Бившата му жена носи фамилията му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившата му жена носи фамилията му
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 7124 пъти
Здравейте. Имам приятел от година и половина. Разбира ме се, обичам го и държа на него. Мислим за съвместно бъдеще заедно. Дори чакахме дете, но скоро направих спонтанен аборт. Проблемът е, че аз искам нормално семейство и наше дете,а той е разведен и не иска втори брак. Доколкото знам бившата му съпруга му е причинила доста страдания. Разведени са отдавна по нейно желание, но тя още носи фамилията му. Това ме дразни. Посъветвайте ме как да постъпя. Да продължа ли връзката с него или....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: c880338446
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фамилията не е проблем никакъв, не бива да се дразниш за дребни неща. Аз съм разведена от 20 год. , все още нося фамилията на бившия си съпруг. За тези 20 год. не сме се чували, не сме се виждали, т.е. всеки си има неговия си живот и не си пречим. Не виждам причина да се терзаеш излишно.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 498976d06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И какво като носи фамилията му? Може да е свикнала с тази фамилия, или да иска да има еднаква фамилия с детето им, ако имат такова, или просто ей така... Защо това те дразни? Това са глупости. Нали са разведени от доста време. Аз, например, също се разведох и запазих фамилията на бившия ми мъж, но не защото означава нещо за мен, а просто не ми се занимаваше с това.

Съсредоточи се върху по - сериозните неща във връзката ви, а не с тези глупости. Развай се, че той е свободен мъж, а не си се влюбила в женен. Радвай се, че той е с теб - без значение как.

Всичко друго е глупост! Радвай се, че обичаш и си обичана!

Аз също бях обичана и обичах, но всичко развалих, заради такива подробности, които не си заслужават...И сега съм сама и съжалявам...
Пожелавам ти да задържиш, този който обичаш!
Кураж!

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: e94a5ec027
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Първо какво значение има това, че бившата му носи фамилията, така е избрала имала е това право и лично не виждам къде е проблема ако тя не се намесва във вашите взаимоотношения.Второ това, че не иска брак не значи, че не те обича и не иска семейство с теб. Тук вече въпроса е ти дали искаш да сте заедно с и без подписа.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 712e72f918
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей мила-съжалявам за аборта, но ти си млада и ще си имаш деца. Относно бившата му съпруга изобщо да не те плаши това с фамилията. Тези промени на име стават чрез съд и се иска време и пари за тази работа, пък и да не си го смени име ще няма място за смущение. По- важното е че развида е по нейно желание, тя го е наранила и по това ти трябва да съдиш че няма място за ревност от твоя страна. Не си писала от колко време са разведени, но щом той е наранен просто му трябва време. Още го боли и може би се страхува отново да скочи в стъпка към брак. Ами моето мение е да почакаш още извесно врвме щом го обичаш, лубовта иска търпение с ХОП нищо не става. А после времето ще покаже, ако мн. дълаг период от време той не се реши -в края на краищата нама цял век да го чакаш. Но ако ми позволиш 1 съвет-никога не отдавай сърцето и лубовтта си на човек с който си знаеш че няма да я бъде.

С поздрав ;жена на 32г.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: e7ccec46c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, ако главната причина да се двуумиш дали да останеш с него е това, че бившата му жена носи фамилията му, според мен трябва да се замислиш главно над думата БИВША. Той е с теб, чакали сте дете (много съжалявам за спонтанния аборт) , пък и той няма вина за това, че тя не е сменила фамилията си, съмнявам се, че той е държал да я запази. Не се вглъбявай в такива неща, не бракът прави семейството, това е просто документ. Вие сте семейство, а бившата му жена не фигурира в картинката ;)

 
  ...


...
преди: 15 години, 1 месец
hash: caca3bf573
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей. При мен нещата са същите, но в обратен ред. Аз съм мъж, а тя жена. Разведена е има си детенце, правим планове да си саздадем наше дете. Аз искам брак, а тя не иска, втори път да мине през тези неща. Но все пак това не пречи да бъдем щастливи заедно и без тази формалност. Важното е да се разбирате, обичате и уважавате. Поне аз не виждам проблем в това да бъдете щастливи заедно. Според мен недей да прекъсваш връската с въпросният човек, ако искаш да бъдеш с него, това не е фактор който е решаващ за отношенията ви. Да вярно е, че ,,малките камъчета обръщат каруцата,, но все пак!!! Дано съм помогнал. Продължавай смело напред и УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: 2d1de5f7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каква роля има един подпис и благословията на някой поп ти си негова жена със и без брак той си е решил така и това не мисля че трябва да те дразни аз съм разведен от 1 година и жена ми искаше фамилията ми защото искаше да е с една фамилия с детето не за друго

 
  ...
преди: 15 години, 26 дни
hash: 83c99029a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И какво от това, че носи фамилията му? Тя има право на това. След като мъжете сключвайки брак, държат жената да вземе фамилията им, трябва да приемат и че може да я запази независимо от развода!
Все пак не искай съпругите да са кукли на конци!

Неслучайно с последните промени в Семейния кодекс на мъжа се отказва всякакво право да оспори правото на съпругата да запази фамилията си.
И мисля, че така е правилно.Аз например съм позната под тази фамилия в средата в която работя, не бих желала да я сменям. А навремето изживях истинска криза, когато трябваше да сменя моминското си име. Не съм длъжа цял живот да се съобразявам с нечии чужди желания, нали? Най-малкото пък с тези на новите приятелки на бившия.

А иначе- честно казано, ми изглеждаш твърде повърхностна. След като те занимават този род неща....

Дали приятелят ти няма по-сериозна причина да не желае обвързване с теб-имам предвид себичния ти характер.

ПОМИСЛИ СИ... АКО ТРЯБВА ГО ПОПИТАЙ В ПРАВ ТЕКСТ.

 
  ...
преди: 15 години, 25 дни
hash: 5b8f903ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Всъщност проблемът ти е не във фамилията, а в това,че не иска да ти предложи брак, за да вземеш ти неговата фамилия. Чувстваш се по-долу от бившата му жена даже, само заради фамилията.
Затова си задаваш въпроса струва ли си да продължиш връзката.

За мен всичко това е много повърхностно....
Все пак семейства не се правят от фамилни имена, а от хора.

А ако господинът толкова не желае брак, нека обяси защо. Разни стари страдания са само извинение, ако изобщо е истина. Оставя си вратичка за лесно бягство или какво? Това ти е много по-големият проблем, и ти го осъзнаваш, но да беше го предствила така, а не със смешното изказване за бившата фамилия на жена му.Тя каква вина има за това как те възприема той?

Болното ти място е, че не те иска за жена (съпруга).... Ами кажи му го. Ако държи на теб, ще направи нещо.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 26513b239e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей мила, и аз съм на същото положение. На мен също много ме дразни това. той много ме обича както и аз него и иска да си имаме дете след време,но той не иска пак да сключва брак,обаче аз не мога да се примиря с факта че след време моето дете ще е с фамилия различна от моята, и това ме притеснява...наистина повечето хора които са написали коментарите тук са прави, но колкото и да ми го набиват в главата аз не мога да се примиря и това е.

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 433be54fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ако отвориш телефонен указател на фамилиятя на мъжа, който обичаш, знаеш ли колко жени ще намериш със същата фамилия?И те ли трябва да си сменят фамилиите?Ама че проблем си си измислила, проблемът ти е че искаш ти да носиш неговата фамилия,т.е. да му бъдеш съпруга, а той не иска брак! Ако е само до фамилията, сега мисля има такава възможност да си промениш име, фамилия-чувала ли си за един фен на Манчестер Юнайтед"-чак си смени името - да е като на любимия отбор, тъй че...

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 5f252f8151
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   От авторката до №11: отворих тел. указател на гр. София и видях, че са само 2. Но едната не му е бивша съпруга. Обаче и на мен ми мина желанието да носа тази фамилия-не си струва.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: ecea1b4d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   ТОВА ЧЕ НОСИ ФАМИЛИЯТА МУ И ТОЙ СИ ТРАЕ ТРЯБВА ДА ТЕ СВЕТНЕ ЧЕ ИЛИ ИМА ЧВСТВА ОЩЕ КЪМ НЕЯ ИЛИ КВОТО И ДА Е ДРУГО НО НАЙ ВАЖНОТО ЧЕ ТВА Е ЧОВЕК КОЙТО НЕ ДОВЪРШВА НЕЩАТА ДО ЧИСТО-ТОВА СОЧИ ЧЕ Е СОПОЛ В ЖИВОТА ВЪОБЩЕ.НЕ СЕ СЪРДИ НО ВИЖ ФАКТИТЕ.КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛА... С.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8247124b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравей те.
Моят мъж също е разведен, нямаме брак, но имаме дете. Бившата му жена все още се пише Н. Г. и това мн ме дразни, защото тя има съдебно решение, което разпорежда да си смени фамилията на М. Въпреки това тя не го прави.
Мн ме вбесява този факт.
Моля дайте съвет...

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: cd4e2e6d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Нека тук всички знаят, че законно при цивилизован развод, жената има право да запази фамилията на мъжа.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9fb0fb6d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Детето може да носи фамилията на майката !
А не да има обща фамилия с всичките 5 бивши жени и с всичките си 10 полубратя и сестри.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 300490e1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   При мен случаят е подобен, той и каза да си смени фамилията, но тя си прави оглушки въпреки че по съдебно решение трябва да си смени фамилията. Сега имаме собствено дете, но аз отказвам то да носи фамилията на баща си и съответно на бившата му жена. И сега се сърди на мен, не мисля че е дребнавост, защо трябва аз да правя компромиси?!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 27e968a731
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Моята фамилия остава като бившия след развода. Все ми е тая дали ще е неговата или моята. Обаче като се замисля колко документи трябва да сменя... Нито него го интересува или има нещо против, нито пък мен. От тази гледва точко не мога да си представя, че големи жени могат да мислят за фамилното име по този начин. Я се вземете в ръце. Това е просто име.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b2cc99d1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Вижте какво мили дами, недейте да обвинявате жената, че е повърхностна. и аз съм в същото положение. Бременна съм от приятеля ми и не държа да се омъжвам, но и не ми е приятно бившата му жена да носи НЕГОВАТА фамилия при положение, че НЕ са заедно. Извинете, ама на никоя от вас няма да и е приятно. съгласна съм с коментара по-горе на една от дамите-и аз не искам детто ми да носи едно фамилно име с нея. Разведени са-значи трябва да имат различни фамилии.
Сега и аз не знам какво да правя. Ще поискам моята фамилия за детето ми и тпй ще се разсърди, а аз какво да си трая така ли!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5b3459269e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Подкрепям номер 21. И аз скоро ще бъда в това положение. Смятам да му намекна обаче за брак. Не искам да нося различна фамилия от собствените си деца. Не се интересувам от пищни сватби и иманета, но един символичен акт в църквата, правото да носиш Неговата фамилия и си значи за мен доста.
Мисля, че ако му намекнете за брак с брачен договор няма да има проблем, просто мъжете нямат смелост да направят такова предложение

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e07dd10e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Абе, девойки, вие проблеми нямате ли си, та сте тръгнали да се кахърите кой чия фамилия носи? Никакво значение няма. Когато си бил разпознаван дълго време с някакво име (често се случва при дълъг брак), е малко трудно да почнеш на 40 с ново. Защо не си смените първото име, да видите какво е. Интелигентните мъже се уговарят с бившите си жени каква фамилия ще носят. Това, че жената носи неговото име, не ги прави по-малко разведени, а по-интелигентни. Обаче си мисля щом за едната фамилия ще извадите душата на човека, на какво отношение от ваша страна се радват децата му от предишния брак. Или и те трябва да си сменят фамилията, защото вашите общи ще са по-достойни да носят бащиното си име?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3b6fccd5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Аз искам да попитам Вие на ясно ли сте, че това е проблем и то не е никак маловажен. Аз съм в същото положение и искам да кажа - щом не е толкова важно смяна на фамилията при развод, защо я има при сключване на брак тогава? Защо всяка жена сключила брак иска да смени фамилията си с тази на нейния любим? Защо? Нали не е толкова важно!? Вижте и двата момента са сериозни крачки така, че нека да не определяме, кое е по от другото.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e6b87acb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Много се надявам коментар 24 да е на някое хлапе. Защото ако е на възрастна жена, бих се притеснила.

В много държави изобщо не си сменят фамилиите при брак. Като пример мога да дам Италия.
Ако са били женени известно време и в обществото е позната с тази фамилия, логично е да я запази. Не виждам проблем. Аз пък, ако въобще реша да сключвам брак някога, не бих искала да променя моята фамилия. Имам професия, горе-долу познато име съм и не искам да губя възможните ползи от сегашната си фамилия. Ако я сменя, хората няма да се сещат, че става дума за мен.

Проблемът ти не е фамилията, а ревността ти. А дали е безпочвена? - Не знам.

Късмет все пак.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1c8a110509
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Направо нямам думи.. Аз съм в развод, след 24 год брак и две деца. С какво право новата изгора на мъжа ми, с който имам две деца ще се дразни, че ще запазя името му? Какво ме интересува, ако тя го склони за брак и носи неговото след мен? Сигурна съм, че той лично ще полудее, ако изведнъж си сменя името, за какво? Някой неща и факти не могат да се изтрият с гума, не става..! Аз живея в Швейцария, и тук само съпругата( а не бившият или новата) решава как да се казва след разводът. Доколкото знам в Италия могат да ти вземат името, ако бившият реши

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker