Дали се ядосвам с право - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали се ядосвам с право
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2585 пъти
здравейте
Предварително се извинявам за правописните грешки!
Обвързано момиче на 27 години съм, скоро с приятеля ми имаме годишнина и се очаква/предполага, че това "събитие" трябва да се отбележи по някакъв начин - или поне предположенията ми са такива.
Като цяло нямаме проблеми, караме се, но това е съвсем естествено всички се карат. Като цяло имаме пълноценна връзка. НО (винаги има но) :) След дълго чакане и никакви намеци от моя страна дойде този заветен момент за отбелязване на повода по някакъв начин - някакъв! Ден преди датата имаше ангажимент които се превърна в пълна сага и отне целия му ден. Следователно ми обясни как има и друга работа която иска да свърши а е трябвало да я свърши днес за да може утре денят му да е свободен. Избори хилядите неща които трябва да свърши и те не са малко и са резонни. Дразни ме факта че за да излизаме или изобщо да ходим някъде все аз трябва да съм движещата сила. Ядоса ме това, че видно не е помислил за "деня ни" и видно няма да прекараме кой знае колко време заедно на този ден. Дразни ме това, че изглежда, че го подминава с лека ръка. Ако отворя уста ще има "Не ме разбираш, да се разпъна ли". Не е заявил директно утре кога и за колко ще се видим. Далеч съм от мисълта да се е постарал в тази насока! Не съм си отворила устата изобщо и смятам така да остане за да видя какво (и дали изобщо) ще направи нещо по-специално на този ден.
Каже те ми, с право ли се нервирам.
П. С. звучи като мрънкане, но не е така!
Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: c460da9e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   не, не е мрънкане - по-лошо е!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a2b6379697
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   от номер 1

мислех да не пиша дълго, но, докато затварях и очите ми попаднаха на възрастта ти... ще ми се да възкликна:

"Колко лигли има на тоя свят, Господи"

Да си на 17, да ти се бушуват хормоните и емоциите ти да прескачат като бълхи в улично куче - разбирам.
Ама да си на 27 и да се цупиш, че ЕВЕНТУАЛНО няма да прекарате целия си ден заедно - аре стига, бе, жена, ма ти сериозно ли?

Колко ми е глупаво това с отбелязването на годишнини - не е истина просто.
Нали го обичаш този човек, как можеш да броиш така, как въобще се сещаш да броиш години... изглежда като "изтърпяване". Майната им на годишнини, на подаръци, на рожденни дни, на 8 март, на 14 февруари и другите подобни. Майната й на показността, на излизанията, на кафетата, заведенията и дрън, дрън.

Има ли наситени мигове, в които се усещаш най-обичаната и красива жена на света, има ли погледи, които ти казват "желая те до полуда", има ли усмивка, която само ти разбираш - значи НЯМАТ значение датите... разбираш ли?

Не го обичаш този човек, харесва ти да си обвързана, харесва ти да излизате, харесва ти това, че не си сама... съжалявам приятеля ти

момиче на 25

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6a83e8a584
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   имаш право :)

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 97af1f568a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дам... и в моите очи изглеждаш по същия начин - разглезена лигла. Не сте на 13-14 години, че да си отбелязвате годишнини. Те, пуберите, много си падат по това. Разбирам да е брак, пък то... голямо събитие. Че пък и претенции за заведения, кафета, изненади и да зареже всичко човека, щото кой знае какво е станало. Горкия... Хич не му е лесно с теб.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a2b6379697
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   номер 4 (от ном. 1) и брак да е.... пак не ми се връзва.. да си чакам изненадата все едно услуга съм му направила...

Ако всеки ден с приятеля ти (мъжа ти) не ти е повод да си мислиш тайничко, че ти е празник... не знам, но едва ли е любов.

Погледни само:
"Аз съм обвързано момиче" - голямо чудо, голяма работа.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e88b49cba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Бях започнала да пиша дълга лекция за отношенията, как когато става дума за истинска любов - нещата се решават почти на интуитивно ниво - единият винаги усеща кога и как на другия му е по-добре и гледа да го зарадва...
Но в един момент се върнах към историята ти и си дадох сметка, че приятелят ти е жертва на своята работа и не можеш да го виниш. Човек толкова затъва в ангажименти, само когато е поел изцяло финансова отговорност върху плещите си. Вероятно има сериозни начинания, които влачат след себе си други. И в един момент дори да поиска да се пусне от въртележката, тя така бързо се върти, че ако скочи, ще се пребие.
Не знам дали ме разбра... Докато продължава работата му да е приоритет - той все едно не е на този свят. Тоест не е време да създавате семейство, защото при такива обстоятелства дори за обикновена връзка е трудно да се говори.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9585001155
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз на твое място щях да се ядосам много!
Самия факт, че не оценя усилията и желанията ти е дразнещ. Работата може да се свърши по всяко време. Едва ли е толкова фатално ако се пропусне един ден. Обясни му го това.
След като е толкова важно за теб трябва да бъде важно и за него.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 38cf4c4073
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какво занчение има датата, какво значение има дали на 10, 11 или 12, ще си прекарате добре. И защо исакш целия ден за себе си?
Момиче ха ха ромките на твоята възраст сатват баби, ти все още за момиче се смяташ.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c8a7fb6344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Благодаря на номер 6 и 7! :) Номер 6 прекрасно те разбрах! :)
На номер 1 и всичките ти излияния. Благодаря, че ме нахока, но дисекцията на разказа ми не беше нужна. Колко съм лигава и колко кого обичам е изцяло безпочвен анализ от твоя страна. Казваш доста верни неща, Но тук всички имаме мнения и всички сме различни. Малко крайни са ти репликите, на което не се сърдя а това, че съм се изразила че съм "обвързана" ми... наречи ме старомодна, но държа на тази дума, и не само аз, и човека до мен. Както виждаш има и хора с друго мнение! Номер 8.... благодаря ама няма нужда :) На 27 баба...! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5fb12523df
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мисля, че има причина да се ядосваш, но яда е емоция, чувство и просто ти идва отвътре, така че ако си ядосана и 10 романа да ти напишем, пак ще ти е криво.

Мъжът ти има работа, за мен е достатъчно, че е решил да работи цял шибан ден, за да може на другия да е с теб. Като цяло заради това те наричат лигла. Не е като да не е направил нищо, още повече, че това са вече 2 години, че не е годишнина от сватба и така нататък. За 2 години няма какво толкова да се направи, не и цял ден с половинка... и с една вечеря се минава. А той е решил да се спука от работа за да бъде с теб на този ден, не защото за него е важно, а защото знае, че за теб е важно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cf1d840072
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Принципно подклепям горните мнения - и за мен отбелязавенето на 1 месец, 1 година и т. н. ми е малко банално и ако наистина му е мноо натоварено е разбираемо да не му е приоритет.
Това обаче, което мен би ме ядосало на твое място е друго. В крайна сметка ти знаеш, че е зает и всички ти казват как трябва да се поставиш на негово място. Ама и той знае примерно, че за теб тази годишнина е важна - не е като всеки ден да му се тръшкаш или да искаш да прави нещо за теб. Има хора, които постоянно си показват, че се обичат. Какво пък на него толкова му тежи един ден да каже, че ще се видите вечерта на заведение и една роза да ти купи- или да обясни, че сега има работа и му е напрегнато, ама уикенда ще се реваншира. Все пак връзката не е ли това - да мислим как да направим другия щастлив. Хубаво тя не се поставя на негово място, а той поставя ли се на нейно? Всички хора сме различни и това ми напомня на една предишна тема - за едни почивката е важна, за други ремонтът вкъщи - така че не можем да съдим другите. За нея това е важно, но може пък иначе ако си разхвърля чорапите да не й пречи.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d43c2560dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мен пък би ме ядосало това, че работата му го уморява и като този ден е важен за мен (без да разбирам защо, но да кажем, че е така) бих го направила важен за двама ни.. безкористно и безусловно, радостна от това, че съм успяла да подаря момчето си някаква почивка, малко разнообразие. Щях да се вълнувам в подготовката, да гледам да не се сети, че замислям нещо. Щях да сготвя нещо вкъщи, където да сме си само двамата, или щях да си купя прелъстително бельо и да отида на работното му място като всички са си тръгнали.

нямаше да се ядосвам, че на мен не ми е обърнато внимание, а щях да се погрижа аз първа да обърна внимание и да същ щастлива от факта, че го правя. Без да чакам благодарните, без да са ми важни.
Без да си мисля, че ми се дължи обратното

Любовта е нещо много повече от компромиси, съобразяване с чуждите желания и забавления.

Любовта е отдаване, безусловно отдаване.

---

Авторке,
познавам едно семейство. Жената е толкова нетърпима спрямо подобни неща, че той, въпреки че много я обичаше и бяха 10 год. заедно, накрая се умори и си тръгна от този брак. Споделяше ми, че не разбира защо тя никога не забелязва нещата, които прави за нея, а винаги му намира косурите, сърди се тръшка се, критикува го.

Та следващия път, когато решиш да минеш в отбранителна позиция, спрямо моите "излияния", първо се замисли, дали пък всъщност не се опитвам да ти помогна.

И аз имам връзка.
и аз имам рождени дни, и аз празнувам празници.
Толкова е хубаво, когато нещата са спонтанни, ненагласени. Няма резервации за ресторант, където да покажа, че имам мъж, има обаче друго: оставаме двамата сами, далече от очите на света, защото света не е участвал в първата ни целувка, няма място и в целувките ни след една година. Двамата, сами, споделящи си, че се обичаме, приказваме за всичко, смеем се, любим се.
Без "честита годишнина"... не броим, времето все бърза, все ни се струва малко или пък спира, докато го наблюдавам как лежи в ръцете ми, как се мие дори, как се облича...

0т 1

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2b76f9df49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Примера, който даваш е показателен, номер 1, за съжаление повечето жени днес са като авторката. Колкото и да не ви се вярва, мъжете също имаме някакви чувства и някаква гордост.

Номер 1, приятелят ти е едно щастливо копеле! Попаднал е на съкровище.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 20064a8e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Всички нахокахте авторката, но аз ще я защитя.
Ясно ми е колко е трудно нашето ежедневие, знам какво е да работиш като вол, знам и как въпреки това можеш да заделиш 1 час на половинката си.
Права си да се сърдиш, че ти липсва внимание ако се чувстваш самотна.
Вниманието е повече въпрос на желание отколкото на време и ресурси.
Нищо не му пречи да ти вземе една роза и да ти напише няколко хубави реда преди да излезе сутринта за работа.
Или пък ти да идеш до работата му и да се видите колкото да хапнете нещо заедно и да си кажете по една хубава дума.
На всеки му е напрегнато.
Ако чакаш всичко в животът му да се подреди за да се обичате - това никога няма да се случи, винаги нещо ще куца.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6a83e8a584
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   аз също я подкрепих!!!!

БеЛиЯ МеЧоК

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker