Влияят ли ви приятелите на мнението ви за човека, с когото се срещате? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Влияят ли ви приятелите на мнението ви за човека, с когото се срещате?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2630 пъти
Здравейте. Аз не питам за съвет, искам просто да споделя и да ви помоля да споделите вашия опит. При мен се оказа така, че имах три много близки приятелки от гимназията и като влязох в университета постепенно се сближих с още три, но с предишните все още се виждаме и общо взето сега и шестте ги чувствам много близки.

Това, струва ми се, че звучи нелепо, шест много близки приятелки, но наистина е така... От около месец се срещам с едно момче и понеже в началото бях много въодушевена им разказах на всичките и те съответно всичките искат да знаят когато се случва нещо ново, нали знаете жените... :)

В един момент се усетих, че се уморявам да разказвам едно и също нещо шест пъти. Това обаче не е основния проблем. Основният проблем е, че всяка си тълкува и прави коментари на поведението му по неин си начин, от които аз се влияя, особено ако е не дотам позитивен.

Някои от приятелките ми подходиха към него с по-големи очаквания, отколкото самата аз. Аз от самото начало бях с идеята, че се срещаме съвсем неангажиращо и няма да се натоварваме с очаквания за сериозна връзка. Ако се получи, хубаво, ако не, здраве да е... Обаче някои от момичетата сякаш не могат да се оттърват от идеалистичните женски представи за пълна отдаденост между мъжа и жената, което мен на този етап още ми изглежда нелепо... Една от приятелките ми, пък имам чувството, че го хареса и ми завижда и само се опитва да ме откаже да се виждам с него, защото ме пренебрегвал... В един момент се усетих, че правя неща, които не бих направила, ако не си мислех какво ще кажат приятелките ми и как ще изглеждам в техните очи. Усетих се, че се държа студено и дръпнато с него, само и само да не изглеждам в техните очи глупачка, с която той си играе... Както и да е взех решение да не казвам повече на всичките. Казах само на две за последната ни среща, а на останалите четири казах, че съм прекратила срещите. Сега се чувствам виновна, че съм ги излъгала, защото три от тях са ми приятелки от много отдавна и ако разберат, че съм ги излъгала ще се обидят. Но в крайна сметка това е личен живот и имам право да го задържа за себе си, нали...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: bad0e55fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е хубаво е, че имаш 6 близки приятелки. Но в крайна сметка не смятам, че е нужно с най-добрите си приятелки да споделяш всичко, а само това, което искаш да бъде споделено или когато искаш съвет. Иначе се получава твоята история - всеки тълкува независими дали го искаш или не - а в крайна сметка ти като разказваш нещо е нормално да има коментари - или ако са две наведнъж се почват клюки и обсъждане. Като цяло бих ти казала не да ги лъжеш, а просто да не споделяш толкова - казваш им, че сте се видяли и че нищо особено не се е случило и няма какво да разказваш и като има нещо ще им кажеш :) Във всеки случай не позволявай те да определят връзката ти - първо една част може да нямат гадежета и то скука да говорят, другите ще съпостяват вашата връзка с тяхната връзка - а все пак както вие двамата сте различни от тях двамата, така и всеки един има различни очаквания от една връзка и държи на различни неща - например за нея може да е показателно дали ти звъни някой всеки ден по два пъти по телефона, за мен не е. Така че просто не обръщай внимание за малките неща.
Естествено е, ако имаш някакъв проблем или се колебаеш за нещо във връзкаа да ги попиташ и те да ти кажат мнението си, но не за всяка среща да ти дават мнение и един вид ден по ден да правят психоанализи.
Аз лично с приятелките си споделям като се виждам с някое момче нещо, което ми е направило впечатление или ми е странно, но не изпадам в подробности и не знаят колко пъти седмично се виждаме. Каквото и да си говорим, жените обичаме клюките, да даваме мнение и съвети, да обсъждаме нещо или някого макар и да не е злонамерено - това си ни е в природата.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 074b84e914
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Клюкарка :D

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 87f104bf55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не моите приятели не ми влияят изобщо, въпреки че са били прави много пъти, както и роднините ми. Когато започваш връзка с даден човек, вие създавате взаимоотношения между вас двамата, чувства между вас, преживяваня заедно. Колкото и да разказваш на приятелките си те няма как да се поставят изцяло на твое място и да те разберат. Затова моя съвет е да се водиш единствено от собствените си чувства, дори и да мислиш, че грешиш от страна на приятелите си, защото така поне ще знаеш, че ако сгрешиш някъде, ще си сгрешила ти, а не твоите приятели. И не допускай много близо във връзката си приятелките си, защото приятелство е едно, връзка е друго. А хората много често, дори и без да искат успяват да разрушат една връзка, кзвам го от опит.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8509bf44bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От приятелки пази се ;)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 07695f2cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката: Като се замисля причината, поради която разпитват толкова настървено е, че са в напрегнато очакване да си сложим етикета "гаджета". Ако им бях казала, че ходя с него, щяха да се успокоят и нямаше да разпитват. И това при условие, че знаят, че съвсем наскоро приключих дълга връзка и дори подходих към това момче с идеята, че нещата няма да бъдат сериозни.... Въпреки това те очакват да се "етикетираме" по този начин и след като не сме, а е изминал месец, те решават, че той е виновен за това и почват да твърдят, че е тъп и че лъже... В същото време аз не мисля така, обаче се притеснявам, че ако тръгна да ги разубеждавам, ще си помислят за мен, че съм заблудена глупачка, която се самозалъгва... Както и да, най-добре е нищо да не знаят.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 35dc733f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да, послушай номер 4! И внимавай пред кого какво споделяш, не казвай всичко, пази повечето неща за себе си :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 473a6ba2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз никога не съм се влияел от приятелите си. Почти никога не съм им казвал за момичетата с които излизам или харесвам, а дори когато са знаели, винаги са ме подкрепяли и не са се месили. Ако някой започне безпричинно и жестоко да ругае момичето, което съм си набелязал, значи не е мой приятел и може да си гледа работата.

При момичетата съм забелязал, че стават много долни интриги. От личен опит, мога да кажа, че някои жени са злопаметни. Преди една година занимавах едно момиче и нещата не се получиха. Не отдавна проявих силен интерес към друго момиче. Тя беше позната с предишната. Накрая ме изкара, че съм някакъв, който зарибява всяка която срещне. Само защото съм занимавал нейната познатата преди година!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 189e932d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами ако те лъжат твоите приятелки? Ако ти завиждат и това да е причината да искат да ви разделят? Не споделяй толкова и бъди внимателна какво точно те съветват, защото най-голямата ти грешка досега е, че се държиш студено с него. Ако той има нещо към теб, това го наранява и отблъсква от теб. Ще започне и той да те игнорира и избягва, заради това отношение.
Понякога хората от завист умишлено дават грешни съвети, дори умните хора, после тайничко се радват, че са те манипулирали, за да вземеш грешно решение, а пред теб театрално обвиняват съдбата, че ти е скроила номер.
Това го правят, защото самите те са нещастни, без дори да знаеш за това.
Довери се на собственото си мнение, на интуицията си и сама взимай решения. Ако те питат, защо не споделяш им кажи че на този етап си решила да слушаш само себе си и личният ти живот е само твоя работа.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 24148959dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Моите приятеки също са 6, винаги сме си споделяли, но в рамките на разумното :) къде повече, къде по-малко. Разликата при нас мила авторке е липсата на коментар, при нужда получаваш рамо на което да поплачеш или пък ритник да те освести, подкрепа, но никога коментар. Пазим се точно от такива неща, получили се между вас. Най - добре им обясни колко много ги обичаш, но че по този начин ти влияят, помоли ги да те подкрепят без да окачествяват човека до теб. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 24148959dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моите приятеки също са 6, винаги сме си споделяли, но в рамките на разумното :) къде повече, къде по-малко. Разликата при нас мила авторке е липсата на коментар, при нужда получаваш рамо на което да поплачеш или пък ритник да те освести, подкрепа, но никога коментар. Пазим се точно от такива неща, получили се между вас. Най - добре им обясни колко много ги обичаш, но че по този начин ти влияят, помоли ги да те подкрепят без да окачествяват човека до теб. Успех :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f6f8c8d032
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз съм като теб, казах на приятелката ми, ама тя понеже н е е имала гадже и само говори че ме пренебрегвал и че ме зарязва че не му пука за мен. Наби ми това в главата и скъсах с него. Сега отново съм с него и тя пак се опитва да ни раздели. Даже веднъж се изпусна и каза дразни ме че имаш гадже а аз не, спря ме да направя първа целувка с него, ама сега няма да стане. Толкова ме издразни това и не мисля чеч приятелките ни трябва да знаят всичко за личноя ни живот.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 07695f2cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Не мисля, че нарочно се опитват да ни разделят, освен една, за която споменах, просто е свикнала много мъже да я харесват и предполагам, че не може да се примир аз да съм с мъж, който тя харесва. Колкото до другите мисля, че просто не могат да се оттърват от своите представи за отношенията между мъжа и жената, смятат, че тяхната представа е единествното правилно нещо и не могат да проумят, че при всяка двойка нещата се развиват уникално... За това го ругаят... Повече няма да им тази възможност. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: deea3a4c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не ми влияят по абсолютно никакъв начин. Разчитам винаги на собствената си преценка и досега не съм имала случай да съжалявам за това. Иначе и аз смятам, че не е особено разумно да си разправяш личния живот наляво и надясно. Може да ги имаш за приятелки, но никога не знаеш кой ще злоупотреби с казаното.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e594ca5933
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13 права си

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker