Няма ли вече мъже, които да могат да преценяват жените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Няма ли вече мъже, които да могат да преценяват жените?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3233 пъти
Пише ви една разярена сестра. Бясна на собствения си брат. Той е на 30 години, до тук постигна много в професията си, изкарваше много пари за българския стандарт, живееше си като цар и беше най-веселият човек който познавах.

Изведнъж срещна нея, една хубавелка, която му разказа играта. Запозна ни още в началото, аз не останах с добри впечатления, защото все пак съм жена, познавам женските номера и знам че щеше да го съсипе.

Разбира се не му каза нищо, защото брат ми беше луд по нея. Тя разказа версия, в която живота я е очукал много, как се омъжила малка, как този кретен мъжа и направил дете, как се е държал отвратително с нея.

После тя го била зарязала и как всички следващи, споменати и разбира се неспоменати, все са били неподходящи. Как така и в работата и все я използват, манипулират и тя винаги е жертва. Направо ми настръхна косата след няколко срещи с нея. Такива жени са най-страшни, вечните жертви, които търсят някой да ги спасява.

Тя се изкара най-невероятната жена на света, мила, грижовна към всички, отдадена на всички само не и на себе си. Брат ми се върза на това, беше заслепен, не виждаше нищо друго освен нея. Само че нито веднъж не си зададе въпроса, защото толкова умна, добра и нежна жена, не е завършила едно висше образование, как такава изстрадала жена може да си позволи дрехи, които не мога да си позволя аз, където имам добра кариера и изкарвам много повече от колкото тя казва че изкарва.

Реших че с времето той ще се усети, ще разбере че тази играе често срещана роля, но уви. Даже заживяха заедно, тя, той и детето и. Разбира се той беше човека който плащаше всичко, държеше се с тях като богопомазани, беше на седмото небе че ги прави щастливи.

Тя на този етап още успяваше да играе роля, успяваше да прикрие истинската си същност. Така го работеше, че го отдели от средата в която работеше, загуби всички свои контакти, защото според нея, тези негови приятели му влияели зле. Той дори не се запита, защо тя няма истинска приятелка, поне една с която да подържа топли контакти и отношения, аз му намекнах, но за него все беше без значение, нали тя казваше че го обича, какво повече му трябвало. Само че жена, която не бута един мъж напред, го дърпа назад и познайте? С времето работата му спадаше, защото се разграничи от хората, които му даваха тази работа и то заради нея. Така след време парите които изкарваше вече бяха на половина и нещата ставаха все по-зле.

Аз не ходех у тях, защото тя ми беше противна, но един ден брат ми ме покани и не можех да му откажа. Какво да видя? Всичко потънало в прах, мизерия, в хладилника се подмотаваха чинии от кетъринг, нямаше разбира се нищо сготвено. Питах го защо е такава мизерия, защо няма нищо сготвено, а той каза че било по-лесно да се поръчва, а и двамата били много ангажирани с работа, за това било "леко прашно ". а тя хич не е заета, работи по 6 часа на ден и се прибира в 4 следобяд, само че вместо да чисти и готви, гледа сериали или се рови в интернет, че като може така, защо и е да готви, да чисти? Идеше ми да повърна.

Сготвих, като уж тя ми помагаше, но очевидно не беше много на ти с кухнята, след което седнахме да вечеряме. Детето и капризно повече от нея, иска това, иска онова, а тя само си намираше оправдания да не стане да му стопли чаша прясно мляко, а вместо това, брат ми тичаше на всички нейни прищявки. Само че тя хвана и го скастри, каза че не бивало той да глези така детето и, че щяло да се развали по този начин и след малък спор, тя изригна че само тя има право да реши кое е най-правилно за детето и. Всичко това пред мен, потънах от срам. Идеше ми да я хвана за косата и да я изхвърля.

Като толкова пък си се загрижила за детето си, защо не му гладиш блузите? Като толкова искаш да си го гледаш сама, защо позволяваш на друг мъж, който дори не му е баща, да плаща ядене, дрехи и обучение? Брат ми обаче грам не виждаше всичко това, даже не разбираше какво става. След известно време на същата тази маса на която бяхме седнали, явно се усети че е избухнала и трупа черни точки и хвана да обяснява че и дошло в повече, нямала време за нищо, била натоварена заради което била избухнала. Да, много е уморително къщата да е плувнала в прах и паяжини, да гледаш по цял ден сериали и да си толкова заета, та даже да избухваш.
От тогава спрях да ходя у тях, избягвах и брат ми и нея, защото иначе трябваше да му кажа как една жена вижда поведението на друга, с което сигурно окончателно щяхме да си развалим отношенията.

Мина време и я срещам същата тая на пазар, 2 торби дрехи, все маркови разбира се. Питам я как са, какво прави брат ми, тя казва че бил добре и работел. Звъннах му, видяхме се само с него на кафе и го гледам че измършавял, носи старите си дрехи, намачкан, дрехите не видяли ютия кой знае колко време. Викам как са нещата? той ми каза че не вървяла работата, почти останал без поръчки, останал без пари, чудел се какво да прави. Как щял да ги издържа? Питах го за нея, какво правила? Той ми отговори че и при нея не било добро положението, били минали на 4 часов работен ден, няма пари и тя и почнали незнайно защо да се карат само вечер. Е хубаво обаче тогава му казах че съм я срещнал на шопинг с бая нови дрехи, които по груби сметки надхвърляха 1000 лева. Брат ми се усмихна и каза, че вероятно тези пари са от родителите и, и нямало лошо, защото била затормозен, пречупена и може би това щяло да оправи нещата между тях. Аз тогава се зачудих, как може нейните пари да са си нейни, а неговите да са общи? Е да с тия неща от шопинга, тя спомена че му била купила една блуза и дънки, но при положение че едвам се справят със сметките, това ли трябваше да прави? Да купува маркови дрехи, вместо да внимават да не закъсат за пари?

След известно време брат ми влезе в болница с двустранна бронхопневмония, лежа 2 седмици, тъй като имало усложнения. Ходих всеки ден на свиждане, а тя за тези 2 седмици дойде само 2 пъти. Питах го защо така? Той каза че била заета, имала много ангажименти, пък и както тя самата му казала, дори всеки ден да била там, какво щяло да бъде по различно. Преди да влезе в болница го боляли гърдите, не се чувствал добре, тя му била казала че сигурно е нещо дребно, даже го обвинила че точно в този период когато се случило това, се карали много и едва ли не търсил внимание по този начин от нея, защото почти не си говорели.

След като чух всичко това от него, аз побеснях и му казах че лично за мен, това е една егоистична жена, която знае само искам и че такъв боклук не може да обича собственото си дете, камо ли някой мъж. Също така му казах, да си опича акъла, защото си е съсипал живота и да се взима в ръце. Той беше изненадан, пита ме какво е станало че говоря така за нея, при положение че до сега нищо лошо не съм била казвала за нея.

След като излезе от болницата дори да ми звънне не му вдигах, бях бясна че не може да види що за жена има срещу себе си и да се подава на нейните манипулации и лъжи. Няколко месеца след това, той дойде във нас и ми каза че тя поискала раздяла, Нещата между тях не вървели нещо , не разбирал защо така е станало, как така на думи тя му казвала че няма проблем, а изведнъж като гръм от ясно небе му казала че била направила всичко за нея, а той не го оценявал. Обясних му че на тази жена не трябв да вярва на нито една дума и че едно е да говори, друго е на действия какво прави, защото според мен тя през цялото време го дърпаше назад, но той беше толкова зает да се прави на техен ангел хранител, че пропускаше да види същественото. Също така не му спестих мнението си, че като жена виждам много по-добре от него каква е тя и че поставя собствените си нужди пред тези на детето си, камо ли неговите. Изпадна в депресия, работата така или иначе беше заминала и започна да дави проблемите си в алкохол, превърна се в развалина.

Толкова се бях ядосала, че се заех да проуча какво прави тя в момента по мой си начин. Оказа се че тя вече си имала нов приятел, на който разтягаше същите тези неща, които на него, а на него не му вдигаше телефона дори за обикновен разговор, все едно е паразит, който и досажда и не струва нищо, независимо че повече от 2 години даде всичко за тях.

Даже разбрах, че била недоволствала от него, била казала че той е най-голямата грешка в живота и, че го давала за лош пример с несъществуващи неща, които уж бил правил.

Написах всичко това драги мъже, защото на моменти се ядосвам, че в България почти не са останали мъже на място, които да могат да преценяват жените и да се държат както трябва с тях, спрямо действията им, а не спрямо думите им. Тези които са добри, грижовни и отдадени са ви безинтересни като прочетена книга, даже нямате тръпка към тях, лесно ви омръзват, а тези които ви лъжат, правят на луди и ви превръщат в мазохисти, обикновено наричате "любовта на живота ми " и се надявате някой ден същите тези жени да се върнат при вас и да ви правят на маймуни. Повечето истории които прочетох написани от мъже, говорят колко лъжливи били жените, колко били долни, но истината е че вие допускате това, защото като видите някоя хубавелка, с хубаво лице и тяло, изобщо не мислите за морал, не мислите като мъже. Същите тези създания утре като ви заменят за някой по удобен, се тръшкате и се питате защо, вместо да потърсите причината в себе си, да си обясните защо за вас една жена е просто една визия, а не нещо повече от това. Не познавам мъж, който да е страдал за грозна жена, всичките страдате по красавици, които са свикнали да получават всичко и да ви правят на идиоти с хитрите си номера. За това в България е такова положението в момента и има толкова мрънкащи мъже, защото са останали малко тарикати и много мрънкащи баламурници, които чакат някоя красива жена да направи с вас това, което самите вие не можете да направите със себе си. Вече няма мъжка дума, няма мъжко поведение, а има много гел, коли маски, татуировки, правейки ги надявайки се че това ще впечатли и задържи някоя жена до вас, но уви, когато няма мъже, има все повече жени, които да си правят каквото искат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6ead263954
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре дошла в света :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a06b8a6326
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мазохисти сме и мъжете, и жените. Обичаме да ни тъпчат, а когато се появи някой всеотдаен човек, готов да даде всичко за нас, не ни е интересен. Това е нещо като закон и всеки е минал през това. Но в крайна сметка един ден сядаш и премисляш нещата и си даваш сметка, че не всичко е визия и секс. Има много по- ценни неща отвъд това. И знам, че всеки го осъзнава. А това, което се е случило с брат ти е просто лош опит и бъди сигурна, че занапред ще внимава повече и няма лесно да допусне подобна жена в живота си, ако е достатъчно умен. Все пак грешките ни учат как да живеем и ни помагат да си изясним какво точно искаме от живота.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c52fd2e2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На моменти и аз се улавям че залитам по някоя красавица, без да помисля и разсъдя трезво. Наистина мъжете оглупяват като са с красива жена.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0cccf84541
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление си много права и лично аз съм ставал свидетел на много подобни случаи/ не чак толкова брутални/. Послудната ми връзка приключи горе-долу като по филмите - "Ти мен или приятелите си предпочиташ"... Относно ситуацията с брат ти те съветвам да му помогнеш да се изправи на крака, защото не е първия няма да е последния в подобно положение.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b89ed54d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ти си виж гредата в твойто око, какво си тръгнала да се бъркаш, където не ти е работа.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a1ee0415b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе ти добре ли си? Полудяла си от ревност! Първо за това, че не я харесваш а след това, че са се разделили! Ти собствен живот нямаш ли си? А жена му ако иска ще си поръчва кетъринг, ако иска ще си влиза в интернет, това не е твоя работа. Горко на жената на сина ти един ден!
И да те питам, къде се продават тия маркови дрехи, дето за 1000 лв можеш да купиш тооолкова много торби от тях?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4e003362a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Няма какво да добавя, това е абсолютната истина... Между другото, аналогична е картинката на деспотичен мъж, унищожаващ живота на една жена, а тя с радост приема тази съдба...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 03a2b967f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Една твърде позната история от живота. Ако брат ти сам не излезе от този кошмар, дори ти няма да можеш да му помогнеш. На първо място той трябва да осъзнае, че изобщо е в кошмар. Това ще е неговият горчив опит в живота. Дано се откъсне от този ад и да срещне добро и нормално момиче, с което да създаде семейство. Каквато и да е тази жена, дори ти да преувеличаваш като сестра, очевидно той не се чувства щастлив. А това е първата лампичка, която трябва да му даде сигнал. Хората дори се развеждат, заради това, че не са щастливи заедно. А те дори нямат общо дете, нито брак. Не е късно да поеме по нов път!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8b16d071fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте отново, авторката съм.
Благодаря ви за искрените коментари.
Да той трябва да осъзнае че това което си е представял, далеч не е това което е реално. Разбирам че му е тежко, разбирам че тя го обърка като в началото показа някакво лице с което явно омайва мъжете и най-вече, че виждам че той е объркан от образа и на мрънкащо и вечно недоволно създание със този в началото. Виждам как страда и от факта, че повечето време от връзката играеше ангел хранител, който беше готов да си даде живота за тях, до момента накрая, в който осъзна че е жертва или още по-точно че е бил манипулиран така, както никой друг не го е баламосвал. Да не говорим че и е вярвал безрезервно и дори мисля че така не е вярвал в нас семейството му. Едно нейно "обичам те", се равняваше на всичко което ние някога сме му казвали.
А нея няма какво да я коментирам, прекалено често започнах да виждам такива жени, заради което на моменти ме е срам че съм жена. Егоцентрични личности, които знаят само думата "Искам ", способни да живеят на гърба на родителите си и всички други без да изпитат капка срам. За своите години вместо да гради нещо и да се гордее, че е постигнала дори минималното, тя предпочита да разтяга приказки колко била морална, колко и било тежко, колко е заета, без да се замисли как се чувстват другите около нея, носейки я на гърба си. Но това си е за нея, някой ден тя ще си получи заслуженото, а аз само се надявам брат ми да се съвземе по бързо.
Благодаря ви за коментарите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2672321644
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Човек наистина трябва добре да преценява партньора си, без значение дали става въпрос за мъж или жена. Аз също съм на 30 и като по-малък имах "щастието" да завържа отношения с подобни боклуци, за късмет не чак в такъв мащаб. Всичко ми се размина лесно, но от тогава съм доста внимателен с жените. Курвите си личат отдалеч, стига да имаш очи, да ги видиш и да не си мислиш, че са само по филмите. За съжаление са навсякъде, за сметка на тях свестните момичета са много малко.
Авторке, аз примерно харесвам точно такива мили, грижовни и всеотдайни жени, доказващи любовта си с действия, а не с думи. Не държа особено на визия, за мен тя е на по заден план, нито си падам по нацапани кукли. Въпреки всичко най-хитрата жена и подла жена, на която съм попадал изобщо не беше хубавица по никой критерий. Има свестни мъже, както и жени, кои са повече не се наемам да твърдя. Просто някои се примиряват със ситуацията, таейки надежда нещата да се оправят, въпреки че дори самите те дълбоко в себе си знаят, че това няма как да стане. Не е страшно, че брат ти се е подлъгал, страшно е че е затънал толкова дълбоко. Помогни му да се вдигне на крака и под никакъв претекст тази не трябва да контактува с него, защото усети ли, че той отново работи и изкарва добри пари, ще се опита да се върне!

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b17d453cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поздравявям авторката за тази изповед. Номер 5 и номер 7 - вие сте пълно нещастие.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6255a7ec91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много хубава изповед. Много истинска, това е животът!

Красотата е може би най-големият порок за жените. Всички са комплексирани на тема външна красота. Почти всички. А красивите от малки се изкурварват и стават като жената на брат ти. И си абсолютно права:
Докато има глупави мъже да ценят дълги крака и големи цици, такива нищо не струващи жени ще са на мода. И ще погубят всеки, който търси красивата жена, за която мъжете ще му завиждат.

И още нещо:
Обръщам се към всички жени, които не се имат за привлекателни/красиви за мъжете - Мили дами, радвайте се, че не сте се родили големи хубавици, с дълги крака и големи гърди. Защото щяхте да се превърнете в героинята от тази история. Нима искате някой глупак до себе си, който да Ви обича заради външността, а не заради Вас самата?

И последно:
Авторке, ти би трябвало да си много стойностен човек. Чудесна сестричка си. Желая да срещна жена като теб :-)

ISC, M28

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4780c9fd59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Трябвало е още в началото да кажеш на брат ти какво виждаш в тази жена. Вместо това, си го казала на края, чак когато той затънал, когато всичко се провалило и т. н. Че накрая даже бил изненадан защо говориш така за нея, при положение, че никога нищо лошо не си казала! Грешка е, че си мълчала!
Според мен е трябвало да му помогнеш, да му отвориш очите за какво става въпрос, без да се притесняваш от реакцията му. Това е можело да спаси положението. Но както и да е - късно е вече.
Дано брат ти да се възстанови бързо и да има отново хубава работа. И когато се хване с някоя следваща жена, дай му съвет от по-рано за нея!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: da3391a49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не забравяйте и самата природа на мъжете- сякаш много от тях изпитват силно желание да се грижат за някого, да закрилят и именно затова много жени използват това, представяйки се за жертви.
А също ще спомена и антипода на тази жена- независимата и успялата, която често е и сама. Отчасти мога да се свържа и аз с този образ антипод, с изключение на това, че не съм сама. Но повечето мъже не биха се чувствали добре до такава жена. Аз почти съм си самодостатъчна, но така се случи, че въпреки това намерих човека и така несъмнено съм по-щастлива, но никога не съм се притеснявала от самотата като цяло..
Въпросът е докога мъжете ще се страхуват от властните жени?
И оттам- съжалявам, че това се е случило на брат ти, но той просто не е имал адекватни критерии относно това каква да бъде жената до него. Може да е интелигентен и успял човек, но ето пак греши. Дано опитът го научи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0b175b4999
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ според мен

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker