Кой от двамата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой от двамата
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2089 пъти
С приятелят ми сме заедно от 7 години, но не живеем заедно поради много причини. Разведени сме и двамата, с по едно дете. Различни сме като огъня и водата. С него е спокойно на душата ми-нещо, от което се нуждаех и до скоро бях сигурна, че това е нещото, което искам за себе си-спокойствие.
Само че се появи човек от миналото ми, който преобърна представите ми за това, което искам. С него се познаваме от преди 12 години. Той е по-голям от мен с 20 години, също разведен. Българин е, но от доста години живее в чужбина. Този човек е моят интелектуален и душевен провокатор. С този човек можем да си говорим на всякакви теми; отворен е за света. С него и душата и интелекта ми са в еуфория. Докато приятелят ми не мога да го накарам да отидем на кино или на театър, този човек само това чака.
А аз съм объркана. Какво да избера: спокойствие или предизвикателство... Вторият се е реализирал в страната, в която живее, и не вярвам да дойде да живее отново тук и то заради мен, а пък и заради която и да е причина. Разстоянието е голямо и е пречка. Казва, а и знам, че е влюбен в мен, но... преди 12 години също беше така, но все пак си отиде уж за да довърши един негов план, и така минаха 11 години. Сега отново е тук и сякаш нищо не се е променило.

А приятелят ми е толкова сигурен и спокоен в мен смятайки, че никой освен него не би ме харесал, че не подозира какво става в душата ми. Моля го да отидем някъде - не иска, моля го да отидем на кино, на театър, на концерт, на заведение - не иска. Не че е толкова голям домашар, колкото, че не му се ходи никъде. Никога не съм му била в тежест финансово така че не това е причината; той също е с прилични финанси и поне към момента и това не е причината. Даже се съмнявам в чувствата му към мен: дали ме обича или просто е свикнал с мен и мисли, че съм му сигурна.

Объркана съм...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: dffadaee36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не пишеш, на колко години сте приблизително, най-вече не пишеш, на колко годинки е детето ти.
Виж, интелигентна и разумна жена си, не мога да повярвам, че си паднала в стар капан. Има един основен принцип в живота на една жена - НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С БИВШИ.
Има си причина един бивш да е БИВШ.
Описваш приятеля си като добър мъж, а и добър за детето ти. И той има дете, баща е. С такъв човек можеш да остарееш, да градиш бъдеще и настояще и да бъдеш сигурна, че вечер няма да чати с някоя по-млада своя бивша или да се въргаля по ъглите с други жени.
Бързо ще мине времето, имаш вече един брак зад себе си, дете, за което отговаряш, това ли ти е проблемът - че не те води сегашният приятел на кино?
Ами намери си приятелки, с които да ходиш на кино и на театър (на кино мисля, че ще можеш да го заведеш все пак). Мъжът ми е интелектуалец, но също имаме различни вкусове и през ум не ми идва да го водя на театър или опера, понеже приятелките ми живеят далеч, не ми е проблем да поканя позната просто. Дори купувам два билета и каня, кои ще ми откаже?

Вярвай ми, не рискувай връзката си заради някакъв авантюрист от миналото си, утре ще си намери друга дама в интернет, дори не знаеш, дали си единствена, може да си има и други приятелки. Спомни си, защо сте се разделили и се дистанцирай от него. Ако имаш интереси, различни от тези на партньора си, не се отказвай да го каниш и да даваш идеи, но ако не иска - намери си познати жени или просто отиди сама или с детето си някъде. Няма по-дълготрайни и стабилни връзки от тези, в които всеки запазва част от живота си за себе си. С мъж като бившия ти, с които толкова сега има какво да си кажете, рано или късно ще си омръзнете и ще почнете да се карате. Да не говорим, че връзка от разстояние не може да съществува. Колко се бил реализирал в чужбинаТА ти не можеш да знаеш, повечето наши емигранти просто преувеличават „успехите си“, но ако му отидеш на гости, можеш и да си паднеш от изненада, как живее.

Не се занимавай, открила си това, което много жени търсят. В днешно време е трудно да намериш стабилен мъж, авантюристи - пълно!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1cf6237a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, повечето българи украсяват своите професионални успехи в чужбина.
Това, че не те води на културни мероприятия не е кой знае какъв довод против него. Май по-скоро искаш да се оправдаеш, за увлечението по другия.
Намери с кого да ходиш, а той може да е твърде стресиран и да има нужда от спокойствие.
И това, че другия е ходеща енциклопедия също не е причина да му се хвърляш на врата. Мисля, че наистина не знаеш за него нищо.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e62c4e117e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зная какво значи душевен провокатор. Нещото, от което всеки човек има нужда, за да се развива и върви напред, да се чувства жив и че нещата изобщо имат някакъв смисъл. Другото е просто улегналото русло, по-което всички се носим, матрицата, за която не си задаваме въпроси. Имаме ли силата, обаче, да изоставим уюта на топлата хижа, да хукнем да покоряваме върха и да оцелеем при всички обстоятелства?
Много ми е трудно да ти дам съвет, защото дотолкова добре чувствам отвътре проблема ти, че не мога да го видя отстрани.
Сърцето ти ще ти даде съвет.
Мога само да маркирам едно предупреждение - понеже аз самата често се явявам в ролята на такъв интелектуален провокатор за други хора - мога да ти кажа, че това не е перманентно състояние, не е тъканта на тортата. Това е като моментна муза, като повеля свише, която се изявява чрез теб като послание към другия човек, просто защото енергетичната ти структура е такава, че можеш да уловиш и предадеш това послание. Грешка от страна на другите е да започнат да се стремят към мен и да ме търсят в момент, когато не ми е до тях. Тогава прозаичността на битието, излъчена от съвсем обикновено човешко същество, с човешки нужди и неуравновесености, изпъква с цялата си досада. Затова не разчитай, че постоянното съжителство с такъв човек ще носи заряда на временните ви срещи. Евентуално този енергиен трансфер може да оцелее, ако е двустранен - т. е. и ти за него си същият тип катализатор, какъвто е той за теб. В противен случай става изчерпване - или пренасищане, или двете, т. е. дисбаланс.
Ако можеш да живееш със спокойната пасивност на сегашното си състояние - това е нещо, което много хора търсят и не могат да намерят, само ти обаче си знаеш, дали си благодарна на съдбата, че го имаш, или се чувстваш спъната.

Иначе, относно детето, не слушай кое е добро за него според мнението на баба ти от Каспичан. То е избрало да се роди чрез теб на този свят и ти да му дадеш старта, следователно е избрало твоя характер, твоите влечения и твоите избори за формиране на първичния си свят. Каквито и да са те.

Габи

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 78c87342eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом само финанси са ти в главата - ясна си ни...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b6e1448aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Избери втория, защото ако първият те обичаше нямаше да има втори..

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 76c3519294
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на всички, които са се включили с коментарите си. Аз съм на 41, приятеля - на 44, детето ми - на 17. Сама съм отгледала детето си - разведена съм от 14 години. Всичко в живота си съм постигнала съвсем сама. Майка ми почина преди 3 години и аз се грижех за нея докато беше жива. Преминали сме и сме се борили с нея с немотия /единствено дете съм и татко почина като бях на 12/, със злокачествен рак, с анемия в тежка форма и т. н. и т. н. ; детето ми учи в елитна гимназия, аз имам добра кариера. Финансите никога не са ми били приюритет номер едно - толкова дълго сме живели в немотия с майка и детето докато се изтласкам на повърхността и са ни помагали добри хора да оцелеем. Написах това само за да покажа, че липсата на желание за споделяне на някои от моите интереси не се дължи на финанси. Наистина ходя на културни мероприятия с мои приятелки и няма проблем, но ми липсва споделянето с моя приятел. Вярно е, че човек не може да има всичко и аз го осъзнавам. Просто говоря за "душевен" провокатор.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker