Искам да си тръгна, а не зная как - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да си тръгна, а не зная как
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 5240 пъти
Здравейте!
Толкова съм объркана и просто не знам как да постъпя. Историята ми накратко. Имам приятел от 2 години. Той е мъжа, който най-силно и искрено съм обичала през живота си, но е и най-голямото ми разочарование. Той е отвратителен, избухлив, простак, пълно мамино синче, лъжец, мнооого злобен и егоистичен. Може би мислите, че преувеличавам, но за съжаление не. Самата аз не вярвам, че съм в такава каша.

В началото нямаше нищо общо с това, което е сега. Явно добре се е старал докато ме спечели. Беше толкова мил и прекрасен. Най-страхотния мъж и не ми беше трудно да го заобичам много силно. Но вече от любовта ми към него остана само дълбоко разочарование, много разбити мечти и много болка. Опитвам се от дълго време да се разделя с него. Първите пъти ми беше много трудно, много плачех, защото си мислех, че всичко е временно, че вината е в мен, че едва ли не ще се случи някакво чудо и всичко ще си бъде както преди. Но след всяка следваща раздяла и отново събиране все повече се разочаровах. Докато не стигнах до там, че все по-честно се хващам как изпитвам чиста и дълбока омраза към него. А до съвсем скоро това чувство ми беше непознато.

Вече дори не плача, не страдам. Вдигнала съм ръце и само изчаквам момент, случай, в който да си тръгна от него. Но защо ми е толкова трудно? ! Той до сега не е пожелавал да се разделяме. Всеки пак аз съм си тръгвала. А той след това винаги ме търси, уж говорим много... Убеждава ме, че ще оправим нещата. И аз някак проявявам слабост и си казвам- хайде, да пробваме пак, искам да върна старите дни. Но ми омръзна от този цирк. Вече дори не знам как да му кажа ОТНОВО, че искам ОКОНЧАТЕЛНО да се разделим. Искам да го проумее и да не ме търси след това и да ме моли. Той за мен е огромно разочарование и болка.... но и ми е жал за него. Не знам защо.

Всякакви съвети ще са ми от полза, защото просто не се живее вече така. Благодаря ви!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4bab91fd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам те да проявиш малко характер! Пълно е с необвързани мъже под и над път, ти стоиш с този идиот. Ок, жените са по-нерешителни, ама това вече минава граници. Как си го търпяла 2 години, не знам. Финансово ли си зависима от него?

Просто прояви характер и смелост. Следващият път ако се появи някакъв олигофрен и ти посяга, и него ли ще търпиш?

м20

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8397f09b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко зависи от теб, него го остави. Била съм в това положение и ми е пределно ясно как се чувстваш. Просто си тръгни, но бъди уверена, че няма връщане назад. Той първоначално няма да те вземе на сериозно, ще те търси и ще си мисли, че с едно разговорче ще оправите нещата както всеки друг път. Е, този път като те потърси просто му кажи, че си видяла колко "оправяте нещата" и ти е ясно, че това няма как да се случи, така че да забрави за теб. Ако е някой по-емоционално нестабилен, ще вземе да се тръшка, да реве, да казва, че животът му няма смисъл без теб и че ще умре... тези манипулации не трябва да те объркват. Той просто ще иска да се върне в удобното за него положение. Това положение обаче не е удобно и не е добро за теб! Така че просто не отстъпвай и проблемът ти ще се реши веднъж завинаги. Нямаш представа колко леко и спокойно ще ти стане на душата, когато вземеш окончателното решение да не бъдеш повече с този човек. Ще се чудиш защо не си го направила по-рано.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ed78d09cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   ОО бях в същото положение май месец, от година се чудех как да намеря смелост да го оставя, хем исках да го напусна хем се чудех какво ще е ако съм сама, дори му изневерявах, и стана чудото! Той ми изневери и беше достатъчна причина да събера смелост и да го напусна завинаги. Може би не те е наранил достатъчно щом си още с него ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a04241c54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си в тази ситуация само и единствено, заради себе си. Значи пича е свикнал вече на номерата ти - това с раздялата. Какъв е смисълът да се разделяш с един човек и пак да се събираш с него. Аз разбирам един път, хайде два да са, ама то твоето явно е многократно. И той няма да се стресне така, ако това се опитваш да постигнеш. Аз те разбирам напълно, била съм в твоята ситуация, разбрах, че вината е моя, че нямам смелостта да го напусна. (карали сме се, но не се е стигало да ряздяла) Обаче един път ми кипна и направо му казах:"Разделяме се! Край! Щом няма да направиш компромис, заради мен и аз няма да продължавам да правя комп0ромиси със себе си, заради теб! " И това явно много го уплаши, понеже за толкова години нито веднъж не се е стигало до раздяла и сега е като котенце! :)) Но той знае, че каза ли втори път край - вече няма шансове.. Надявам се правилно си ме разбрала, че това с многократното : "Напускам те! " и след това си се връщала и също толкова пъти при него... Той знае, че не ти стиска и ти дава напразни обещания. Не ти трябва човек, който не те взема на сериозно, но и ти си си виновна за това...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a9d0729f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Описваш нещата така! но дали наистина стоят така, монетата има 2 страни - Ти авторке ИДЕАЛНА ЛИ СИ? не си избухлива, нямаш лоши дни, не ти се е случвало да ядосана, нещо да не върви?
И всички вие давате мнение - оставяй го, що за тъпанарски изказвания, някои др да ти каже какво да правиш.
Съвет няма нищо общо с зарежи го.
И да не си мислиш че си незаменима толкова!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 37155af676
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката: Разбира се, че не съм идеална, несъмнено и аз съм правила грешки в тази връзка. Но той, за разлика от мен, никога не се е оплаквал, не е сядал да говори с мен и да ми каже, че не се чувства добре, че нещо не е както трябва. Тръгвала съм си няколко пъти от него, но никога не е било с цел да го стресна или защотото съм си знаела, че ще се върна. Дори съм се борила със себе си да не му вдигам като ме търси, да бъда по-твърда. Всеки път съм искала да е окончателно и е било защото съм се чувствала ужасно обидена и наранена от държанието му... Но да спра до тук, защото ще прозвучи като оправдание. Просто ми омръзна да се чувствам недооценена и подтисната. Преди да реша да се разделим за пръв път съм правила много опити да говоря с него, да му обесня, че за мен нещата не вървят, да намерим някакво решение и т. н. Кога кротко, кога след скандал.... Но той нищо не правеше. Дори някак му беше все тая или поне така показваше с поведението си. Сега сякаш има някакви опити за промяна от негова страна, но моите чувства се изхабиха, цялата тази любов, която изпитвах към него е като далечен спомен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b3cd95177a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Без скандали и дълги, драматични разговори - кой мъж обича това? !
Казваш му с няколко кратки изречения, съвсем сухо го информираш за чувствата и желанията си.
Без да хвърляш обвинения, без да се опитваш да изкопчиш извиненя и обяснения.
горе-долу така:

Чувствам се недооценена във връзката си с теб. Не съм щастлива, не ми харесва как прекарвам живота си. Искам да се разделим. Имам нужда да поживея малко без теб.

Ако искаш.. поне при мен действа - кажи му, че искаш за известно време д си починете... това си е най-явния намек за раздяла. Не давай срок, помоли го да не те търси и му кажи, че когато се успокоиш и осъзнаеш какво искаш ще го потърсиш.

После наистина виж живота без него, опознай други мъже, излизай, намери си ново хоби. и проследи собствените си чувства... ако той ти липсва -потърси го и този ът се върни без желанието да го променяш. Има трудни хора за обичане, но това не означава, че не заслужават обич. Желанието да се промени заради теб - не е обич. Любовта носи промяна - да, но тя се случва спонтанно, лека по лека, ние се надграждаме като личности... Промяна насила не е любов - и за двете страни.

Успех! Остани два-три месеца сама и виж наистина какво изпитваш към него.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 340dc3709f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И при мен е по същия начин.. Тръгнах си веднъж от него, но успя да ме излъже и се върнах при него.. Боже, как му се вързах не знам!!! Повярвах му, сигурно и той е искал промяна, знам ли.. но просто да не сме един за друг.. Снощи, докато приготвях вечерята (бях щастлива, разбирахме се) реши да ми направи "изключително" предложение да изкарам малко пари, като съм се явила на изпит по английски вместо негова колежка.. И му казах не, не се занимавам с подобни глупости, не съм умряла чак толкова за 150лв. Той продължи да ме убеждава.. аз му казах, че вече почва да ме обижда. В крайна сметка наистина почна да ме обижда.. каза ми да продължавам да си живея мизерния живот, че съм тъпа, че съм овца, нещастница съм била.. Ха.. И така.. Ще ви кажа кое ме спира да си тръгна - родителите ми, защото те бяха против да се събираме, приятелите ми.. всички ще ми казват "видя ли, казахме ти". Пред нашите го играя на щастлива, за да не се ядосват.. Притеснява ме и тишината като остана сама.. С него сме 3 години и половина.. Снощи той си легна даже в хола и се заключи, все едно аз съм го обиждала... :D Цирк.. И аз съм клоуна - зад маската с усмивка, ужасно тъжен човек

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f3a491eee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8, значи да разбирам, че ти си нещастна, искаш отчаяно да го напуснеш, не желаеш да си с този човек, но стоиш и търпиш само защото хората могли да ти кажат - ето сгреши. Тоест предпочиташ да си пълен магарешки инат и да търпиш нещастния си живот с този човек вместо просто да си признаеш грешката си. Едно - сгреших. Егото да не признаеш грешката си. И това, ако не е едно от най тъпите неща, които съм чувал да стоиш нещастен, то ще си изям собствената опашка. Ами стой си нещастна още с години тогава. Даже и цял живот си стой така, да не би някой човек да каже нещо за тебе. Умно, много умно. :) Продължавай само така.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7b99f05204
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   К-Ман, приятелю, понякога човек незнайно защо търпи да е нещастен. Нека ти разкажа една история, а ти преценявай.
Един много специален за мен човек е с жена, с която не си пасва. До такава степен са на различни вълни относно желанията си в леглото, че повече няма накъде. Ето и той е нещастен с нея, защото имат разминаване, но търпи, и аз не знам защо. Казвам му аз, че не са един за друг ама няма кой да ме слуша.
Авторке, сама се поставяш в положение да те манипулират емоционално. Щом искаш да си тръгнеш, тръгваш си и не се обръщаш.
Маги

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a6338ab69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ще започна с това което ми прави най-силно впечатление в това което си написала.
Начина по който се изразяваш:
Прекалено наличие на много силни думи и изрази (не е хубаво да използваш такива думи просто така) : "отвратителен, избухлив, простак, пълно мамино синче, лъжец, мнооого злобен и егоистичен" също обичам, мразя, винаги, болка и много други.
Явно е, че си разочарована но защо продължаваш да се опитваш да намираш причини за да не го напуснеш?
И защо пък се чувстваш длъжна да му обясняваш каквото и да било сякаш се случва за пръв път и едва ли не очакваш да ти излезе с някакво ново оправдание?
Какво трябва да направи един мъж за да се чувства неговата "любима" оценена? Защо се чувстваш недооценена? Честно казано не схващам как размишляваш...
Много бих искал да знам на колко си години защото от прочетеното бих предположил, че си 20-22. И ако е така съвета ми е БЯГАЙ :) не си мъчи главата с подобни въпроси :) има много риба в морето.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f3a491eee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Маги, здравей :). Е предполагам при твоя приятел има разлика от случая с номер 8. Едва ли е обиждан и други подобни. Малко хора ще изтърпят подобно отношение. Като че ли, повече жените търпят такова лошо отношение. А този твой приятел може да си пасват извън кревата и да е ок с това, а може и да е свикнал вече с нея и нали знаеш навика как трудно се променя. Може и пък да чака удобен момент, или да се появи някоя друга на хоризонта. Не е много ясно. Сега съм на работа все още, но намирам по малко време и да влизам тук.

К-Ман

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7b99f05204
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   К-Ман, приятелю, има от всичко по малко. Казах ти, че е специален за мен човек и именно за това ми е странно защо е с жена, с която по негови думи не е особено щастлив. Може би чака друга на хоризонта, някоя подходяща за него, защото той го заслужава. Често пъти човек се примирява с това, което му е под ръка, просто защото не е сигурен дали ще намери по подходящ за него. Ако не си щастлив с някого най-правилното решение е да си тръгнеш, а не да се измъчваш. Така мисля аз.
Поздрави от мен.
Маги

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker