Живеем заедно, а аз искам време за себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Живеем заедно, а аз искам време за себе си
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2968 пъти
Здравейте, с приятеля ми сме заедно от 3години. Всеки изминал ден го обичам все повече и все повече, но един проблем започна да ме чека. Във всяка връзка има човек, който е по-привързан и такъв, който е по-самостоятелен.

Е, в нашата аз съм самостоятелната единица. Той е всичко за мен и преди да заживеем заедно всичко беше наред. Романтик е, свикнах с него много бързо, свикнах да се чуваме по няколко пъти на ден, да излизаме все ден, да си пишем всяка вечер и да няма и секунда в която да не знаем къде е другият и какво прави.

В един момент започнах да го търся по-често, отколкото съм търсила бившите си приятели. Наскоро заживяхме заедно, но вече имам нужда да дишам на спокойствие. Чувствам се като пълна кучка, просто защото ми трябват 30 минути на спокойствие за да чистя, готвя, да се епилирам или просто да стоя на леглото и да мълча.

През деня работя с много хора, довечера се прибирам, а той ме посреща на вратата и започва да ме разпитва как е минал денят ми, какво ми се прави, иска да си говорим, да се гушкаме, да гледаме филми, да правим секс, да готвим заедно... а аз съм изморена и искам малко тишина, не много, само колкото да ми мине главата.

Говорили сме милиони пъти на тази тема, но всеки един път той започва да се цупи и да казва, че щом не го искам около себе си, той щял да си тръгне, че не го обичам и не го оценявам. В началото бях убедена, че той греши, но вече ми обърка представите и просто искам да знам аз ли съм сбъркана или това което изживявам е просто етап. Манипулира ли ме по този начин, или наистина аз постъпвам кофти, молейки го да млъкне и да ме остави за малко?

Не ме разбирайте погрешно, обичам всяка секунда прекарана с него, той е моята голяма любов, той е човекът който ме промени от корените до върха, той е всичко. Не мога да си представя денят, в който него няма да го има. Просто искам едни 30 минутки на спокойствие сама със себе си. Имам нужда да съм сама, независимо какво ще правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: f0bb4f3aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те прекрасно, защото и моята връзка е същата. Не живеем заедно обаче, което за мен е по-удачния вариант на този етап. Аз съм самостоятелната единица и искам всичко това, което и ти искаш. Казвам го, защото си представям какво би било, ако живеем заедно. Не мисля, че те манипулира или го прави нарочно. Просто този тип хора са обсебващи и смятат, че могат да изпълнят целия ти свят. Някакви такива като лепки, не те оставяш да дишаш. Освен това не знаят какво да правят със себе си, нямат си някакви неща, с които да се занимават. Някак си за тях е нормално да нямат ясно определено лично пространство и време само за себе си. Моят приятел имаше и разни пристъпи на ревност, тотално безпричинни. С тях в течение на времето се справих, но беше много трудно. Няма да се учудя и при теб ако е така. Разговори, разговори и пак разговори докато проумее, че хората са различни и за да се чувстваш добре имаш нужда от време само за теб. Много ще е трудно, ще се цупи, но научи се да не обръщаш внимание на това и си отстоявай позицията, защото е важна за твоето душевно равновесие.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fa7a597f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си кучка скъпа, просто те е обсебил и не иска да престане като вампир да смуче от енергията ти :)
Намери начин да имаш тези 30 мин или час за себе си иначе само ще се изнервите и ще се намразите.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1d30ba705a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Скоро той ще ти омръзне и ще ти е все тая дали сте заедно. Убеден съм :)

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 36d861c27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами решението на проблемите са съвсем прости. Ти излизаш с твоите приятелки той си излиза по мъжката за по бира, или му предлагаш да си покани приятели да гледат мач примерно, а ти си вършиш нещата, които ти се правят, едва ли пак чак толкова всяка вечер само се гушате заедно. Ние примерно с моя мъж, понякога той си стой на компютъра, аз примерно в всекидневната си гледам това, което на мен ми се гледа, и след това пак си лягаме заедно и не се задушаваме. Или пак вършим различни неща по къщата без да си пречим. Едва ли твоя мъж държи абсолютно всичко да правите заедно. Нормално е понякога човек да иска да е на спокойствие. обясни му какво искаш така както на нас. Но най -доброто решение според мен е това той да започне да обръща внимание повече и на приятелите си като гледат мач нещо такова.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a049149ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мацка, защо не се запишеш на йога/фитнес и там си взимай 30-те минути...

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 29c11e9741
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В една връзка понякога има нужда от компромиси, и смятам, че сега е негов ред. 30 минути не са нещо кой знае какво.
М28

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5126d114df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, бих те посъветвала да си намериш занимание, което да вършиш за 20-30 минути преди да се прибереш у дома.. за да си изпразниш главата и да си с приятни усещания от разговора с приятеля ти.

Намери си какво да те разведрява за кратко време.. ако ще и покупките за вечерята да правиш по това време.. :)

Според мен е нормално да искаш малко време за себе си, самата аз имам нужда от него, а той действа егоистично че ти мрънка че за тия 20-30 мин не го обичаш..
за съжаление това може след време да е сериозен проблем.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 66cfb65d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Сама каза, че наскоро сте заживели заедно.
Нормално е да е така.
Това е нещо ново и ви/му се иска да му се нарадва още сега.
Със сигурност по-нататък нещата сами ще улегнат.
Но, ако не можеш да приемеш това да изчакаш 1-2 месеца и да видиш как ще се развият нещата ще трябва да говорите.
Единственото нещо, което мога да ти кажа като страничен човек е да се разберете всеки да си има по 30мин - 1час за себе си.
Ама му го кажи по начина, по който го написа тук.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fa5b72c67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, това е до напасване на характерите. Аз те разбирам прекрасно, защото съм същата като теб. Имам нужда да съм малко сама с мислите си, да си легна и да си включа лаптопа или да си върша нещо самичка. Но моя приятел например не е такъв. И дори изпитва някакъв ужас да бъде самичък. Трябва да намериш тактичния начин да го накареш да разбере твоите нужди без да го обидиш, защото сега той явно се чувства по някакъв начин обиден. Прибери се, прегърни го, поговорете 5-10 минутки и след това му кажи, че искаш да се оправиш/ да си починеш малко/ да си свършиш нещо и като релаксираш му обърни внимание. Нека компромиса да е двустранен. От друга страна се радвай, че е заинтересован, защото има много жени, които се оплакват от обратното.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9537ff4637
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:
Скоро, скоро, колко да е скоро? Заживяхме заедно през Юли, на мен не ми се струва много време. Първоначално беше лято, взехме си отпуска, събрахме се в голяма компания и отидохме на море. Ежедневието ни минаваше леко в леглото, на плажа, вечер с компания, после пак в леглото. След това имаше суматоха около нанасянето, правехме доста неща заедно, за да стане по-бързо. После бяхме развълнувани, бушуващи хормони, радване, ентусиазъм. Минахме го и този етап. Сега обаче смените ни са такива, че аз спа малко повече от него, но вечер работя 2 часа по-късно от него. Прибирам се и той вече се е видял с тайфата, говорили са, понякога са у нас, но в тези моменти момчетата ме канят да гледам мачове с тях. Аз съм футболна фенка, баща ми се занимава с коли, отраснала съм без майка и като дете бях страшно привързана към баща ми, отделно и нонстоп се влачих след по-големият ми брат. Просто животът ми се подреди така, че аз винаги съм била около мъже и винаги съм се разбирала по-добре с тях. Приятелите ни са общи, от деца с него сме били в една компания, много хора се изненадаха, че тръгнахме чак преди 3 години, очакваха го от нас още когато бяхме на по 15-16 години. В компанията ни има само още 2 момичета, с едната работим на едно място, а другата е на 2 улици разстояние, често се засичаме след работа, пазаруваме и се разделяме. Не е като да съм сама...

Мислила съм всякакви варианти, просто под това да съм сама имам предвид наистина сама... не с приятелки, не във фитнес залата. Понякога ми е толкова натоварено, че ми се плаче. Често оставам в колата преди да сляза и да вляза у дома. Той го знае и се засяга, не мога да му обясня какво ми е, заела съм ръководен пост, имам много отговорности, живея по натоварен график. Той от своя страна е душата на компанията, веселяк, обича големите компании, събиранията, често излизаме вечер, строителен инжинер е, не обича да му е скучно.

С него се допълваме като плюс и минус, довършваме си репликите, още се гледаме влюбено, още има пеперудки и вълнение, имената ни се влачат едно след друго като дупе и гащи... приятелите ни са свикнали да ни броят като един човек, а не като двама различни. Единственото ни различие е, че той има време да е сам, но не го иска, а аз го нямам и копнея за него толкова силно, че не е реално. Естествено, че не вършим всичко заедно, но проблема не е, че той иска да правим почти всичко заедно, проблемът е, че аз не мога да правя нищо сама. Заобиколена съм от хора, обичам ги страшно много, но искам да обичам и себе си. Преди се прибирах и бях сама за малко, сега се прибирам и той е там и иска да сме заедно...

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 60817fd0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не е въпроса за тези 20-30 минути. Такива хара са просто обсебващи, даже досадни. И аз имах един такъв преди време, като ваденка беше. Задушавах се буквално. Даже като спи иска да си през цялото време в прегръдките му, иначе не можел да спи. Е.. колкото и да ми харесва това, накрая не издържах, просто се стигна до непоносимост и го зарязах.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 66cfb65d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Излишно задълбавате, ама излишно.
Не виждам кво е това чудене и маене.
Сядате, говорите и точка.
След като сте заедно от сумати време сте напълно наясно, че във връзката се правят компромиси.
Не сте на 18 години, всеки има работа, задължения и ми е чудно как нещо такова дори успява да излезе от двойката.
Ама работата е там да го предразположиш и да използваш правилните думи, щото сега ти си тази, която иска нещо, а едно нещо, ако не си го поискаш както трябва, няма да го получиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker