Ако си имате сериозен приятел, който ви обича наистина, обаче не е ревнивец и ви дава до известна степен свобода, бихте ли му изневерявали? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ако си имате сериозен приятел, който ви обича наистина, обаче не е ревнивец и ви дава до известна степен свобода, бихте ли му изневерявали?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3201 пъти
Здравейте. Искам да разбера каква е женската гледна точка на следния ми въпрос. Ако си имате сериозен приятел, който ви обича наистина, обаче не е ревнивец и ви дава до известна степен свобода, бихте ли му изневерявали. Ако не е типичния болестно ревнив балканджия, не ви "задушава", разрешава ви да излизате вечер с приятелки без да звъни през 5 мин, да се водите с други момчета, да не му е неприятно когато ви зарибяват, бихте ли се възползвали и да залитнете тук-там или кротко ще си стоите до него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: dad6e49fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И за к'во ти е тогава приятел? Стой си си сама, зарибявай се наред, чукай си се с когото щеш.. Па като ти дойде акъла малко, тогава мисли за приятел. Ако не ти дойде, продължавай да си стиш сама. Това за теб е вярната схема.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: bdc0fb369b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре, бе, човекът да ти показва, че ти има доверие, а ти да питаш "Той така и така ми има доверие, дали пък да не кръшна, той няма да се усети? " Страшна си просто. Отговорът ми е, разбира се, НЕ, не бих го направила. Това е малоумно мислене. Нали това доверие трябва да се оправдава някак, а не да се чудиш как да се възползваш от него.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 738d4e0b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Май приказката, че не жените угодия няма е вярна. Когато е много ревнив, защо бил толкова ревнив, бил вманиачен, че чак плашел. Когато не бил ревнив, пак не е добре...
В отговор на въпроса ти бих ти казала: Не, не бих му изневерила. За мен причина за изневяра не е, че някой не е ревнив или ми има доверие и няма да разбера - това просто е подвеждане на доверието и нищо повече. Ако човек иска да изневери, ще го направи независимо дали гаджето му е свръхревнивец или доверчив мъж. Например има толкова много свръхревниви жени, на които мъжете им кръшкат. Идеята ми е, че това не е причина за изневяра. Принципно съм и като цяло против изневярата - стигне ли се до там явно нещата яко куцат и по-добре раздяла отколкото измама цял живот.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7af4414bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А да ви идва на ума, че темата може да е написана от мъж, който се интересува дали приятелката му може да кръшка, а не от жена дето пита дали да ходи да изневерява?
Автор/ке, аз имам тази свобода и вече 12г. не съм се възползвала от нея. Нещо повече, при нас се казва абсолютно всичко. Дори и забежка от страна на някой от двама ни. Това вече е абсолютно доверие. Да знаеш, че можеш да споделиш всичко с партньора си, включително и изневяра, и ще срещнеш разбиране.
Маги

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1e95410bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   колкото повече свобода имам и не ме притиска за всяко нещо толкова по -малка е вероятността да му изневеря. Колкото повече ме ревнува, толкова повече се задушавам, аз не съм ревнива и не искам да ми го причиняват.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8481a358ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всичките ми приятели са били такива. Искрено не харесвам ревнивците, изнервят ме, задушават ме, за мен доверието е всичко, ако някой не ми вярва няма работа при мен, както и обратното.
Не, не съм изневерявала и никога не бих изневерила на човек, който ми се доверява до такава степен. Дори да е само от уважение, не бих го направила.

Както и да е Авторе/ке, разни хора, разни идеали. Доста хора биха кръшнали, но няма да го напишат, защото знаят колко нападки ще има и не им се занимава. Зависи от жената изцяло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2b1f7633e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честно казано според мен трябва да се показва някаква ревност или по-точно казано характер. Не е хубаво да има и прекалена свобода. В това нещо, както и във всяко друго трябва да има баланс. Казвам ти го авторе от личен опит. Имах дългогодишна връзка с момче, което се държеше точно както описваш ти- имах пълната си свобода, излизах си където си поискам, той дори не знаеше къде по-точно съм и с кой. А аз съм харесвана жена и в един момент се появи на хоризонта друг човек, към който изпитах тръпка. Моя приятел докато си нехаеше, аз започнах системно да му изневерявам. Знам, разбира се, че не е било правилно, че съм злоупотребила с доверието му, обаче ако имаше поне малко ревност от негова страна смятам, че нямаше да се стигне чак до там.
Имала съм и връзка с човек, който е другата крайност. Първоначално ти "гали" егото и самочувствието и започваш да си мислиш- виж, колко ме обича, колко го е страх да не ме изгуби... ноо това е само в началото. После става задушаващо.. Абе с две думи крайностите никога не са добър избор.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6f8293dac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не, аз ако изневерявам, то е заради емоцията с другия, не зараси самия ми приятел, независимо дали е ревнив или не, това няма значение какъв е при изневерите.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6f8293dac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Темата е написана от мъж, който пита ако даде свобода дали да има доверие на жената и ще ти кажа, че ако жената те харесва и си й интересен, няма да ти изневери, независимо какъв си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 245a0b4959
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Относно автора който очевидно е от мъжки пол, имам съвсем скромен коментар състоящ се от едно изречение:
Самия факт, че те мъчат тези въпроси говори, че ти я ревнуваш или поне се съмняваш в нея.
Съвет:
Вместо да чакаш някой непознат да ти напише няколко реда та да ти олекне просто попитай нея и се опитай да разбереш нейната гледна точка (макар, че изхода от този разговор е 50/50 и може много лесно да приключи всичко между вас но поне ще знаеш за какво става дума и няма да живееш в заблуда).

Направи ми впечатление обаче нещо друго тук... а именно първото изречение от коментара на Ана.
В какви времена живеем дявол да го вземе? Често пъти съм размишлявал по този въпрос и вероятно никога няма да намеря отговор, но жена да го зададе виж това е друго нещо... Мечтата на всеки мъж е да разбира какво се случва в главата на жената нали така? Как е възможно при положение, че и жената не знае какво точно иска от един мъж :). След като не мога да намеря този баланс ревнив/безразличен, внимателен/невнимателен то по-добре би било изобщо да не се захващам повече.
Вярвам в щастието и в това, че рано или късно всеки го постига по един или друг начин след 4 години в които се опитвах да разбера отговора на точно тези въпроси реших кротко да се оттегля от фронта и да намеря нещо друго което да ме кара да се чувствам щастлив.
Много хора биха казали, че съм развалина и вероятно не грешат но ми е все едно като се има в предвид, че не се измъчвам повече.
Авторче :) по-добре се стягай и говори с половинката за да не ме догониш някой ден на пистата на самотата, осъзнавайки колко години си пропилял за едното нищо.
Дани

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 96245958ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От номер 2, като се замисля, вярно звучи по-скоро като да е мъж авторът. В такъв случай, авторе, май се правиш на по-голям светец от папата, не искаш да се приравняваш с ревнивите балкански субекти, обаче само на външен вид. Всъщност нещо те мъчи и гложди, явно се питаш дали не бъркаш като и даваш прекалена свобода, което само по себе си значи, че и нямаш доверие и я ревнуваш. Тя може би не го знае, но това не значи, че не е така. Връзка се гради с доверие, и то трябва да е двустранно, както и отговорността към доверието. Иначе така както ти се правиш, че и имаш доверие, нищо чудно тя да се прави, че го оправдава.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d0d9a5acb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на 30г. Имам връзка от 8г. Моя приятел също не е ревнив. Той излиза и аз излизам. И двамата сме имали авантюри и изневери през тези години, които са ни направили по-силни и са заздравили връзката ни. Така, че ако го чувстваш-изневери. Лошото е, че ако си с по-слаби нерви ще стане лошо. Съвестта ти ще се обади и ти рискуваш да останеш сама.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 773ea4d76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Откровено казано, не виждам връзката между двете неща. Има жени, които изневеряват, независимо дали приятелят им ги ревнува или не. И обратното - други пък не изневеряват въобще.
Иначе ти категорично си мъжът-мечта, ако действително не я задушаваш по никакъв начин.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 45d1614a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В никакъв случай. Така се самозабравих с тази дадена ми свобода, че не усетих как самият той ми изневери на десетата година от брака ни. По-добре си отваряй очите добре!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c071bb4d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз смятам, че авторът е мъж. Дали една жена ще залитне зависи само от състоянието на връзката й. Това, че ти й даваш свобода и уважаваш личното й пространство не предполага автоматично, че тя ще злоупотреби с доверието ти. Но ако нещата между вас не вървят поради някакви причини, може и да се случи, но може ида не се случи. Зависи от самата жена. Ако ти имаш някакви реални съмнения, по-добре поговорете. Но наистина не мисля, че твоето толерантно поведение спрямо нея би било причината за нейна изневяра.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ca831a6990
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   По темата. Споделям личен опит. С жена ми сме от 12 г. заедно. Никога не съм я ревнувал и съм и имал 1000% доверие - повече отколкото на мен самият. Разбираме се прекрасно във всяко отношение, имаме 2 малки деца. Това не попречи на жена ми да ми изневери. Шок. Това мисля отговаря на въпроса ти.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a876a30913
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз лично си мисля, че когато един мъж дава свобода, той очаква да получава такава! Което на мен не ми харесва.. Не говоря за някакви крайни "мерки", просто за нормална гъделичкаща ревност. И да, ако един мъж не ме ревнува по никакъв начин и ми дава пълна свобода, бих се възползвала (от инат по-скоро), за мен това означава, че той не държи толкова на мен.. Аз ако исках пълна свобода, щях да съм си сама..

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 58ae99944d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Дали ще изневери един човек зависи от самият него. Ако е склонен към подобни неща нищо няма да го спре. Единствено в единия случай ще му е по-лесно, а в другия-по-трудно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8a6a9aae3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Душевната изневяра е по-болезнена от физическата, по някой път нещата се случват в ума. Дори и да имаме всичко, искаме още. Според мен си зависи от човека дали ще изневери дори и да има всичко. Но винаги трябва да си зададе въпросът -заслужава ли си?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 45d1614a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   № 16, ти да не си мъжът ми? Не си, защото в нашият абсолютно идентичен на вашият случай -12 години, 2 деца - ми изневери ТОЙ. А аз все още не съм. Свободата, която си давахме, беше взаимна и наистина се крепеше и съществуваше именно заради доверието. Той не е такъв и аз не съм такава. Но се оказа, че на него му станало скучно и хоп, малко разнообразие. Няма рецепта, няма причина, няма обяснение. Остава само болката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker