Още колко да си затварям очите пред изневярата му ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Още колко да си затварям очите пред изневярата му ...
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2673 пъти
Здравейте, пише ви една отчаяна съпруга. Както разбирате от определението за мен имам видни проблеми в семейството си или по-точно със съпруга си. От скоро ми стана ясно, че той си има любовница ( не знам коя е, не знам колко е годишна и не хвърлям вината върху нея ).

Усещам това от скоро, но си дадох сметка, че отношенията му с тази жена са доста отдавна. Изведнъж съпруга ми стана много странен, почнаха да се появяват нови дрехи доста скъпи с различен стил от неговия, всеки месец нови скъпи парфюми, чести закъснения и то всеки делничен ден.

В началото отдавах това на голямото му повишение в работата, но така и никога не задавах въпроси от къде и кога му остава време да ги пазари след като няма време да се прибере. С течение на времето започнах да оставам сама с децата все по често всяка вечер до 12... 1 часа няма събота няма неделя всяка нощ с различно обяснение, започна да ходи в командировки и в почивните дни, спряхме да излизаме дори и с децата, спряхме да ходим на гости на близки и приятели, не съм се качвала в колата му от 3 месеца, да не говоря че не правим секс от 6 месеца, че и повече и лампата малко по малко взе да ми светва.

Иначе се държи много добре с мен поне думите не ми е повишил тон веднъж за 1 година не ми е направил забележка, нито се е намесил в нещо, аз осъзнавам положението си и не ми се ще да действам импулсивно, търпя, угаждам му, глезя го, правя се, че всичко е наред.

Но вече започнах да си изпускам нервите, започнах да се издавам без да се усещам. Обмислям какво да правя, не знам защо той просто не отиде при нея и не свали картите, защо живее този живот в лъжа аз съм достатъчно голям човек на 35 съм заедно сме от 20 години, обичам го, но това не е живот, сама ходя по почивки с децата, сама се оправям с къщата та дори и с родителите му. Дайте ми реална оценка на ситуацията. Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 477f35e342
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не разбирам защо си го причиняваш....
Ти реално не получваш нищо от него, просто се води, че сте заедно, а всъщност явно отдавна не сте...
Не знам какво го е накарала да се хване с друга жена, може би вината е и в теб до някаква степен.
Но докато мълчиш и се правиш, че не забелязваш нещата няма нито да се променят, нито да ти се изяснят...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 720c64313b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом не се чувстваш щастлива и удоволетворена намери щастието си с друг. Този няма да те уважава, виждайки че се примиряваш с поведението му. Като не ти изнася - остави го. Някой друг заслужава истинската ти любов, време, внимание и грижи.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a162080759
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами напусни го ти, защо трябва да търпиш да те лъжат, като не става не става. Поговори с него, кажи му че си наясно със случващото и му предложи да се разведете.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7ae584ef79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те напълно. Изживяла съм го и още го изживявам, усещам го вече като чужд, но живеем заедно. Много е гадно да загубиш човека с който си бил дълго време. Според мен не си разваляй семейството, не си струва. Виждам, че май си спокоен и много търпелив човек за разлика от мен, аз вдигах диви скандали за което съжалявам много. Предпочитам да съм в мир със себе си и да не му обръщам внимание отколкото да се разведем и децата да са тъжни.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6da4b4c3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ооо ако ти не го оставиш той няма да го направи бъди сигурна, но ти не трябва да продължаваш да търпиш това! Все пак помисли за себе си, а децата ще те разберат като пораснат ако се стигне до раздяла. Едно е да разбереш, че е правил с някоя секс за една нощ съвсем друго е паралелна връзка!

Винаги съм се ядосвала как ние жените правим и търпим всичко за да са добре мъжете ни, а те какво правят за нас? Лъжат ни, изневеряват ни....

Ти си знаеш положението, но аз съм била съвсем близо до подобна ситуация и нещата не се оправиха, млада си помисли за себе си (и децата разбира се)

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c9d62e8a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пропуснах да кажа, че държанието му към мен не се е променило, промени се ежедневието ни, преди бяхме много сплутени, често излизахме на разходки, вечери, всеки сезон ходихме на почивка, всяка неделя излизахме в мола и т. н, а сега дори и да си е вкъщи няма желание да излиза, отказва ми доста "любезно" и това е. Винаги е бил перфектен съпруг и добър баща. Но нещата вкъщи вече граничат с лицемерието, той се прави на верен, аз се правя, че му вярвам и "живеем в хармония". Премълчавам всичко това заради децата и дългите години съжителство. Не правя драми и скандали за да не изляза един ден лошата и досадната съпруга. От авторката :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1be7e4d601
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   хаха любимия ми тип теми.
Колко време да си затваряш очите? Зависи!
Как да оправиш нещата? Зависи!
Дали да го търпиш? Зависи!

Сега какво чакаш реално? Някой друг да вземе решението вместо теб? Или може би той един ден да дойде, да ти се извини за това което е правил? - Не забравяй че никой в тоя живот няма да направи нещо за теб, ако има други идеи и интереси.
Преди било еди как си, сега било не знам си как. Теб пък те било страх да изкажеш мнение по тези въпроси да не би да те обвинил в нещо :)
Ти си по-виновна от него в тази ситуация, разбира се спрямо собствената ти гледна точка. Разбира се не мога да бъда съдник, защото може да се окаже че ти търпиш заради някакви материални блага или дивиденти, което си е изцяло твое право.

С една дума : Зависи!
Само че недей да ревеш как и защо, общо взето в този кратък живот, хората трябва да се научат да живеят със действията си или бездействията си.
Лесно е, продължавайки с тези мисли, нещата се си продължат както до сега в най-добрия случай, в най-лошия един ден ще дойде, ще те обвини в какво ли не и ще се премести при любовницата.
В другия случай, ще си събереш багажа, ще намериш къде да живееш и ще го оставиш да прави каквото си иска. Е да, ще те боли, вероятно няколко години ще си задаваш глупави въпроси, но един ден ще се изправиш и ще се радваш че не те е заразил с разни болести, че няма да се съмняваш вечно в него и т. н. Избора е твой.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 720c64313b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Често така се случва. Това ми напомня на филма The Story of Us.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c596eb678e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Очевидно си добра съпруга и майка, стопанка на една хубава къща и няма мъж, който да се откаже от това. Поведението му е обидно, но логично. Човекът се поддава на неовладяната сексуална енергия, която го тегли навън. Новите тръпки, може и да не е една за него са дребни радости, които освежават сивото ежедневие, в което си и ти. Може и да спре изведнъж, а може и д апродължи така години наред да скита, но сам няма да напусне дома. Там е неговия сигурен пристан, където винаги се връща макар и късно през ноща. Друг е въпросът как ти ще издържиш тази агония. Най-лесное да го изгониш, но май не си от типа на смелите самотни жени, които застават срещу бурята. Разбирам те, ти си нежна, уязвима и даряваща другите жена, която би с епожертвала в името на семейството. Именно на такива жени се крепи някак съвременното семейство, което... за мен е обречено. Задава се нов ред, където хората ще се събират и разделят многократно, подвластни на временни емоции, а децата... кой знае....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: da40ce86b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Търпиш, защото си материално зависима. Хвани си живота в ръце, ако не работиш- намери си работа. Изизай, забавлявай се. Ако искаш да спасиш семейството постави картите на масата ти, защотото докато търпиш и мълчиш нищо няма да промениш. Сега се прибира в 12- 1... а скоро ще започне да пропуска да се прибира. Недей да си мълчиш относно нехайствово към децата, защото той им е БАЩА. Не може да пренебрегва тях заради любовница или заради каквото и да е било. Нека поеме морална отговорност и грижа към тях. Успех! Бъди силна и умна!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 14e07bca67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Не правя драми и скандали за да не изляза един ден лошата и досадната съпруга. От авторката"

Ами, хубаво, но със сигурност ще излезеш съпругата-изтривалка, която могат да разиграват и унижават както му е кеф.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a5cf4d9dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Повишен значи? Шарше ла фам във фирмата му. Каузата ти е пердута. Вече с друга е сплУтен. Надявам се да "светнеш" защо!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 18779ac7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да ти кажа установих, че тази тактика я използват много жени- да мълчат и да се правят, че всичко е наред. Аз това НЕ го разбирам, не мога. Та той те унижава, а ти не правиш нищо по въпроса, вземи се в ръце и постави ултиматум -да избира. Явно и ти си охладняла доста към него, че се примиряваш с това - в такъв случай решението е - и двамата си живеете свой живот навън, а вкъщи сте просто съквартиранти... при взаимно разбиране, това си е доста добър вариант

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 721af74dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ами никой не е казал, че трябва да вдигаш луди скандали и да правиш драми. Седни и поговори с него в очите, съвсем спокойно и уравновесено. Кажи му, че знаеш за положението и че това те наранява, създава ти отрицателни емоции, които не искаш в живота си. И ако ти стиска да си тръгнеш, му кажи че ще го направиш и че нямаш намерение повече да се примиряваш с това. Трябва да види, че уважаваш себе си и че няма цял живот да си изтривалка и да търпиш. И това, че имате деца е най- тъпото оправдание да поддържаш този отдавна изчерпан брак. Ако се реши да поправи грешката си добре, но ако не- не се страхувай да си тръгнеш и да търсиш истинско щастие.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e59bd0698a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравей, като го прочетох това веднага си помислих, че все едно за мен е писано. С тази разлика обаче, че аз съм на мястото на съпруга ти, и съм жена.
Аз се държа по същия начин с моя съпруг. Не искам никъде на излизаме заедно, не искам да ходим на почивка, измислям си командировки, срещи с приятелки, фитнес, много дрехи и секси бельо, и всичко това изобщо не е за него.
Не знам какво да ти кажа, ние не сме говорили за нищо, но намерихме баланса, като започна да излиза и той. Сега сме се разпределили-петък е моят ден, събота е неговият. Никой не пита другия къде отива, с кого и кога ще се прибере.
Но.... така не се живее, трудно е, а вече сме се отчуждили много, за да започваме да спасяваме тепърва брака си.
Аз сама се виждам колко съм се променила и колко ми е неприятно да си стоя в къщи. А съм на 30.
Понякога се замислям "Това ли ще е живота ни за напред? " и се отчайвам. Винаги ли ще гледам в страни, защото това омръзва, просто имам нужда от някого, когото да обичам, а и той мен, а за съжаление това вече не е съпруга ми. Имаме две деца-мънички, ако не са те, да съм си тръгнала отдавна, но....
Нямам си на идея дали ще се оправят нещата между вас, но мисля, че е време да започнеш да излизаш и ти.

Стискам палци..

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0b919aa74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Разбирам, че най-вероятно търпиш това положение заради децата си, за да бъдат те осигурени. Само че колкото и голяма да е отдадеността на родителя към децата, човек не трябва да забравя и собственото си достойнство и щастие.
Изневярата според мен е нещо грозно не толкова заради факта, че мъжът има интимни отношения с друга жена, а заради лъжата - лъже те в очите всеки ден, а дори и ти самата вече не му вярваш.
Положението ти е деликатно, според мен премисли всичко, помоли го да го поговорите, и постави директно въпроса - "Има ли някакво бъдеще бракът ни и докога ще живеем в лъжа? ", да видиш как ще реагира. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c9d62e8a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Благодаря ви за съветите истината е там че в 15 год ни браг никога не съм се съмнявала в него, карали сме се много той си е тръгвал пак се връща скандали много но в последните 5 години си намерихме мястото под слънцето и всичко беше като мечта, а сега това изведнъж трудно ми е да го осъзная и не мога да свикна с мисълта че се борих за едно постигнах го, а сега трябва да се боря с друго по-страшно.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 690e7f1dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Скъпа моя,
тази история е почти моята история.
От близо 5г.
Мислих и премислях милиони пъти. Решението не е да го напуснеш. Нито да му поставяш ултиматум.
Да започнеш да излизаш - лично аз не бих опустошила душата си дотам заради мъж.
Подготви се психологически. Обичаш ли го още? Готова ли си да работиш за брака ви?
Готова ли си да чуеш от устата му упреци (напълно неоснователни, но които биха оправдали неговото поведение) към тебе? Готова ли си да му простиш и не да забравиш но да сложиш настрана тази история?
Ако да,
поговори с него, без да си изпускаш нервите.
Кажи му, че ти липсва вашата любов, споделянето, семейният живот.
Кажи му спокойно че страдаш, но че си принудена да му кажеш, че ако той има друга жена в живота си, по добре е да изясните отношенията си. Че сте заедно, защото сте решили да бъдете заедно.
Бъди готова, че той ще отрича докато те убеди че ти грешно си си направила извода.
Затова подготви твоите аргументи.
Въпроса не е да му кажеш : тя или аз. Целта е да дискутирате за Вашата връзка.
Трябва ти смелост, защото 10% от мъжете в такива ситуации избират раздялата.
Други 20% избират да продължат играта на котка и мишка, взимайки повече "мерки".
В останалите случаи, вие си давате право на едно ново начало, за което, разбира се е необходимо сътрудничеството на двете страни.
Желая ти кураж, аз съм в подобна ситуация, но ще поствам отделно тази история.
Има разбира се и децата, но те първи ще се "усетят" за това което не върви между вас двамата.

роз

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: df36acb164
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   М39. Ще гледам да съм кратък и максимално полезен. Не съм съгласен с №19. Ето доводите. Историята: дом, семейство, деца, разбирателство, секс всичко наред, в един момент съпругата ми се промени. Жена ми беше влюбена. Разбрах. Говорихме. Не често, не и недълго. Не искаше. Живееше в собственият си влюбен свят на романтика - без децата, без битовизмите, без задължения, само любов, красота. Перфектно нали? А, пък криеше се. Пак разбирах. Пак говорим, тихо, спокойно, без скандали. Няма резултат. Пак се крие. Не се интересуваше, че наранява хората около себе си. Жестоко. Едвам оцелях - физически и духовно. Живееше в собственият си перфектен влюбен свят, но нараняваше хората около нея. Нещата взеха да се влошават с всеки ден. За децата, за мен, за нея. Както казва тъста ми - влюбената жена е като патка. Така беше. Разбрах, че трябва да се разделим. С приказки не става. Влюбената жена е като патка. Разбрах, че трябва да се разделим. Всеки да поеме по своя път. Лудост е да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат /Айнщайн/.

Лошо за децата, иначе пък - още по-лошо. Няма печеливш ход. Всички са губещи, избираш най-малкото зло и действаш отговорно. Поисках развод, докато е време и можем да се разделим човешки. Нямах изход. И о, чудо! Жена ми изведнъж се събуди и с очудване видя света около себе си. Разбра, че животът и се изплъзва и не е само романтични приказки на неизживял се плейбой. Отрезвяването идва и живота те залива като приливна вълна. Грижи за децата, къщата, готвене, чистене, пране, ремонти, пазаруване, дрехи, детски градини, сметки, работа.... Кофти! И всичко сам, ден след ден, няма събота, няма неделя. Цял живот. Сам. Няма с кого да споделиш! Защото този, с когото си градил живота си вече го няма. Не иска, наранен, обиден, разочарован, обезверен и озверен. Заради какво? Любовника? ! Ама любовника го няма. Не иска. Не може. Няма как. Иначе ще помогне.... както досега. Ако може да е както до сега. Но без битовизми моля. Няма я вече 'любовта', тя не иска битовизми. Пък и все пак и той има отговорности, семейство. Поиска да се върне. Приех я. Но не е същото. Няма го доверието, поне не същото. Може и да стана по-хубаво, не знам. Приемаш. Но не е същото. Никога не си сигурен можеш ли да се довериш на човека до себе си. Борбата вече е твоя. И на другия. Но изводът е - действай, нещата няма да се оправят от самосебе си. Само ще продължат да деградират с времето. И колкото повече време минава, толкова по-лошо ще става. Докато стане вече късно. Ако вече не е твърдо късно. Прави каквото трябва, да става каквото ще. Седни с мъжа ти, поговорете, дай му ЕДИН шанс. Без компромиси. Всеки заслужава втори шанс - от него зависи как ще го оползотвори. Направи си план по точки за разговора и се концентрирай върху следните точки:
(Писано е за жена, но в пълна степен важи и за мъже):

- Прощавам ти станалото. Ако предприемеш стъпки в интерес на нашето семейство, ще направя всичко възможно да не ти го напомням постоянно или да те карам да се чувстваш виновна.
- Подарявам ти време да осъзнаеш станалото и да вземеш най-доброто решение. Най-доброто не непременно за мен, ти си най-важна на Света за себе си, затова направи най-доброто за теб самата.
- Умолявам те да знам всичко, да си говорим. Искам да гледам в лицето приливната вълна, а не тя да ме залее неочаквано.
- Настоявам пред теб да знам навреме, ако моят Живот ще върви в различна посока от твоя. Това засега зависи само от теб, аз знам какво искам за себе си и моят Живот в този аспект.
- Обещавам ти, че няма да предприема насрещни реципрочни мерки, стига да чувствам движение в добра за нашето семейство посока. Няма и да извъртам последната формулировка по изгоден за мен начин. Казано просто – няма да ти отмъщавам по подобен начин.
- Независимо от изхода, не замесвай по никакъв начин нашето дете. Не искам никога то да се запознава с любовника ти. Ако той е готов напълно да ме замести и като баща – тогава е друго. Но нашето дете с твоя юнак няма да замесваш. Няма и да я използваш за свои цели или да я разменяш срещу емоции. По тази точка ще съм крайно безкомпромисен.
- Подарявам ти кредит на доверие за събитията от тук нататък. Съжалявам, ако не е на 150% както винаги досега, но доверието по принцип се заслужава.
- Осъзнавам, че си отделна личност, която не е задължително да се идентифицира с “нас”. Но искам да знам навреме, за мен е много важно.

И пак - седнете и поговорете. Ще има много разговори. Процеса е дълъг и ако се получи, последствията се лекуват с години. И запомни, дай шанс - ЕДИН. Казват: изневяра и ръжда като тръгнат - спиране няма. Не съм склонен да се съглася. Ако е писано, ще се разберете, ако не - действай безкомпромисно. На втори път обаче, компромис няма. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: edcb9bcca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Намери си любовник, не се разделяйте, защото това ще навреди на децата ви, но щом той е щастлив защо и ти да не си? Бъди и ти прикрита, бъдете си заедно по документи и по дом, но след като вече не е както преди просто не е нужно да се преструвате...

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 00f939cebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Здравей Непозната,
Ситуацията ти е ужасна. И за съжеление - позната.
Единственият ти начин да я изясниш, за себе си и за Вашето семейство е да обсъдите заедно с него това което си написала!! Не го отлагай и не интерпретирай възможните варианти за развитие - просто навлезте в Диалог. Така разбирате какво чувства и мисли другия. НО - изслушвай те се!! А за въпроса какво ще стане с брака Ви - вземете заедно решението, на базата на разговора Ви.
М. 45

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9912e81059
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   С мълчание проблемът само ще се задълбочи. Вероятно ще се изтормозиш и когато все пак решиш да говориш вече ще викаш и крещиш, защото все пак се един унижен човек. Ако викаш и крещиш ще последва извода, че с теб не може да се живее, а милата и любима друга жена ще е състрадателна и ще му съчувствува, как се измъчва и ще го утешава.
Отдавна известна гадост... Много е трудно, много е обидно, много е нечестно, особено след 20 години, но имаш достойнството си и си го запази, за да могат децата ти да те оценят и ти сама да уважаваш себе си... пред тях. Мъжът ти също ще го оцени, ако се държиш на положение с достойнство и грижа към семейството. Не може на всички в семейството умът им да е между краката. Децата дори да са малки пак помнят и ако нещо е по-силно от всичко друго е
тяхното дори мълчаливо мнение по казуса. Мъжете уважават и обичат само жени със самочувствие, които не се унижават, но и не викат и не крещят....! Просто покажи, че си по-умната и по-зрялата и... не си забравила, че само след страхотен секс се раждат такива хубави деца!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker