Искам да се разделя с приятеля си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да се разделя с приятеля си
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 4268 пъти
Искам да се разделя с приятелят си. Заедно сме от 7 години(той е на 32, а аз на 27)и никога не сме се разделяли досега. Имаме куче което е много привързано и към двамата и това прави ситуацията много сложна.
Има много неща, които ни пречат на отношенията и заради тях не живеем заедно, но вече не мисля че можем да минем на тази крачка.
Обичаме се, но той ме лъже от денят в който се запознахме. За бивши, за това че спрял да пуши цигари(поне 5 пъти го хващах след като е плакал, че ме е излъгал), за всякакви такива глупости на които аз винаги съм казвала, че не държа.
Прощавала съм без брой пъти и без брой пъти съм чувала "обещавам че няма повече" "давам ти дума" "няма да се повтори" "не искам да те лъжа" и така нататак.
Не зная мъжете такива ли са по принцип?

Той живее на квартира сам в кочина. Или спи с дрехите си, яде в леглото и спи между трохите, а боклуците му са из цялата стая с месеци. Едвам си купи пералня и прахосмокачка. Няма да говоря за личната хигиена.
Единственото което го интересува най-много е работата. Минаха 5 години докато осъзнае, че трябва здравето и нуждите на кучето са по-важни от това дали ще закъснее с 10 минути.

От друга страна аз разбира се имам своите минуси. Юркам го много да оправи живота си, защото виждам как изостава и му е трудно, но той прави каквото си иска. Груба съм, когато ме лъже и когато не си държи на обещанията, Но винаги, винаги мисля за това как той ще се чувства. Лишавала съм се от хиледи неща, за да му помогна, когато е имал нужда. Правя всичко, за да го види той, за да го оцени и тн. Но най-трудното и аз го виждам е, че постоянно искам да споделям с него мисли, чувства, а той не може да смогне и да обработи всичката информация.
А за него е най-хубаво да стои вкъщи и да играе игри накомпютъра. Всеки път, когато го убедя да излезем някъде-той излиза за да ми достави удоволствие, после ми казва колко хубаво му е било.

От две години ме игнорира много. Случвало се е негови приятели да му правят забележка затова. Не се сеща да ми звъни, дори когато е в почивка. По-рядко ме кани вкъщи и изобщо се е дръпнал от мен и продължава да ме лъже за най-дребни и незначителни неща.
Обсъждаме всеки проблем, обсъгдали сме всичко поне по 70 пъти и винаги той уж вижда грешката си, но всичко важи по 3 дни. После пак същото.

Не ме разбирайте грешно, той е готов на всичко за мен, точно затова ми е трудно. Няма да намеря никой, който да държи толкова на мен. И няма да намеря никой с който да се чувствам толкова спокойна, и уверена.
Само че напоследък мисля че не ме разбира и познава. Мисля че заради желанието си да не покаже, че не е така ми е казвал много лъжи. И напоследък се изпуска да си казва истината.

И двамата сме си прощавали и сме преглъщали много пъти.
Знам, че ако живеем заедно ще се разбираме много повече, но не мога да живея с човек, който живее в такава мизерия. А и вече много се караме и сме много груби. Даже се съмнявам, че може би ми казва, че ме обича без да осъзнава какво точно значи това.
Винаги казва, че не иска аз да доминирам, но после когато трябва да взимаме решение за нещо и аз го оставя да вземе той, ми казва "за мен е все едно, ти реши".

Не знам, не знам какво даправя вече. Всичко опитах. Държах се по хиляда различни начина, но почти няма промяна, а аз съм станала много груба, сприхава и това още повече пречи на това да сме щастливи.
Моля ви, дайте ми съвет, не знам как да продължа. Трябва да се разделим поне за да си починем един от друг.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: a1b151cd58
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това с кучето ме уби! Хората с деца се развеждат, вие сега за кучето ли да мислите? !
Ами седни и разговаряй с него и му кажи в очите, че не се чувстваш щастлива. Без да се карате, говорете като нормални хора. Обясни му какво не харесваш във връзката и че ще трябва да я промените, ако искате да продължите заедно. Кажи, че си много сериозна в думите си и да помислите внимателно. Ако пак не се получава, просто се раздели с него.
Много е трудна раздялата, наскоро приключих една почти 7 годишна връзка... много е трудно. Но понякога е по-добрият вариант.
Не мисли, че няма да срещнеш друг... Така си мислиш, защото неговата любов е единственото, което си видяла за тези години, свикнала си с него.. и все пак има някаква обич. Но това не значи, че няма да има друг.
Ако разговора не го накара да се промени... то изходът е ясен, поне според мен. Най-важното нещо е да си наясно със себе си. И да отстояваш позицията си. Защото ако не си наясно, няма да имаш и позиция и... най-лошото е да не знаеш какво да правиш.
Е, успех. В края на краищата всичко си идва на мястото...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6539d8b5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен трябва да скъсате. И аз не знам как всъщност сте продължили да сте заедно толкова дълго време - той е явно немарлив, а принципно нагласата, че човек ще тръгне с някого, а после ще му изглади дефектите и ще го промени е много грешва. Макар и една връзка винаги да променя човека, не може да стане коренна промяна.
Той няма да се промени, както и до сега не го е правил колкото и да се опитваш да му оправиш живота - може той да смята, че животът му е оправен и няма нужда от нищо повече.
Зарязвай го, че явно е бая несериозен, немърлив и предлагащ нулева сигурност.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9df3270ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Навик, страх от самотата, неувереност... помисли над тези неща.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b4956ec32
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не бих казала, че e до навик или страх от самота. Мислила съм за ттях много, но това е първата ми сериозна връзка, а съм имала много преди това. Със този човек имам много тъга, но и съм безкрайно щастлива. Забавляваме се много, когато няма за какво да се караме. Той е този който ми дава най-много сигурност, но да... не съм сигурна в това, че ще се промени. Даже бих казала, че съм сигурна че няма.

Той е прекрасен човек, но лошите му черти са твърде много и не знам дали трябва да се примиря с тях или да се махна заради тях. Искам да имам деца от него, защото е добър, интелигентен, оправен, отговорен(когато иска), грижлив(когато иска) и ужасно красив и ме кара да се чувствам така като никой друг.
Но не искам да имам деца от него, защото той живее така че да му е добре на момента и рядко мисли за после. Не знам нан какво ще ги научи и най-вече ме притеснява, че когато не разбира някои от вижданията ми за възпатинието ще прави това което си иска.
Знам че уважава тези виждания, но знам че няма да спре да пуши или да спре други неща, за да създадем едно здраво дете от самото му създаване, а ще ми каже че е спрял и ще се крие и ще ме лъже. Не защото, не ме уважава достатъчно а защото няма волята и не обича някой да му казва какво да прави.

Много неща и промени сме постигнали заедно през годините, но едва наскоро а аз вече нямам сили да се боря. Не знам дали това че продължава да прави безумни неща въпреки че осъзнава колко са грешни е само заради депресията и дупката където се намира или е защото е такъв по принцип.

Има ли мъже които не са такива?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b4956ec32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За съжаление наистина вече не знам коя ще ми е правилната постъпка.
Говорили сме за това милиони пъти и той всичките е обещавал да се промени. В крайна сметка се разбрахме да не ми обещава, защото не си изпълнява обещанията.
А при мен нещата са такива че съм имала много връзки които бързо са приключвали защото хората бързо са ме разочаровали. Това е единствения човек който е задържал вниманието ми толкова дълго и още се чувствам най-добре в прегръдката му отвсякъде другаде.
Аз съм труден човек а той е първия мъж който ме разбира и който ме обича точно за това.
За това не смятам че ще намеря друг такъв. Нямам нужда някой да го прави, но му се възхищавам че може.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 77f79c3431
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж, трябва да продължиш живота си напред. Вие отдавна нямате връзка - изградили сте взаимни зависимости, които просто ви е страх да прекратите. Това не е любов, нищо не е, само едно жалко съществуване, сковано в страх.

Прочети книгата на Хорхе Букай "Пътят на сълзите" и особено глава 7, подзаглавие "Развод". Смятам че сама ще проумееш какво става и ще се досетиш как да постъпиш в бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: da11f3834f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А мислила ли си че не иска да те загуби, просто не умее да се държи по начина които ти искаш! Не те канел, ами не се чувства комфортно, осъзнава че заслужаваш повече, разхвърлян всички мъже сме разхвърляни. Това с пушенето не го разбирам както и да е, 7 години не са 2 седмици сега ли реши, че не става, а до преди къде ти беше акъла?
Искаш да излизате - да не го водиш някои чалга клуб? Как да ти е наистина готино там, само пълен тъпак може да се забавлява в подобни места.
Като е така и си го решила, търси принца на бял кон, ама гледай да е сресан и коня.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2b4956ec32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За последния коментар.
Не, не го водя в чалга клубове - винаги ходим на тези места които и двамата харесваме, но той просто ако може няма да излиза от в къщи. Веднъж за 7 години ми каза че много иска да отидем някъде и дори тогава не се изкефи напълно. Това е от дупката в която се намира, разбирам. Не разбирам защо повече от 7 години не излиза от нея, защото той твърди че е там и преди да се запознаем.
И не не съм решила сега. Както писах по-горе - ние обсъждаме всеки един проблем и винаги стигаме до извода че или единия или двамата сме направили нещо не както трябва. И не искам да се разделим от вчера, а от много отдавна.
Разбира се, че не иска да ме загуби но той не е разхвърляна, а не се подържа разбираш ли? Хигиена няма. Лична и вкъщи и напоследък това е много по-зле от преди. А и аз не лъжа, защото не искам да го изгубя. Не е въпроса за цигарите, а за самата лъжа. Това ви обягва на мъжете - винаги съм била перфектното гадже. Искаш да гледаш порно? Гледай, ако искаш ще гледаме заедно. Искаш да играеш компютърни игри-ок и аз искам. Искаш време за себе си, нямам против. Искаш тройка-ок и аз. Искаш една седмица без задължения-и аз. И много други такива неща не защото трябва да се правят компроси а защото н мен също ми харесват.
Но когато стане дума за "по-добре ми го кажи не ме лъжи" явно всички мъже имате проблем с това. Не съм някоя истерична кучка, която вдига скандали. Всъщност се притеснявам че се превърнах в такава с всички тези лъжи, защото ми писна и не издържам повече.
Защо лъжеш един човек който познаваш от 2 дни, а иначе си споделяте всичко, защото той те предразполага за това.
Хора на 6 месец от връзката ни ние бяхме толкова близки все едно сме били 6 години. Но пак лъжи, лъжи, лъжи всеки ден. Кой адекватен човек не разбира че точно с това би изгубил този до себе си???

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 95fb668492
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравейте, никога не съм писала в форуми но сега имам нужда от съвет... С моя мъж съм от 5 години( нямаме брак, на семейни начела живеем) запознахме се и след 6 месеца се оженихме.. Роди ни се момченце сега той е на 3години... От самото начало разбрах че много му харесва хазарта( казина покер т. н) мислех че ще отмине но с годините това СВ задълбочи все повече... Стигна до там че да ме лъже да краде пари да се държи грубо... Няма го по цели вечери прибира се с подути очи защото не спи по 24 часа за да играе... Мисля си да го напусна но НЗ как да постъпя и дали няма да съжалявам след това.... Аз все още го обичам и съм опитвала да му помогна по всякакъв начин но си мисля вече че това няма оправия... Най лошото е че и ние с детето затъваме надолу с него... Кажете какво да направя как да постъпя!!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker