте и готови за брак... , но с децата те съветвам да изчакаш, докато сте поизплатили апартамента, защото в противен случай няма да можеш да си вземеш цялото майчинство и накрая баби и чужди хора ще ти гледат и възпитават децата. Аз лично съм решила да имам деца след 30-те, но едно след друго, да си ги гледам сама и заедно. Не харесвам практиката на много хора да раждат деца с голяма разлика. В моето семейство беше така и нямаме връзка практически със сестра ми... което е жалко!
Има много предимства да изчакаш поне още 4 г. с децата, а с брака - мисля, че сте готови.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 35544ce4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Мъка, мъка....

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f6b78386c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   А, моят съвет е да не слушаш ничий съвет тук, а да послушаш сърцето си. Ако много вземеш да му мислиш и да чакаш до 30, смятам че ще съжаляваш още повече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1e51d6cd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не виждам нищо лошо в един невинен, непринуден разговр на тема.... ами как се виждате след 5 години, например. :) Разполагаш ли със снимка където сте заедно, прегърнати и усмихнати към камерата? Защо пък да не се сложи такава, в рамка, някъде на видно място в апартамента ви? Колкото и клиширано да звучи, остава подсъзнателното впечатление, че сте нещо по-дълбоко от просто гаджета. Чествате ли годишнина от запознаването си? Ако не, защо не почнете? Също както правят щастливо женените семейства. Ако не си спомняш кога сте се запознали точно, защо не пробвате да си спомните?

Могат да се измислят още сто начина да му пуснеш сублимални съобщения, които да му подскажат, че вече си готова за сватба.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c09812bc53
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Аз до колкото разбрах, авторката питаше КАК да подскаже на приятеля си, че иска да й предложи брак. А вие всички се юрнахте да й говорите тъпотии от сорта на "всички мъже изневеряват, кой не иска отзад, ама ти не си готова още за брак, ама 4 години са малко"...
Аз съм момиче на 20г., със сигурност още доста неща не знам за живота, обаче в едно съм сигурна - НЕ ВСИЧКИ МЪЖЕ ИЗНЕВЕРЯВАТ! Да, и на мен са ми изневерявали, но аз не останах с това мнение, че всички са еднакви!
Авторке, за 4 години мисля, че трябва да познаваш човекът до теб повече от ИДЕАЛНО, още повече, че живеете заедно. Щом съвместното ви съжителство е сполучливо, обичате се и сте щастливи, значи е време за сватба (щом и ти се чувстваш готова). Това, разбира се, си зависи само от вас, не ги слушай тези тук, много компетентните.
Единствено номер 10 ти даде съвети относно конкретния ти въпрос, идеите й са доста добри, според мен.
Аз лично бих започнала темата с някои спомени от сватбата на мои приятели (или негови), например: "Помниш ли на сватбата на Пешо и Мария, какъв смях беше, когато... " или "Днес разбрах, че една моя бивша съученичка се е омъжила на брега на морето... ", нещо от този сорт. И лека-полека като навлезете в темата за сватбите, все ще стане някак на въпрос и за вашата.
Надявам се да съм ти била поне малко полезна. :)
Желая ти успех!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ee6d1268e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Забременявай. По добре е да родиш млада, мама ме е родила много млада на 20г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 06b92396c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Аз искаме да оженим с гаджето, той много добре човек и ме обича но майка ми още не знае с кой съм гадже как да кажем на майка ми че искам да оженимс гаджето :(

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ac093fad8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Може да направиш като Нети, която предложи брак на мъжа си (и то публично). :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker