Как бихте постъпили (само за жени) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как бихте постъпили (само за жени)
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 5353 пъти
Ще бъда кратък. Започвате връзка с мъж, но в последствие разбирате, че страда от неизлечимо заболяване(множествена склероза). Ще зарежете ли този човек?
Първия вариянт - той ви казва за заболяването.
Втория - вие разбирате от друг човек.
Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 55a323a3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако срещна такъв мъж, но не докосне сърцето ми няма да съм с него, естествено. Но, недай си Боже, ако е болен от тази болест, не бих го оставила. Не искам дори да го изричам, но аз не бих погледнала друг мъж, освен него, дори и след това, въпреки всичко.
Предпочитам да разбера от него, колкото се може по - рано. Това е най - правилното, да знаеш. Ако разбере от други хора само ще я нараниш.
Но до колкото аз знам тази болест се лекува?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5766340eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, не се лекува. Изходът е летален, в много случаи тежък. Може да продължи с години.
Ако не съм безкрайно влюбена, може би ще намеря извинение и ще си тръгна, но цял живот ще се чувствам предател и мръсница. Ако остана, ще знам, че трябва да се раздам на 100% не само психически, но и физически. Този избор е зловещ. Не прави това, за което смяташ, че не си готова и нямаш сили. Повече ще го заболи ако останеш и го подведеш, но в един момент осъзнаеш, че нямаш повече сили и желание да продължиш. Съчувствам ти и стискам палци някак си да вземеш решение. Ни същото важи и за него, за да е открит с теб, би трябвало да ти каже от какво страда /предполагам, че той знае/. Ако мълчи, за да не те изпусне, не му прави чест, макар че това е просто една човешка слабост. Това не е лесно нито за казване, нито за преживяване.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 08644dff90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   предполагам, че пред авторката или нейна близка стои този проблем.
не мога да дам еднозначен отговор. зависи от колко време е връзката, доколко е сериозна, какви са отношенията ни, плановете за бъдещето (ако има общи планове).
и не бих искала да науча от други хора, така че вторият вариант със сигурност ще ме отблъсне, защото ще означава, че не гледа сериозно на мен и на връзката ни.
много малко детайли са посочени, за да се каже. а и разсъждения от сорта "ако бях на твое място" няма как да са на място, освен ако човекът наистина не е преживял същото. да се теоретизира е неуместно, всички можем да напишем високопарни слова.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 08644dff90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   извинете, сега видях, че всъщност е писано от мъж. значи другата страна пита за това как да го поднесе.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fe42d2b0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не бих го зарязала, заради това! Абсолютно! Даже ще направя всичко възможно (стига връзката да е хубава и пълноценна) да се чувства още по-добре. Така и аз бих била по-щастлива. Но трябва да ми каже той! Ако го разбера от друг доверието се срива, а оттам...
Но пък хора всякакви, разбира се, че има и такива, които биха го зарязали. Само, че тогава той е на печалба (макар и да не го усеща), защото се е оттървал от подобен човек

Птичето

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 53d3166c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имам приятелско семейство, при което жената е болна от множествена склероза. Мъжът й знаеше за заболяването, когато се ожени за нея и вече 7-8 години са заедно при това щастливо женени - просто си личи, че чувствата между тях не са огаснали. Жената не е в лошо здравословно състояние, пие лекарства, излиза - винаги ми е неудобно да я питам как е със здравето, знам, че ходи на невролог и т. н., но засега поне изглежда добре, въпреки че сигурно се влошава с годините. Единственият недостатък на връзката им е, че си нямат детенце - тя ми е казвала, че заради болестта си няма да имат и не съм разпитвала повече.
Мисълта ми е, че има хора, на които това, че човекът до тях е болен не ги отблъсква до тях и водят нормален и спокоен семеен живот.
Иначе подкрепям горното изказване, че това какво някой би направил на чуждо място, не е уместно, защото от страни и сто тояги са малко са казали хората. Лесно е на думи да кажем нещо, трудно е в действителност да го направим.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e9dad44ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че в случая мъжа трябва сам да си тръгне, щом знае, че има такова заболяване, защото иначе обрича жената до себе си на нещастие. Ако е свесна и го обича, няма да го остави. Ако все пак разумът надделее и го направи - ще я преследва чувството на вина. Мисля, че топката е в ръцете на болния. Аз съм жена и бих останала, но това ще е жертва и то голяма. Ако бях аз болната, бих предпочела да освободя човека от това бреме, колкото и да е трудно и за двамата.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7c8f0a0988
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Много съжалявам, авторе, че страдаш от това заболяване. Съвсем наскоро загубих мой изключително близък роднина от тази болест. Знаеш ли, сега, след като години се борих срещу тази болест и се молех всеки божи ден близкият ми да доживее откриването на лечението и, мога да кажа, че не би ми пукало дали ще рабера конкретно от болния, или опт трети човек. И не, не бих го зарязала заради болестта му. Никога не бих го направила. Но не бих създала и семейство. Просто щях да съм до него и да се боря с него - нещо, което знам да правя, независимо от резултатите.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ed19aaabb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вероятно ще ми е гузно и няма да го изоставя. Просто ще изчакам той сам да вземе това решение и да се разделим по мирен начин като се надявам после да не ме гризе съвестта.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 03305a1e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Аз живея с човек болен от това заболяване. Мозъкът му е незасегнат от болестта, няма проблеми с паметта и т. н. Ако не ми беше казала сама, че е болна, нямаше и да разбера. Болна е от 20 години и е здрава като бик. От време на време получава кризи, по точно ми казва, че получава, защото аз нищо не съм забелязала.
Не, не бих зарязала човекът до себе си, ако ще да има рак, спин, сифилис, склероза и хепатит 5 в 1 -просто умея да обичам истински!
Предпочитам да го науча от него и да го каже ей така между другото, защото е много важно как ще се поднесе. Жената вероятно не е запозната със самото заболяване, може да и обясниш симптоми, както и друга по-важна информация, но не я плаши излишно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c9d776bc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторе, съжалявам, че страдаш от това заболяване, но никой не си знае дните. Понакога здравите изпреварват болните, просто в тези неща няма ред и закономерност! Живеем в 21-ви век, с всеки ден излизат и се измислят нови лекарства и методи на лечение, не се отписвай, всичко е в ръцете на Господ!
Все пак мисля, че ако държиш на тази жена не трябва да я поставяш пред този избор, а ти да решиш нещата.
Желая ти мъдрост, кураж и мъжество!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 73779d3f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   А ти би ли зарязал любимата само защото е болна от рак примерно?
Всеки е различен, авторе и тук правила няма. Лично аз ако съм неизлечимо болна едва ли бих казала на любимия си, но бих си тръгнала, за да съумее да е щастлив с друга жена, която няма да е неизлечимо болна. И сега ще ти кажа защо бих премълчала. Защото никога няма да съм сигурна дали не е останал с мен от съжаление. Знам, че едва ли ти помагам особено, но това е моята гледна точка.
А ако разбера, че мъжът ми е неизлечимо болен не бих го оставила никога, но предполагам той би си тръгнал от мен поради същите причини.
Маги

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6f46bea016
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Тя трябва да научи, нито много рано, нито много късно и то от теб. Какво ще направи, само тя си знае. Всеки трябва да има право на избор. Аз лично ако съм много влюбена ще остана, но ако науча в самото начало, без да съм те опознала ще реша че искаш да се хванеш за мен като удавник за сламка и това може да ме накара да се отдръпна. И все пак си длъжен да и кажеш.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 124707be52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако жената е влюбена и знае, че това е мъжът за нея, не би го оставила, в никакъв случай.

Doriana

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d763936302
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ако любовта е искрена и взаимна бих останала до самия край - "докато смъртта ни раздели".

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e2dc2306c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Благодаря за отговорите. Аз съм силен и живея с болеста.
Гледам оптимистично. Може да изкарам така и до 100 години, от нея трудно се умира зависи от болеста как те удря, за това е множествена склероза. Аз мисля да не се предавам и да създам здраво семейство и красиви деца.
Успех хора и се радвайте на живота.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0dfde32c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   По добре кажи на жената още в началото, за да й спестиш по големия шок в последствие.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 45a4d8e18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз бих го оставила. Съжалявам ако не се вписвам в сладникавия хор на "благородните" /ама те са благородни само зад монитора/. Да, ще го зарежа и ще си търся щастието, особено ако съм млада. Не виждам защо трябва да си поробвам живота като ставам болногледач на човек, чието заболяване прогресира с години и с години, и става още по-зле. И когато той умре накрая, вече ще съм стара и съсипана - тогава кой ще ме погледне. Значи да се жертвам заради някой си, а после цял живот да си остана сама. Не, благодаря - здравословният егоизъм не е мръсно понятие и всяка жена би трябвало да го употребява редовно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c9d776bc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Към №20 - философията ти не е лишена от здрав разум, такова нещо бихме могли да изкоментираме аз и ти насаме, но мисля, че изказването ти е много жестоко по отношение на автора!
Авторе, радвам се на оптимизма ти! Само така, това е начина да бориш проблемите!
Но на жената трябва да кажеш, просто така е честно.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4399cdd27e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   прочети това

http://www. spisanie8. bg/рубрики/здраве/1201-имах-множествена-склероза-оздравях. html

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 53d3166c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   И аз се радвам за теб авторе. Трябва само така - с оптимизъч напред.
Иначе номер 20 от една страна си права, но има ли чувства нещата се променят. А и не знаем какво може да ни поднесе животът - днеска един е богат, утре е беден, а бедният става богат. Днес сме напълно здрави, но може след 2 години тухла да ни падне на главата. Никой не е застрахован в този живот. Аз лично смятам, че трябва да подкрепяме хората със заболявания. Забелязала съм, че в България наистина имаме много слабо социална политика. Дори инвалиди - говоря примерно за хора, които не могат да ходят - трудно се назначават на работа, въпреки че това не ги прави по-малко добри счетоводители или архитекти.
От друга страна, аз мога да кажа, че предпочитам болен, но грижовен мъж, който да ме подкрепя, отколкото здраво пиянде или побойник или комарджия, който не ме има за нищо и не ми гледа децата (толкова примери има за мъже преждевременно състарили жените си от стрес и тревоги и изоставили децата си и то заради гадният им характер). Принципно е най-добре здрав, красив, умен, богат и добър, но като я няма тази комбинация какво да правим.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c82be790c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Знам какво е да разбереш, че имаш тежко и неизлечимо заболяване. Имам сериозен приятел и първоначално си мислех да го оставя, за да не се мъчи покрай мен, но.. се замислих, че никой няма да ме иска с тази болест.. младо и красиво момиче съм, но кой би искал болен до себе си? Все още заболяванео ми е в начален стадий и единствено това ме крепи..

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0a170e3185
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   номер 20, този, , някой си'' може да е бил човекът, в който си се влюбила, човекът, който те е обичал, човекът, с който сте преживели много, човекът, който те е подкрепял. и когато той има нужда от помощ, ти какво правиш? зарязваш го в най-тежкия момент. аз бих останала, но не от благородство, а от любов! ако не обичам тоя човек ще го зарежа, без да е болен от нищо, ако ще перфектен да е. ако няма чувства, се махам от него. но ако има... да, бих го подкрепила.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 68cdd2e064
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Спокойно, брат! Животът е смъртоносна болест, предавана по полов път... Всички сме пътници и никой не знае кога ще си тръгне.
Мечтай все едно ще живееш вечно.
Живей все едно ще умреш днес..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7daedc4853
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Има успешно излекувани от множествена склероза чрез лечебно гладуване.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0029fa0543
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Aвторе, кaк се рaзвивaт нещaтa при теб?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e425a7262c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Не бих го оставила заради болестта, но и не бих стояла с него заради нея. Ако имам причина да се разделим, ще се разделим. Болестта не би го оправдала, ако например изневери...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 70cf744b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Връзкa кaто всякa другa, тоест aко товa е моят човек, кaкъв е проблемът.
Някой, който днес е здрaв, утре може дa получи инсулт примерно и кaкво, дa го зaменям зa по- здрaв ли?
Но предпочитaм дa ми се кaже истинaтa в очите, товa от елементaрно увaжение и зa дa не ми се отнемa възможносттa свободно дa изберa.
Другото е лъжa, кaто всякa другa.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 396eefa54d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   На 20 г., бих отговорила, че за нищо на света не бих изоставила човека, когото обичам заради болест. Сега, на 45 г. след всички борби и гадости, които през които съм преминала, не съм убедена /за което съжалявам/, но животът е борба. Не съм толкова сигурна, че ще имам сили за двама. А ако има деца, единия трябва да има сили. Получава се омагьосан кръг. Авторът е оптимист - браво за което - казва, че ще създаде семейство, деца... Но множествената склероза е и гено обусловена. Ако той е готов да рискува с тяхното здраве, дали и жената до него е сигурна в това? А другата опция - да остане бездетна - това също малко хора преглъщат. Не знам, много въпроси, на които можем да отговорим само ако ни дойде до главата /пази Боже! /- иначе си е просто упражнение по писане. Единствено съм сигурна, че трябва сам да каже на "половинката си"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker