Любовта на живота ми или един опечен лъжец? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любовта на живота ми или един опечен лъжец?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2894 пъти
Здравейте!

Искам да споделя с Вас, че отдавна следя този сайт - възхищавам се на открития начин на комуникиране, на подкрепата и разбирането и не на последно място - на възможността да се опреш на едно виртуално рамо, когато почувстваш нужда.

Нека благодаря на всички Вас, които ще отделите време и внимание за моята история, дори да не споделите мнение, а и дори то да е отрицателно - едно искрено "Благодаря".

Момиче на 20 години съм. Живея и уча в чужбина. Приятелят ми също е чужденец, не е тукашен.
Той е на 23 години.

Смея да твърдя, че 20 години е една крехка възраст, но човек може да бъде сравнително по-зрял от връстниците си, осъзнат и устремен в целите си. Не констатирам, че съм такава, а че се стремя да бъда.

На темата...

Живея в тази държава вече 2 години. Преди това често съм я посещавала, така че това да се култивирам в обстановката спрямо места, ориентированост не беше проблем за мен. Запознах се с човека до мен преди година. Съвсем бегло познанство от езиков курс. Бяхме различни групи и рядко се засичахме. От 10 месеца сме заедно. Това е първата ми сериозна връзка.

Той е много харизматичен, интелигентен, говори чужди езици. Започнахме връзката си и аз се чувстах направо окрилена. (Допреди това бях донякъде самотна, защото трудно си намирах среда, местните хора са много дръпнати, а с останалите поддържах връзка, но не и близко познанство - просто за тях това не беше част от плана им за реализация.. Тъй като аз съм комуникативен човек не смятах, че би било проблем за мен да създам бързо познанства, но уви не беше така. Имах само 2-3 малко по-близки познати момичета и 1-2 познати момчета, с които рядко се виждах.

Та започнахме ние - в началото беше мил, ходехме на кино и на разходки, смеехме се, опознавахме се, любувахме се един на друг и наистина смятах, че той ми е достатъчен - времето прекарано заедно беше страхотно. Това продължи около месец. След този месец постепенно приятелят ми започна "да си показва рогата". Оказа се болезнено ревнив. Не знам дали от глупост или просто се хванах като него като "удавник за сламка" или от изпепеляваща любов правех много компромиси, които и до днес ми се налага да правя. Изтрих профила си от социалната мрежа, премахнах своя скайп, изтрих всички момчета от телефона си, прекъснах всякакъв контакт с повечето ми познати. Нямах право да изляза на кафе, дискотека. Звънеше ми на проверка непрекъснато. Хората около мен го виждаха. Започна да ме проверя в междучасията, за да види с кого си говоря, винаги трябваше да сме заедно. Да кажете да съм давала такива поводи - НЕ! Категорично съм моногамна и леко старомодна в това отношение. Безкрайно много пъти ми е внушавал, че ще се разделим, разплаквал ме е с часове, след което с усмивка ме е прегръщал.

Поради силната ми обич не усещах това, че ми тежи, че понякога ме изтощава. Реших да организирам почивка - заедно дойдохме в България, отидохме на почивка(за която аз организирах всичко, както и майка ми). Запознах го с цялото ми семейство, те го приеха да спи вкъщи, запознах го и с мои колежки от общия бизнес на родителите ми. На морето отново имаше сцени на ревност -изостави ме сама на плажа, защото просто махнах на един познат от родния ми град, като преди това ме и ритна, оставял ме е сама в хотелската стая и тн.. Но като цяло, когато нямаше такива скандали той се държеше сравнително добре.

Започна лятото и 2 месеца и половина бяхме разделени. Всеки в своето семейство. Не съм излязла веднъж вечер, по цял ден работех - по цяла нощ си говорехме, защото той спеше през деня. Постоянно ме проверяваше, имахме скандали непрекъснато ме разплакваше, унижаваше, заплашваше. За близо 3 месеца почти не се видях с никой от моите познати. Имаше дни, в които ми забраняваше изобщо да излизам от вкъщи и трябваше да говорим с часове. Когато отидох на почивка с нашите ми забраняваше да ходя на плаж, контролираше ме.

Отдавах всичко това на раздялата ни. Стана октомври - върнах се. Видяхме се. През времето, в което бяхме разделени всеки в дома си бях си включвала скайп 2-3 пъти. Един от тях си бях писала с най-добрия ми приятел да се уговорим за кафе и аз се бях съгласила. С него, приятелката му и брат му бяхме неразделни преди време. Прителят ми прочете този разговор и като цяло разбра съдържанието хвърли лаптопа върху мен удари ме неколкократно и то доста силно. Разплаках се, той хвърли снимката ми на земята, стъпка я. Тръгна си.

След това поговорихме, но той замина за 10 дни за друго място на сватба на негови роднини. Не можех да излизам, лъжеше ме кога ще се прибере.... Върна се, но отношенията не ни се подобряват. Изтрих и последния ресурс на контакти с външния свят - скайп. Но той все така винаги беше недоволен. Въпреки усилията ми да му угаждам за всичко. Преди е оставал с дни вкъщи, сега не идва да спи по 1 седмица, все е зает или има работа. Най-странното е, че не познавам никой от неговото семейство или приятели. Не знам и къде живее. На някои оживени места ме кара да не го държа за ръка, да вървя встрани да се правя на непозната (под претекст, че ако приятелите му(с които живее) разберат, че си има приятелка ще го изхвърлят от общото им жилище)


Пак замина за седмица, този път при семейството си. Още на другия ден ме попита какво ще правя за Нова година. Казах му, че искам да съм в България и не искам да съм в стаята си и да не празнуваме тук. Той се ядоса, затвори ми - 1 седмица не ми вдигна телефона, а аз след 3-4 ден се отказах да мъ звъня. Заобиколен от приятели и семейство не ме потърси, а като се върна веднага дотърча тук.

Проблемът е, че наистина се КЪЛНЕ, че ме обича. Имали сме хубави моменти заедно, наистина и аз го обичам. Правила съм му подаръци, пращала съм му колети от България за рождения му ден, давала съм му пари назаем, когато е нямал и аз съм плащала сметки, вкъщи винаги аз съм готвела и така нататък. От него обаче нямам никакво доказателство за обич. Аз не желая скъпи подаръци или екзотични почивки. Но нищо дребно, нито една вечеря заедно (освен на морето ) за 10 месеца, нито с 1 човек от семейството си не ме запозна. Аз пренебрегнах много хора заради него.

Откривала съм и че пише на едно момиче, на което аз изобщо не симпатизирам, с което той също се беше запознал на езиковия курс. Обясняваше и се в любов, самопоканваше се у тях, но в крайна сметка ми замаза очите, че тя била просто, за да има той средство да ме дразни...

И като за финал.... Снощи вечерта се разбрахме днес да излизаме и после той да остане при мен. Сутринта, когато му звъннах той реагира остро, аз затворих и после по фалшивия Фейсбуук(който имам само за да мога да си пиша там с него) ми каза, че не бил щастлив и не искал да се виждаме, да не мъ звъня 1 седмица. След това му казах окей, пожелавам ти всичко най-хубаво, а той побърза да ме изтрие, след което не сме се чували цял ден. Нямам намерение да му звъня, но кажете ми... какво мислите?

Уж до вчера пак се кълнеше в любовта си. А аз не го спирам - той си излиза с познати, има свобода, нито го задължавам да е всяка вечер с мен, но правилата му за мен са други:"Аз съм такъв и няма да се променя. Ако искаш да си с мен го приемаш, ако ли не - разделяме се".

Иначе посещавам университет ежедневно, 170 съм висока, силно казано е "красива", защото тази дума е много комплексна, но с хубаво тяло, правилни черти на лицето и пропорции. Може да се каче, че съм чаровна. Той е висок, също добре сложен, но не е някой сладникав красавец.

Бих се радвала повече на ГРАДИВНИ коментари, отколкото на критики. Извинете, ако на места съм изпаднала в битовистичен преказказ, но това е, за да добиете представа. Как смятате Вие, че е най-добре да постъпя и как бихте постъпили самите Вие?

Благодаря!

Е

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 14992f5638
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ох, за съжаление каквото и да ти кажа няма да ме послушаш. Минала съм по този път, и въпреки че си бях в родния град аз бях самотна имах само него, защото всички контакти ми бяха ограничени. Приятелките ми били разхайтени (това не беше вярно, да говориш с други момчета било курвенско, да се обличаш с къси, тесни, прилепнати, деколтета и тн. ) Абе 3 години АД... Не си го причинявай, някъде има мъж, който ще те обича такава каквато си, ще се весели с приятелите ти, ще те гали вместо да те бие. Аз срещнах моя принц, търси го и ти.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: aa07067872
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, държиш се все едно си на 14 години, а не на 20!!!
Сляпа ли си ,че не виждаш ,че той явно се подиграва с теб и това погледнато от всички страни!
Този човек нито те обича, нито го интересуваш, нито вижда бъдещето си с теб!!! Остави го до като не е станало нещо сериозно! Има толкова добри момчета!!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4b0cf16dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това, което описваш е една напълно неравностойна като отношения връзка. И липса на любов от негова страна. Приятелят ти е патологично ревнив, това няма да се промени, но ти ще страдаш безкрайно много. Не си го причинявай и не си мисли, че това, че го обичаш ще го промени. Никой не се променя заради някой друг, а и въобще от един момент нататък, освен, ако не е преживял някакво сътресение - тогава може. Той наистина те лъже явно - може да е паралелна връзка. Изобщо цялата история е доста намирисваща. Събирай си силите и се разделяй с него, не мисля, че има нещо заради което си струва да останете заедно. Основната причина да си тръгнеш са откачените му прояви на ревност - от това отърване няма, гарантирам ти! Само по-зле може да става, не го позволявай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b2e31472c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   радвай се че си изгубила само 10 месеца

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 92e68957cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще отговоря на въпроса ти с въпроси:
- Как виждаш бъдещето си с този човек?
Помисли!
- Ако един "харизматичен" тип дойде и ти каже, че земята е плоска ще му повярваш ли?

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5389e2d2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Чудя ти се как го търпиш,честно.Поведението му спрямо теб не е поведение на влюбен човек.Освен това подозирам,че е обвързан с друга и затова те крие от семейството си и не ходи с теб на публични места.Манипулира те много.Използва те като вещ,не те уважава като човек.Чак ме хваща яд като чета какво си написала,как така ще те рита и ще ти забранява нещо си ?! КОЙ Е ТОЙ ?! Осъзнай се момиче,това няма как да е любовта на живота ти,това е страдание,садизъм от негова страна и мазохизъм от твоя.Тоя ще те мачка винаги ако не се махнеш от него.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e0d6422ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да си кажа мнението ли,ей сега:Без да се обиждаш,ти си от тея глупавите п*тки дето колкото по ги тъпчеш те толкова повече ти летят по гъза!Ти изброи куп унижения,удари и т.н и казваш,че обичаш този тапир!Ами седи си тогава при него да те унижава,какво си седнала тук да се оплакваш?Аз ако някоя ми направи един от номерата които ти прави тоя на теб,я зарезвам на момента!Ти имаш ли достойнство?Май не!Наистина се дразня на такива глупави жени като теб!И вече се уверих,че колкото по ги тъпчеш жените,толкова по те обичат!Абе гадно племе сте...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 739f7c20f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Той е арабин, нали? Те са мюсулмани и са много по-различни от нас.
Колкото и да ти щрака, не се хващай със всеки мил и любезен. Предполагам, че си поддържано и следователно хубаво момиче и е най-лесната задача за мъж да те прелъсти. Малко повече усмивки, любезности и плячката е в капана.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8575b04711
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Дори и да не е е арабин аз съм абсолютно убедена, че той и изневерява! От страх тя да не прави СЪЩОТО, за да има кой да му чеше егото и забранява всички приятелски контакти, ЗАЩОТО ТЯ ГО ОБИЧАЛА! Момиче не вярвам да си чак такава мазохистка. така че се взимай в ръце и дим да те няма. Това не е животът, който едно младо момиче може да живее! Преди време и аз имах такава приятелка с такъв идол и я бил докарал до нервна криза! Бяхме неразделни, сега не можем да се гледаме! Горе главата изхвърляй му багажлъците пълен игнор и хич да не ти пука! ТОЗИ Е ЗА ЛУДНИЦАТА! Тези хора не се променят!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 80cc8aa462
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Той усеща, че е всичко, което имаш и затова те прави на маймуна. Мен би ме било срам да се държа така... не виждам как мога да поставям такива условия. Та дори да сме женени и деца да имаме, не мога да ти кажа "изтрий си ФБ" освен, ако няма някаква наистина сериозна причина и доказателства, че се сваляш с някой.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6859d30e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Абе всички вие до тук се изказахте без дори да знете. Само първият коментар беше горе-долу смислен. Само хора преживяли подобно нещо могат да бъдат най-полезни.
Ще ти кажа... аз преживях същата, абсолютно същата ситуация. Много го обичах и правех всичко за него и колкото повече му давах, толкова повече искаше и не оценяваше какво правя за него. Това няма нищо общо дали е турчин или арабин или какъвто и да е. Има такива характери. Сигурна съм, че те обича, но обича много повече СЕБЕ СИ, неговата любов към теб е притежателна, иска да те контролира, да те притежава, да мислиш каквото той иска, да правиш каквото той иска... с други думи - да загубиш себе си.
С такъв човек ще бъдеш много наистина много нещастна, гарантирам ти го. Колкото повече поддаваш толкова по-зле ще става. Допуснала си тотално неуважение. Каквото описваш, същото съм го преживяла и ще ти кажа най-добрият съвет - знам че е невъзможно за теб на този етап да го оставиш, твърде слаба и зависима си от него, но проумей че той ще съсипе младостта ти и бъдещето ти. Бъди с него но с резерви, в никакъв случай не допускай да се задълбочавате, имам в предвид брак или общо дете. Остави нещата да дойдат от само себе си, когато твърде много те нарани ти сама ще имаш вече силите да го оставиш, само не допускай, когато дойде този момент ти да си прекалено обвързана с него като с брак или дете.
Желая ти успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cc5c4ce3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Гаранция ти давам, че това не е любовта на живота ти. Той не е и няма да бъде любовта на живота на никого, освен може би на откачените хора, които са го възпитали. Има толкова много готини мъже. Не те обича - 100 %. Зарежи го и да те боли. Покажи на себе си, че си силна. Гордей се със себе си, когато го зарежеш, защото той много жестоко те е унижил.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker