Дали срещата с каталунец, с когото се запознах в скайп, е рискована? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали срещата с каталунец, с когото се запознах в скайп, е рискована?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1797 пъти
Здравейте на всички, които отново решиха да прочетат история на такава тема. Е, моят приятел пристига след няколко месеца, тъй като има интерес към нашия регион и култура. В началото ми писа, за да му препоръчам хубави места в България. От дума на дума, заговорихме се и се оказа, че той е приятен младеж, обича и нашия език, и музика. Честитихме си Нова Година и той ме попита дали бих искала да се срещна с него, когато дойде. Казах, че ще се радвам много. Но сега се замислих... той учи политика, събитията в Каталуния са странни напоследък. Нали областта цели самостоятелност и т. н. Както и да е, чудя се не е ли опасно все пак... А може би прекалявам с подозренията? Момчетата тук никога не са били толкова мили и сърдечни с мен, липсва ми такова общуване. Затова смея да кажа, че от все сърце ми се иска да видя с него, та даже и да запазим връзка. Сещам за всички предупреждения как не бива да се срещаме ей така с непознати от Интернет, особено чужденци. Ама много хора се видяха и почти няма лоши ситуации... Поне аз не знам за много. А и човекът си е християнин. Ще ми е мъчно да се разминем. Все пак, чакам съвети от вас и дори споделен опит от подобни срещи! Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2afdfa2992
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, Авторке! Такава среща и по принцип срещи след запознанства в нета има много, както и различни случаи от такива срещи- дори и щастливи семейства- НО. Нека първата среща до момента в който ти го прецениш бъдат на оживени места- кафета, ресторанти и т. н. Това е единствения ми съвет. На твоя въпрос да отговорят хора, които са имали подобни срещи- нямам опит, но нека да е на оживени места. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 871f0ec390
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докато четях писмото ти, се сетих за далечната 2001-ва година, когато паднаха Кулите близнаци. Точно тогава един афганистанец посредством наш общ приятел ми се обаждаше по телефона, много ме бил харесал на снима и т. н. Майка ми изпадна в истерия, сякаш ще изпрати камимадзе да разруши 5- етажния ни блок в малко градче в Предбалкана. :)))))

Тогава, естествено, нищо не се случи, просо той спря да ми звъни.

Та, в твоя случай те съветвам да си предпазлива не повече, отколкото при среща с всеки друг. Какво значи "Сега Каталуния се бори за независимост"? Мислиш, че ще те вземе за заложничка на великата кауза ли?

Пийте по едно кафе, предварително информирай някоя твоя приятелка къде си и с кого. Помоли я половин час след уречената среща да ти се обади по телефона и ако си отегчена от момчето или по някаква причина искаш да си тръгнеш, се направи на много заета и напусни.

Не се предоверявай на никого и не бъди наивна.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: fb96aaaeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Внимавай да не те изнасили чуждоземеца!!!
Искай му копие от паспорта да ти изпрати по нета и го провери в интерпол, да не се окаже замесен търгувия с плът или органи!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 920239531e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами вижте се де, какво пречи? Аз риск не виждам ако постъпиш разумно. Вижте се през деня, на публично място, и не оставай насаме с него докате не си сигурна че можеш да му имаш доверие.
трии1/2

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9ad3a90014
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Срещни се с него-нищо не губиш. Но не бъди с предварителни големи очаквания от срещата. Все пак не се знае какво и до къде може да се стигне. Та вие не сте се срещали на живо още. За всеки случай ти бъди предпазлива и не хлътвай, дръж се по-резервирано, но приятелски. Те са католици и предполагам, че ще се държи уважително към теб, без да е нахален. Испанците са южен народ-топли и сърдечни по принцип. Ще ти бъде интересно предполагам да се запознаеш с човек от друга култура.
И после да разкажеш как е минало. :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9b16cbe814
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей,
Аз живея в Барселона от около 5 години, според мен няма от какво да се страхуваш, тук хората нямат задни мисли, ако има нещо той ще ти го каже директно. Една моя приятелка се ожени за каталунец и всичко е наред, живеят си щастливо, познавам един каталунец който е учил в България и му е харесало много.
Все пак никога нищо не е сигурно, затова бъди предпазлива, и го проучи.

Успех, дано да си прекарате добре :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 034f5d94c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката : Съветите и пожеланията Ви наистина ме зарадваха. Номер 2, страхотен хумор имаш :) Номер 3, чак такава параноичка не съм хехех. Ще напиша как е минало, разбира се. Всичко най-добро и много Ви благодаря!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2316d9b116
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мило момиче, позволявам си да те нарека така, защото съм на 54 години, но това не ми попречи след едно интернет запознанство да замина в чужбина и да гостувам на мъж, който бях виждала само по скайп. Ето ме, върнах се цяла и видяла един друг народ и култура. Е имаше и разочарования, но те не застрашиха психическото и физическото ми здраве. Няма страшно, никой не може да те застави да направиш нещо, което не искаш още повече в родината ти. Направи го, за да не съжаляваш, че не си опитала. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker