Страх ме, че ще разбере за изневярата. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх ме, че ще разбере за изневярата.
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 4868 пъти
На 23 години съм, от 2 години и половина имам приятел. Изневярата се случи точно преди 1 година. Той живееше в Австрия, трябваше да прекараме празниците заедно, но не можа да дойде. Стана така, че аз си прекарах празниците сама (почти) на хижа тук, а той е пиянствал в Австрия.

Изневерих му, защото той постоянно ме обвиняваше, че ще го направя. Доста често ми показваше недоверието си. Накрая "оправдах" очакванията му. Направих го с почти непознат мъж, на същата тази почивка, която трябваше да прекараме заедно.

Още на сутринта осъзнах великата глупост, но беше късно. За няколко седмици започнах да не мисля толкова за това, после и приятелят ми дойде тук, заживяхме заедно, връзката ни стана много по-силна и аз "изтласках" събитието някъде назад в мислите си.
Сега се чувствам много щастлива и обичана с този мъж, и никога повече не бих му изневерила, не го заслужава, не си струва... и е долно. За жалост осъзнах тези неща след случилото се...

Проблемът е там, че той иска да отидем двамата на същата хижа. Не спирам да мисля за миналата година, приятелят ми все ме пита какво ме притеснява, а аз няма как да му кажа. Постоянно отричам, но той забелязва, че нещо не е наред. Вече 3 вечер се будя заради един гаден сън, а по-гадното е, че успявам да събудя и приятелят си (или просто вампирясва цяла нощ). О, забравих да добавя, че е много възможно мъжът, с който изневерих също да е там (защото последните няколко години все там празнуват с компания). И да, страх ме, гузно ми е... не знам какво да направя. Рядко ми се случва да имам нещо хубаво в живота си, не искам да го загубя!

Само ви моля да не ми давате гениалната идея да си призная всичко, няма да го направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: baeb55c5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре е, че изпитваш чувство на вина... Това ще е твоето наказание. Докато се чувстваш виновна никога няма да си позволиш да го направиш отново.
Не му казвай-няма как да разбере. Знам, че гузната съвест ти казва друго, но все пак едва ли има гадателски способности, че да усети кое точно не е наред. Щом за една година не е разбрал значи няма опасност...
Просто се постарай да не се повтаря.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e036470b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами то изневярата не е за слабохарактерните хора. Тя е за силните.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b1258e049d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Изневерих му, защото той постоянно ми повтаряше, че ще що направя" Ебаси тъпото оправдание, авторке... Ами приятеля ти е бил прав в крайна сметка. 100% няма да му кажеш за изневярата, така че просто не ходи на тази хижа, ако не искаш да научи от другия или друг човек. Предложи му ти някое местенце...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: aece65ffc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хубаво е, че си наясно какво искаш вече. Забрави за случилото се. А относно тъпата хижа, трябвало е да му кажеш, че не ти харесва или нещо подобно. Ако вече няма измъкване от хижата и онзи е там... стой възможно най-близо до приятеля си. Не му давай повод да се върти около теб. Ако не е пълен малоумник няма да ви досажда и евентуално да те разобличи. Аз съм изневерявал в начало на връзката, но после когато реша, че момичето е сериозно спирам да правя подобни изпълнение и забварям за случилото се. Лесно ми е да забравя, защото смятам, че е важно какво давам в момента, а не преди когато не сме били толкова сериозни заедно. Просто приеми, че вече си само негова и няма значение какво е било преди.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e1b2d34ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти си едно глупаво момиче. По този начин показваш колко държиш на приятеля си - първо му изневеряваш, а след това ни лук ляла, ни лук мирисала. Първо си го предала, а след това си го излъгала и продължаваш да го лъжеш. Не мислиш ли, че му дължиш поне истината? Постъпи като зрял човек и понеси отговорността от действията си. Ами ако ти беше на негово място и ти беше излъганата? Не знам какъв по-различен съвет биха ти дали пишещите тук. Казваш, че рядко ти се случва нещо хубаво и не искаш да го губиш, в такъв случай цени това, което имаш и не го пропилявай с лека ръка.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 41f9b89c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вашата връзка на доверие ли се крепи или какво? Не трябва ли да бъдете честни един спрямо друг? Ти се подиграваш с това да си признаеш, наричаш го "гениална идея", ама аз мисля, че трябва да си честна пред себе си и пред другите. Не знам, кажи ни какви са твоите разбирания за любов - сексът с непознати брои ли се, изневярата за нещо хубаво ли я имаш? В този живот трябва да плащаме цената на грешките си.

Жалко, че моралът ти е слаб и не е издържал в онзи момент. Има шанс нещата да се оправят, ако поговорите, ама ще трябва да си признаеш. Късно си оценила какво е да бъдеш обичана и да се чувстваш щастлива. Късно. Изглежда обаче си се поучила от грешката си, щом сега съжаляваш.

Ако той те обича много, нещата са 50 на 50. И умната следващият път.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c027c7e576
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "Гениалната" идея е наистина гениална, защото истината винаги излиза наяве, колкото и да бягаш от нея. Имаше една приказка, че греховете имат дълги сенки (дано не цитирам грешно), така че добре помисли кой е по-добрият вариант. Все пак, мисля си, ще ти е доста тежко да прекараш (почти) целия си съвместен живот с този човек в страхове да не научи. Както и да е, решението е лично твое. В противен случай просто му обясни, че не ти се ходи, кажи, че не ти е било особено приятно миналия път. Не вярвам да се усъмни в нещо, по-скоро го е шашнало странното ти поведение, не толкова отказа(Гузен негонен бяга :-). Така поне мисля аз.


П. П. "Направих го, защото той ме обвиняваше, че ще го направя". А ако някой ти каже, ще се хвърлиш ли от терасата? Поне като изневерявате, го правете с достойнство, не си намирайте глупави оправдания.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2fa3b9e7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всичко останало освен признанието е лъжа. Повярвай, живеейки в лъжа с човек на който държиш и той като разбере един ден(казва се ВИДОВ ДЕН - защото всичко излиза наяве) ще загубиш. Бъди честна и разкаяна, и се моли на Бог приятеля ти да е благосклонен към изповедта ти. Бъди честна към хората, ако искаш и те да бъдат такива към теб. Тежко е, мъчно е, срамно е, но ако скъсате заради това по-добре е сега, а не когато нещата са по-задълбочени. Както тук се изповядваш, че не би направила това отново, така разговаряй и с приятеля си. Всяко предателство се наказва, така че бъди доблестна и си понеси наказанието. Може пък да ти прости, а извода ти вече си си го направила.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e107044a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   мисля, че излишно се психясваш. приятелят ти няма как да разбере, ако сама не се издадеш. дори и онзи да е там, не му обръщай никакво внимание. ако се наложи, винаги може да кажеш, че го познаваш съвсем бегло, че е досадник и каквото още се сетиш.
а в крайна сметка тази хижа едва ли е единственото място, на което можете да отидете. кажи, че ти се ходи на ново място, предложи му го и толкова.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 579820ab24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не искам да те оправдавам, но когато си му изневерила връзката ви не е била толкова силна, а сега сте на друг етап и за това изпитваш тази вина. Тогава си се поддала, повече едва ли ще се случи. Опитай да не се издаваш толкова.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: dfa6aed5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Накрая "оправдах" очакванията му. Това си е чиста измислица, поздрави!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e5e9785d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Добре скъпа и какво като сте на същата вила и какво от това че онзи мъж е там да не мислиш че ще дойде при вас и ще каже пич знаеш ли че преспах с приятелката ти миналата година на кого му пука а ако има няква вероятност измисли нещо като например че твоя приятелка настойчиво моли да дойдете на няква друга вила и е резервирала и за вас или нз нещо от тоя сорт

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3337894560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Eдна такава патка като тебе мислила мислила пък се удавила ;)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6517f3c2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Въпросът ти е по-скоро - той ще разбере ли някога или няма да разбере! Ако разбере - ще му кажа, ако не - няма да му кажа! Ние да не сме врачки тука да знаем! Реши нещо и го направи и си носи последствията! Оправяй се сама!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 22eab80359
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Скъпо момиче, съветвам те да не четеш повечето от горните коментари! Те са написани от хора БЕЗГРЕШНИ, които никога НЕ грешат!

Моят съвет е да кажеш на приятеля си, че мразиш тази хижа, което може и да е вярно, защото там си прекарала много неприятно и сама предишната нова година, където са ти се натискали гадни хора, които често ходят там и не искаш пак да си спомняш, колко лошо ти е било да прекараш новогодишната си вечер, без любимия до теб!
Предполагам, че тази полу-лъжа, ще бъде възприета и ще заобиколите тази хижа!

Но те съветвам да намериш сили и да се контролираш, ако се срещнеш с онзи, с когото си изневерила! Бъди спокойна и не се поддавай на провокации!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0f2273624a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 16, не става въпрос за безгрешност, а за смелост да признаеш грешката, както пред себе си, така и пред човека, когото обичаш! Да съветваш някого да лъже според мен не е добър съвет.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e561475365
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И какво са направи момичето - да, сбъркала е, ок, сега съжалява, наистина тогава е била в такъв етап на връзката си и примерно не е държала чак толкова на мъжа до себе си, след това се е влюбила и не е изневерявала, дори и не си е помисляла за това! Я стига, най-голямата грешка ще е да му каже сега, след една година за тази изневяра и да провали всичко! Тя съжалява за изневярата, обича човека, какъв е проблемът, по дяволите - да каже "Скъпи, преди година не те обичах още и ти изневерих, но сега те обичам и няма да ти изневерявам"! Глупости, мила, просто забрави за тази случка, колкото повече се притесняваш, по-голяма е вероятността да се издадеш! Приятелят ти най-вероятно иска да отидете отново в тази вила, защото не сте могли да отидете заедно навремето, едва ли чак толкова държи да се точно там! Просто намери по-хубаво място и му кажи, че искаш да отидете там! Ако пък толкова държи на тази вила, не се шашкай, минала е една година, възможно е мъжът, с когото си изневерила да бъде също с дама и да не иска да си спомня случката, може и да е сам, но дори и тогава не вярвам да се изцепи пред компанията за случката! Но трябва да се контролираш, а не да си нервна пред него! Просто изтрий случката, все едно не се е случвало, не мисли за нея, сигурно ти звучи трудно, но не е! Все пак за по-сигурно отидете някъде другаде! А относно осъдителните коментари - няма безгрешни хора и почти всеки в живота си изневерява, каквото и да ми говорите, мъже, жени, няма значение! Това, че се е случило веднъж не означава нищо, казвам го като жена - да, гадно е, не е честно спрямо човека до нас, на мен също не би ми станало приятно, ако разбера, че са ми изневерили, но това е животът, случват се и грешки, особено в началото на връзката, когато все още има колебания...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 117beadfa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   "Само ви моля да не ми давате гениалната идея да си призная всичко, няма да го направя. " - това е единственото нещо което може да те спаси. Явно имаш съвест, която те измъчва и не ти дава покой. Гузната съвест, не е като тъгата, която избледнява след време. Най голямото наказание за човека е гузната съвест(има престъпници, които се побъркват, без да разберат защо), времето не може да я успокои, само изповядването и искането на прошка ще успокои душата ти. Само тогава ще заживееш спокойно, а ако твоят приятел те обича истински, може и да ти прости, зависи от него. Но ако продължиш да живееш в страх от разкритие на истината, може и да се поболееш, това е стрес за организма. Станалото не можеш да върнеш, но можеш да признаеш грешката, само така ще заживееш в мир.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 117beadfa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   "Просто изтрий случката, все едно не се е случвало, не мисли за нея, сигурно ти звучи трудно, но не е! "-№18, не е трудно за хора без съвест, но момичето показва, че съвестта я мъчи, как се живее така?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1c29cb5c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   и аз имам съм имала такива проблеми но чак до изневяра не съм стигала съветвам те наистина да си признаеш защото лъжата винаги ще излезне на яве повярвай ми знам какво е боли да и аз съм била така но вече не си го спомням и готово не се тревожи ако той те обича ще ти прости!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5a3eede825
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не споделям мненията, че трябва да признае. Сега негативните емоции са си само за девойката, а излъганото камилче тъне в блажено неведение за поведението на възлюбената си по времето, когато е бил в чужбина. В такива истории ( още повече, че не се очакват рецидиви) блаженото невежество е за предпочитане пред тъжната истина и ако авторката наистина обича младежа, по-добре да му спести страданието, от което файда никаква.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6e24fe0548
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Изневери му и сега цял живот ще те тресе тоя проблем хахахах Е на тва му се вика да си сложиш трън в гащите.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1c29cb5c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   И аз съм имал такъв проблем, но не се тревожи всичко ще се оправи, но те съветвам, че трябва да му кажеш за изневярата, защото ще стане по- лошо. Повярвай ми не е хубаво да се лъже, защото една лъжа води след себеси 100 лъжи. Ако го цениш и наистина го обичаш ще му кажеш, но ако не можеш да му кажеш му кажи, че не искаш на тази хижа. Няма как да разбере ако ти не му кажеш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker