Искаме да имаме бебе, но нямаме възможност. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искаме да имаме бебе, но нямаме възможност.
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2518 пъти
Преди да започна - Честита Нова 2013г. на всички читатели в този прекрасен сайт!

Имам доста сериозен проблем. Млада жена съм, омъжена, но живота в България всячески ми пречи да имам семейство. Не зная как ще ви се стори ситуацията, но тя е следната - не мога да си намеря работа вече доста време. Кандидатствам на обяви за работа постоянно. Кандидатствам на обяви, на чиито изисквания отговарям, търся си нещо по специалността ( до момента съм на степен Магистър ), имам минимален опит по професията си, за кратко работих на едно място, но напуснах, защото буквално работодателката се изгаври с мен като не ми предложи трудов договор, осигуровки и заплатата беше 200лв.
И понеже не ми вървеше с кандидатстването по моята професия, реших да кандидатствам за продавачка в магазин и т. н., но и там нямаше успех. За каква ли не работа се опитах и никой не ме потърси. Някои от обявите бяха пускани наново след кандидатурата, въпреки че не се искаше нито образование, нито нищо за тях.

Това пречи на личния ми живот. Мъжа ми има работа, но се измъчва, че не е достатъчно платена. Оттам все по - рядко ставаме интимни. Искаме бебе, но няма как да имаме. Дори и да си намеря работа, според него няма да можем да го гледаме. Прави ми впечатление, че повечето, да не кажа всички хора, които има деца са богати и карат скъпи коли.

За много кратко време узрях и пожелах да стана майка. Когато гледам съпруга си и си го представям как прегръща нашето дете, представям си колко повече ще го обожавам ( ако това въобще е възможно ), не мога да спра да плача когато видя бебе, кажат нещо по новините за бебе или просто си помисля за това. Сякаш е най - съкровенната ми мечта, а нямам възможност да я осъществя.

А и начина по, който се отразява на интимността между мен и съпруга ми - още повече ме съсипва.

Не се чувства добре, тъжен е, вял, замислен, искам да му е добре и да е усмихнат, да се справяме по - добре заедно в живота.

Единственото, което ми идва в съзнанието е да запиша докторантура за да взимам заплата всеки месец и евентуално при бременност да получа 2800лв. като бонус и всички по - нататъшни заплати на куп. Но докато това е добра идея, какво ще стане след това? Когато завърша и тези пари вече не идват? Ако работата е отново на това положение?

Честно казано се опитвам да го измисля, но не мога. Моля ви за съвет.
Извинявам се, ако съм ви досадила.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 75ecec2e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В България е зле положението, ако може опитайте в чужбина. Но не мисля, че жената трябва да "разведерява" унилия си съпруг, за това, че той получава ниска заплата и не би могъл да изхранва семейство. Това е положението, не може ти да поемаш негативите, все пак ти си жената, теб трябва да успокояват. И да почнеш работа, трябва да работиш поне година на хубава работа, за да имаш добри майчински, а и те не са кой знае колко добри. Ако докторантурата си заслужава звучи добър вариант. Едва ли някой тук ще може да ти предложи работа, но се надявам да те успокоят хората. Ако мъжът иска семейство трябва да може да го издържа, ако не ще стоите така, за съжлаение това е.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e1b990c689
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вероятно повечето ще те посъветват че за бебе парите не е от значение и бла-бла измислици. Обаче аз мисля, че едно бебе при липса на пари ще ви измъчи още повече. Мъжа ти ще се обвинява много повече, че не може да изкарва пари за нормален живот, ти ще се измъчваш че седиш в къщи, че не можеш дори да си позволиш елементарни неща и какво ли още не. Още по неприятното е, че в момента като че ли няма преспектива и човек дори да се надява на промяна на положението. Въпроса е доста сложен и труден, но според мен в този свят, без пари ще е кошмарно отглеждането на едно дете. Да не говорим недай си боже ако здравето се разклати, една пневмония на дете или друга болест, ще глътне 500 лева.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c3fea3081a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знаеш ли, не го мисли! Истината е, че проблеми винаги ще има, животът е така устроен, че е неизбежно - обзалагам се, че ако имахте пари щеше да има друга пречка. Та затова не го мисли - записвай докторантура и правете бебе. Наистина, не се шегувам, това е добър план за действие, колкото повече мислите, толкова по се забатачват нещата.
Успех!
М, 34

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c3fea3081a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извинявай за въпроса, но пропуснах да го задам - какъв е доходът на семейството ви, за да се оплаквате. И как така реши, че всички хора с деца са богати и карат скъпи коли, какво значи скъпа кола за теб и богат човек? Просто питам, за да си направя някакви изводи за реалното ви положение. За едни хора богатство е 1000 лв, за други 1 милион, предполагам за трети и доста повече, макар че за хора с такива възможности, дори и да не се чувстват богати, отглеждането и на дузина деца едва ли са проблем.
М, 34

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: dc5219cca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мъжете винаги когато има финансови проблеми го изживяват по-тежко, защото е прието че трябва да осигурят всичко за семейството си. Това, че той работи за "малко пари и ти не работиш го прави още по-трудно. Уважавам хора като Вас, които са положили толкова усилия да учат, но за съжаление такава ни е държавата.
Ако сега в това положение направите едно дете, проблемите между вас няма да се решат а ще се задълбочат. Когато сте 2-ма и да няма пари днес, ще оцелееш до утре, но когато имаш дете ще се чувстваш смазан, че не можеш да му осигуриш всичко от което има нужда. А нали за това ги правим тези деца, да им осигурим добър живот, а не като циганите да ги използваме.

Секс също няма да има по-често дори ще става по рядко, заради недоспиването, настинки, колики и тн.
Работа след като родиш ще ти е още по-трудно да си намериш, защото както пишеш млада жена с образование не взимат, а млада жена с бебе хич..
В България за работодателите "децата" означават повече болнични, по-малко извънреден труд и тн. Лично аз извадих късмет с моите, защото дори бременна ми позволиха да работя динамична работа, от която успях да спестим пари, за да посрещнем бебето.
За всеки да няма средства е различно понятие, но като гледам каква заплата са ти давали ми става ясно. Може и да нямаш наскоро родили приятелки около теб и горе долу ще ти кажа основните разходи...
Бременност - Кръвни тестове за наследствени болести 50 лв, 3д преглед 50, фетална морфология 70, витамини 100, ако не си осигурена- осигуровки или ще плащаш на частно, а раждането тогава струва пари.
А ако няма кой да ти даде някои основни неща за бебето става страшно... Средната цена на количка е 500 лв.
Не се опитвам да те разубедя, просто искам да ти кажа че е по-добре първо не да спестиш а поне да имаш някакъв нормален доход, за да се чувствате добре иначе проблемите ви ще се задълбочат.
А за системата с докторатурата е добра идея, после не можеш ли да продължиш работа в някои университет? Опитай се да смениш специалността, какво си завършила, няма ли някаква друга професия която можеш да упражняваш?

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 46a5f70909
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако разсаъадавате така никога няма да имате дете!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f7a5c677b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Реши се и имай бебе. Никога няма подходящ момент. Винаги нещо липсва. Ако имате бебе ще направите десеторно повече отколкото сега за да може да преживявате. Помня едни приятели -- заточиха бащата (в Русия), което ще рече че нямаха никакви пари, но жената искаше да има дете и роди бебе. Не съм познавал по-сплотено семейство.

И не мисли някой да ти предложи работа. Мисли нещо да правиш нещо сама. След като имаш университет може да намислиш да работиш нещо. Каква ти е специалността? Защото магистър по история на изящните изкуства не върши много работа.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e1b990c689
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   7 решаването е лесно. Нали знаеш че за безотговорни работи акъл не се иска, още повече ако е за даване на акъл и се отнася за 3-то лице.
Как някой да направи дете, като само старта на това дете ще е минимум 2 000 - 3 000 до 3-тия му месец. А тя жената под нямане на пари, вероятно има в предвид, нямане на пари. И в този ред на мисли, от къде да намерят за това? После какво мислиш че е стане?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 35c945044a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   След докторантура ще работиш като асистент в университет, а вероятно още сега може да кандидатсваш за такава длъжност.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 622e769b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, разбери най-после, че не животът в България ти е виновен, а просто не си си намерила работа. Много хора живеем в тази страна и имаме възможности, всичко е в твоите ръце.
И вместо да мрънкаш и да се вкарваш във филми заради дете, хвани и започни да работиш. Не си мисли, че докторантурата ще ти реши проблема - и след нея няма да имаш стаж по специалността си, а 2800 лв. помощи разни ще ги опукате за нула време.
Затова те съветвам да си смъкнеш малко изискванията и да се закачиш някъде на работа, но по специалността си, да натрупаш 2-3 годинки стаж, да смениш няколко работи с по-големи позиция и заплата и чак тогава да мислиш за деца.
Аз съм на 28 г., работя 2 г. вече по специалността си и изкарвам добри пари, но още не мисля за деца и не ми е виновен никой, просто искам да им осигуря бъдеще и добър живот.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d6cc1cb541
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не съм съгласен с номер 10. Безработицата е голяма и доста гърла стоят гладни.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a3000227af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изобщо не одобрявам изказването на номер 10. Аз също съм млада, ходя по интервюта и нищо. И само моят приятел работи, и ние искаме дете, замисляме се сериозно, но паричките пречат. Не достигат, мисля че, доста хора са си отгледали децата си не с много пари (даже с почти никакви ) , а с любов. Това че номер 10 е на 28 и не мисли за деца, си е лично нейн проблем. Всяка жена на различна възраст е готова да има дете. Аз даже и не съм учила нагоре, само до 12 клас. Задържала съм се за кратко, и после ти измислят някакжо тъпо оправдание, че не са доволни. Повечето млади нямат работа, факт е, но това не пречи да имат дете. А колкото повеч отглагаш толкова по-малка става вероятноста :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker