Да обичаш и да бъдеш обичан - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да обичаш и да бъдеш обичан
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3094 пъти
Здравейте!
Искам предварително да се извиня ако това, което пиша излезе твърде дълго, но наистина имам нужда да го споделя и смятам, че темата по която ще пиша засяга голяма група хора. Няма да разказвам истории, а просто искам да споделя това, което е в мислите ми всеки ден от много време насам.

Често пъти слушам колко млади хора си нямали половинка, из сайтовете, които съм преглеждала има стотици теми за това как някой се чувства самотен и иска да намери любовта.
Някои казват "за всеки влак си има пътници" и сигурно са прави. Но ето ме мен. Младо момиче, с чувство за хумор, с ясни цели в живота, хората ми казват, че съм симпатична, обаче на фона на тези суперлативи изплува това, че съм без приятел.
Не казвам, че животът се е свършил или че видите ли няма как да продължа напред и нямам сили за нищо. Не е така. Опитвам се да бъда оптимист и вярвам, че ще срещна момчето/мъжът, с който ще бъдем щастливи и влюбени.

Наближават празници. Предишни години винаги съм си пожелавала любов, защото това е нещото, което ми липсва. Някои ще кажат - има толкова сайтове за запознанства, но аз не искам такава връзка (ако изобщо може да се нарече така).
Преди известно време имаше няколко момчета, които имаха интерес към мен, но аз нямах чувства към тях и поради тази причина не се получи нищо. Такъв човек съм, не изпитвам ли чувства към дадения мъж - не мога да го лъжа и предпочитам да бъда откровена. Сигурно ще си помислите, че имам някакви извънземни критерии и затова съм отхвърлила предишните предложения, но истината е, че единственото, което искам е момче, което да ме обича, което и аз да обичам. Това е.
С всеки изминал ден, обаче осъзнавам, че това ми е все по-трудно. Не обичам да ходя по дискотеки, а и смятам, че това не е най-подходящото място за създаване на сериозна връзка. На всичкото отгоре съм срамежлива и трудно ще заговоря мъж, просто защото ми е харесал.

Днес прочетох в сайта няколко истории на мъже, които пишат колко много обичат приятелките си и ми се искаше и за мен да има мъж, който да пише по този начин. Някои казват, че мъжете не можели да обичат, всички били еднакви и т. н., но аз НЕ ГО ВЯРВАМ!

Продължавам да търся Него и се надявам, че ще го срещна колкото се може по-скоро, защото искам отново да обичам и да бъда обичана.
Ще се радвам да споделите мнението си. Напишете каквото пожелаете. Обвързаните може да напишат как са се срещнали с половинките си, а необвързаните като мен да споделят мечтите си. Като цяло ми се иска темата да бъде позитивна :)


Весели празници на всички и много любов! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7c80b07d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те напълно, аз съм в абсолютно същото положение, само дето съм момче. Има моменти, в които се чувствам много самотен, особено когато видя влюбени и щастливи двойки по улиците или пък сега по празниците.

Въпреки това обаче не се отчайвам, защото знам, че ще срещна "моето" момиче, просто защото сам съм си виновен за състоянието, в което се намирам, по-точо нерешителността ми, този мой страх да говоря с готини момичета. Затруднявам се всеки път, когато трябва проведа дори елементарен разговор с човек, който харесвам, почти винаги започвам да анализирам всяка моя дума - дали не е прозвучала глупаво, дали нещо във външния ми вид не е както трябва...абе с две думи търся си кусури.

По принцип имам хубав външен вид, често ми се случва да има момичета около мен, които да проявяват интерес към мен, аз съответно знам/досещам се за този интерес, но въпреки това пак не предприемам нищо, не просто не предприемам нищо, но дори ме страх да им кажа "Здрасти" и да ги погледна...а по принцип не съм чак такъв интроверт (само с тези от женски пол, които харесвам), поради което въпросните момичета си мислят, че не съм заитересован и сътоветно се отдръпват.

Авторке, вярвам в изтърканата фраза "За всеки влак си има пътници", споко, и нашият ще престигне...може да позакъснее малко, но ще престигне.

Весели празници !

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d3cc487a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пожелавам ти първо да го срещнеш. Не си ли мислила също по-въпроса че не е задължително и двамата да споделяте еднакви чувства от самото начало. Ако ти харесва дадено момче и то има чувства към теб, дай шанс и на твоите чувства и никога, ама никога не се страхувай от любовта...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 907d3fc86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз мечтая за един определен човек, но няма как да съм с него, затова си пожелавам да се влюбя отново и този път любовта ми да е споделена.
Иначе не смятам, че това да нямаш гадже е някакъв проблем. Дори напротив. Има много, много плюсове. Просто не си го слагай на сърце, за всичко си има време.

Весели празници и от мен! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0d53ea9e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Същия съм нормално момчен на 17 години с чувство за хумор и също не искам изкуствена връзка по фейсбук или който и да е даден друг сайт за запознанства искам нещо истински искам да си говорим с часове и да не омръзва да ама живота убива мечтателите :) успех с търсенето
Skilly

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d819a3cde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря на всички, които са се включили и са коментирали. Ако желаете, можем да продължим с дискусия по темата. Със сигурност има още какво да се обсъди.

Номер 1, разбира се, че ще пристигне "влакът" няма къде да иде :))) Явно обаче, нашите пътниците са останали без билет или са пропуснали началната спирка и сега "догонват влака" :) Нищо де, както каза и ти - все някога ще пристигнат.
Абсолютно съм съгласна с теб затова, че не трябва да се отчайваме и да се вманиачаваме в това, което ни липсва. В крайна сметка имаше една мисъл, която може би ще се окаже права. Може би наистина трябва да спрем "да гоним" любовта и току виж, тя сама ще дойде. :)

Номер 2, благодаря за пожеланието. За другите ти думи - имаш право. И честно казано не съм мислила по това. Сега като се замисля е разбираемо в началото чувствата на единия да са по-силни от тези на другия. Но както каза и ти, трябва да дам шанс на моите чувства и да видя какво ще стане. А що се отнася до страха, мисля че никой не се страхува от любовта, а от хората, които могат да ни наранят. Но осъзнавам, че е нормално да ти разбиват сърцето, което в никакъв случай не означава да се отказваш от любовта, нали така? :)

Номер 3, пожелавам ти отново да се влюбиш и да бъде споделена любов. Не съжалявай за нищо, щом не се е получило с този човек, явно има причина. Със сигурност има плюсове на това да си нямаш приятел, обаче предпочитам да имам някой до себе си. Вече ми се иска отново да обичам и да бъда обичана :)

Номер 4, не съм съгласна с това, че животът убива мечтателите. Хората сами се отказват от мечтите си, не мислиш ли? Иначе и аз страшно много искам да намеря момче, с което да прекарвам много време, да си говорим и изобщо да си прекарваме страхотно. То кой ли не иска? ! :))
Благодаря ти, успех и на теб в търсенето! :)


П. С. Леле, страшно дълго стана, обаче наистина държах да напиша по нещо на всеки един от вас, който е коментирал. Още веднъж благодаря на всички и ще се радвам ако се включите отново.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d2a5b48566
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, сигурна ли си, че любовта сама ще дойде? Защото аз я чакам да дойде от толкова години... Понякога вече се чудя как ли ще реагирам ако наистина я срещна..
Просто вече съм в такава възраст, в която си приел всичко за даденост и се чудиш дали може да се промени.
От годините на самота си изработих някой принципи- като например да не се привързвам към никое момиче. Знаеш, че има една максима-Никога не казвай никога. Аз толкова пъти съм предизвиквал съдбата като съм твърдял точно обратното. Но познай дали се е случило. Лошото е, че самотата те кара да мразиш околните и особено момичетата.
За протокола-на 33 съм.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b5b4b96c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От къде си??

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d819a3cde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, когато става дума за любов, няма как да бъда на 100% сигурна. Но поне за момента съм забелязала, че точно, когато най-малко очаквам или когато не я търся, тя сама идва. Не знам защо така се получава. Може да звучи странно, но наистина е така. Разбира се, не очаквай ако си кажеш "Ето, сега спирам да мисля за любов. Не я искам! Ако дойде-дойде, ако ли не - много важно" или нещо от този род. Просто има моменти, в които спирам да мисля за това защо съм сама, кога ще срещна Него и т. н., и по някаква "случайност" или както искаш така го наречи - Той се появява. Разбира се в живота става така, че този, с когото си не винаги остава до края. Просто поради една или друга причина се разделяте. Но винаги съм твърдяла, че щом една връзка не е продължила, значи има причина и е за добро.

Що се отнася до годините ти и това, което си написал "Просто вече съм в такава възраст, в която си приел всичко за даденост и се чудиш дали може да се промени" ВИНАГИ може да се промени, стига да го искаш. Сам казваш, че си приел всичко за даденост, а не трябва! Разбира се, че понякога ще ти е трудно, разбира се, че понякога ще се питаш "защо съм сам? ", нормално е. И на мен ми минават такива въпроси през ума понякога. Чудя се кога ще срещна Него, дали изобщо ще го срещна, но осъзнавам, че с подобно негативно мислене само си вредя.

Казваш, че самотата те кара да мразиш околните и особено момичетата. Защо ти е да мразиш когото и да било? Какво печелиш от това? Съмнявам се нещо да се е променило към по-добро. Момичетата и изобщо околните не са виновни за нищо. Виж, ще ти дам пример с мен. Много пъти съм чувала реплики от сорта на "Мъжете не могат да обичат", "Всички са еднакви", дори една моя позната веднъж ме попита "Кога ще спреш да вярваш, че съществува такова нещо като влюбен мъж? ". Искам да ти кажа, че ако има нещо, което да не одобрявам не на 100, а на 1000% - това със сигурност е слагането под общ знаменател на голям кръг от хора. Всеки е различен! Няма как да кажеш, че всички момичета (в твоя случай) не струват, само защото има жени, които са те наранявали. Нормално е да срещаме хора, които са подходящи и такива, които са неподходящи за нас. Иначе как ще се научим да оценяваме кое е добро и кое лошо за нас самите?
Та така :) Съветът ми към теб, който се опитвам да се науча да прилагам и към себе си, е да гледаме по-позитивно над нещата. Има любов, просто явно все още не сме открили "нашите хора". :)

Номер 7, какво значение има? :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d2a5b48566
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, отново е номер 6-пропуснах да спомена едно-две неща-по принцип, съм вълк-единак. Но все пак, когато съм сред хора, се получава така че помти никога нямам какво да кажа. Имам чувството, че другите винаги знаят какво да кажат, и винаги е на място. Освен това през ученическите години бях обект на подигравки. И сега просто не смея да разчупя обвивката си. Например на работа всяка година имаме Коледно парти, а аз за 5 години не съм отишъл нито веднъж. Винаги очаквам, че ще си направят базик, за моя сметка. И така малко по малко трупах тегативите в себе си, за да стигна дотук.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d819a3cde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей отново! :)
Пак съм аз, авторката на темата.

Защо не нарушиш традицията и тази година не бъдеш част
от коледното парти, което се е организирало? Надявам се коментарът ми да стигне по-рано и да го прочетеш навреме за да можеш да промениш нещата. Ако ли пък не, имам друга идея. Защо не се събереш с приятели на Нова година?
Така хем няма да си сам на празника, хем ще си прекараш добре. Недей да се натоварваш с мисли от сорта на "кой ще се пошегува за моя сметка" и т. н. Не е нужно просто. Пък и ако някой си направи шега с теб, не се засягай веднага. Хубаво е да имаш известна доза самоирония.

Казваш, че ти е трудно да се включиш в разговорите, защото нямаш какво да кажеш. Сигурна съм, че не е така!
Може би просто се страхуваш, че това което ще кажеш няма да бъде на място и ще станеш обект на присмех. Но послушай ме, все някога трябва да преодолееш този твой страх. И да, може би ще трябва да мине много време, но нали знаеш, че за да извоюваш една победа са нужни много усилия? :) Може да ти звучи банално, но е така. А повярвай ми, когато успееш ще бъдеш горд със себе си, а и освен това ще ти бъде в плюс не само при разговорите ти в компания, но и при бъдещите ти такива с жените. И не се притеснявай, колкото и да не ти се вярва, и на нас жените понякога ни се струва, че говорим неща, които са небивалици :) С нищо не сме по-различни от вас, повярвай ми! Така че не се отказвай! Опитвай колкото е нужно и сигурна съм, че накрая ще успееш!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6b9b57d6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Казваш, че не искаш връзка започнала в интернет... но аз ще ти кажа че не е важно мястото, където ще се срещнете, а да си допаднете с човека. Моята най- хубава връзка започна скоро и то точно в интернет. Пишехме постоянно, после решихме да се видим и така в момента имам страхотен човек до себе си. Така че моят съвет е да не бъдеш резервирана към даден тип запознанства, а просто да си дадеш време да прецениш самия човек и ако си допадате, да му дадеш шанс, независимо как сте се запознали. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3a43db3147
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 12 от номер 1: Както вече казах в първия коментар, аз съм човек, който е доста нескопосан и срамежлив в разговорите си с момичета, които харесва, но въпреки това, колкото и да е странно, доста по-лесно ми е контактувам в реалния живот, отколкото в интернет. Факт е, че специално в сайтовете за запознаства, повечето от жените търсят само някой, който да им "погаделичка" самочувствието, докато мъжете - секс. Вярно е, че има изключения, но те са сякаш за да потвърдят правилото. Колкото и да съм се опитвал да "завържа" някаква комуникация, не се е получавало, тези които "благоволят" да ми отговорят, го правят все едно е по принуда и се държат като примадони, почти във всеки разговор трябва да им вадя думите от устата с ченгел, чувствам се като някакъв натрапник просто, неприятно и унизително ми е.

Признавам си, че не съм бил постоянен в интернет изявите си, само с няколко момичета пробвах да завържа някаъв разговор, но определено тези опити ми бяха напълно достатъчни за да ме откажат напълно. Макар и некомфортно (поради срам) е доста по-лесно ми е да говоря с някого на живо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d819a3cde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 12, не съм резервирана към този тип запознанства, напротив. Преди известно време точно по този начин започна всичко между мен и един мъж. Запознахме се именно в интернет и всичко започна на шега. С време си допаднахме много, харесахме се, но се случиха неща, които в крайна сметка ни попречиха и не се получи между нас. Както и да е.
Сега не казвам, че всички връзки, които започват по този начин са обречени на провал. Има толкова доказателства за успешни връзки, които са започнали точно така. Ето, твоята е поредното доказателство, което е страхотно :)
Благодаря ти, че се включи с коментар!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 625620a155
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Към авторката :) Разбирам те напълно и все пак не се отчайвай :) Аз съм в твоето положение. И при мен има хора и мъже, които редовно ми повтарят колко съм умна, симпатична, красива, забавна и т. н. Но мъж, който да иска връзка.. уви няма.

Има мъже, които имат интерес, но пък и аз като всеки нормален млад човек имам някакви предпочитания. Естествено не бих имала интерес нито към мъже доста по-възрастни от мен, нито от женени такива и т. н. Не съм стереотипния тип момиче и си обяснявам нещата с това. Явно ако не изглеждаш като топ модел, не ходиш по дискотеки и чалготеки и имаш лично мнение за нещата не си интересна.

За това и ще стоя и ще чакам да се покаже от някъде мъжа, който ще ме харесва и обича такава каквато съм и ще ме цени като човек, а не като дупка за забавление с женско тяло.

На теб мила ти пожелавам да не срещаш еди какъв си мъж, а да срещнеш онзи, който ще те обича, ще държи на теб, ще те прави щастлива, ще те кара да се чувстваш пълноценна жена и не на последно място ще заслужада да му се отдадеш напълно и да му връщаш всичко това.

Няма как да изкажа всичко, което ми е на ума в един коментар, но просто исках да покажа, че не си единствена :)

Весело посрещане на новата година и смело напред с гордо вдигната глава към красивото извън този прозорец, този сайт и този екран.
Н.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e16fcbedcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке, такъв е живота „Аз обичам тебе, ти обичаш друг, той пък търси друга, тя пък търси друг"- текст от песен, но мноого верен! А има и нещо друго и много вагно- вероятно си хубава, интелигентна и тези които ти харесваш се страхуват от теб- да не би да не отвърнеш на техните чувства. Когато се получава така с едно момиче- обикновено се появява този, който е по- смел и той печели! Смелият е с теб! Така, че високо главата! Всичко ще се нареди по най- правилния и добър за теб начин! Вярвай и ще се случи!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f1555114d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравейте :) Ех, да споделя и аз някои неща... Авторке, моето постоянно новогодишно желание също е любов. Защото мисля, че никога не съм била истински обичана. Тъжно ми е, че не съм проявявала повече смелост в дадени моменти, за да се запозная с някого. Сега си спомням за 2-ма души, които са ми харесали страшно много. А сме си разменили само няколко думи. Моментни срещи, след които изгубваш хората, разминаваш се с тях и в повечето случаи не ги виждаш никога вече. За едното момче съм сигурна, че беше онзи, който чаках и продължавам да чакам сега. А дори не знам как ще го позная. Съжаленията се ужасно нещо. Затова, не пускайте хората, които ви допадат да си отидат. Няма място за стеснение, то може да провали всичко. Желая ви да сте много щастливи в любовта! Прегръдки.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d819a3cde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката:

Благодаря ти, Н. (номер 15)!
Много мил коментар, наистина! Аз мога да ти пожелая същото и не спирай да вярваш, че ще го срещнеш, защото съм сигурна, че ще бъде така! Всеки човек си има половинка (все някъде :) ) и нашите ще се появят. А до тогава освен да се наслаждаваме на живота, няма какво друго да правим. :)
Весело посрещане на новата година ти желая и аз!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8a371a44e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Точно така е :) И аз благодаря за пожеланията :) Усмихвайте се !
Н. (номер 15)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d819a3cde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторката:

Номер 16, много позитивен коментар, за който страшно много благодаря!
Номер 17, не губи надежда. Щом веднъж сте се срещнали може да се случи и отново. Опитай се да потърсиш този човек. Абсолютно никакви контакти ли не поддържате? Телефон, скайп... нещо, с което да се свържеш с него и да поговорите.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: fff0da071f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Като човек, който до преди няколко месеца е бил в същото положение на самота и липса на любов, мога да ви кажа- не мислете само за тази любов, не я чакайте. Бях така години наред, жадувах за любов, но така и не я намерих, докато в един момент си казах: "И какво като нямам любов, нима не мога да живея добре без нея? " Спрях да мисля постоянно за това и да чакам да срещна някого. Просто спрях. И какво мислите, няма и месец след това го срещнах. Не го очаквах, наистина беше неочаквано. Истина е, че любовта идва неочаквано. И при вас ще дойде, просто я оставете на мира и тя сама ще ви потърси, тогава я приемете. Желая ви много хубави моменти! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker