Да и простя - по-трудно, отколкото си мислех - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да и простя - по-трудно, отколкото си мислех
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3531 пъти
Мъж на 29 години съм.
Чувал съм много коментари, че жената не е четка за зъби да се ползва само от един, че понякога изневярата не е нещо страшно нещо, или още по-странното: тя е полезна и забавна.
Пълни глупости според мен. Ако наистина обичаш и си щастлив партньора си - никога не би кривнал.
Приятелката ми е на 23 години, познаваме се от много време и знам, че предишната и връзка е била кошмар. Момичето беше много изплашено и чувствително, а аз я пазих (и смятам, че продължавам да го правя), внимателен съм... И какво стана? Изневери ми с един колега, простак, който постоянно се навърташе около нея, но не съм чувствал някаква заплаха. Наистина не вярвах, че може да съществува такава наглост. Нямаше ме по-малко от 2 седмици и на нея са и били напълно достатъчни, за да ми сложи рога.
Сама си призна, аз нямах идея... Заблудих се, че ще и бъде приятно да изгледаме някой филм заедно и когато седнах до нея, започна да плаче, заяви, че "не може повече така" и ми каза всичко. После започна да ме прегръща и да ме пита дали ще успея да и простя, а и аз не знам.
Изглеждаше ми, че наистина съжалява много и се чувства виновна, но не мога да си го обясня. Откак съм с нея дори не съм погледнал друга жена - тя си е единствена.
Иска ми се да и го простя, но не знам дали ще успея. "Ако я обичаш достатъчно ще го направиш" - да, обичам я много и точно затова ми е трудно... А само преди няколко вечери си говорихме кой колко деца иска да има... а сега ми е гнусно и това е най-лошото.
Това като цяло, наистина не знам. Мисля си, че е загуба на време, но от друга страна страшно много държа на нея. Не знам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2ddb98105a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Сега разбра ли предишния защо се държал зле с нея света вода не напита била изплашена и чуствителна курва сажалявам, че ти я обиждам но се приготви за още изневери. Хектор

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a37e307b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изневярата унищожава всичко. Даже не знам защо се чудиш дали да й простиш или не? Аз лично не бих простила изневяра никога. Не умея да прощавам.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7b20a5ef2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Макар, че съм жена те съветвам да я напуснеш. Прости ?, говори и се разделете с хубаво, но прекрати тази връзка, защото само ще удължиш агонията.
Защо мисля така?
Защото сте още в началото, а тя не оправдава доверието ти. Как мислиш, че ще можете да живеете, да създадеш семейство с такава жена, на която нямаш доверие?
Да, признала си е изневярата, но това нито я оневинява, нито я извинява. Типично за хроничните изневерници е да си признават, за да се оттърват от тежестта, да прехвърлят страданието на някого. Когато партньора прости или се направи, че прощава, те продължават успокоени с живота си, докато терзанията остават за другия.
Аз съм атрактивна млада жена (не искам да се хваля, и без това сме анонимни тук). Не спират да ме свалят мъже - атрактивни, богати, млади, всякакви, но не съм изневерявала никога на съпруга си, с когото сме от 13 години заедно. Имам буквално всеки ден възможност, но не го правя, защото обичам и желая само него. Не го знам, до колко ми е верен, не го преследвам, но не бих простила, ако се опитва да прехвърли тежестта на аферка някаква на моето рамо. След работа искам спокойствие, внимание и любов, не да ми реве някой за тъпите си грешки. Който изневерява, за себе си го прави. Аз съм жена и си знам цената. Никога не бих унижила съпруга си, слагайки му рога. Мисля, че всеки мъж, които полага такива усилия за жена си, заслужава честност и уважение най-малкото.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c705dc9dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Едно е да и простиш, друго е да създадеш семейство и да остарееш с нея. Три неща в природата веднъж започнали не можеш да спреш:1-куче да си яде лайната, 2-река да тече и 3-жена да изневерява. Рано или късно ще го направи пак, дори да е и след 10 години...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a4c4a56798
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти си го казал сам в началото - ако обичаш някого и си щастлив с него, не те интересува друг. Не знам, аз изневяра не мога да простя. Колкото и да ти е трудно, разделете се, защото не виждам как това момиче ще успее да си върне твоето доверие.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8158857244
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Откажи се от нея, колкото и трудно да е.
Подкрепям коментарите, както и номер 4

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 696e45fc89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе, прости й, но я зарежи. Щом още в началото ти изневерява и то с колега, представи за по-нататък. И аз имах една такава приятелка, също много чувствителна и ранима, като твоята. Останеше ли сама за повече от час обаче, винаги бе способна да си уреди нещо настрани. Нямаш представа колко леко ми стана, когато я зарязах. Махай се от тая.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e400e50a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе, тя е доста по-малка. На нейната възраст и аз бях любопитна, незряла... понякога правеща глупости. След като сама ти е признала и казваш, че й личи, че наистина съжалява дай й шанс. Ти си решил да останете заедно, но на практика ти е трудно да продължиш. Не става веднага. Нормално е да ти е гневно, нормално е в момента дори да я мразиш. Предала е доверието ти. Според мен ако наистина от сърце желаеш да намериш начин да й простиш трябва двамата да сте много открити един към друг. Ако трябва и 100 пъти говорете. Замисли се и какво може да я е подтикнало към тази изневяра. От глупост или нещо е куцало между вас. По принцип ние жените не се поддаваме просто на нагона.
Каквото и да решиш само времето ще ти покаже. Някои успяват да простят и дори връзката им става по-силна от преди. Но други се връщат постоянно към случката, дори и да смятат, че са забравили, след време отново започват да го мислят, да ги изяжда от вътре.... Направи си една хубава равносметка на връзката и отношенията ви и след това вземи решение.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0a25b48b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бях в твоето положение и много добре те разбирам. Ние се разделихме. Тя ми изневери, призна си, но не искаше да се събираме. Не можела да ме гледа в очите и т. н.
Ако наистина много я обичаш и мислиш че можеш да простиш, според мен го направи. Аз бях бесен, директно приех да се разделим, но болката не премина, не ми стана по-леко. Сега се разкъсвам не трябваше ли да се боря щом я обичам наистина.
Нещо много важно- разбери защо е изневерила. Нещо куца ли според нея? Проблеми ли имате по нейно мнение? Жените понякога правят от мухата слон и нещо, което за нас е дори незабележимо, за тях е причина да ни натрият носовете. Бог знае защо, но е вярно.
Запитай се и себе си. Можеш ли да и простиш? Имам предвид наистина да и простиш, да преглътнеш случилото се. Всеки греши, никой не е безгрешен наистина. Ти си я познаваш много добре и знаеш какъв човек е. АКо ще и даваш шанс винаги имай едно на ум вече. Не казвам да ставаш параноик, но доверието знаеш колко лесно се губи.
Успех от мен и със здраве.
М24

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 960f95df24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Изневярата е като ядрена бомба за една връзка! дори и връзката да издържи на пръв поглед след случката, съмненията и недоверието бавно, но сигурно я разрушават, също, като радиацията.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: fde9889355
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гледал съм ги и аз тези филми. Сълзи, признания, извинения, философски коментари, обещания, клетви. Всичко това базирано на принципа - който обича прощава. Следва логична прошка породена от безрезервната обич(Боже какъв глупак съм бил) и вяра, и надежда, че ще има промяна. И промяна настъпва, но за 2, 3, 4 месеца. После започва лека полека пак едно, , по-свободно" поведение. Бавно, но методично старите порядки се връщат. От своя страна отчаяно се мъчиш да предотвратиш поредния срив в отношенията и мъчително предусещаш развитието на нещата. Говориш, показваш, че тя значи много за теб, правиш жестове елементарни и човешки, които би трябвало да бъдат видяни и отчетени, но това не се случва. Всичко, което получаваш е поредната изневяра. Колелото се завърта отначало, но идва един момент, в който колкото и голям балама да си въпреки, че си все така влюбен ума ти се намесва и с една бухалка поставя сърцето ти там където му е мястото. След това ума ти има пълен контрол и когато дойде времето половинката ти да заговори за съвместен живот, брак и деца ти вече не можеш да направиш тази крачка. И за какво да го правиш? Да закъснее с 20-30 мин след работа и да се чудиш къде е и коя я...? Да и звъннеш, защото детето иска мама, а тя да не вдига? Или да ти каже, че излиза с приятелка да пие кафе, а ти стойш у дома и се чудиш какво ли наистина прави? А не мерси!

Както става ясно в решителния миг аз не успях да се доверя и да я пожелая за цял живот. Много скоро след това разбрах, че не съм сбъркал и се радвам на решението си. А ти щом така си се загрижил и искаш съвети по форумите значи също много я обичаш, но мисля, че също няма да я пожелаеш за жена, някой ден, а ако го направиш постоянно ще се питаш дали не си сбъркал и ще си изпълнен със съмнения цял живот. Затова БЯГАЙ, остави я и си намери друго момиче!

п. п. ЕВАЛА НА НОМЕР 4!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3d78069901
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Поклон на номер 4! Моите искрени уважения, също и на номер 12! Да простиш истински изневяра е подвиг, непостижим за повечето хора. Трудна работа, дяволчето винаги работи - дори и след години, когато вече има деца и е вече много късно да рестартираш живота си. Аз преживях ада на изневярата... всъщност още го преживявам и така ще е цял живот. А какво е брак без ЛЮБОВ, ДОВЕРИЕ, УВАЖЕНИЕ? Съвместен живот. Ако можех да върна годините назад, по друг начин щях да действам. Ти сам си решаваш. За финал малко смях за разведряване - жена и ръжда тръгнат ли - няма спиране :). (не е задължително да е истина. )

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ee7bbac461
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравей,
Всеки мисли от своята гледна точка и заради това бих искал да ти покажа още една - след 20 години щастливо семейство го изживях и аз. За прошки и забравяне - всеки е различен, но аз не можах и още е ужас. Да се дават съвети и мнения от страни - лесно е, но дали отговаря на твоя мироглед и би ти помогнало - това сам трябва да прецениш. Ще попиташ защо ти пиша - опитай се от сега нататък да не допускаш никой толкова близко до съзнанието и сърцето си, така че да те боли толкова много от постъпка, която не би могъл да разбереш и приемеш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4c4a98422c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Все още нямате деца. По-добре е да се разделите. Аз се опитах да простя изневярата на бившия ми вече съпруг. Останахме около осем месеца още заедно след осем години брак и пет преди това гаджета (общо 13 заедно). Агонията е неописуема, и с всеки изминал ден ставаше все по-страшно. Той се опита да бъде мил, аз също... Но непрестанната вина в очите му, непрестанната болка в сърцето ми, пред погледа ми все беше как той я целува/прегръща и други неща... Познавах я, негова колежка. Е, и двамата не издържахме, той си тръгна. Пет години оттогава още ме боли. Но детето страда най-много...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ff14644194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Мацката се държи незряло, хленчи-'не може повече така', бла-бла-бла. Тъй като не съм изневерявала, е трудно да кажа какво би трябвало да бъде, но щом тя го е направила, според мен, ако е искала да запази връзката е трябвало да премълчи и да не изневерява отново, разбира се.
Първото абсурдно нещо за мен е изневярата сама по себе си /ако желаеш втори, не поддържай сериозно отношения с първия/, а второто абсурдно- признанието.
Защото чрез първото- така или иначе честността между партньорите вече е нарушена, това дали тя ще бъде придружена от второто- честни излияния си е все тая. На всички им е много лесно да съжаляват след свършен факт.
Разбира се, че ще ти е трудно да простиш, и трудно да я напуснеш. Прецени на кое повече държиш - на честни отношения или на някакви такива. Ако те е страх да си сам, никога няма да си истински щастлив и ще се примиряваш с това, което тази ти дава, а ако желаеш истинска жена до себе си, трябва да си силен мъж и да прекратиш такива отношения, осъзнавайки че ще ти се наложи да си сам известно време докато намериш свястна жена. Тоест и в двата избора правиш жертви, но във втория жертвата е за по-добро.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker